Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 6 минута, Milan Nikolic рече Најмучније је када се свештеници забаракадирају у олтар да се причесте. И онда кад крену ону личну молитву да читају као обавезну људима пре ,,Тјело Христово..." Мучно је и ,,амин" иза сваког возгласа кад се не чује шта аминујемо. Још чуднија ми је реакција неких ,,верних" који као да се боре да остану тутубани па вичу: читај у себи! Zoran Đurović, Лапис Лазули, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 У себи: кад се сетим шта ми је све мучно дође ми да не идем на литургију. ;-) Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 3 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Најмучније је када се свештеници забаракадирају у олтар да се причесте. To i ostalo je u takvom smeru sve usmerio Trulski sabor... Леон Професионалац and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 18 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ma da ne sablazne druge kad su nekulturne barabe oni cugaji iz flaše a ne ko mi na kašičicu. Истина, увек добро потегнем али ми не смета да ме гледате. A завеса је потребна, сем што постоји да Дух не утекне из олтара, добра је и из практичних разлога. Ето нпр. један мој супарох воли да седне па да се протегне и да доручкује нафору да би касније давао вернима по коцкицу. Дође ми да убацим молитву у служебник па да се помолим за њега да не залегне као Шурда. Све како нам одговара. Правимо Цркву по својој мери. kopitar, Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 15 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Zašto je u Hrišćanstvu ukinuta savest kad se sav odnos izmedju Boga i čoveka upravo na tome zasniva? Zato što imamo zapovjedi i pravila . Tako je lakše , izvršiš što treba i mirna savjest. Леон Професионалац, Бојан Илић and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 минут, kopitar рече Zato što imamo zapovjedi i pravila . Tako je lakše , izvršiš što treba i mirna savjest. Haha uslovljavamo odnos Леон Професионалац, Zoran Đurović and kopitar је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Inače pravila su izgleda doneli oni sa nemirnom savešću Леон Професионалац, Zoran Đurović, Лапис Лазули and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Inače pravila su izgleda doneli oni sa nemirnom savešću Или та већина ca немирном савешћу или као по обичају нелогична мањина. Zoran Đurović, kopitar and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Inače pravila su izgleda doneli oni sa nemirnom savešću Ovi sa nemirnom savješću trebaju Lijeka , a ovi sa mirnom imaju zakone. Volim_Sina_Bozjeg, Леон Професионалац and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 минут, kopitar рече Ovi sa nemirnom savješću trebaju Lijeka , a ovi sa mirnom imaju zakone. Па да. Ови други су без греха. :-) Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and kopitar је реаговао/ла на ово 3 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 7 минута, Леон Професионалац рече Па да. Ови други су без греха. :-) Najgore mi padne kad mi župnik na ispovjedi kaže ' učini po savjesti ' a ja bi : učini tako i tako . Zoran Đurović, Леон Професионалац, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JOCCCA Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Опет понављам, мислим да је велики утицај монаштва у православљу, који је тотално беспотребан за веру и за човека у свету. Свака њима част, нико им не умањује њихову велику улогу, али... Pa jesu li nepotrebni ili je uloga velika. Sent from my SM-G7102 using Pouke.org mobile app Ivan Marković and Bokisha је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JOCCCA Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Златоусти се упропастио постом. Морао је да прекине са том неразумном праксом. Василије Велики умро у мом добу... Пост нема никакве везе са здрављем. Au au au. Sta reci na ovakve reci vec samo au au au. Sent from my SM-G7102 using Pouke.org mobile app Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 4 часа, Леон Професионалац рече Када сам појашњавао у ситна цревца да г. Иван Марковић појма нема и да је ненаучен почео да друге подучава, Ви сте ми рекли да претерујем итд. Ето, како време пролази испашће да је Џома био у праву. Само још да јавно кажете. Не зна г. Марковић ни шта једе а ни чиме се причешћује. Тај би чалабрцнуо владику да може. Битно му је само да труби. Нема већих врагова за Цркву од таквих побожних људи - лепо каже лимасолски. Joш се ваљам од смеха на помен преосвећене литургије. Кукулеле! Успут, како му не смета да се причести на литургији чију је коначну редакцију урадио један римски папа? Džomiću, pravniče koji radiš popovski posao, umesto što se baviš demagogijom, počni da se baviš teologijom. A sad ću da bratski zamolim popa Đurovića da te smiri, da te ne bi ja smirivao pitanjima iz teologije... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JOCCCA Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Златоусти се као млад посветио аскетском животу, али без разума. После 2 године (378) морао је да се врати у град да не би умро, али је трајно упропастио своје здравље (Паладије о томе, Dial. de Vita Ioan. Chrysost. 5). Василије се једнако ложио на строгу аскезу и умро је у 49. години. Није му донело здравља. Треба пак знати да он и Назијанзин никада нису били монаси, како би хтео Јустин Поповић или Таса. Не, били су само целибатни. И платили су дуг платонизму. Sveti oci su izgleda mali a mi veliki. Da li je cilj dug zivot ili svetost odnosno Carstvo Nebesko. Sent from my SM-G7102 using Pouke.org mobile app Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука