Дијана. Написано Март 25, 2017 Пријави Подели Написано Март 25, 2017 пре 3 минута, МилошБГ рече Па ја немам љубави, али они имају. Видиш нпр Јустин, он тако олако, прочитах један пост, па ово папски примат ма то је бре лако прећи, па филиокве, ма то безвезе то и није проблем, па онда не знам нешто треће ма то ко се сећа тог проблема између нас, па ова разлика ма то је плус, то је ко у ресторану па имаш велики мени и понуду, то је још и предност. Он би лако превазишао све то од велике шизме до данас, док трљнеш руку о руку,он заврши посао. Али зато артемити,ови они, то је гамад, са њима ништа,непремостиве разлике и препреке. Бато, прво ти уреди своју кућу, па онда крени да чистиш светске метрополе. Ако конташ. A prava je djelatnost Sv. Duha sto si ti, recimo, od aartemite postao umjerenjak, a mi srednji ne pripadamo nikome i prirodno je da nas sutaju s obe ekstremne strane. Ja sam to bukvalno dozivjela na forumima koji zastupaju te dve strane. Na jednom sam 'sektas-ekumenista', na drugom 'zilot, maltene artemit' (na nasu zalost, revnovanje za vjeru je poprimilo pogrdnu konotaciju). Sto je neko ekstremniji u oba pogresna stava, to je on agresivniji i netrpeljiviji prema neistomisljeniku, a istovremeno u vecem zanosu (prelesti) oko svog ubjedjenja. Svaki razdor i nemir, samouznosenje, gnjev je od lukavoga... Ap. Pavle je dosta o tome govorio, da se ne stvara sablazan, da se ne zalosti brat radi kog Hristos umrije i sl. Elem, nije nikom dusespasonosno da se bavi ovim pitanjima, narocito ne na ostrascen nacin. Mi terbamo biti mudri kao zmije a bezazleni kao golubovi, i 'ispitivati duhove'. МилошБГ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 25, 2017 Пријави Подели Написано Март 25, 2017 Sve što je Isus Hristos uradio kao čovek je nedeljivo od toga i Božansko delo, jer je uvek poklopljeno sa Večnom voljom Svete Trojice. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 25, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2017 пре 1 минут, Дијана. рече nije nikom dusespasonosno da se bavi ovim pitanjima, narocito ne na ostrascen nacin. Па самопослушај се... Дијана. and елТорнеро је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 25, 2017 Пријави Подели Написано Март 25, 2017 пре 23 часа, Рапсоди рече Лејди Ди. Кога је било логичније да воли Јеврејин кога су пребили, ранили, покрали ? Једног Самарјанина, кога по дифолту треба да не воли, или припаднике свога племена, који су зашли у једну будућу димензију и заволели Тошу ....? Шалим се лејди, знам у ком контексту си поставила питање ? Делуј локално, мисли глобално.... Pa oba, RApsodi, ja govorim da volis oba, sve ostalo je licemjerje i racionalizacija mrznje, koja trazi odusak da izadje van. Ali nema sladjeg sporta na forumima do ad hominem ucitavanja ako ne i gore idejnom neistomisljeniku... Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Март 25, 2017 Пријави Подели Написано Март 25, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Па самопослушај се... I hocu. елТорнеро је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 25, 2017 Пријави Подели Написано Март 25, 2017 пре 9 минута, Дијана. рече A prava je djelatnost Sv. Duha sto si ti, recimo, od aartemite postao umjerenjak, a mi srednji ne pripadamo nikome i prirodno je da nas sutaju s obe ekstremne strane. Ja sam to bukvalno dozivjela na forumima koji zastupaju te dve strane. Na jednom sam 'sektas-ekumenista', na drugom 'zilot, maltene artemit' (na nasu zalost, revnovanje za vjeru je poprimilo pogrdnu konotaciju). Sto je neko ekstremniji u oba pogresna stava, to je on agresivniji i netrpeljiviji prema neistomisljeniku, a istovremeno u vecem zanosu (prelesti) oko svog ubjedjenja. Svaki razdor i nemir, samouznosenje, gnjev je od lukavoga... Ap. Pavle je dosta o tome govorio, da se ne stvara sablazan, da se ne zalosti brat radi kog Hristos umrije i sl. Elem, nije nikom dusespasonosno da se bavi ovim pitanjima, narocito ne na ostrascen nacin. Mi terbamo biti mudri kao zmije a bezazleni kao golubovi, i 'ispitivati duhove'. Ја се поносим чињеницом, да сам са једне стране код екумениста зилот,артемит,секташ, а да сам са друге стране код артемита екумениста. У једном добу пре пар година сам доживео, између осталог да будем удаљен са овог форума као неки пропагатор шатро Артемијеваца, а са друге стране да у исто али буквално исто време дан, два горе доле, доживим да ме Артемити удаље са њихових страница, да ме многи људи који су тамо блокирају и спрече да пишем окарактеришући ме као екуменисту, подржаваоца овог или оног. Рецимо причао сам доста са оцем Пантелејмоном и имали смо пристојну комуникацију, а доживео сам да ме он блокира и избрише, овде доживим да ме отац Зоран окарактерише као ето Артемита, лудака итд. И мени је то да не употребим жаргон, супер јер је само потврда мог става, да су ватрени зилоти са једне стране и ватрени екуменисти са друге стране два краја једног ИСТОГ штапа и да су подједнако у криву и једни и други. И да су притом најсличнији себи самима. Тако да нисам ја ништа постао, само умем да жацнем и једне и друге. елТорнеро and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 25, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2017 пре 1 минут, Дијана. рече I hocu. Још да ти поверујем... