Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

On 28. 1. 2019. at 15:02, Tumaralo. рече

Imamo i mi 50% gena kao banana.

Expand  

Са мачкама  90 посто , са мишевима 75 посто....ал...:trtmilo:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 28. 1. 2019. at 14:55, Heraklit рече

Pa i mi i kinezi imamo različite gene,ili kinezi i crnci,ili indijanci i crnci al su opet svi ljudska vrsta.

Expand  

Aha... ne samo to nego ti imaš i različite gene od svojih roditelja... i zato kriterijum nije  "da li DNK jeste ili nije različit" (jer svaki čovek ima DNK različit od drugog čoveka) već na koji način i u kojoj meri je različit i kako su razlike i sličnosti grupisane, da li su varijacije istog gena, itd...

Drugim rečima, postoji npr neki gen gde ćeš kod različitih populacija ljudi da nađeš različite varijante i podvarijante tog gena, a neandertalac na tom mestu nema jednu od varijanti tog gena, nego potpuno drugačiji gen... i takvih potpuno drugačijih gena između njih sa jedne strane i svih ljudi sa druge strane ima mnogo... tj. dovoljno da znamo da je u pitanju druga vrsta...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 28. 1. 2019. at 14:23, о.Горан рече

Као што знамо први фосили неандрталаца( пре дела лобање из Канштата нађеног 1700.г)  су откривени пар година пре објављивања Постанка врста и одмах је дошло до дебата око тога да ли је у питању прелазна врста или не. Немачки научник Рудолф Вирхов који је био најбољи патолог тог времена и називају га "оцем модерне патологије" је сматрао да је неандрталац хомо сапиенс који је имао патолошке промене костију због артритиса приметивши да је бутна кост искривљена. Наравно, он је у међувремену "заборављен" као што се десило са многим научницима чија се мишљења нису уклапала у доминантну дарвинистичку псеудо догму.

Expand  

Nije zaboravljen... reći da je zaboravljen neko koga nazivamo ocem moderne patologije je prilično smešno, zar ne?

Njegova hipoteza je bila sasvim ok (možemo i da zanemarimo to da je njemu bila draža zbog političkih ideja)... ako analiziraš jedan skelet koji dosta liči na čovečiji ali je ipak drugačiji, zapravo je i razumno pretpostaviti da je u pitanju deformisan čovek... na žalost po Virhova i kreacioniste, nakon toga smo pronašli još mnogo skeleta neandertalaca, a verovatnoća da svi imaju identične deformitete je gotovo nepostojeća... a kasnije smo analizirali i DNK i otklonili čak i tu neverovatnu mogućnost...

Mada izgleda da ni to neće sprečiti kreatarde da se večno pozivaju na analizu nekog ko je analizirao samo jedan skelet.

A zapravo Virhov vas najbolje demantuje... on, osoba koja je bila ljuti protivnik TE, je zaključio da je u pitanju patološki deformisan čovek... a ne samo običan, nepatološki varijetet čoveka, kako ti navodiš: 

И међу данас познатим људским расама постоје разни варијетети па тако имамо Пигмеје, Абориџане, Маоре, Скандинавце, Кинезе итд. Неки су крупнији, неки мањи, неки тамнији, неки светлији, али су сви људи.

Dakle, ne možeš da se istovremeno pozivaš na Virhova i da pišeš da su neandertalci samo varijetet ljudi.... tj. možeš ako si kreatard... :D

Ako si pošten i razuman čovek i pozivaš se na Virhova*, možeš samo da tvrdiš da su neandertalci potpuno nepovezane jedinke ljudi koje su igrom slučaja svi bolovali od rahitisa** koji se kod svih njih ispoljio na jedinstveni, identičan način.

* pod uslovom da ti nije poznato to da imaju drugačiji DNK, u suprotnom si već tu u kontradikciji

** nije artritis nego rahitis... pomešao si ili ti je neko loše preveo.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 28. 1. 2019. at 15:58, Avocado рече

Ako si pošten i razuman čovek i pozivaš se na Virhova*, možeš samo da tvrdiš da su neandertalci potpuno nepovezane jedinke ljudi koje su igrom slučaja svi bolovali od rahitisa** koji se kod svih njih ispoljio na jedinstveni, identičan način.

Expand  

pošten i razuman čovek:))12:smeha::)) 

Зар није исто артритис и рахитис?:))

OhFO9bv.jpg 

Подели на овим сајтовима

On 28. 1. 2019. at 14:54, Tumaralo. рече

Ovo ne važi jer nije nam isti DNK.

Expand  

Не бих на твом месту давао аподиктичке изјаве по овом питању, колико сам схватио ниси заступник најглупље хипотезе свих времена. А и да јеси, не би требало да се овако каже јер и у овом проеволуционом видео клипу који сам поставио видимо да и многи еволуционисти сматрају неандрталце подврстом људи( на самом почетку клипа).

