Jump to content

Snaga molitve

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Lady Godiva рече

Ана рече: Ako upraznjavas neki greh On cuje molitve, ali ceka da se pokajes.

Шта уопште значи упражњавати грех, живети у греху..? Сви смо грешни, зар не?

Али ко о чему, Кратос о уштипцима... :D

Ti kaza da upražnjavaš greh :D Šta si pod time mislila?i što se nisi pokajala?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

Ti kaza da upražnjavaš greh :D Šta si pod time mislila?i što se nisi pokajala?

Рецимо кад ми неко каже нешто што ми се не свиђа ја помислим "ма ко ти ј... матер", а не "брате мили, Бог да те врати на прави пут...", што не поштујем ону Исусову да када нас него тужи и тражи нам кошуљу, да му дамо и хаљину, ја се једва суздржим да не узмем том другом и кошуљу и хаљину и душу да могу... Када каже "љуби ближњег свога", а ја не волим никог сем себе и то на деструктиван, егоистични начин. 

Ето рецимо на то сам мислила. Када тако мислиш, поступаш, живиш то и није баш хришћански. Свесна сам тога, али не могу тек тако да се променим. Лако се ја покајем када урадим нешто конкретно што се сматра грехом. Лако је елиминисати последицу, али не и узрок. Зато се нисам покајала, преумила, променила своје понашање. 

То не значи да моја молитва није била саслушана и услишена. При том та молитва је најчешће више неко мозгање и дебатовање с Њим, или плач и крик безумни, а не нека узвишена умносрдачна молитва..

Каже ап. Павле да и ако знам све тајне и сва знања, и ако имам сву веру, а љубави немам, ништа сам. 

Па, Бог услиши и нас који смо ништа, не само праведнике.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Lady Godiva рече

При том та молитва је најчешће више неко мозгање и дебатовање с Њим

Šta kaže On?:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Драгана Милошевић рече

Мени није проблем да кажем следеће:

Пре мог рођења мојој мајци је стара кума рекла да ће са мном бити проблема, да ће бити лоше итд.

Би шта би на рођењу и то захваљујући немарности акушера и бабица.

Али, оне кумине речи васкрсавају у татиној глави с времена на време и муче га.

Није нимало пријатно родитељу да чује да је крив што је добио "болесно" дете.

Pu babetine 7896634!

Šta može dobro da izađe od tih urokljivih starih kuma, strina, ujni :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Кратос рече

Šta kaže On?:D

Искулира, неће да се спушта на мој ниво и расправља. :smeh1:

После ме делима ућутка, па могу само да кажем „Хвала".

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Natasa. рече

Pu babetine 7896634!

Šta može dobro da izađe od tih urokljivih starih kuma, strina, ujni :ani_biggrin:

Ма ћути, молим те. Да је по моме, урокљиви и "видовити" би ишли у затвор док се не науче да ћуте.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Један од лепших образаца за молитву сам нашао код Соломона:

И јави се Господ Соломуну у Гаваону ноћу у сну, и рече Бог: Ишти шта хоћеш да ти дам.

А Соломун рече: Ти си учинио велику милост слузи свом Давиду оцу мом, као што је ходио пред Тобом верно и праведно и с правим срцем према Теби; и сачувао си му ову велику милост, те му дао сина да седи на престолу његовом, као што се види данас.

И тако Господе Боже мој, Ти си поставио слугу свог царем на место Давида оца мог, а ја сам млад, нити знам полазити ни долазити.

И Твој је слуга међу народом Твојим, који си изабрао, народом великим, који се не може избројати ни прорачунати од множине.

Дај дакле слузи свом срце разумно да може судити народу Твом и распознавати добро и зло. Јер ко може судити народу Твом тако великом?

И би мило Господу што Соломун то заиска.

И рече му Бог: Кад то иштеш, а не иштеш дуг живот нити иштеш благо нити иштеш душе непријатеља својих него иштеш разум да умеш судити;

Ево учиних по твојим речима; ево ти дајем срце мудро и разумно да таквог какав си ти ни пре тебе није било нити ће после тебе настати такав какав си ти.

А сврх тога дајем ти и шта ниси искао, и благо и славу, да таквог какав ћеш ти бити неће бити међу царевима свега века твог.

И ако узидеш мојим путевима држећи уредбе моје и заповести моје, као што је ишао Давид отац твој, продужићу дане твоје.  (1 Цар. 3, 5 - 14)

Подели на овим сајтовима

On 2/3/2017 at 19:16, Ana Bjelan рече

"Ali neka ište s vjerom, ne sumnjajući ništa; jer koji  sumnja on je kao morski valovi, koje vjetrovi podižu i razmeću, jer takav čovjek neka ne misli da će primiti što od Boga. Koji dvoumi nepostojan je u svima putovima svojijem." Moze li neko protumaciti ovaj citat?

