Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 часа, Avocado рече

@cloudking Da dopunim gore navedeno... ovaj princip ti je čak objašnjen i u Bibliji (ovo što mi piše u potpisu):

И Газу узе Јуда с међама њезинијем, и Аскалон с међама његовијем, и Акарон с међама његовијем.

Јер Господ бјеше с Јудом, те освоји гору; али не изагна онијех који живљаху у долини, јер имаху гвоздена кола.

Dakle, ako imaš Boga na svojoj strani pobedićeš svoje neprijatelje zahvaljujući tome, osim kad ih ne pobediš... kad ih ne pobediš iako je Bog na tvojoj strani, to je zato što oni imaju gvozdene ratne kočije, a ti nemaš... jer gvozdene kočije su neka vrsta kriptonita za svemoćnog Boga ili tako nešto... ko zna šta je sve kriptonit u vezi sa izlečenjem... čudni su putevi Gospodnji... ;)

@Zoran Đurović  

Intervenisi na ovakve provokacije. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 18 минута, grigorije22 рече

@Zoran Đurović  

Što on da interveniše? Ako se ne varam, Ava ne smatra da je Biblija apsolutno nepogrešiva, osim za stvari bitne za spasenje... u ostalim stvarima može da se provuče i neka greška...

To može samo ove protestante da provocira...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Avocado рече

Evo odmah, nego imam i ja pitanje: što se bre pališ na budalaštine Mr Tomislava?

Kakvo je to glupo pitanje... zašto nauka koristi pojam "funkcija" ali ne na način koji implicira Dizajnera? Pa zato što se nauka ne bavi neproverljivim tvrdnjama poput tvrdnji o inteligentnom dizajneru...

Govori se o funkciji koju oko ima u organizmu - da prenosi slike u mozak... o funkciji jetre... o funkciji raznih organa... ne govori se o nekakvoj funkciji koji je nekakav dizajner odredio za neki organ zato što nema nikakvih materijalnih dokaza koji ukazuju na tako nešto...

ДНК молекул има слова и она кодирају  све што је у живим. бићима. 

ТЕ, заступа тезу случајности код низања слова. ( ајде ) А истина је да од тих слова написана најсавршенија књига унтар нас самих. А ту књигу наравно да не може да напише( распореди тако ) случај, већ само Интелигентни Дизајнер.  Човек има преко 3 милијарде слова у једној копији ДНК, и та слова су распоређена тако да сваки детаљ наше грађе унутар ћелије и унутар целог организма контролишу  на начин да можемо да се развијемо од једне једине оплођене јајне ћелије до потпуног организма. Случај, случај, случај....хах, хах, хах....:)))

ТЕ, не може да одговори на питање информације у унутар днк молекула. АПСОЛУТНО, нема одговор. ПС, не може да направи већ само да селекционише оно што је направљено.ПЦ функсионише тек када се информација изрази. 

Што се мене тиче нећу више дискутовати,  за паметног доста. Објасните информацију, не можете,  ди енд, мај френд. :D 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

Bokisd zamišlja da se tu desilo... te ne znam zašto uvek insistiraš na tome da podeliš svoje fantazije sa mnom...

12:smeha:    Фантазија тражи фантазију.....:smeh1:

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

Imaš u Sud. 4 kako su ih pobedili... posle 20ak godina neuspeha su skupli 10.000 vojnika i pobedili ih uprkos tome što su ovi imali 900 gvozdenih kočija... ali naravno uz Božiju pomoć... :)

Tako da su Jevreji prvo pobeđivali uz Božiju pomoć ali samo u gorama, a u dolini uz Božiju pomoć nisu mogli da pobede jer su Hananci imali gvozdene kočije, ali su posle nekog vremena Jevreji ipak uspeli da ih pobede kada su skupili dovoljno veliku vojsku, naravno uz Božiju pomoć...

Sad samo skloniš "uz Božiju pomoć" iz prethodne rečenice i onda ima mnogo više smisla... a u najmanju ruku je suvišno... evo vidi:

Tako da su Jevreji prvo pobeđivali ali samo u gorama, a u dolini nisu mogli da pobede jer su Hananci imali gvozdene kočije, ali su posle nekog vremena Jevreji ipak uspeli da ih pobede kada su skupili dovoljno veliku vojsku...

