Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, Рапсоди рече

Не знам у чему је проблем, цедитељи  комараца . Не знам како бих требала да кажем или формулишем то што сам рекла. 

Ta nije glavni problem formulacija. Problem je značenje ( smisao ) rečenog. Koji nikako da objasniš.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, Рапсоди рече

Знаш ли ти од када је он на форуму, за једну такву интелигенцију зар не би требало да га је одавно већ нашао. 

па можда када би се вера интелектом тражила

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Знаш ли ти од када је он на форуму, за једну такву интелигенцију зар не би требало да га је одавно већ нашао. 

саблазнио га Горан. Успео је да му докаже да нема интелигентног Дизајнера... 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Снежана рече

ево ја те искрено питам, а који ти проблем имаш са тим што, не само авокадо, него и клауд и дрвце и било ко од овиш наших атеиста, не верују у Бога?

Ја уопште немам проблем, а који ти имаш проблем што ја немам проблем, што ови набројани не верују у Бога. Мени су забавни и забавна ми је комуникација са њима. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Снежана рече

па можда када би се вера интелектом тражила

Па поЈента је што је он тако тражи. 

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Zoran Đurović рече

Уснимио младунац доказ Иванове клетве!:)) Јуче ме је он у 2 наврата и гурао, јер како се ухватим руком, тако ме нож убоде...

Оче, ми  скузи, ко вас обријао....можда се не види на снимку....:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Оче, ми  скузи, ко вас обријао....можда се не види на снимку....:smeh1:

ја скинем браду повремено. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

Vedrane sad si u double bind fazonu. Stavis mi lajk i to sa Kratosom a ovamo kao nesto si ljutito pametan i prozivas me.

Prvo se dogovori sta hoces od mene pa cu da ti odgovorim.

Ја сам мислио да ти не спадаш у коцкасте мозгом?

Па ако нешто лајкујем не морам да се слажем 100%, или уопште. Може да ми се допадне и кад поп лупа о дављењу хијена. Исто тако, ако поставим питања за размишљање, то не значи да сам "љутито паметан" и прозивач.

Видиш, мене изненађује да тебе ово сада доводи у стање збуњености. Иако сам свестан да има неколико њих који долазе и до стања потпуног растројства када ствари нису коцкасте. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Рапсоди рече

а који ти имаш проблем

не бих да те смарам, ал ако имаш тисућу евра, помогло би ми :smeh1: (враћам у уторак)

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Рапсоди рече

Ја рецимо никада нисам комуницирала са мојим чукундедом, немам ни његову слику, али ипак не да верујем, него знам да је постојао. Сада не бих могла (јер немам времена) да ти наведем милион доказа (за које си сигурно чуо ) али опет не верујеш.

E ovde sam ja tebe cekao... ti imas DOKAZE da je deda ziveo i NE SUMNJAS u njegovo postojanje a kod ateista je stvar u tome sto za boga NEMAS takve dokaze i zato je besmisleno da pravis ovakvu analogiju.

Dokazi koje pominjes nisu dokazi i traze odredjenu veru. Pa kakav i je to dokaz za postojanje boga ako od mene ocekujes da prvo verujem u dokaz? "Moras da veruejs da je ovo dokaz kojim se dokazuje da bog postoji" 

Jel ti verujes u dokaze za postojanje tvog dede? N, naravno, znas da to JESU dokazi.

E sad sto se tice "dokaza" koje navodis u daljem postu:

пре 22 минута, Рапсоди рече

Целебне мошти (милион исцељења) Иконе које мироточе и крвоточе (научници немају објашњење)Благодатни  огањ, Кеф.змије. Мошти св.Спиридона на Крфу. Чуда св.Василија. Све су то Божија јављања кроз изабране.

Ja znam da je tebi licno dve trecine ovih dokaza vec objasnjeno. Znam jer sam bio pristuan dok ti se VISE PUTA objasnjavala saponifikacija, poreklo mira, blagodatni oganj... ali ja tek sad vidim da ti ne dolazis u ove diskusije da ucestvujes nego kao goran samo da si pises ono sto ti se svidja bez ikakve namere da procitas i jedan jedini red onoga sto ti se objasnjava...

Osim toga, to sto vidis kao dokaze nisu uopste dokazi, to su najnormalnije, uobicajene i objasnjive stvari koje si ti odabrala da ti budu dokazi. Napravila si licni izbor i odlucila da ga bezuslovnobranis. Kao da ja sad donesem izbor da je nebo crveno a dokaz za to su zeleni oblaci... zar se ne slazes sa mnom? Sta Oces da mi pricas bajke  o belim oblacima i plavom nebu! Hahahah... ajde lsobodno ako verujes  u bajke... ja samsvoj izbor vec napravio i nema sile koje me nece spreciti da mislimd asi budala sto odbijas da budes u zabludi zajedno sa mnom...

Prilicno sizofreno i za vernike karakteristicno ponasanje.

Naravno, ja ne dopustam da mi licne preference uticu na razum... i ako dokaz upucuje na jedno onda ja to prihvatam ma koliko mi se licno ne svidja. to je jedna osobina koju mnogi vernici nece biti u stanju da steknu do kraja svojih zivota. Ti narocito. 

I stvarno je vec komedija, da ti neko otprilike 245 puta objasni jednu stvar a ti dodjes ko smlacena i pobedonosno tvrdis nesto suprotno... ovaj moj post je trebalo da bude karikatura a ne infomrativa: 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

не бих да те смарам, ал ако имаш тисућу евра, помогло би ми :smeh1: (враћам у уторак)

Који уторак ? :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Који уторак ? :smeh1:

веруј Рапсо, само веруј, време је растегљива категорија :D

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Снежана рече

ево ја те искрено питам, а који ти проблем имаш са тим што, не само авокадо, него и клауд и дрвце и било ко од овиш наших атеиста, не верују у Бога?

Можда зато што су неки наши атеисти много бољи људи од великог дела хришћана, па боду очи.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Lady Godiva рече

Можда зато што су неки наши атеисти много бољи људи

па гајимо их :D

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...