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 25, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2017 пре 5 минута, МилошБГ рече Тако да нисам ја ништа постао елТорнеро, МилошБГ and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 25, 2017 Пријави Подели Написано Март 25, 2017 Оче Ксенофонте, пардон Оче Зоране... =) Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 25, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2017 пре 5 минута, МилошБГ рече Оче Ксенофонте, пардон Оче Зоране... =) Лохи с духом твојим! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 25, 2017 Пријави Подели Написано Март 25, 2017 Оче, ако митрополит нема нападе штуцања сваки дан од тебе, ту ме сеци! Volim_Sina_Bozjeg, елТорнеро, Paradoksologija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 25, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 25, 2017 Управо сада, МилошБГ рече Оче, ако митрополит нема нападе штуцања сваки дан од тебе, ту ме сеци! Продужио сам му живот најмање за деценију! Иначе, сада се сетио ко сам, тако да редовно пита људе који дођу из Рима како сам... МилошБГ, елТорнеро and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 25, 2017 Пријави Подели Написано Март 25, 2017 пре 34 минута, МилошБГ рече Видиш нпр Јустин, он тако олако, прочитах један пост, па ово папски примат ма то је бре лако прећи, па филиокве, ма то безвезе то и није проблем, па онда не знам нешто треће ма то ко се сећа тог проблема између нас, па ова разлика ма то је плус, то је ко у ресторану па имаш велики мени и понуду, то је још и предност. Nije stvar u tome da bi ja lako. Nemoj to tako da razumijes, vec sam navodio konkretne cinjenice da ima osnova za potpuno prevazilazenje raskola sa RKC. Niko sutra ne mora nista blanko bez provjere da potpisuje vec prosto ima se materijala na cemu razgovarati. Artemiti su druga prica. Ne kazem takodjer da i s njima ne treba razgovarati. Problem kod njih je sto oni nece da razgovaraju. Oni su ti koji su cisiti i pravedni u svemu oni su ti koji uslovljavaju i svima namecu istinu. Oni su ti koji traze da im se da, zauzvrat nista ne daju. To je onaj tip ljudi koji vide zlo u tome jer u katolickim hramovima postoje klupe. Oni su prema tome vise slucaj za psihijatriju nego za dijalog. Zoran Đurović, Жика and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 25, 2017 Пријави Подели Написано Март 25, 2017 пре 3 минута, Justin Waters рече Problem kod njih je sto oni nece da razgovaraju. Oni su ti koji su cisiti i pravedni u svemu oni su ti koji uslovljavaju i svima namecu istinu. Oni su ti koji traze da im se da, zauzvrat nista ne daju. To je onaj tip ljudi koji vide zlo u tome jer u katolickim hramovima postoje klupe. Oni su prema tome vise slucaj za psihijatriju nego za dijalog. Шта је за нас петсто година, да сачекамо да се ствар слегне, ништа. Важно је да ми њих и поред тога кави су волимо, јел теко Јустине.? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 25, 2017 Пријави Подели Написано Март 25, 2017 пре 7 минута, Justin Waters рече Nije stvar u tome da bi ja lako. Nemoj to tako da razumijes, vec sam navodio konkretne cinjenice da ima osnova za potpuno prevazilazenje raskola sa RKC. Niko sutra ne mora nista blanko bez provjere da potpisuje vec prosto ima se materijala na cemu razgovarati. Artemiti su druga prica. Ne kazem takodjer da i s njima ne treba razgovarati. Problem kod njih je sto oni nece da razgovaraju. Oni su ti koji su cisiti i pravedni u svemu oni su ti koji uslovljavaju i svima namecu istinu. Oni su ti koji traze da im se da, zauzvrat nista ne daju. To je onaj tip ljudi koji vide zlo u tome jer u katolickim hramovima postoje klupe. Oni su prema tome vise slucaj za psihijatriju nego za dijalog. Добро мало сам ја то искарикирао, мада јеси таксативно набројао разлике и у фазону у тој поруци био, ма лако ћемо... Што се Артемита тиче, слажем се и то да они вероватно не желе дијалог, мада је питање да ли би и РК разговарали ако би знали да морају да учине неки већи уступак. Тачније мене и интересује са којим ставом они прилазе...да ли је став ми смо све и свја, на колена, поклоните нам се као ономад кад је владика Шабачки Лаврентије водио на поклоњење свештенике папи или је њихов став ми смо Христови дајте да се договоримо, ми смо браћа и није нам толико битно било шта осим измирења и стога ту смо и да учинимо уступке, који је њихов прилаз тој ствари. То је мени недоумица. Опет иза раскола са КЦ су векови, а са Артемитима године, ваљда се гвожђе кује док је вруће... Justin Waters, елТорнеро and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука