Jump to content

Snaga molitve

Оцени ову тему

Препоручена порука

Припемимо срце скрушено иштећи Духа Светог..

И опет нека буде као Он хоће , јер зна и види оно што ја никад нећу.

Чак ми није ни потребно да знам .

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Молитва вере - као зрно горушично

Хвала Ти Боже, јер знам да ме слушаш. Ево, данашњи наш пример. Супруга и ја смо пасионирани љубитељи класичне музике. Неки музички крем који у Београду може да се чује, најчешће су српски музичари. Међутим, карте за ове концерте буду и по неколико хиљада динара. То опет и није скупо, у поређењу са бечком филхармонијом и ценом карата у ложама од око 250 евра. Вечерас је наступ младог и талентованог Нишлије, Немање Радуловића, чији концерт је већ пре пар месеци распродат. Цене карата на благајни, биле су од 1.500,оо до 2.500,оо! (Колика је цена, код тапкароша, незнам.) Што је за већину од нас, сложићете се, прескупо и сувишно задовољство. Ето, Немањин концерт помињемо у кући, већ пар месеци, чисто као узорног виртуоза са нашег поднебља. Знамо да је скупо, и нисмо ни помишљали на такве издатке. Многи ће рећи, да класична музика није по хришћанским стандардима и да ту има доста тога чулног. (Мада често пута на концертима сретнемо и по неког нашег угледног проту...) Заиста, осећај након концерта, не може да се пореди ни са једним одласком у манастир, или духовним разговором са монасима. Чак, шта више,  је и учешће у овом нашем малом форуму, пријатније од било ког концерта, па било то и класична музика. Али, ето, помињали смо тај концерт, и јуче се десило нешто чудноватно. Ипак, нам се јавила прилика да присуствујемо Немањином концерту! Како, зашто, не знамо ни сами.  Једноставно, ето, то нам је што нам је - ту смо где смо.

Ово ме наводи да потпуно променим ранији лични став о молитви. "Вера је као зрно горушичино, које је најмање од свих, али бачено у земљу Бог учини да узрасте у велико дрво на коме птице небеске обитавају" - каже наш Владика и Господ. Управо то се и нама догодило. Нисмо ни обраћали пажњу на концерт, баш као што семе вере бачено у земљу само изникне "да птице небеске на њему обитавају", јер ако се превише бринеш око "семена вере", немаш смирења, и сумњаш, брзо ћеш се одрећи крајњег циља и у нервози, бризи и неверју, погазићеш место, где си семе посејао, уместо да га заливаш молитвом, да га требиш постом, сузама и покајањем. Невероватно је колико је велика, и реална ширина и снага Христових речи и испуњавање његових заповести. Христу Богу, нека је слава, хвала и милост у Светој Тројици, сада и увек и у векове векова, амин.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ana Bjelan рече

ako ti Boga ne slusas sto bi On slusao tebe

Bog ne funkcioniše po tipu razmene ja tebi ti meni :). Uvek će te slušati, voleti i ako odeš, čekaće te.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Bog ne funkcioniše po tipu razmene ja tebi ti meni :). Uvek će te slušati, voleti i ako odeš, čekaće te.

da, ali si mu ili blize ili dalje, pa ako si mu blize bolje te cuje :)

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Ana Bjelan рече

ne treba mnogo baviti Bozijim sudovima...

UPRAVO TO...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Сети се блудног сина.

Зар је он слушао оца? Није, али га је отац сачекао раширених руку.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Драгана Милошевић рече

Сети се блудног сина.

Зар је он слушао оца? Није, али га је отац сачекао раширених руку.

tek kada se pokajao

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ana Bjelan рече

da, ali si mu ili blize ili dalje, pa ako si mu blize bolje te cuje :)

Ne :).

Gdegod da si čuje te, jer je savršena ljubav...samo naš sluh zeza.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Ne :).

Gdegod da si čuje te, jer je savršena ljubav...samo naš sluh zeza.

Da, cuje kad se molis naravno, ali ispunjava molitve pravednika. Mislim to je moj zakljucak dok sam proucavala Bibliju, brz je na ispunjenje molitve pravednika. Ako upraznjavas neki greh On cuje molitve, ali ceka da se pokajes. Nije isto kad se moli pravedan ili onaj koji gresi.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ana Bjelan рече

Da, cuje kad se molis naravno, ali ispunjava molitve pravednika. Mislim to je moj zakljucak dok sam proucavala Bibliju, brz je na ispunjenje molitve pravednika. Ako upraznjavas neki greh On cuje molitve, ali ceka da se pokajes. Nije isto kad se moli pravedan ili onaj koji gresi.

Izvini ako previše pitam, nemaš više od 25 godina?

Подели на овим сајтовима

Meni je kao licnost jako interesantan Jakov koji se junacki borio sa ljudima i Bogom i pobedio. Postoji ona njegova cuvena molitva kad se rvao sa andjelom cele noci... Bilo bi dobro da to neko malo protumaci ko se bolje razume.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ana Bjelan рече

godine nose razocarenja, razumem te :)

Ne samo to.

Ali odnos pravednosti i nagrade jeste odraz rane mladosti :). Ne funkcioniše tako, pogledaj samo pravednog Jova...ili odeljenje dečije onkologije :(.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...