Давид је сишао до потока, узео пет глатких каменова и ставио их у торбу. Затим је узео праћку и отишао пред тог дива. Када га је Голијат угледао, није могао да верује. Мислио је да ће лако убити Давида.

’Само дођи‘, рекао је Голијат, ’и даћу твоје тело птицама и животињама да га поједу.‘ Али, Давид је одговорио: ’Ти на мене идеш с мачем, копљем и штитом, али ја на тебе идем у Јеховино име. Данас ће те Јехова предати у моје руке и ја ћу те убити.‘

Тада је Давид потрчао према Голијату. Узео је камен из торбе, ставио га у праћку и бацио из све снаге. Камен је полетео право ка Голијатовој глави и он је пао мртав! Када су Филистеји видели да се њихов јунак срушио, сви су се окренули и почели да беже. Израелци су појурили за њима и добили су битку. :D

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, grigorije22 рече

@Zoran Đurović  

@о.Горана имате. Ја ћу га после оправослављивати...:)) Мада би то било чудо равно чудима Григорија Чудотворца! 12:smeha: Он је деловао хистерично кад сам му поставио 2 различита библијска извештаја о стварању, и @Avocado је сасвим православно разумео да су у питању 2 извештаја која говоре са 2 различита становишта јер их интересују различите ствари и 2 су различита менталитета присутна у њима. Свештеник (Шестоднев), не мисли исто што и номад-бедуин (Ј Кодекс). Зато је Авокадо много бољи теолог, иако атеиста, од Горана који је набеђени теиста. Горан је по души атеиста, док је Авокадо то по разуму, али зато има више шансе од Горана да се обрати Христу. 

Писао сам био бившем адвентистичком проповеднику и професору, Жаљку Поробији, који је од ватреног креационисте (типа Терзин, Горан) постао атеиста и еволуциониста, да он ни најмање није променио веру, доживео конверзију, јер је одувек био атеиста. Адвентизам нема свете тајне преко којих би учествовали у Божијем животу, тако да су све те њихове приче биле шупље, без садржаја, и онда је он, као паметан човек, једног дана рекао: Доста, ја више ово не могу да поднесем! 

И гарантујем ти да ће ме и сада Авокадо боље разумети, а о. Горан зеленети од муке и жалити што му нисам ближи...:))

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bokisd рече

900 jedinica gvozdenih kocija,.....a, ovamo 10.000 ljudi ,.....recimo, to moze plasticno da se objasni,....kao da 10.000 vojnika sa puskama u rukama ( :pucpuc2:) krenu na motorizovanu mehanizovanu  vojsku od 900 jedinica raznih borbenih sredstava,... :smeh1:

Inace, nisu bile samo gvozdene kocije, nego, i,..... И Сисара скупи сва кола своја, девет стотина кола гвоздених, и сав народ који беше с њим од Аросета незнабожачкога до потока Кисона......

Sav neznabozacki narod, ....znaci motorizovana brigada i naoruzana vojska,.....protiv 'golorukih' i verovatno malobrojnijih  Jevreja ( jer su neznabozci bili vecinski narod u tim zemljama ),.... bas je jednaka sila u pitanju,.... :D

I, da ne bese Bog sa njima, kako bi pobedili takvu silnu vojsku ( silniju od njih samih ) ?

Ali realno šta će ti oružije ako uz sebe imaš svemoćnog Boga?Nikakvog oružije nisu ni imali kad su vatali tutanj iz Egipta pa je Bog potamanio sve egipćane na čelu sa faraonom....mada nijedan istorijski izvor ne postoji o tome osim Biblije...a čudno je da egipćani ne pominju pogibiju svog faraona,deset zala,smrt svih prvenaca... jer su to bili događaji koje bi svakako zapisali...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Рапсоди рече

ДНК молекул има слова и она кодирају  све што је у живим. бићима. 

ТЕ, заступа тезу случајности код низања слова. ( ајде ) А истина је да од тих слова написана најсавршенија књига унтар нас самих. А ту књигу наравно да не може да напише( распореди тако ) случај, већ само Интелигентни Дизајнер.  Човек има преко 3 милијарде слова у једној копији ДНК, и та слова су распоређена тако да сваки детаљ наше грађе унутар ћелије и унутар целог организма контролишу  на начин да можемо да се развијемо од једне једине оплођене јајне ћелије до потпуног организма. Случај, случај, случај....хах, хах, хах....:)))

Ta "knjiga" svakako nije savršena... ima dosta grešaka i čitave "pasuse" koji su potpuno nerazgovetni...

