RYLAH Написано Март 3, 2017 Пријави Подели Написано Март 3, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Да ли си се запитао зашто те зовем Велијаром? Зато што си опадач. Већ сам те упозорио да скинеш ову дезинформацију: "Ив Конгар, римокатиолички теолог: "Молитве за уједињење за римокатолике представљају молитве за проширењеРимокатоличке цркве, која је Црква Христова и Апостолска"; „римокатолици остајући ту где јесу, позивају друге да им приђу", али ти нећеш. То је младелачки Конгаров став кога се он одрекао. Можеш тако да цитираш Августина како вели да је Исус само мудар човек, али не и Бог, а тога се става јавно одрекао у Исповестима. Да ли ти је сада јасно каква си битанга и зашто те зовем Велијаром? Скини ово блаћење човека, па те и ја више нећу звати Велијаром. Као прво, немој да га зовеш Велијар, није умесно, и опоменут си због тога. Као друго, пошто нисам до краја упознат са ликом и делом Конгара, а не бих да се било ко опада на овом форуму због својих младалачких ставова, да ли можеш да нам поставиш неке референце из којих бисмо могли да видимо праве ставове дотичног. @Велизар Ако је ово истина, молио бих те да уклониш тај цитат, јер знам колико ја шизим кад неко Светог Николаја назива фашистом или мрзитељем Јевреја или обожаваоцем Хитлера или будистом због неких ставова којих се касније у животу одрекао. Justin Waters, Zoran Đurović, Rašo and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Март 3, 2017 Пријави Подели Написано Март 3, 2017 Читао сам да су светитељи говорили подвижницима који су могли доста да посте да узимају храну да се не би погордили. Јосиф Исихаста је то саветовао једном подвижнику. Zoran Đurović, Paradoksologija, AnaLaz and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Март 3, 2017 Пријави Подели Написано Март 3, 2017 Јосиф и његово братство су се залагали за редовно причешћивање и доста су утицали да та пракса заживи на Светој Гори. Били су велики подвижници, али суботом и недељом су јели храну спремљену на уљу. RYLAH and AnaLaz је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2017 пре 6 минута, RYLAH рече Као друго, пошто нисам до краја упознат са ликом и делом Конгара, а не бих да се било ко опада на овом форуму због својих младалачких ставова, да ли можеш да нам поставиш неке референце из којих бисмо могли да видимо праве ставове дотичног. @Велизар Ако је ово истина, молио бих те да уклониш тај цитат, јер знам колико ја шизим кад неко Светог Николаја назива фашистом или мрзитељем Јевреја или обожаваоцем Хитлера или будистом због неких ставова којих се касније у животу одрекао. Tema šizme vraća se u delu Diversités et communion. Dossier historique et conclusion théologique, koje predstavlja zbirku predavanja koja je naš kardinal držao na pariskom Katoliĉkom institutu, gde nastoji da rezimira postignuća ekumenskog pokreta. Približavanje je nesumnjivo postignuto, a kao glavni problem vidi se razliĉita eklisiološka strukturisanost odeljenih konfesija, koja se utvrdila istorijskom odeljenošću i autonomnim razvojem. Iskljuĉena su dva tipa reintegracije: 1) povratak nekatoliĉkih hršćana u rimski tor (to je pozicija koju je zastupao u knjizi Chrétiens désunis), što bi upućivalo na ekumenski fundamentalizam, 2) da Crkve ostanu podeljene pa će ih jednog dana, u eshatonu, Bog ĉudesno sjediniti, što je samo ekumenski pesimizam i istorijski pasivizam. Dakle, ne povratak Rimu, niti odlaganje ujedinjenja. Katoliĉanstvo, tj. sabornost, Kongar vidi kao sinonim za različitost i pluralizam, koji su unutrašnja vrednost jedinstva. Iv Kongar, DEVET VEKOVA KASNIJE, Beleške uz „Istočni raskol“, Beograd 2014, str. 16. RYLAH and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 3, 2017 Пријави Подели Написано Март 3, 2017 пре 9 минута, Велизар рече @Rylah Као што видиш, цитирао сам књигу и страну где је то изјавио. Ништа нисам слагао, ништа нисам фалсификовао. Ако то некоме смета, нека у свој потпис стави Конгаров цитат којим се овај негира и то је то. о. Зоран је поставио релевантан цитат из каснијег периода. Људи су способни за промену и сазревање. Као што сам рекао, а као што знаш и сам, један од наших светитеља, кога сви неизмерно поштујемо и волимо, Свети Николај Жички и Охридски, има пуно цитата из млађих дана које му злонамерно извлаче. Позивам те да склониш то из потписа, јер оно што не волим да гледам за свог светитеља, нећу да гледам ни за људе друге вере, који су у међувремеху променили ставове. Леон Професионалац, Жика, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 3, 2017 Пријави Подели Написано Март 3, 2017 пре 