Jump to content

Зоран Ђуровић: Креационизам свештеника Георгија Максимова

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

kako misliš izmislio naizmeničnu struju?

on jeste razgovarao sa munjama bio je fasciniran njima, sam tesla je zapisao da postoji u kosmosu centar informacija i da je on samo prijemnik itd...

dakle ni traga nekim slučajnim dostignućima

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Bog ne zavisi od Tvorevine, dok tvorevina direktno zavisi od Stvoritelja i to direktno zavisi upravo od suštine stvaranja.

Немам ја ништа против свега осталог што си рекао. Али овај детаљ само желим да боље сви разумемо.

Ја могу да цитирам свете оце, могу да посведочим да то јесте тако јер и пре сазнања од светих отаца - из читања -, тако сам имао закључити чему благодарим Богу. Није то нека моја памет.

Међутим, оваква тема је плодна само за одређене примене које треба размотрити пре сваке расправе. Када буде дошло време за конкретне примене резултата наших дискусија, тада ћемо и започети ту богоугодну радњу.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

kako misliš izmislio naizmeničnu struju?

Jedan od mitova vezan za Teslu. Naizmjenicna struja je postojala i prije njega, samo je on zasluzan za  proboj naizmjenicne struje za siru upotrebu.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Justin Waters рече

Navodio sam samo iz cega god naucnici dodju do zakljucka, bilo da je univerzum nastao iz kvantnog vakuuma, ili necega drugog, to iz cega je nastao moze biti nesto sto oduvijek postoji, i evolucija svemira i njegova devolucija je nesto sto se ciklicno ponavlja od proslosti kao buducnosti i to zauvijek. 

Циклично понавља? Надам се да знаш шта значи ,,циклично''.

Доказано је да кретање уназад за време није могуће, једино је могуће да, - опет као претпоставка која има знатну могућност из приложених података -, космос доживи ,,судар брана'', што би значило моментални нови почетак, нови ''Велики прасак''.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Џуманџи рече

Срећа па никог* није брига :D

*осим екипе која користи Оце и Д Бајбл у одбрану сопствене невере. :D

Врло олако осуђивање док Црква има озбиљне упаљене проблеме. Ако не можемо допринети ни малко решењу проблема, онда је боље да занемимо него да чаврљамо.

Зато сам навео да нам треба прво да пронађемо основу наших дискусија, на шта ће се применити смисао оних решења која тражимо.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Milan Nikolic рече

Врло олако осуђивање док Црква има озбиљне упаљене проблеме. Ако не можемо допринети ни малко решењу проблема, онда је боље да занемимо него да чаврљамо.

Зато сам навео да нам треба прво да пронађемо основу наших дискусија, на шта ће се применити смисао оних решења која тражимо.

?

Објасни.

Ништа те нисам разумела (осим дела који сам болдовала и са којим се слажем :1319_womens:).

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Justin Waters рече

Jedan od mitova vezan za Teslu. Naizmjenicna struja je postojala i prije njega, samo je on zasluzan za  proboj naizmjenicne struje za siru upotrebu.

Pa da, naizmenična struja je pravila probleme jer motor nije mogao raditi, on je napravio motore koje koriste i dan danas. Elektrifikacija sveta je njegovo delo bez sumnje.

Kad je pobedio edisona u trci struja i dobio tender za osvetljenje velikog sajma, edison mu nije dao sijalice, te je tesla bio prinudjen da napravi svoje sijalice za nekoliko dana :))

Danas su poznate i kao štedljive sijalice u mnogome bolje od edisonovih. Za samo nekoliko dana.

No nešto drugo sam hteo ovde da napomenem, Tesla koji je bez sumnje dobro poznavao prirodne zakone, nije imao problem sa rešenjima, jer je nekako u svojoj svesti unapred već iskonstruisao gotov patent. Dakle on je čovek uspeo da u svojoj svesti a ne na papiru rastavlja i sklapa kompletan motor, da bi ga kao gotov proizvod posle i fizički sastavio i proizveo tačno po delovima koje već ima u glavi.

Pazi sastavi i rastavi i već u glavi mu taj patent radi ili ne radi.

Dakle Tesla mi je autoritet kad govori o centralnom delu kosmosa iz kojeg mi crpimo ne samo materijalne koristi već i duhovne, totalna metafizika. On nadalje govori da poznaje taj centar, da koristi i razgovara sa tim centrom ali da mu nikada nije uspelo niti će mu ikada uspeti otkriti sve tajne tog centralnog kosmosa.

On kaže da je bio samo provodnik, prepustio se tome i nikada ama baš nikada Tesla nije govorio o postanju sveta. Što zbog same nauke, što zbog toga što je shvatio da taj centralni deo kosmosa jeste zaista nemoguće dokučiti u svim tajnama koje on krije.

