Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

On 16. 1. 2019. at 17:18, о.Горан рече

Владика Николај није био свакако експерт за природне науке, али је као неко ко је имао два доктората ( теологија и филозофија) имао "њуха" за интелектуално смеће као што су еволуција, марксизам, материјализам, атеизам и сличне глупости.  

Expand  

:dobro: Само бих додала још и  Божија Откровења  која су красила ове свете људе а   која надилазе све могуће  експерте  свих  могућих наука.   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Zanimljivo kako ovi expeti za protivrirodni blud su bukvalisti kada tumače stihove koji odgovaraju njihovom teologumenu a zato kad oće da se upodobe sekularistima onda se prelazi na simbolizam.Licmuri jedni al Bog lepo reče u Psalmima:

Jer On reče, i postade; On zapovedi, i pokaza se.

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2019. at 17:24, Рапсоди рече

:dobro: Само бих додала још и  Божија Откровења  која су красиле ове свете људе а   која надилазе све могуће  експерте  свих  могућих наука.   

Expand  

Поготову ове наше "експерте", а тек др-е :))...

Подели на овим сајтовима

Ево шта кинески научник Су Ји Тенг пише у књизи China's Response to the West, а у вези најнеинтелигентније хипотезе свих времена:

Има доста узрока који су условили велики европски рат (Први светски рат), али мора да се каже да је дарвинистичка теорија била један од утицаја. И овде у Кини где су у целој земљи људи полудели у борби за власт, иако не разумеју зашто све то чине, да би оправдали своје поступке, позивају се на Yen Fu превод Хакслијевих „Принципа еволуције". Човек може да види колико велики утицај је имала та теорија.

41ddzcpQpCL._SX319_BO1,204,203,200_.jpg

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2019. at 16:34, Bokisd рече

Ali, po osnovnoj strukturi DNK i ti i ja smo isti,

Expand  

Po DNK smo i različiti...

1 hour ago, Bokisd рече

To je slicno prici oko prirode, ...ti i ja smo isti po prirodi, covek,...razlikujemo se po licnostima...analogija postoji..

Expand  

Nije slično, te analogija ne postoji... jer nema po X slični, a po Y različiti, kao u tvojoj "analogiji"... po DNK smo i slični i različiti biološki...

1 hour ago, Bokisd рече

ovo, za  balvan,....to je isto, kao kada stolicu koristimo za jelo iako je ona i dalje stolica,....daska kada se stavi na balvan kao stolica i dalje ostaje daska, balvan.....

Expand  

To je suprotno tvom opisu "prirode" stolice, koja se sastojao u tome da stolica služi za sedenje... :) 

Da razmisliš ti još malo o ovim konceptima, pa da mi se javiš kad budeš znao šta je to o čemu pričaš...

1 hour ago, Bokisd рече

naravno, pa, znam da ima ptica koje ne lete,...ali, velika vecina ptica lete (koliko procenata),...da li to znaci da letenje nije jedna od osnovnih prirodnih odlika ptica ako vecina leti, a velika manjina ne leti....

Expand  

Ne znam šta podrazumevaš pod "osnovna prirodna odlika"... ali ako vrste razlikujemo po prirodi... a letenje je priroda ptica... (što si sve ti sam konstatovao) jedini logičan zaključak je da onda noj, kokoška i pingvin nisu ptice... nemaju prirodu ptica, pa nisu ptice...

1 hour ago, Bokisd рече

u vezi Damaskina,.... vidi ovu dijalektiku,....da li na stolu mozes da sedis, naravno, ako oduzmes sedenje da li ce i dalje biti sto, naravno,...to je ono sto kaze Damaskin,.... dok je nesustinska (rec) ona koja izrazava projavnost....ali, ako jedes na stolu i ako oduzmes rec,...jedenje.... da li ce i dalje biti sto,....pa, nece, jer neces praviti sto za jelo,....jer, kada neko dodje u radnju i kaze, treba mi neka stvar za kuhinju na kojoj ce moja porodica da rucava i klopa...nece prodavac da mu proda' stolicu ili ormar ili....krevet. :smeh1:...nego sto koji po svojoj prirodi postojanja sluzi za jelo....