11 минута, RYLAH рече о. Зоран је поставио релевантан цитат из каснијег периода. Људи су способни за промену и сазревање. Као што сам рекао, а као што знаш и сам, један од наших светитеља, кога сви неизмерно поштујемо и волимо, Свети Николај Жички и Охридски, има пуно цитата из млађих дана које му злонамерно извлаче. Позивам те да склониш то из потписа, јер оно што не волим да гледам за свог светитеља, нећу да гледам ни за људе друге вере, који су у међувремеху променили ставове. Поштено! Golub and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 3, 2017 Пријави Подели Написано Март 3, 2017 @Велизар Цитат је избрисан из потписа. Молио бих да га не постављаш поново, јер смо видели да је човек у међувремену променио своје ставове у вези те ствари. Golub and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 3, 2017 Пријави Подели Написано Март 3, 2017 Знам да свештеник Зоран не лаже – ипак кад сте пре проверили цитат? Или постоји електронско издање? Augustinus and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2017 пре 2 минута, RYLAH рече @Велизар Цитат је избрисан из потписа. Молио бих да га не постављаш поново, јер смо видели да је човек у међувремену променио своје ставове у вези те ствари. Из исте књиге, стр. 148 Конгар: "Prema tome, princip recipročnosti je neophodan uslov pripreme za ponovno ujedinjenje. Nema sumnje da je jedan od uzroka neuspeha dosadašnjih progresa i napora bio nedostatak psihološke pripreme obeju strana. O obnovi ujedinjenja ne smemo samo razgovarati i odlučivati. Ako je istorijski proces raskola bilo postepeno i sveopšte otuđenje, i ako se njegova suština sastoji u prihvatanju situacije ne-odnosa, onda ujedinjenje, koje bi trebalo da bude ozdravljenje od šizme, može biti jedino rezultat obnove kontakata ispunjenih poštovanjem i saosećanjem – dve reči koje izražavaju milosrđe". Принцип реципрочности негира идеју враћања у тор. Нашијенци имају идентичну незрелу идеју коју је и Конгар гојио као млад, а то је тапија на Истину. Карикатура те идеје је Артемије и све те "праве православне" секте које данас постоје. Ја сам на позицији зрелог Конгара. Али то није наша тема овде. Golub, Augustinus, Леон Професионалац and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 3, 2017 Пријави Подели Написано Март 3, 2017 пре 6 минута, Леон Професионалац рече Знам да свештеник Зоран не лаже Знам и ја. Zoran Đurović, Golub and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2017 пре 5 минута, Леон Професионалац рече Знам да свештеник Зоран не лаже – ипак кад сте пре проверили цитат? Или постоји електронско издање? Интервениши још једном овако, у електроне ће те претворим! Мене да поредиш са Борбом за неверу... RYLAH, Леон Професионалац and Augustinus је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2017 Истроловали сте ме вечерас па не поставих Касијана...:))) Велизар кад се јави... Августин, RYLAH and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 3, 2017 Пријави Подели Написано Март 3, 2017 пре 1 сат, Велизар рече А што ти не би лепо основао своју цркву па сву ту сјајну праксу тамо спроводио? О.Зоран је ипак довољно паметан да о таквој глупости ни не размишља. Разумем да имаш срџбу према њему, нешто си не знам како погођен, али нема лаког решења ни за кога од нас и такво осуђивање оца увек представља неку другу крајност. Разумем и то да се подбадамо, уједамо, међутим шта је поента свега? и да ли ћемо разумети поенту ако изгубимо смисао наше вере - у Бога који Јесте Љубав. Можемо само да сведочимо (љубављу) о записаном: ,,што знамо'', ,,што руке наше опипаше''. Леон Професионалац, Zoran Đurović, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 3, 2017 Пријави Подели Написано Март 3, 2017 @RYLAH Нема баш никакве везе са темом али где нестадоше моја профилна и кавер фотографија? Једва нађох нову. ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 3, 2017 Управо сада, Milan Nikolic рече О.Зоран је ипак довољно паметан да о таквој глупости ни не размишља. Разумем да имаш срџбу према њему, нешто си не знам како погођен, али нема лаког решења ни за кога од нас и такво осуђивање оца увек представља неку другу крајност. Разумем и то да се подбадамо, уједамо, међутим шта је поента свега? и да ли ћемо разумети поенту ако изгубимо смисао наше вере - у Бога који Јесте Љубав. Можемо само да сведочимо (љубављу) о записаном: ,,што знамо'', ,,што руке наше опипаше''. Знао сам да не треба да те лајкујем! Десница са којом сам те лајковао ми се згрчила, сада куцам левом руком! Августин је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука