goranger Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 On 30. 5. 2017. at 20:37, jedan čovjek рече Opasna stvar, postoji dijagnoza prenosne depresije, to bi bilo nešto kao kada razgovarate sa depresivnom osobom i postanete depresivni. Expand što se može i primjetiti na temi o depresiji Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 Знате шта...мислим да сам неколико пута клизала у депресију...Ако је могуће себи поставити дијагнозу. Отприлике, досаде ми људи, склоним се мало у себе док их се не зажелим поново...онда изађем и дружим се, док ме опет не ухвати лудило....и тако. Било је страхова и када сам била дете, али сам себи увек говорила да за све постоји разумно објашњење и да не измишљам пре него што се уверим у нешто... Најозбиљније је било после првог порођаја...ни сама не знам како сам изашла из тога...вероватно брзом другом трудноћом. Други пут када је исто било поозбиљно, оболела ми штитњача , па подивљали хормони. Трећи пут , на почетку вере....али не баш на почетку, него када је прошла манијакална жеља за гутањем светоотачких књига, па сам се загрцнула...замал се не удавих. Схватим тад, да једино треба да живим како треба, то јест, онако како сматрам исправно, да не повредим никога, али да заштитим себе и да гледам да не распињем превише нашег Христа. Све остало је у Божјим рукама,од мене доста. Ја не ваљам ни овако ни онако, а глумећи добрицу ,само себе повређујем. - нека хвала! Најбоље функционишем када сам сва погубљена у очима посматрача...па нека, шта ћу ...мој хаос, моја ствар. У њему се одлично сналазим. Ето тако, па нека ми се Господ смилује вако грешној...а ја ћу помало да се трудим...опет уз Божју помоћ и своју свест и савест. Juanito, Н И Н Е, Paradoksologija and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 On 1. 6. 2017. at 11:58, Јелена011 рече Sto, jel nekom ispod casti da ode normalno kod psihica, da se smiri i kaze Boze imam frku pomozi pa ako uspe da se jos lepse pomoli Bogu i zahvali mu na daru sto se muke resio?! Expand Боксит је познат по томе да пара небеса... Јеретић њему не би био довољан... Одличан коментар! Тања1, Јелена011, "Tamo daleko" and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 On 1. 6. 2017. at 12:52, Zoran Đurović рече Боксит је познат по томе да пара небеса... Јеретић њему не би био довољан... Одличан коментар! Expand Bez ucitavanja. Lepo sam rekao u ranijem postu, da treba otici po strucnu pomoc, kod dobrog psihijatra, ako ne mozemo da se izborimo sa bolescu u okviru Crkve. Pa, malo pomoc psihijatra, malo uz pomoc Crkve, bitno je da se covek izvuce iz jake depresije itd. Bokisha, АлександраВ, Тања1 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 On 1. 6. 2017. at 12:10, gor.anger рече A. Šmeman o depresiji, dnevnik 10.3.1973 ...dok smo razgovarali, meni je postalo sasvim jasno da njena depresija ima demonski karakter. A osjetio sam njeno voljno prihvatanje te hule na Boga. Osjetio sam i koliko su psihijatrija i psihoanaliza nemoćne i manjkave u ovom slučaju. Nema načina da čovjeka izvučete iz mraka "ako je svjetlost u vama mrak". Rekao sam joj: "Možeš jedino da zgaziš na tu hulu, da se izvučeš iz te laži i iz te predaje. Više ne možeš učiniti, ali i to je početak". Expand a nije joj rekao da se moli? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 On 31. 5. 2017. at 17:11, АлександраВ рече Још нешто. Депресивни људи временом науче, углавном кријући своју депресију, да варају. Да, колико сам варала својим расположењима. Превариће вас. Чиниће пуно тога да изгледају уклопљено, биће роботизовани, нећете открити да су на корак од ивице. Смејаће се са вама а у себи ће вриштати. А онда, лако се исклизне из свега тога. И оде у дубљу, клиничку депресију или у суицид. Како рече ВСБ, чувајте своје ближње, посматрајте како се смеју, дишу, ако већ живите са неким, нека то буде у потпуности. Expand мом другару су промакле те промене понашања код жене ,тако да док није дошло до ,,праска``није се могло ни назрети колики је проблем у ствари.а сад разумем да је и због вештог маскирања....деловало је невероватно,шокантно...а нажалост и без успеха да она прихвати посету психологу ....