Jump to content

Никодим (Богосављевић) објавио нову књигу "Против учења еп. Игнатија (Мидића)"

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, александар живаљев рече

Не слажем се са Милојковим да прво треба прочитати књигу, јер оно што смо прочитали - наслов и предговор - толико је лицемјерно: наслов одређује предмет и циљ, а онда се у предговору, послије дугачких цитатата који говоре о неписмености аутора, најављује "објективно" истраживање Христовим ријечима о књижевницима и фарисејима на Мојсијевој столици, која је овом пригодом претворена у катедру БФ. Равна плоча, је мајка Јања, за толико лицемјерје.

Није Милојков рекао да треба прочитати књигу, него да је треба прочитати ако је намера да се аргументима побије оно што је у њој написано. А ми то овде не чинимо, већ анализом онога што је раније написао изводимо закључак да је било какво читање онога што пише губљење времена. Тако да Милојков јесте у праву, само што се овде не оспорава оно што пише у књизи, него њен аутор као такав.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 105
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 23 минута, Дидим рече

Тако да Милојков јесте у праву, само што се овде не оспорава оно што пише у књизи, него њен аутор као такав.

У принципу се слажем. Али, у савременој херменеутици се већ наслов и предговор узимају као ауторов став, тзв "ауторова власт над текстом" испољава се у оним дијеловима књиге који се пишу на крају рада, а стављају на почетак. Због тога изводим закључак о Никодимовом тешком лицемјерју. Да ли ће и садржина књиге тај мој закључак да поткријепи, то не могу унапријед да знам. Али, признајем, бићу врло подозрив приликом читања.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, александар живаљев рече

У принципу се слажем. Али, у савременој херменеутици се већ наслов и предговор узимају као ауторов став, тзв "ауторова власт над текстом" испољава се у оним дијеловима књиге који се пишу на крају рада, а стављају на почетак. Због тога изводим закључак о Никодимовом тешком лицемјерју. Да ли ће и садржина књиге тај мој закључак да поткријепи, то не могу унапријед да знам. Али, признајем, бићу врло подозрив приликом читања.

Ma vidim ja da se nikome ovde ne daju pare za najnovije Nikodimovo pisanije:ani_biggrin:12:smeha:Pa se samo smišljaju izgovori. Da bacamo kocke? Ko izvuče šest, kupuje knjigu i mora da je pročita i napiše referat.:0426_feel::ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

:-))) bas duhovito!!! 12:smeha:

Mozda bi moglo da se da poslusanje profesorima na Bogosloviji (gimnazija)  da prate naucne radove koji se stancuju, a sluze u pogresne svrhe. Ne bi bilo na odmet malo kontrole/zdrave censure, jer razna stiva stizu do mladih bogoslova koji se tek izgradjuju, kako u veri, tako I kao ljudi. Referat bi bio javno objavljen kao strucno misljenje zaduzenog profesora kojem bi pomagali studenti/djaci.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, "Tamo daleko" рече

:-))) bas duhovito!!! 12:smeha:

Mozda bi moglo da se da poslusanje profesorima na Bogosloviji (gimnazija)  da prate naucne radove koji se stancuju, a sluze u pogresne svrhe. Ne bi bilo na odmet malo kontrole/zdrave censure, jer razna stiva stizu do mladih bogoslova koji se tek izgradjuju, kako u veri, tako I kao ljudi. Referat bi bio javno objavljen kao strucno misljenje zaduzenog profesora kojem bi pomagali studenti/djaci.

Naravno. Zašto ne? To bi bilo dobro. 

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Ivan Marković рече

kupuje knjigu i mora da je pročita i napiše referat.:0426_feel::ani_biggrin:

Брате, ја сам прочитао ону његову о равној земљи... ја сам своју чашу испио, и чистилиште и сва митарства прошао! - Ти ако си зло намислио на свој живот, читај тих 500 страница, јер ја једва преживех 150 његових равноземљашких... :pucpuc2:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Дидим рече

Није Милојков рекао да треба прочитати књигу, него да је треба прочитати ако је намера да се аргументима побије оно што је у њој написано.

Ako se nema namjera da se argumentima pobije ono sto nije procitano ne treba citati.