S obzirom da ta "knjiga" samu sebe kopira i to uz greške (promene) i selekciju, ona može da se napiše sama.

Цитат

ТЕ, не може да одговори на питање информације у унутар днк молекула. АПСОЛУТНО, нема одговор. ПС, не може да направи већ само да селекционише оно што је направљено.ПЦ функсионише тек када се информација изрази. 

Што се мене тиче нећу више дискутовати,  за паметног доста. Објасните информацију, не можете,  ди енд, мај френд. :D 

Da bih mogao da objasnim, moraš "pitanje informacije" da formulišeš tako da bude pitanje, jer ni jedna rečenica u tom delu poruke nije u formi pitanja, pa ne znam ni šta treba da objasnim...

Takođe, da bih odgovorio potrebno je da mi kažeš šta je po tvom mišljenju "informacija" unutar DNK... jel jedna informacija = jedan nukleotid ili jedan kodon ili je to jedan ceo gen ili jedan hromozom? Ne pitam čak ni za neku definiciju, nego prosto šta je konkretno u smislu biologije i DNK "informacija" i to moram da pitam jer taj pojam ima baš mnogo značenja i neki ga koriste prilično apstraktno...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Само је велики тј. непремостиви проблем што си ти комплетан медиокритет и ретард. Да би икога оправославио мораш прво себе да оправославиш али то ће тешко ићи јер сем што си морална мизерија, тежак лажљивац и клеветник, ти си и самонабеђени теолог, у ствари класичан квазитеолошки штребер каквих има колико хоћеш. Пази, ови који ти се обраћају са "аво"( хахахахахаххахах) су сличне креатуре као и ти, из истог сте лонца изашли. Њима можеш да продајеш за мале паре своје плагијаторство, код мене ти трикови не пале. Тако да бедо људска, оправослави прво себе.

У самој суштини ствари, ти си овде једна обична дворска луда која је добра за популизам приче, нико озбиљан сем разних бескичмењака те не схвата озбиљно, разумеш. Ти и ови безвезњаци што ти трљају леђа сте добри за форум зато што сте залудни па можете да верглате исту папазјанију у круг, али све је то суштински гледано обична глупост. Наравно, увијена у којекакве фолије и шарене лаже. Са оваквим темпом ће ти требати једно 7-8 хипотетичких миленијума да будеш уистину оригиналан тј. да изађеш из овог круга изигравања дворске луде на форуму. Капираш Ђуро?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Кратос рече

Ali realno šta će ti oružije ako uz sebe imaš svemoćnog Boga?Nikakvog oružije nisu ni imali kad su vatali tutanj iz Egipta pa je Bog potamanio sve egipćane na čelu sa faraonom....mada nijedan istorijski izvor ne postoji o tome osim Biblije...a čudno je da egipćani ne pominju pogibiju svog faraona,deset zala,smrt svih prvenaca... jer su to bili događaji koje bi svakako zapisali...

Нисам сигуран. Стари су се бавили спиновањем, тако да су имали брисање података и њихово тотално извртање. Сви механизми који и данас постоје. Имаш оне представе Рамзеса џина (па Терзин на основу тога мисли да су постојали џинови) који мочугом бије ситне непријатеље и држи им одсечене главице у руци. Наравно, и Јевреји су знали за епику па су претеривали. Јако је компликована историјска реконструкција тог периода, али је сигурно да су ег и јев дошли у контакт. - Као што је проблематичан блиц-криг Јхошуе Бен Нуна. Писање Свете историје има своја правила и књижевне фигуре, као и житија. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Avocado рече

Ta "knjiga" svakako nije savršena... ima dosta grešaka i čitave "pasuse" koji su potpuno nerazgovetni...

S obzirom da ta "knjiga" samu sebe kopira i to uz greške (promene) i selekciju, ona može da se napiše sama.

Човек је пало биће, а ти говориш о савршенству. Човек је тајна над тајнама. Те  неразговетне пасусе не може свак да чита....читање је између редова, а између тих редова ћеш доћи до Творца. 

Хах, нешто милион пута савршеније од  најбоље књиге може да се напише само....хах. 

пре 14 минута, Avocado рече

da bih odgovorio potrebno je da mi kažeš šta je po tvom mišljenju "informacija" unutar DNK..