тек после неколико година и ко зна каквих скривених криза је отишла сама и дијагноза је депресија -Владимир-, АлександраВ, Juanito and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 Александра, све нешто почнем да напишем, па избришем. Да ти кажем једну ствар, неће мени писање на форуму помоћи. Још нисам упознала човека који се исцелио од писања на интернету. Боже мој, све дође и оде. Треће, биће боље ако се моји буду венчали у цркви као што су обећали, јер ја сам и даље ванбрачно дете по црквеним канонима, а то је велики проблем за душу. Деца из таквих бракова се много муче и надам се да ће моји испунити обећање. Мама је имала јако тежак разговор са једним монахом који је дуго причао с њом и убеђивао је да то треба да уради ако својој деци жели добро. Ако одем, немојте ме звати да се вратим, мој пут није да се исповедам овде. Као што рекох, то ме на неки начин рањава, а не желим себе да повређујем. Трудила сам се колико је било до мене да неком овде пренесем позитивну емоцију, јер дубоко верујем да љубав све лечи. Нисам нешто приметила да има повратне реакције, а лоше се осећам кад било шта радим у шта не верујем и у чему не видим смисао. Идем тамо где ће мени бити добро. АлександраВ and PredragVId је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 On 1. 6. 2017. at 17:50, Anika рече Александра, све нешто почнем да напишем, па избришем. Да ти кажем једну ствар, неће мени писање на форуму помоћи. Још нисам упознала човека који се исцелио од писања на интернету. Боже мој, све дође и оде. Треће, биће боље ако се моји буду венчали у цркви као што су обећали, јер ја сам и даље ванбрачно дете по црквеним канонима, а то је велики проблем за душу. Деца из таквих бракова се много муче и надам се да ће моји испунити обећање. Мама је имала јако тежак разговор са једним монахом који је дуго причао с њом и убеђивао је да то треба да уради ако својој деци жели добро. Ако одем, немојте ме звати да се вратим, мој пут није да се исповедам овде. Као што рекох, то ме на неки начин рањава, а не желим себе да повређујем. Трудила сам се колико је било до мене да неком овде пренесем позитивну емоцију, јер дубоко верујем да љубав све лечи. Нисам нешто приметила да има повратне реакције, а лоше се осећам кад било шта радим у шта не верујем и у чему не видим смисао. Идем тамо где ће мени бити добро. Expand Па и моји родитељи нису венчани у цркви, па ништа! Маните се хардкор правила и живите са оним што имате. Прота Голијан на ту тему једном рече да је и таква веза благословена . PredragVId, Sanja Т., Desiderius Erasmus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 On 1. 6. 2017. at 15:22, Ana Bjelan рече a nije joj rekao da se moli? Expand Upozorenje: molitva idolima može prouzrokovati depresiju :-) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 On 1. 6. 2017. at 17:59, gor.anger рече Upozorenje: molitva idolima može prouzrokovati depresiju :-) Expand kojim idolima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 E sada je kraj. Ovo je nesto sto ni po koju cenu necu trpeti. Molim administratore da obrisu svaku moju poruku sa ove teme. I ako mozete da me banujete sa ovog mesta. Hvala! PredragVId and goranger је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 Depresija je manje vise meni nasledstvo pola moje porodice je imala depresiju, mozda bi trebo na vreme da idem kod psihjatra da mene ne uhvati imam cesto fazu gde nemam nikakvu volju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 On 1. 6. 2017. at 18:05, Anika рече E sada je kraj. Ovo je nesto sto ni po koju cenu necu trpeti. Molim administratore da obrisu svaku moju poruku sa ove teme. I ako mozete da me banujete sa ovog mesta. Hvala! Expand ajde zivi smo ljudi, svi prolazimo manje vise kroz zivotne krize... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 On 1. 6. 2017. at 18:12, Agnostik рече Depresija je manje vise meni nasledstvo pola moje porodice je imala depresiju, mozda bi trebo na vreme da idem kod psihjatra da mene ne uhvati imam cesto fazu gde nemam nikakvu volju. Expand pre da ce trebati dobar duhovnik Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Јун 1, 2017 Пријави Подели Написано Јун 1, 2017 On 1. 6. 2017. at 17:50, Anika рече Треће, биће боље ако се моји буду венчали у цркви као што су обећали, јер ја сам и даље ванбрачно дете по црквеним канонима, а то је велики проблем за душу. Деца из таквих бракова се много муче и надам се да ће моји испунити обећање. Expand Па шта ако нису венчани у цркви? Има светитељки које су пострадале мученички од руке сопствених родитеља. Свако ће Богу дати одговор за себе, поготово ако је крштен у Цркви, тако говори Господ и у старозаветним пророцима да неће походити синове за грехове отаца својих него ће од свакога искати душу његову. Јевањђеље каже да ће двоје бити у кући и један ће се узети а други оставити, јер многи ће се због Христа сукобити и са својим укућанима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука