Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 20 минута, Zoran Đurović рече

Нико то не сведочи. Ја мислим да није био жењен, али је то моје приватно мишљење. Немамо ниједан доказ да није био жењен, али то није трагедија. Ако би га пак убацио у безбрачну секту есена, онда би направио пакао од свега, јер наравно не знаш о чему причаш, и ја бих се тога "Христа" одмах одрекао. Он није био есен. Није био ученик Крститеља. Овај га не познаје. То се види из Писма. 

Позив на остављање породице није био буквалан, јер то знамо из Писма и из историје. Као што позив да се кастрираш није био буквалан. 

Око ових ствари грешиш, јер немаш никаквих квалификација да се преш са неверницима. Овај аргумент је сасвим депласиран и безначајан. Сензационалисти би хтели да прикажу да је Ис имао секс са женом и да тиме као унизе Богочовека, јер какав је то Бог који попрцкује смрткињу? Заборавља се да Бог има сва ова искуства, јер је свудаприсутан. Како он то трансцендира, ја то не знам.   

Da, slazem se nije bio esen, ( koliko znam i Jovan nije bio esen ), i nije bio Jovanov ucenik.

Ipak, je bio na svadbi u Kani i svojim prisustvom blagoslovio je brak, sto je daleko drugacija prica od esena.

Za stvar oko onih koji su van crkve i plasiraju price oko Isusa kao coveka koji je imao bracne odnose, je druga prica, pa, da se raspravljamo i dokazujemo da nisu u pravu , zbog toga' i toga.

Za nas, izmedju nas, pa, naravno slazem se Bog je transcedentan i ima u samom sebi poznanje svega i svacega na ovom svetu, a, za samog Isusa , pa, ne bi trebalo da bude u keksualnoj prici , jer  bez greha je zacet i bez greha i treba i da ostane do smrti i vaskrsenja.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 сат, Кратос рече

Negde sam čitao da Isus ne bi mogao da bude ravi(učitelj) a da nije oženjen,da je to kod jevreja običaj i da ga ne biu ni uzamali u obzir a da nije oženjen...sad kolko je tačno ne znam....

Deluje, da su ga uzimali u obzir od muke, :smeh1:....pa, polako im je rusio ceo svet njihovih licnih predanja i ljudi su prilazili njemu u velikom broju,....

Подели на овим сајтовима

А где је текст?! Постдарвинизам је шарлатанизам и тендециозно наметнута научна не(истина)!  Дарвинизам имплицира билошку смрт! Ако је Бог створио смрт, онда је такав Бог груб и неозбиљан и апсурдан и садиста и мазохиста, јер чему онда и смрт и крст и васкрсење Сина Божијег?!  Ако бисмо прихватили еволуцију онда једино можемо прихватити еволуцију  до Адама, а после Адама не! Теолози који безрезервно подржавају дарвинизам су неозбиљни људи и не знам чему подсмевање људима који ово не прихватају, а Црква и не прихвата дарвинизам!  Чему подсмевање протестанстким теолозима и научницима, односно научницима који долазе из протестантског света, који оповргавају дарвинизам, а подржавају се дарвинисти и постдарвинисти који такође долазе из протестанстког света?! 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, ИВАН KARINGTON рече

Ако је Бог створио смрт, онда је такав Бог груб и неозбиљан и апсурдан и садиста и мазохиста

Upravo tako.

Ovo ostalo sto si pisao ti je bzvz

• Радостан 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече
пре 8 минута, ИВАН KARINGTON рече

Ако је Бог створио смрт, онда је такав Бог груб и неозбиљан и апсурдан и садиста и мазохиста

Upravo tako.

Cekaj, onda i TE  takodje promice smrt , gde postoje apsurdi i sadizam i mazohizam, jer smrt i posledice, ....jeste po svojoj prirodi sve to'.... 

( inace, Bog nije uzrok smrti, tako da, ostaje ovo za teoriju.... :D )

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, ИВАН KARINGTON рече

А где је текст?! Постдарвинизам је шарлатанизам и тендециозно наметнута научна не(истина)!  Дарвинизам имплицира билошку смрт! Ако је Бог створио смрт, онда је такав Бог груб и неозбиљан и апсурдан и садиста и мазохиста, јер чему онда и смрт и крст и васкрсење Сина Божијег?!  Ако бисмо прихватили еволуцију онда једино можемо прихватити еволуцију  до Адама, а после Адама не! Теолози који безрезервно подржавају дарвинизам су неозбиљни људи и не знам чему подсмевање људима који ово не прихватају, а Црква и не прихвата дарвинизам!  Чему подсмевање протестанстким теолозима и научницима, односно научницима који долазе из протестантског света, који оповргавају дарвинизам, а подржавају се дарвинисти и постдарвинисти који такође долазе из протестанстког света?! 

