Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 2 минута, Lady Godiva рече

Можда зато што су неки наши атеисти много бољи људи од великог дела хришћана, па боду очи.

Да, ал то је зато што су наши, а не зато што су атеисти. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Lady Godiva рече

Можда зато што су неки наши атеисти много бољи људи од великог дела хришћана, па боду очи.

Uf, kako da dodjemo do toga.

Neki hriscani su ( mnogo,....ne malo,...:smeh1: ), bolji ljudi od velike vecine ateista, da li je tacno. Pa, i jeste i nije, ako uzmemo pravedne i svete, okey, ako uzmemo neke druge i nije tacno ( mogu da budu losiji )

Klizav teren.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, cloudking рече

E ovde sam ja tebe cekao... ti imas DOKAZE da je deda ziveo i NE SUMNJAS u njegovo postojanje a kod ateista je stvar u tome sto za boga NEMAS takve dokaze i zato je besmisleno da pravis ovakvu analogiju.

Dokazi koje pominjes nisu dokazi i traze odredjenu veru. Pa kakav i je to dokaz za postojanje boga ako od mene ocekujes da prvo verujem u dokaz? "Moras da veruejs da je ovo dokaz kojim se dokazuje da bog postoji" 

Jel ti verujes u dokaze za postojanje tvog dede? N, naravno, znas da to JESU dokazi.

E sad sto se tice "dokaza" koje navodis u daljem postu:

Ja znam da je tebi licno dve trecine ovih dokaza vec objasnjeno. Znam jer sam bio pristuan dok ti se VISE PUTA objasnjavala saponifikacija, poreklo mira, blagodatni oganj... ali ja tek sad vidim da ti ne dolazis u ove diskusije da ucestvujes nego kao goran samo da si pises ono sto ti se svidja bez ikakve namere da procitas i jedan jedini red onoga sto ti se objasnjava...

Osim toga, to sto vidis kao dokaze nisu uopste dokazi, to su najnormalnije, uobicajene i objasnjive stvari koje si ti odabrala da ti budu dokazi. Napravila si licni izbor i odlucila da ga bezuslovnobranis. Kao da ja sad donesem izbor da je nebo crveno a dokaz za to su zeleni oblaci... zar se ne slazes sa mnom? Sta Oces da mi pricas bajke  o belim oblacima i plavom nebu! Hahahah... ajde lsobodno ako verujes  u bajke... ja samsvoj izbor vec napravio i nema sile koje me nece spreciti da mislimd asi budala sto odbijas da budes u zabludi zajedno sa mnom...

Prilicno sizofreno i za vernike karakteristicno ponasanje.

Naravno, ja ne dopustam da mi licne preference uticu na razum... i ako dokaz upucuje na jedno onda ja to prihvatam ma koliko mi se licno ne svidja. to je jedna osobina koju mnogi vernici nece biti u stanju da steknu do kraja svojih zivota. Ti narocito. 

I stvarno je vec komedija, da ti neko otprilike 245 puta objasni jednu stvar a ti dodjes ko smlacena i pobedonosno tvrdis nesto suprotno... ovaj moj post je trebalo da bude karikatura a ne infomrativa: 

Да  имам времена одговорила бих ти таксативно, али немам, и мрзи ме да се понављам. Могу само на ову твоју театралну комеНдију да кажем  " јхах "

Ово што сам болдовала у твом тексту је толико смешно, да не можеш да замислиш. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Ово што сам болдовала у твом тексту је толико смешно, да не можеш да замислиш. 

nije smesno veruj mi... to je jedan od uslova zdravorazumskog razmisljanja.

Poslusaj moj savet... u Boga treba da verujes bez sumnji ali i bez dokaza... a u dokaze o bozijem postojanju treba da gledas sa najvecom sumnjom mogucom...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

nije smesno veruj mi... to je jedan od uslova zdravorazumskog razmisljanja.

Poslusaj moj savet... u Boga treba da verujes bez sumnji ali i bez dokaza... a u dokaze o bozijem postojanju treba da gledas sa najvecom sumnjom mogucom...

Мени не требају докази, ја их и не тражим, ја не верујем , ја ЗНАМ....вама требају докази, ви их тражите.  

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Branka62 рече

Nisam znala da na forumu ima i svetaca:)))

толико сам са вама и још ме ниси препознала?:D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Da znaš da sam već počela da kucam nešto poput Da li Goran ili Djurović. Ali sam obrisala.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Према свецу и миро...:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

:POPOcorn1:  ...  (  :D )

( analogija u pitanju )

Дај Боки научи се да пишеш и одговараш како они желе да чују, другачију комуникацију не разумеју. Па мислим...наштимуј се на њихове фреквенције. :smeh1:

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Рапсоди рече

Е овде сам те чекала.

Pa mnogo loše si me sačekala...

Цитат

Комуникација није нужан услов нечијег постојања или твоје вере односно доказа да неко постоји.

A ko je rekao da je nužan uslov?

Rekao sam da razni dokazi dolaze u obzir i kao primer naveo samo jedan od njih.

Цитат

Ја рецимо никада нисам комуницирала са мојим чукундедом, немам ни његову слику, али ипак не да верујем, него знам да је постојао.

Bolje da si se zadržala na primedbi da komunikacija nije nužan uslov (iako je zbog gore navedenog razloga promašena)... jer ovde sad govoriš o tome na osnovu kojih dokaza znaš da je neko postojao, a ne da i dalje postoji. Hajde sad razmisli zašto kao protiv-argument nisi uzela nekog ko trenutno postoji.

Цитат

Сада не бих могла (јер немам времена) да ти наведем милион доказа (за које си сигурно чуо ) али опет не верујеш.

Ne smatram ih ubedljivim... čuo sam i za milion "dokaza" za to da je Zemlja ravna, pa šta?

Цитат

Целебне мошти (милион исцељења) Иконе које мироточе и крвоточе (научници немају објашњење)Благодатни  огањ, Кеф.змије. Мошти св.Спиридона на Крфу. Чуда св.Василија. Све су то Божија јављања кроз изабране. И још милион , милион доказа.

I ti si za sve njih čula objašnjenja koja ne uključuju natprirodno, pa opet veruješ... :)

Jel imaš neke bolje dokaze?

Цитат

Већ о чудесима Господњим да не пишем.

Jel to ono što se ne dešava nikad ljudima sa kamerama?

Цитат

Ако већина научника верује (вера је најачи доказ, метафизички, ван граница доказ ) а ти будући ненаучник се правиш већим од већих,

Većina naučnika nisu vernici, mada to i nije baš važno.

Цитат

ја само могу да закључим да си ти свесно тераш по своме и да си противник Бога, из неког теби знаног разлога .   

To je tvoje predubeđenje koje ništa ne može da promeni, a ne tvoj zaključak proistekao iz nekih činjenica i okolnosti... da je zaključak na osnovu nečega, onda bi postojalo i nešto što može taj zaključak da promeni.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Branka62 рече

Nema analogije. Nego opet nisi  pažljivo pročitao post koji komentarišeš. Ledi je napisala " ... неки наши атеисти.."

Joj, pravis slucaj gde ne postoji.

( bas sam mislio da na forumu ima svetitelja,... :D )

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Дај Боки научи се да пишеш и одговараш како они желе да чују, другачију комуникацију не разумеју. Па мислим...наштимуј се на њихове фреквенције. :smeh1:

:windy:    ... frenkvencije su u pitanju,... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...