Не,  ти ћеш мени да кажеш, не шта је информација унутар Днк молекула, него њено ме порекло интересује...ко су јој, ђеди, чукунђеди, синђели и тако тооо...:D  

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, о.Горан рече

Само је велики тј. непремостиви проблем што си ти комплетан медиокритет и ретард. Да би икога оправославио мораш прво себе да оправославиш али то ће тешко ићи јер сем што си морална мизерија, тежак лажљивац и клеветник, ти си и самонабеђени теолог, у ствари класичан квазитеолошки штребер каквих има колико хоћеш. Пази, ови који ти се обраћају са "аво"( хахахахахаххахах) су сличне креатуре као и ти, из истог сте лонца изашли. Њима можеш да продајеш за мале паре своје плагијаторство, код мене ти трикови не пале. Тако да бедо људска, оправослави прво себе.

У самој суштини ствари, ти си овде једна обична дворска луда која је добра за популизам приче, нико озбиљан сем разних бескичмењака те не схвата озбиљно, разумеш. Ти и ови безвезњаци што ти трљају леђа сте добри за форум зато што сте залудни па можете да верглате исту папазјанију у круг, али све је то суштински гледано обична глупост. Наравно, увијена у којекакве фолије и шарене лаже. Са оваквим темпом ће ти требати једно 7-8 хипотетичких миленијума да будеш уистину оригиналан тј. да изађеш из овог круга изигравања дворске луде на форуму. Капираш Ђуро?

@Zoran Đurović Nemoj bre više da mu drmaš kavez... vidiš da se sav usplahiri i počne da gađa druge svojim izmetom...

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Branka62 рече

Isto pitanje kao i za Bokija ( u prethodnom postu ).

Доказано је да вера, као и свака друга врста добрих осећања, у великој мери утиче на јачање имунолошког система и долази до самооздрављења.

Са друге стране, болесни људи са истом дијагнозом, а који падну у депресију и престану да се надају, јако брзо увену.  

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Човек је пало биће, а ти говориш о савршенству.

Ti govoriš o savršenstvu... ja samo odgovaram...

Човек је тајна над тајнама. Те  неразговетне пасусе не може свак да чита....читање је између редова, а између тих редова ћеш доћи до Творца. 

Stari dobri God Of The Gaps...

Хах, нешто милион пута савршеније од  најбоље књиге може да се напише само....хах. 

Poređenja ipak imaju neku granicu koja kad se pređe postaju besmislena...

Не,  ти ћеш мени да кажеш, не шта је информација унутар Днк молекула, него њено ме порекло интересује...ко су јој, ђеди, чукунђеди, синђели и тако тооо...:D  

Hoću čim mi bude jasno šta pitaš... poreklo koje konkretne informacije te interesuje?

Подели на овим сајтовима

Апенински шпијун и безвезна еволуциона лаж имају заједничко управо то-врхунска глупост упакована у шарену лажу да боље прође код којекаквих самонабеђених снобова. И оно што он блебеће овде да би испунио бонус форумске дворске луде и ова пропала лаж од хипотезе су безвезарије и баљезгарије само што је то речено са пуно позерског квази стила да се лакше прогута јер ко ће у супротном да гута то смеће.

Слепце једноставно треба пустити да иду својим путем, у јаму како је Христос и рекао. Додуше, овај се архислепац као крпељ закачио и досађује овде јер нема шта паметно да каже пошто Митрополита Амфилохија боли нокат леве ноге за његова лупетања. Сем пар доказаних и проверених снобова овде нико те његове небулозе и не узима за озбиљно, ниво тог писања је Информер, Блиц и сл, то је тај стил (не)размишљања. 

Е сад, мене тај опскурни човек уопште не интересује. Нит` ме занима шта пискара тамо, нити то читам, сем понекад, врло ретко, кад желим да прочитам нешто неозбиљно да мало одморим мозак од озбиљих тема и књига. До сада, можда 3-4 текста сам прочитао и то не до краја, задах снобовштине ми исувише смета да се бакћем тиме. Међутим, он запео да ми дише за врат и то ти је. Досадан, досадан, да нема `де. 

Али добро, одбићу то на фанатизам форумске дворске луде који мора да испуни неки свој замишљени бонус. Шта ћеш, човек је једноставно за жаљење.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...