Starac Pajsije Svetogorac je jednom rekao da ljudi u danasnje vreme vole da sude Bogu. Te zasto je stvorio toliki svemir, zasto toliko zvezda, zasto stradaju deca, zasto je Bog izabrao da bas strada na krstu posto je to mnogo surovo? Biloska smrt je neminovnost stvorenog sveta koji je stvoren iz nicega. Isto bi se moglo reci da je Bog apsurdan i neozbiljan sto je svet sazdao tako da greskom jednog coveka strada cela priroda. A povrh toga je znao od vecnosti da ce Adam da padne. 

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, ИВАН KARINGTON рече

Ако је Бог створио смрт, онда је такав Бог груб и неозбиљан и апсурдан и садиста и мазохиста, јер чему онда и смрт и крст и васкрсење Сина Божијег?!

amin-nas Konaćno čovek koji shvata šizofreniju vere u Boga koji je ljubav a stvara kroz tako brutalan način kao što tvrdi TE.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

То је иронично речено! Писац овог текста "осуђује" постдарвинизам. Наравно да Бог није створио смрт, Бог је љубав! Преступом првих људи је смрт дошла на свет и универзум. Ја мислим да сам био прецизан и разумљив, чуди ме оваква реакција!

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, ИВАН KARINGTON рече

А где је текст?! Постдарвинизам је шарлатанизам и тендециозно наметнута научна не(истина)!  Дарвинизам имплицира билошку смрт! Ако је Бог створио смрт, онда је такав Бог груб и неозбиљан и апсурдан и садиста и мазохиста, јер чему онда и смрт и крст и васкрсење Сина Божијег?! Нарвно, Бог није створио смрт, смрт долази преступом првих људи. Ако бисмо прихватили еволуцију онда једино можемо прихватити еволуцију  до Адама, а после Адама не! Теолози који безрезервно подржавају дарвинизам су неозбиљни људи и не знам чему подсмевање људима који ово не прихватају, а Црква и не прихвата дарвинизам!  Чему подсмевање протестанстким теолозима и научницима, односно научницима који долазе из протестантског света, који оповргавају дарвинизам, а подржавају се дарвинисти и постдарвинисти који такође долазе из протестанстког света?! 

Исправљен коментар!

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, ИВАН KARINGTON рече

А где је текст?! Постдарвинизам је шарлатанизам и тендециозно наметнута научна не(истина)!  Дарвинизам имплицира билошку смрт! 

Pa stvarno... dokle ce bre ti darvinisti da lazu da postoji bioloska smrt? Nemaju mere...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Pa stvarno... dokle ce bre ti darvinisti da lazu da postoji bioloska smrt? Nemaju mere...

Kusta reče da je smrt samo glasina...sad ne znam dal je mislio na biološku ili ontološku smrt...:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Кратос рече

amin-nas Konaćno čovek koji shvata šizofreniju vere u Boga koji je ljubav a stvara kroz tako brutalan način kao što tvrdi TE.

Нема схизофреније у нашој Вери, него има схизофреника верника, на жалост.  Бог је љубав и створио је свет и човека у њему из чисте љубави. Бог није створио смр,т иако је човек, а и универзум створен из небића, односно непостојања. Небиће, односно непостојање, не постоји као онтолошка категорија, него означава да нечега пре није било и да је касније постало. Све је постојало у замисли и намислу Божијем. Господ ствара свет који је био благодаћу бесмртан, али не по суштини, јер је створен из непостојања. Грехом првих људи, односно, непокајањем, због првог греха, смрт постаје друга природа човека и универзума који од тада постоји на "смртан" начин, односно човек се окреће оном "непостојању" одакле је и дошао, али пошто непостојање не постоји, он се распада и трули. Пошто је човек господар универзума и цео универзум је тело Адамово, односно наше тело, цела природа пада кроз Адама , који је био првосвештеник и који је требао природу узнети Богу, у смртност. Кроз Новог Адама Христа долази бесмртност. Христос постаје Нови Адам, а Његово Тело и Крв ново Дрво Живота.  Живећи у Христу литургијски ми побеђујемо смрт  већ сада и обожујемо универзум, чекамо Христов други долазак када ће све и коначно да се обуче у бесмртност. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Кратос рече

Bog koji je stvorio svet čija je priroda takva da prestupom dvoje ljudi dovede u smrtno stanje nije ništa manje brutalan...kada ćemo ovo jednom rasčistiti? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Зашто еволуционисти не признају одакле реч еволуција, ако имају петљу? Ајде, да вас видим...

Спојлер

еволуција...

еволуци ја...

ево луци ја...

ево, Луцифер, ја!

**(паметноме доста!)**

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Justin Waters рече
пре 17 часа, Кратос рече

Bog koji je stvorio svet čija je priroda takva da prestupom dvoje ljudi dovede u smrtno stanje nije ništa manje brutalan...kada ćemo ovo jednom rasčistiti? 

Onda, znaci, brutalan je i kada stvara preko dvoje ljudi i preko TE.

Dobijamo brutalnog boga.... :0120_angryy:  .. (  :D )...sta cemo onda da radimo ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...