Expand  

Prodaće mu nešto drugo (npr. tepih) ako su u pitanju kupac i prodavac iz kultura koje ne jedu za stolom... a ima i takvih kultura... fejluješ opet...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2019. at 17:18, о.Горан рече

Владика Николај није био свакако експерт за природне науке, али је као неко ко је имао два доктората ( теологија и филозофија) имао "њуха" за интелектуално смеће као што су еволуција, марксизам, материјализам, атеизам и сличне глупости.  

Expand  

https://www.saborna-crkva.com/index.php?option=com_content&task=view&id=466&Itemid=347

У његово време нису постојале могућности за нека оваква истраживања. За разлику од неких који и поред свега данас исмевају ове научне чињенице, њему слични докази да је Бог Створитељ нису били потребни.

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2019. at 17:56, Плаво Небо рече
Expand  

:)))

Управо сада, Плаво Небо рече

У његово време нису постојале могућности за нека оваква истраживања.

Expand  

Kako nisu? Uvek si imao mogućnosti da izmisliš rezultate nekog šatro istraživanja...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Dokazi da je Bog stvoritelj. Ne mozete to da dokazete u situaciji kada na Zemlji ima 90% nepravde a 10% pravde. Neko ko dozivi licnu tragediju ne moze nista da ubedi u Bozje postojanje, ponajmanje da li muva desetinama puta ima kompleksnije oci od bilo cega sto je covek stvorio. 

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2019. at 15:11, Avocado рече

Damaskin ovde opet negira nešto što si ti rekao.

Expand  

Боксит би једнако могао да препише рецепт из Практичне жене за сарме, и да ти демонстрира шта је природа. Може то да потпише и са Григоријем Богословом. Мученик, не зна да је Дамаскин практично преписао Исагоге (Увод у Аристотелове Категорије) од Порфирија, и то искористио као први и уводни део за свој Извор знања. Он може само да блеји над тим Дамаскиновим текстом јер не познаје ни предсократике, ни Платона, ни Аристотела ни неоплатоничаре а ин примис Плотина, чији је ученик био Порфирије. Нема никакве представе о развоју основних филозофских појмова. 

Човек ладно може да ти залепи неки одломак из Хајдегера где говори о природи у предсократика или Зенона, а ти онда размишљај. И лик ће рећи да он прича исто што и Хајдегер иако ни слова не разуме! Исти случај је и са овим шарлатаном од попа. То пуни "као пушка будалу":)). Рачунам на интелигенцију оних који ме читају дуже па разумеју мој смисао за хумор.  

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2019. at 15:26, grigorije22 рече

Inace Kratos je ovo drpuno od Georgija Maksimova.:ani_biggrin:

Expand  

Не знам што ме не изненађује... Грегори је са озбиљним рупама у свом одгоју... Пороблем настаје када такви заузму неке позиције јер их страст каријеризма тера да се самопрогласе учитељима у Израиљу...

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2019. at 18:09, grigorije22 рече

Dokazi da je Bog stvoritelj. Ne mozete to da dokazete u situaciji kada na Zemlji ima 90% nepravde a 10% pravde.

Expand  

Амин! Ови само блеје. Не знам колико би имали вере да им се десе страшне трагедије. Само једу лајна... 

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2019. at 18:09, grigorije22 рече

Dokazi da je Bog stvoritelj. Ne mozete to da dokazete u situaciji kada na Zemlji ima 90% nepravde a 10% pravde. Neko ko dozivi licnu tragediju ne moze nista da ubedi u Bozje postojanje, ponajmanje da li muva desetinama puta ima kompleksnije oci od bilo cega sto je covek stvorio. 

Expand  

Da ne bi lupetao tako preporučio bih da pogledaš film Bog ima zadnju reč.

A Bog je svakako nedokaziv,postoje samo indicije.

Подели на овим сајтовима

On 16. 1. 2019. at 18:29, Heraklit рече

Da ne bi lupetao tako preporučio bih da pogledaš film Bog ima zadnju reč.

A Bog je svakako nedokaziv,postoje samo indicije.

Expand  

А ти си Бога ухватио за... Гади ми се на твоју хулу. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...