Eto u tom smeru idem kad govorim da je čovek sposoban da kanališe i razume informacije i da informacije nisu deo jedne slučajnosti, već su vrlo uredjene. To je mnogima nemoguće jer u toj izmenjenoj svesti dok imaš vizije psihofizička sprema čoveka bude nejaka u filtriranju informacija, dok je tesla bio u stanju da informacije obradjuje do konačnog proizvoda sklapajuči i sastavljujući ga u glavi.

Paz

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Ако си пронашла себе у томе, онда си добро разумела. :)

Шта? :D Како си дошао довде? Зашто бих уопште рекла да ништа нисам разумела и написала да објасниш? 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Џуманџи рече

?

Објасни.

Ништа те нисам разумела (осим дела који сам болдовала и са којим се слажем :1319_womens:).

Meni se svidela misao. Ja sam je shvatio tako da treba da razmislimo o svrsi našeg filozofiranja i pametovanja o raznim stvarima, a pogotovu kada su realni i veliki problemi u pitanju. Veoma često se upada u puko ,,ko je pametniji", kada se samo traži opravdanje za svoje mišljenje, reputaciju, nepogrešivost... i naročito tada nestaje spremnost da se traži istina, jer to (daleko bilo) podrazumeva spremnost da se sagovornik uvaži, da se i svoje mišljenje preispita i po potrebi i promeni (pu, pu, pomeri se s mesta). :) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Иван ♪♫ рече

Meni se svidela misao. Ja sam je shvatio tako da treba da razmislimo o svrsi našeg filozofiranja i pametovanja o raznim stvarima, a pogotovu kada su realni i veliki problemi u pitanju. Veoma često se upada u puko ,,ko je pametniji", kada se samo traži opravdanje za svoje mišljenje, reputaciju, nepogrešivost... i naročito tada nestaje spremnost da se traži istina, jer to (daleko bilo) podrazumeva spremnost da se sagovornik uvaži, da se i svoje mišljenje preispita i po potrebi i promeni (pu, pu, pomeri se s mesta). :) 

Da ali ja se u ovim pitanjima više slažem sa Teslom recimo nego sa ostalom braćom. Tesla je bio uveren da čovek može ovladati prirodnim zakonima, dakle samom prirodom ali je takodje bio uveren da ne može ući u tajne stvaranja, toga kako je on nazvao centralnog dela kosmosa, koji nosi u sebi sve informacije što materijalnog što duhovnog sveta.

Tamo je naša energija, tamo su naša tehnička dostignuća ali tamo su i informacije o smislu, moralu,vrlinama,ljubavi....

Informacije su od svakog i za svakog, odutda i Teslina nepraktičnost u naplaćivanju svojih trilijonskih patenata, već je čitav vek proveo na dostizanju perpetu mobile, besplatne energije za čitavo čovečanstvo te je imao i fantastičnu ideju i oko sprečavanja rata, govorio je da ako je svaka zemlja dovoljno vojno jaka da ju je preteško osvojiti, onda osvajanja neće ni biti   itd....

Dakle i Tesla je imao jedan nekreacioništički stav u smislu stava koje današnji kreacionisti pominju ali isto takodje nije ni bio ljubitelj evolucije i postanka sveta pukom slučajnošću.

Tesla je autoritet smisla u naučnim krugovima za mene. 

Eto ukratko ako je jasan pravac koji želim da postignem. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Иван ♪♫ рече

Ja sam je shvatio tako da

Ја нисам никако и зато сам и питала за објашњење. :)

Није добро журити са закључцима. :)

Едит:

пре 10 минута, Иван ♪♫ рече

kada se samo traži opravdanje za svoje mišljenje, reputaciju, nepogrešivost... i naročito tada nestaje spremnost da se traži istina, jer to (daleko bilo) podrazumeva spremnost da se sagovornik uvaži, da se i svoje mišljenje preispita

:dobro: Лајк. 

Измењено од Џуманџи

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Teslina nepraktičnost u naplaćivanju svojih trilijonskih patenata, već je čitav vek proveo na dostizanju perpetu mobile, besplatne energije za čitavo čovečanstvo

Занимљиво је да данас често узимају Теслу за пример раних идеја које модерна наука жели да истражује. Теслина идеја о свеприсутној енергији вакуума, данас је главна тема.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Џуманџи рече

Ја нисам никако и зато сам и питала за објашњење. :)

Није добро журити са закључцима. :)

Јер ко пита, не скита  :dedica: 

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Џуманџи рече

Шта? :D Како си дошао довде? Зашто бих уопште рекла да ништа нисам разумела и написала да објасниш? 

Милан је познат по добронамерности... то је ваљда та божанска суштина што говори из њега... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...