Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, о.Горан рече

хахах

Што се остави канонског смејања (хах)?:)) Ово сада убацујеш елохистички извор?:))

Да ли ти схваташ дебилизам своје несвести? У Писму пише да је Ноје живео 950 година. Шта ћемо са свим оним подацима у којима Писмо себи противречи око Ноја? Већ ти је поменуто да у једном извору нема нечег што има у другом. Али то у твоју суботарску тинтару не улази. Библија није научна студија или спис. Шта ћеш да радиш са свим оним Оцима који дане нису рачунали као 24 сата? Анатемисаћеш их? Јефрем Сирин је практично усамњен у тој тврдњи. Али и он не прихвата до краја буквализам. 

Жао ми је што морам да констатујем, али ти си глуп човек. Бог ти је узео памет. Не би баљезгао овде тако, него дискутовао, када би имао интелектуалних квалитета и користио се научном методом. Ти би у свом јеретичком резону анатемисао оце (Василије Велики, Григорије Ниски, Амброзије, Августин итд.) који су говорили да је целокупни свет створен одједном, и то у вечности. Ко си ти? Дунстер који не зна ништа (као ни Терзин) о православном предању. Ти си узео да тумачиш Библију? Против Отаца а по Јелени Вајт?

Моја теза се бавила стварањем и есхатоном, али код Отаца, не код твоје учитељице, Хелене Вајт. Кад чујем ова твоја булажњења, ја се најежим. Са резигнацијом гледам на та лупетања. 

Реци ми сада, где је Нојево тело, и да ли сте утврдили научном методом да је живео 950 година?  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 52 минута, о.Горан рече

Кога брига овде то са киме ти сарађујеш. Мислим, мене то савршено не интересује

Па проблем је кад лажеш да Амфилохија баш брига за мене и да не радимо заједно. Али, како си патолошки лажов, тебе не интересује шта лупиш, јер за минут заборавиш. Ко би упамтио колико полупани прозор на промаји је лупио? 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, grigorije22 рече

Bas je ljepo ovo o potopu. Aj bači još neki podatak pa da sve to mentnem u word. Na primer da li su Jevreji samo copy paste Enuma Eliš, subotarsko protestantsko tumačenje da je potop pogodio celu planetu. I naravno da začiniš sa ocima, Zlatousti, Vasilije Veliki itd. :D

Мало руках, малена и снага... Немам времена, заиста. Да овај поп није луд, могли бисмо нешто и конструктивно да урадимо, али џ.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Просечан србенда рече

Ма да креационисти све лажу  ви сте цвећке а само и у свему нагађате

Eto kako sam lepo pogodio.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kordun рече

pobice nam se popovi, dje cemo onda...

kladionicu otvaramo

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

ja  tipujem na ovog prgavog Đurovića, ume vudu lutke da pravi i druži se sa papom, još samo da ode na kurs vlaške magije ...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Опет се ти "реикарнираш" са твојим штреберством хахахах. Па то је прочитано одавно псеудо аво, шта је с тобом. Ко хоће, отвори адекватну књигу и прочита све ово што си ти написао, разумеш. Не требаш нам ти за то, стално ти понављам али никако да укапираш хахахах. Изгледа ти треба тумач за најпростије реченице, а ти би да тумачиш свете оце хах. Е мој ти, салонац најобичнији....

Морам да признам, волим да газим приземне хијене као што си ти. Вас треба газити јер сте покварени и лажљиви. Лепо ти причам, немој да добијаш по носу ал` ти опет запео хах. И опет ћеш добити, сваки пут кад ме чачкаш. Не желим то, ал` шта ћу, ти волиш хах.

Као што се да видети из мојих постова нигде се нисам бавио библистиком тако да је то уплитање исте у мој став, какав год да је, а сигурно није овакав какав ова лажљива хијена износи, очигледна демагогија тј. лаж. Овај толико лаже да не завређује да му се обраћам са ти, таквима се треба обраћати у трећем лицу. Мартин Бубер ми је сведок.

Дакле, одговор на врло једноставно питање још није дат. Препричани су уџбеници и сервиране нове лажи, али одговора нема па нема хахахахахахах.

Хајде, да чујемо, је ли живео Ноје 950 година или није. Да или не. Само два слова признајем за одговор.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Овај не зна шта ризикује, давно нисам пуштао крв људима! Не шалим се, дође до кратког и болног обрачуна. Онда се броји шта је поломљено и друге контузије. Узимао сам и медаље што сам тукао људе. 

neka brate, ja sam isto tanak na zivcima zbog rata i sve nepravde, al ne vredi, zimus sam imo sukobe sa nekim arapima, pa nekim rumunima, sad se gorko kajem, bacio sam silu koju mi bog dade djavolu na radovanje, a danas mi zao i tih ljudi, nisu znali da diraju budalu.

Подели на овим сајтовима

Da se 'pohvalim', :smeh1:.....i, ja sam malo po Smederevu vijao ko' budala,  sa nekim drugim budalama ( par puta sam jedva ziv ostao, bilo bas cipavo  )...

( tako da, ne kacite se sa mnom,:0120_angryy: .... mnogo sam nezgodan,.... :)) )

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Нема проблема, мислим да ми нико од форумаша неће замерити. Само да претходно потпишеш да ме нећеш тужити за тешке телесне повреде. 

Мани га. Очекујем да ускоро буде кажњен, не може овако да прети.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Снежана рече

još samo da ode na kurs vlaške magije

Сарањивао Влахе. Овде и са Румунцима служим, а по Власији ишао... Све знам:)))

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...