Jump to content

САД напале крстарећим ракетама базу сиријске војске као одговор на употребу хемијског оружја

Препоручена порука

Лавров потврдио да ниједан руски војник није повређен у нападу. Москва каже да неће одговорити војно нити ће појачавати војна дејства као одговор, и позивају на смирење ситуације. До сада укупно шесторо мртвих у нападу, колико сам разумео.

Иначе, један руски новинар је добио ексклузиван приступ бази после напада и каже да је уништено укупно девет авиона у хангарима. Ставио је и слику једног на инстаграм:

Ово све иначе нађох на BBC, имају live feed који уживо прати ситуацију све из минута у минут: Линк

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

Москва каже да неће одговорити војно нити ће појачавати војна дејства као одговор, и позивају на смирење ситуације.

Паметно! Помози Боже и заустави болесне умове у њиховим намерама!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Турски султан сад тражи no-fly зону баш као и бивша кандидаткиња за председника САД-а, која је била исто спремна да иде урат да успостави зону. А Трамп данас гађа хангаре са авионима. Занимљиво. Запитајте се коме иде у корист зона забрањеног летења?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Vedran рече

то је значи била авио база?

Да, из које су наводно полетели авиони који су користили хемијско оружје пре три дана кад изгинуше они људи.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Ћириличар рече

"Ovo je kao Holokaust" - jevrejski rabin ovim pozdrqvlja intervenciju SAD. Znaci, ogavno politicarenje ideologizovanog uskoumnika na svojim mrtvim sunarodnicima. Fuj!

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/syria-israel-former-chief-rabbi-yisrael-meir-lau-civil-war-holocaust-assad-a7670531.html

Цитат

He also criticised Israel’s long-standing position to not get involved in that country’s civil war and said he dreamed Israel would step up to stop what is happening a few miles from its northern border.

Zasto to izjavljuje kada je Izrael vec angazovan u ratu u Siriji. Dovlaci svu logistiku i oruzije ISISU i Al Kaidi, vrsi obuku dobrovoljcima i dobavlja obavjestajne podatke. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Нема санкције, али бар има неких правила... А позивање Америке на та правила је као када би се Бабић свкаи час позивао на правилну дикцију :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Vedran рече

Тачно. Кршење међународног права, и то овај пут можда на најбруталнији начин. А да не говоримо о томе да је овим потезом Трамп вероватно прекршио и законодавство САД-а уласком у рат без одобрења Конгреса. Или ће се служити софизмима како ово није рат, као што то није ни убијање људи свугде по свету са дроновима, и слично.

Ako sam dobro razumela Tramp kaze da je to samo "opomena". 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Таша рече

Ako sam dobro razumela Tramp kaze da je to samo "opomena". 

Ма може рећи и да су ванземаљци бомбардовали Сирију. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

http://bbc.in/2p975iB

'Short-sighted' says US Congresswoman who met Assad

Posted at22:16
Getty Images
Tulsi Gabbard is a Democrat and the first Hindu member of Congress

Hawaii Congresswoman Tulsi Gabbard, who drew criticism when she traveled to Syria in February to meet Assad, has reacted angrily to the news of airstrikes.

"This administration has acted recklessly without care or consideration of the dire consequences of the United States attack on Syria without waiting for the collection of evidence from the scene of the chemical poisoning," she said in a statement.

"It angers and saddens me that President Trump has taken the advice of war hawks and escalated our illegal regime change war to overthrow the Syrian government. This escalation is short-sighted and will lead to more dead civilians, more refugees, the strengthening of al-Qaeda and other terrorists, and a possible nuclear war between the United States and Russia."

On Thursday, before the attacks began, she had called for Assad to be prosecuted by the International Criminal Court.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Aleksandar Cvetkovic рече

Americki olos, samo se pitam, gde su sada Rusi? 

Ма Руси су били обавештени о нападу унапред.

Ово у медијима је само шарена лажа за народ.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Руси и Кинези планирају да из употребе у потпуности избаце долар као платежно средство. Америка због тога убрзано покушава да изазове оружани одговор Русије. Онда би се свашта десило. Не чуди онда што је напад изведен за време састанка америчког и кинеског председника. ''Глумац'' Трамп је тако желео да види реакцију кинеског председника. Америка изазива ратна жаришта скоро свуда тамо где су велика природна богатства. Када сруши власт дотичне државе онда на сцену наступају компаније, које уједно, и нису америчке у правом смислу речи, већ, компаније у власништву уског круга ''капитала'', а који то богатство затим користе. Између осталог, доста ућаре и продајући оружје борцима за ''људска права'' у тим напаћеним државама, али, и вишак свог оружја морају да искористе, поготово осиромашени уранијум, а овамо се као бајаги брину због употребе хемијског оружја за којег верујем да је у ствари био у власништву побуњеника и да је био депонован у њиховим магацинима. ''Лажна'' застава се и даље ''вијори''. Чврстог сам уверења да су Руси изричито саветовали Асада да његова војска не користи било шта што би било у супротности са међународним нормама, самим тим и да не користи хемијско оружје. У супротном, дао би повода за оштру осуду од стране свих умешаних фактора и Руси га не би могли бранити свим средствима.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Плаво Небо рече

Чврстог сам уверења да су Руси изричито саветовали Асада да његова војска не користи било шта што би било у супротности са међународним нормама

Ма сигурно, и Руси и Асад су опште познати да највише брину за међународне норме... не би ни мрава згазили... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Fool me once...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...