Manipulisanje mozgom!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Zoran Đurović рече

Брате, ја сам прочитао ону његову о равној земљи... ја сам своју чашу испио, и чистилиште и сва митарства прошао! - Ти ако си зло намислио на свој живот, читај тих 500 страница, јер ја једва преживех 150 његових равноземљашких... :pucpuc2:

Što bi se ja bavio Nikodimovim spekulacijama. Jel Ar Tu Di Tu počo da ga proziva? Jeste! E pa bajo (ne ti!) knjigu u šake, pa citiraj i kritikuj...lepo kaže Milojkov. Ma ko će se još baktati dr. Igijem (ne poznati dens muzičar!:ani_biggrin:) i dr. Nikijem...stvarno imam pametnija posla...ili tako ili da bacamo kocke....a ti bolje da ne učestvuješ, kake si sreće, pašće na tebe (msm, kocka:ani_biggrin:). 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

i dr. Nikijem

Нову заповест вам дајем: Не читајте то штиво!:)) 

Грци су неозбиљни, да им овакав улети у докторе... Зато овде имамо комисију која после твоје одбране чита наново рад ако је требало да интегришеш неке озбиљне приговоре и после добијаш nihil obstat quominus imprimatur. После потписа ректора публикујеш тезу и добијаш титулу доктора. То је све Ава прошао.

Ја знам да су многи у Грчкој докторирали на лепе очи. То је била наша Приштина. Оном беспризорнику, Дражену Перићу, који је проф на Бф, рад није ни био прихваћен и требало је да га среди, а то није урадио, све је прошло ок. И то ми имамо сада као кадар. Нису сви такви, да се разумемо. Али је добар део таквих. 

Овде се не може појавити неки лудак који тврди да је земља плоча. Школа је неопходна. Сам знаш зашто волиш Белармина.  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Сам знаш зашто волиш Белармина.  

Eh. To u ona lepa vremena...sad je sekularizam, padre. Šta da se radi. Moramo se suočiti sa tim.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Ivan Marković рече

knjigu u šake, pa citiraj i kritikuj

Па онда боље одма да се предамо, лоша тактика... Више они глупости могу да напишу него што разумни људи могу да одговоре во вјеки вјеков.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Па онда боље одма да се предамо, лоша тактика... Више они глупости могу да напишу него што разумни људи могу да одговоре во вјеки вјеков.

Ne znam kako bih odgovorio na ovo...aj ovako...ne znam da je glupost dok ne pročitam...ko misli da jeste, slobodan je da citira...tako da je u Aca Milojkov skroz, naskroz u pravu...akademsko poštenje traži citate i napade na delo, ne na autora...zamisli sada ovu situaciju. Meni se ne sviđa Zizjulas, npr., jer misli da je globalno zagrevanje naučna činjenica. Ja mislim da nije,  pa uvatim da ga napadam na temi o , recimo, besmrtnosti, a da istu nisam ni pročitao. To tako ne može. Ne u naučnom svetu, a može na tribinama, u kafanama, po kućama, na klupama. E sad, što se tiče predaje, pa nema gde se Srbi nisu predali kada je trebalo boriti sde za nešto borbe vredno. Kosovo, Krajina, imovina, zemlja, kuće, stanovi...e sad sam se stvarno potresao oko Nikodima...zaista, ako nam taj ne uništi zemlju i Crkvu, niko neće...jedva izbegosmo onaj skaredni udžbenik koji deci objašnjava kako se liže...čekam šta je sledeće...ma uopšte nisu problem banke, lihvarija, "čikaški momci", dezindustrijalizacija do te mere da su nam zemlju pretvorili u pustinju, Miroljubove gluposti o tome da se odreknemo penzija i sadimo papriku, gej parade, emotivni problemi neshvaćenih "veseljaka" i slično...msm da me razumeš. Praviti od Nikodima kombinaciju Majkla Majersa i Fredija Krugera je dobar recept da mu se da na značaju. Srbi vole negativce. Što ga više pljujete, biće popularniji. Ova tema nije stvar navijanja već stvar analize i kritike dela, ništa manje, ništa više. Više ćeš ga spustiti, ako ga argumentovano iskritikuješ. Ako niko ko je za to stručan, ili bar dovoljno pripremljen laik, isto ne uradi, džaba ova priča...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Брате ја ни за паметне људе немам довољно времена у животу...

O tome ti pričam. Obojica radimo ko crnci da bi zaradili naš pristojan život. Svako na svoj način, na svom kontinentu, ali rmbačimo. Pa kad stignemo, ponešto i prokomerntarišemo. Ali ima ovih koji će to mnogo efikasnije od nas...prepustimo to njima. Ja sam se toliko iscrpeo u nekim diskusijama ovde da više nemam želju...bar neko vreme. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...