„Jer vam kažem zaista: ako imate vjere koliko zrno gorušičino, reći ćete gori ovoj: prijeđi odavde tamo, i prijeći će, i ništa neće vam biti nemoguće.[2]

Ako covjek trazi nesto od Boga a nema vjere, sumnja da ce mu Bog to ispuniti, onda od toga nema nista. Isus je onima koje je izlijecio govorio ''Vjera te tvoja ozdravila'', Bog ispunjava molitvu kada imamo vjere i kada je to dobro za nas, nesto sto sam trazio se nije ispunilo i tek posle vidim da je tako bolje.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Драгана Милошевић рече

Ма ћути, молим те. Да је по моме, урокљиви и "видовити" би ишли у затвор док се не науче да ћуте.

Sto su moji stari govorili ,,nekad vracare vodili u aps, a sad ih na televizoru pustaju " :)

Подели на овим сајтовима

On 2/3/2017 at 15:23, st.anger рече

peace svima, 

u zadnje vreme mnogo počelo da me nervira kad neko krene stalno, za bilo šta, da govori: ako Bog da...... ovo, ono ako Bog da.... vo,no.....ako Bog da...i to počne da me iritira.

kapirao sam da je to govoriti suvišno, da se podrazumeva i nema potrebe da se naglašava. pop u crkvi kaže : biće liturgiya sutra u 9, Ako Bog da. ja se mislim, oče brate pa biće valjda,kako neće.

dok ulazimo u crkvu na liturgiju, pitam mater hoće li se pričestiti na liturgiji, ona odgovara, naravno sa: ako Bog da. meni puca film. mislim se, pa nećeš pasti tamo u po liturgije...šta? neće bomba puknut...šta ako Bog da..itd... uglavnom me je nerviralo.

i vidim u prolazu ja to svoje nerviranje i prepoznam ti ja njega. onda odlučim da popričamo ko ljudi, ja i moja takva reakcija, da se lijepo suočimo pa da vidimo ko koga tu nervira i zašto? valja li se to raditi, imal neke vajde od toga?

ajoj brate kad je mene spucalo. kad je mene sastavlo. vidim ja bolan da to nikad nisam iskreno ni rekao. umom, srcem, dušom. to, ako Bog da. nikad tako. možda kao uzrečicu il automatski onako radi reda. a da sam za bilo šta što radim ili treba da radim, planiram, želim, bilo šta, da sam rekao ako Bog da, vala nisam. vidim ti ja bolan da sam ja gordeljivac, ono vrh, takvog samo majka rađa. gordeljivac u smislu da se oslanjam samo na svoje sposobnosti i moći. vidim ti ja buraz da sam sve svoje projekte, zamisli, ideje pokušavao sam, bez onog "Ako Bog da" da uradim. bilo je rezultata naravno, malo me euforija vozi na početku. brzo krene, brzo se i završi. pjena. najlon. vidim ja da sam 20 godina lupo u zid bez "ako Bog da".

i tako, da ne dužim, ispovjedim ja to svom popu, to svoje oslanjanje na samog sebe i svoje snage i to netraženje pomoći Božje u svim svojim djelima i to nerviranje na "ako Bog da" kao okidač za uvid. kaže meni pop da naš narod ima divan običaj da to često kaže a i da bi to trebala biti svaka druga naša misao.ako Bog da. i buraz tebra krenem ja polako mic po mic, za svako malo, što mi se učini da je važno, kažem Ako Bog da, al ne naglas, već onako, probam ga čuti u dubinama. poželim da mi Bog da milosti svoje, ljubavi,snage, blagodati u svemu što radim. da blagoslovi moj trud.

tako da je "ako Bog da" postalo moje molitveno pravilo i uzdah Bogu za sve u životu.

samo ćutanje i kuliranje sa Bogom, kratke molitve tipa "Gospodi pomiluj" i ako Bog da i još puno drugih molitvenih primjera iz Pisma i otaca, meni lično više prijaju nego duga molitvena pravila.

mislim da  takve kratke molitve kad zazvuče u dubinama bića i čovjek osjeti da ga tad neko čuje i da ne govori uprazno i na slijepo, takvo delanje postane zrak. za duh. a bez zraka nije živjeti. 

Jeste brate, al to dace Bog i ako da Bog, Srbi (cast izuzecima) koriste da bi se prikrio i opravdao nered i nerad. Ako Bog da dogodine to i to, a prstom da ne makne da se to i ostvari

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Кратос рече

Hristos kaže da nijedna titla iz Zakona neće nestati i da ko se tako nauči nazvaće se najvećim u Carstvu Nebeskom.E sad šta je on podrazumevao pod Zakonom je već stvar tumačenja.Da li samo 10. zapovesti,da li 5.Knjiga Mojsijevih ili pak i Psalme jer i njih citira kao Zakon i deli Tanah-Stari Zavet na Zakon i proroke

Ко научи и испуни Закон. Ко само научи, тешко њему.

Подели на овим сајтовима

On 4.2.2017. at 12:11, Volim_Sina_Bozjeg рече

Molitva je razgovor sa Bogom.

Е знаш шта? Ево ти једна аминчина, онако од срца.

Бољи одговор до сада нисам чуо.

Подели на овим сајтовима

Апропо овог "остајања у греху":

Све и да не грешим, у мени, у сваком од нас лежи склоност ка греху.

Како год га окренемо грешни смо да нема куд горе.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...