Нпр. продавци магле су неандрталце годинама приказивали као мумлајуће дивљаке јер се то уклапало у шему њихове бајке и тако је било све до 1983.г. када је пронађена у пећини у Израелу подјезична кост (lat. os hyoideum) и то идентична као код данашњег човека. Дакле, закључци се сами намећу.

hyoid.png

Такође нису били длакави као мајмуни како су претпостављали продавци магле и то је установљено на основу компјутерског модела. Такође постоје докази да су уживали у музици, у питању су фосилизовани музички инструменти.

Што се Терзина тиче, ја сам га позвао, али је очигледно да човек неће да губи време на простаклуке и глупости појединих, не бих ни ја на његовом месту.

Подели на овим сајтовима

On 28. 1. 2019. at 15:02, Tumaralo. рече

Reč je o jedinstvenim genima koji karakterišu samo tu vrstu.

Imamo i mi 50% gena kao banana.

al...

Expand  

Не можемо да упоређујемо бабе и жабе. Неандрталци и наши преци који нису били неандрталци су имали потомке што довољно говори само за себе. Са бананом не можемо да се укрштамо. Можда са авокадом па онда добијеш човека који верује у свакакве глупости :))...

Такође, мајмуни имају далеко мању мождану запремину од човека, док неандрталац има нешто већу мождану запремину од данашњег човека. Ту дакле немамо линеарни пораст који би према бајци био логичан. Да не говорим о мозгу уопштено за који само бот као Ђура може да буде толико наиван да је настао слепим мутационим процесима :)). Да би ико поверовао у то стварно мора да буде 

hqdefault.jpg

Подели на овим сајтовима

On 28. 1. 2019. at 15:14, Рапсоди рече

Са мачкама  90 посто , са мишевима 75 посто....ал...:trtmilo:

Expand  

Не рече ли Никодим пре неки дан да је математика ђавоља работа? А? 

Или...

Ха!

:))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Pa dobro nek budu i "podvrsta".

Nisu samo "rasa" jer se kvalitativno razlikuju u mnogo čemu od homosapijensa. (valjda, nisam dovoljno upoznat, šerujte)

Nek ne budu ni "vrsta" jer je očigledno bilo mešanja sa homosapijensom koje je rezultiralo plodnim potomstvom (za razliku od mazge npr.) tako da možemo po tom osnovu izvući zaključke o bližem stepenu srodnosti.

Подели на овим сајтовима

On 28. 1. 2019. at 19:20, Tumaralo. рече

Pa dobro nek budu i "podvrsta".

Nisu samo "rasa" jer se kvalitativno razlikuju u mnogo čemu od homosapijensa. (valjda, nisam dovoljno upoznat, šerujte)

Nek ne budu ni "vrsta" jer je očigledno bilo mešanja sa homosapijensom koje je rezultiralo plodnim potomstvom (za razliku od mazge npr.) tako da možemo po tom osnovu izvući zaključke o bližem stepenu srodnosti.

Expand  

Квака је у томе што ДНК специфичност неандерталца указује на плуралитет хомосапиенса. Знамо да је неандерталац знао за уметност, неки језик и да се упаривао са нама. Али је независна врста. Зато и није предак, или прелазна карика, модерног човека, иако ми данас имамо тог генетског материјала. Сада, или ћемо прихватити плуралитет људских врста, или једног заједничког претка који се развио у ове најмање 2 гране. Ми потичемо из Африке, али не и неандерталац, како се чини.  

Подели на овим сајтовима

On 28. 1. 2019. at 21:30, MarkoA рече

Ne potičemo ni mi iz Afrike. Ta hipoteza je prevaziđena. Ali avaj, dok koristi kao argument da potkrepi jednako sulude ideje, koristiće se.

Expand  

Плаћају те Кинези? Ова хипотеза није превазиђена, како би ти желео. 

Подели на овим сајтовима

51072949_10217865622327827_8733642166204

Дивна и јединствена фотографија отворених уста кит ајкуле.  Велики си Господе и чудесна су дела твоја...

Подели на овим сајтовима

On 29. 1. 2019. at 7:42, о.Горан рече

51072949_10217865622327827_8733642166204

Дивна и јединствена фотографија отворених уста кит ајкуле.  Велики си Господе и чудесна су дела твоја...

Expand  

Pravo da ti kazem, od mene bi bog za dizajn dobio jedva dvojku. Traljavo i nemastovito...

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 29. 1. 2019. at 7:42, о.Горан рече

Expand  

siguran sam da imas ideju kako da nam objasnis da ove stvari nisu tacne

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...