goranger Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 Definicija Depresije Kada učis matematiku, a ljudi oko tebe se pakuju za Pariz. Stanje u kome ti smrt izgleda kao sedmica na lotto-u. Imaginarna bolest na koju se pozivaju ljudi kojima je zivot dosadan, i koje mrzi da pokusaju da to na bilo koji nacin promene. Kad u sred ispitnog roka student sa prosekom 10 kaže :"Zajebi ovo,idem da pijem". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 On 30. 5. 2017. at 14:11, gor.anger рече Definicija Depresije Kada učis matematiku, a ljudi oko tebe se pakuju za Pariz. Stanje u kome ti smrt izgleda kao sedmica na lotto-u. Imaginarna bolest na koju se pozivaju ljudi kojima je zivot dosadan, i koje mrzi da pokusaju da to na bilo koji nacin promene. Kad u sred ispitnog roka student sa prosekom 10 kaže :"Zajebi ovo,idem da pijem". Expand Ово је потпуно исто као да се подсмеваш оболелима од рака. drvce, Икар Губелкијан, Bokisd and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 On 30. 5. 2017. at 14:16, Juanito рече Ово је потпуно исто као да се подсмеваш оболелима од рака. Expand da nisi i ti brate u nekoj depri, a? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 On 30. 5. 2017. at 14:16, Juanito рече Ово је потпуно исто као да се подсмеваш оболелима од рака. Expand ne uzbuđuj se, rak je efikasan lijek protiv pušenja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 On 30. 5. 2017. at 14:22, gor.anger рече ne uzbuđuj se, rak je efikasan lijek protiv pušenja Expand Имаш ли нешто смислено да кажеш осим да свој чемер просипаш овде? Juanito, Аурор, goranger and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 Ал стварно није лепо подсмевати се. Не дао ти Бог такав пакао никад у животу. Икар Губелкијан, АлександраВ and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 Нагле промене у животу могу да доведу до депресије. Пример је мала Хајди ( из истоименог романа за децу) Ја сам нешто слично доживела. Али то је била специфична врста депресије . Тотално одбијање и мирење са насталом ситуацијом и променом.Једноставно сам отишла и вратила се одакле сам дошла....и тако наједноставније решила депресију. У тим годинама мислим да ме ништа не би задржало у Београду .... Е после сам сазрела и вратила се ... и сада бих поново да одем. Али ме веже посао и некретнина.... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
motorheadsd Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 Депресија представља психолошки/психијатријски душевни поремећај. Манифестује се тугом пренаглашеном, великом безвољношћу, и повећаним нереалним осећајем кривице. Могу је пратити губитак апетита, ређе појачан апетит, проблеми са сном типа рано устајање, дуго спавање, или несаница. Постоје ендогене и егзогене. Ендогене настају услед органских поремећаја мозга, штитне жлезде итд. Овде поремећај нестаје са отклоном физичког узрочника. Егзогене су инициране спољним психолошким фактором. Дуготрајан стрес, велика и дуготрајна туга. Лек је на првом месту рећи себи "ово је пролазно, мораћу неко време да се помучим". Та мука се састоји у томе да се издрже симптоми и да се савлада безвољност неком активношћу, било хобијем, било радом. И мало помало се човек опорави. Лидија Миленковић, александар живаљев, Н И Н Е and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
motorheadsd Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 У неким случајевима су потребни антидепресиви. Антидепресиви нарочито добро делују на ендогене депресије јер елиминишу физички недостатак неуротрансмитера док код реактивних егзогених мора мало да се причека са дејством антидепресива. Природни антидепресиви су чоколада, кисео купус, чај од кантдариона У психијатрији се ниво депресије мери на основу интервјуа и може ићи од благе, преко умерене до тешке. Шифрира се са Ф32.(0.1.2.3) Ф32.0 Блага депресија . . Ф32.3 Психотична депресија Постоје и психотичне депресије када су присутни психотични симптоми. Н И Н Е, Grizzly Adams and александар живаљев је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 Понекад помислим да поједине депресије код неких ( не кажем све и код свих) и које нису органске ...су искључиво изазване размаженошћу, себичношћу, обешћу и хировима. За такве депресије има лека . Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 Molim moderatore da obrisu moju prethodnu poruku. Napisala sam je u afektu. Ne prilici mi takav nacin izrazavanja, i NAJISKRENIJE se izvinjavam @gor.anger. Mislim da momak nije imao lose namere, samo da ne razume kako je depresija jeziva, teska i opasna bolest. АлександраВ, Volim_Sina_Bozjeg, александар живаљев and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 On 30. 5. 2017. at 16:03, Рапсоди рече Понекад помислим да поједине депресије код неких ( не кажем све и код свих) и које нису органске ...су искључиво изазване размаженошћу, себичношћу, обешћу и хировима. За такве депресије има лека . Expand Па то се онда не зове депресија, него размаженост, себичност, обест и хир. Доста више с тим извртањима зарад поштовања оних које је та опака болест однела. Sanja Т., александар живаљев, Desiderius Erasmus and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 @Aleksandre, nisam htela da nacinjem pricu o anksioznostima i fobijama posto je tema samo depresija. Htela sam reci da ni poremecaji raspolozenja pa ni poremecaji licnosti nisu stvar volje, mislim kao sto neko ne moze da "drzi fige i nada se" da ce dobiti sizofreniju ili depresiju, isto ne vazi u procesu izlecenja. Nije stvar toga da se "nadamo najboljem" i da ce proci eto tako ko grom iz vedra neba. Paradoksologija, Juanito, Лидија Миленковић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 Зар анксионзност и депресија нису два различита поремећаја? Код анксиозности, чини ми се, нема црних мисли, само чиста бол. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Мај 30, 2017 Пријави Подели Написано Мај 30, 2017 On 30. 5. 2017. at 18:51, Juanito рече Зар анксионзност и депресија нису два различита поремећаја? Код анксиозности, чини ми се, нема црних мисли, само чиста бол. Expand Neretko se preklapaju i/ili smenjuju. I kod anksioznosti ima nekad crnih misli, samo drugog tipa. Juanito and александар живаљев је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука