Jump to content

Snaga molitve

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 часа, Ana Bjelan рече

Kada Bog ispunjava molitvu? Cije molitve Bog najpre cuje?

to mi nikada necemo saznati u ovom svetu....i mozda nije ni potrebno da o tome razmisljamo...dovoljna je samo sto jaca vera...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ana Bjelan рече

Kada Bog ispunjava molitvu? Cije molitve Bog najpre cuje?

Bog najpre čuje molitve koje su upućene Njemu. I sve ispunjava.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Bog najpre čuje molitve koje su upućene Njemu. I sve ispunjava.

Неће бити тако. Оно што је на корист нама или неком другом да не испуни, неће испунити. Зато и кажемо,  "али нека буде воља Твоја" . 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, -Владимир- рече

Неће бити тако. Оно што је на корист нама или неком другом да не испуни, неће испунити. Зато и кажемо,  "али нека буде воља Твоја" . 

Krst moj nosim sto me ljudi ne razumevaju :))

Molitve koje su upucene Njemu On ispunjava. A molitve tipa da dobijem 7 na loto uplacenom listicu nisu upucene Njemu.

Dakle znajte ono sto je molitvom ispunjeno jeste bilo i upuceno Njemu a ono sto nije ispunjeno je prosto pogresno adresirano. :)

Nece ni oni koji vicu Gospode Gospode uci u Carstvo, jer ih sam Gospod ne poznaje. Prosto im Ime Njegovo sluzi da pogresno napisu adresu i mole Ga ono sto On nije niti ce ikada biti, te im tako to ne moze ni ispuniti.

I sam Hristos zavrsava molitvu sa Neka bude volja Tvoja, to je izgleda pravo adresirana sadrzina i boraviste Boga. Takvu molitvu ce Bog zasigurno svagda cuti i uslisiti. Tako da bukvalno ne gresim ovde.

Mislim ipak nisam pristalica da je Bog pun nepotrebnih i pogresnih informacija, koliko god to cudno zvucalo on moze da ugasi TV sa takvim vestima.

Hristos neke od nas prosto ne poznaje iako vicemo Gospode Gospode.

Подели на овим сајтовима

Оно кад се каже:- На спасење услиши мољење моје.

И деси се, и некад се не поклопи са твојим замишљајем, јер си слаб  и човек си, и не видиш добро

И тада треба,мислим, рећи Хвала Господу за све!

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, st.anger рече

tako da je "ako Bog da" postalo moje molitveno pravilo i uzdah Bogu za sve u životu.

Ako Bog da

Jedan čovek u Grčkoj  nakon što je čitav dan proveo u vinogradu.

Reče svojoj ženi:

-"Sutra u podne, sigurno ću završiti radove u vinogradu!"

Žena mu odgovori:

-" Moraš shvatiti da će to biti samo ako Bog da, jer znaš da su krhki ljudski planovi."

-"Siguran sam, ženo moja, da me ni Bog ni đavao neće spriječiti da završim sutra do podne!"

Sljedećeg dana, u zoru, čovek  se uputi prema vinogradu.

Idući putem, poče tako jaka kiša i nevreme , sevalo je, padalo i grmelo na sve strane .  Čovek ne mogaše doći ni blizu vinograda a kamoli kročiti u njega,  da nije bilo dobrih ljudi u blizini koji ga primiše, zlo i naopako. 

Usred noći se vrati kući i pokuca na vrata . 

- "Žena upita, ko je ?" 

-Sav pokunjen, pokisao i u pokajnom raspoloženju odgovori:

"Ja sam...tvoj muž, ako Bog da.

Otvori, ako Bog da.

Želim ići spavati, ako Bog da!"

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, -Владимир- рече

"али нека буде воља Твоја"

Бог увек зна шта је најбоље за нас, ми смо доста кратковиди.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Страле рече

Бог увек зна шта је најбоље за нас, ми смо доста кратковиди.

Pa što se onda molimo kad Bog zna šta je najbolje za nas?

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ana Bjelan рече

Ispunjava ono sto je za dobrobit svih onome ko ne zivi u grehu. 

To ne postoji :).

Подели на овим сајтовима

Мислим да је јако битно молитвено правилпо, из простог разлога што кад навикнеш на молитву, молитва постане део твоје природе., део твог живота.Ми се молитвом па и  несвесно обликујемо и управљамо свој живот ка Богу, ка правим  вредностима. 

Мени је тренутно  молитвено правило доста слабо, са Пеђом се то донекле исправља и хвала Богу на томе . 

Мени је до скоро молитва била ето, уздах Богу из срца... несвесно у превозу, на улици за мене, за ближње.Али није довољан само уздах па био он и из срца, мора да постоји правило, рутина, поредак. Не може бити да те не дотакне нешто од свега тога ако практикујеш редовно молитву.И псалтир је доста важан. Читала сам да и ако не разумемо молитве из псалтира да ипак читамо, јер их онај непомјеник разуме и бежи .   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Natasa. рече

Зато што смо маловерни. А речено нам је:" Него иштите најпре царство Божје, и правду Његову, и ово ће вам се све додати".

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, -Владимир- рече

Зато што смо маловерни. А речено нам је:" Него иштите најпре царство Божје, и правду Његову, и ово ће вам се све додати".

A i da poka\emo htenje, koje mora da se iyrayi jer smo vlasnici slobodne volje. Bog nikog ne uvodi u Carstvo samo zato sto je to dobro za njega, nego zeli da ;ovek u svojoj slobodi odluci hoce li ili nece te mi tako nase htenje izrazimo i kroz molitvu.

Molitva je razgovor sa Bogom.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Natasa. рече

Бринемо се око много чега, а Оно најбитније заборављамо да иштимо. Оно што је рекао Владимир.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...