Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, Ведран* рече

Куш јадан у мормоне! :unbelieveble:

А ракија? 

Ако не пијеш ракију, а чај, кафа и тако то? Нема тога код мормона душо. :)))

Nesam znao... jel ima nekih poligamnih koji smeju i slaninu i rakiju i kafu?  (čaja ću da se odreknem)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

1 hour ago, Рапсоди рече

Мени не требају докази, ја их и не тражим, ја не верујем , ја ЗНАМ....вама требају докази, ви их тражите.  

Када сам ја изанализирала своју веру и малене знаке, не доказе, које имам да Бог постоји, схватила сам да се све може врло лако објаснити. Нарочито су осећања варљива и човек их лако може индуковати, а да ни не примети. Тако да више не говорим да знам да Он постоји, већ да верујем, мислим да је то прецизније. 

ПС. И не тражим никакве доказе, нити су ми потребни. Штавише, постала сам веома сумњичава када су разна чуда и слатке причице у питању. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ведран* рече

Ја те нисам разумео. Мислим јесам схватио шта причаш, али не и да ли, и шта, питаш. 

ја чим прочитам једанпут, и не укапирам, више се не враћам на то. Боксита читам преко Адвоката:)))

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, о.Горан рече

Ова тема би могла да се зове Аустралија - Самоа v2.0  :smeh1:...

Ova tema bi mogla da se zove "redaljka na gorana"...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

ја чим прочитам једанпут, и не укапирам, више се не враћам на то. Боксита читам преко Адвоката:)))

E, a, vidi,... kod Avocada nema upliva Boga u evoluciju, ( eventualno da ga nekako krstimo,....:D )..... ispade djabe cela prica teologija i TE,... :945729:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

E, a, vidi,... kod Avocada nema upliva Boga u evoluciju, ( eventualno da ga nekako krstimo,....:D )..... ispade djabe cela prica teologija i TE,... :945729:

шта бре џаба? виш како се поп забавља као размажемо дете? ваљда је укапирао да га нико више не схвата озбиљно - зато се и не љутимо...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

шта бре џаба? виш како се поп забавља као размажемо дете? ваљда је укапирао да га нико више не схвата озбиљно - зато се и не љутимо...

A, vi popovi ste cudna fela, ko ce sas' sve vas da izadje na kraj... :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Кратос рече

Kada komuniciraš sa svojom savešću koliko to ljudi detektuje?

Ne komuniciram sa svojom savešću... moja savest je deo mene... ne postoji neko "ja" i neko odvojeno "moja savest", pa da ta dva komuniciraju...

Nego, jel si ti to stvarno pokušao da napraviš poređenje između Boga i svojih misaonih procesa????  :)))

Ako sa Bogom komuniciraš kao sa svojom savešću, trebalo bi da se zapitaš da li si u oba slučaja to samo ti... tj. da li razgovaraš sa samim sobom...

Цитат

Na primer ono kad ti se javi misao,pa jeste majku mu,stvarno nema nikakvih dokaza da je postojao zajednički predak al sam ja uporan da dobijem debatu a volim da pričam o intelektualnom poštenju....:))

Ne pomišljam tako glupe misli... pomešao si me sa nekim... verovatno sa samim sobom...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Ведран* рече

Иване, папе ти, јеси ли ти нешто попио вечерас?

Мјок. Но пошто сам се по ко зна који пут уверио у понорна незнања српских гимназијалаца, отидох после седмог часа да се урољам... бустерима и монстер енерџизима... ја не пијем прокислу раџу ко неки вође:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Zoran Đurović рече

Нисам ја рекао Дражи да си душевно оздравио него да се назиру знаци оздрављења. Но, како си побегао са лекције о изворима узимаш тврдоглаво да лупаш. Ја сам говорио о Ј, а ти узимаш С. Но, то је слепачко пдбијање да се разуме тексти наметање својих идеја Библији. Реци ми: Потоп је трајао 40 или 150 дана? 

Патер, ја нисам Србенда. Овде имам само један налог. А до Дражиног мишљења ми је стало колко до лањског снега. За другу главу Прве Мојсијеве ти већ урадих анализу у ситна црева. Сад видим да нисам једини тог мишљења, већ сам у друштву највећег живог зербише теолога Тасе. Обојици нам се фућка шта о Ј вс. Е мисле Велхаузен и млађани зербише теолози. Што се тиче потопа, док не нађем времена да урадим анализу, прихватам мишљење да су у питању два предања. Кад је урадим, ако не нађем довољно рационалних разлога да је једно, остаћу при мишљењу да су два. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, о.Горан рече

Ђура те јесте те није за Дарвина :smeh1:. Прво се љути кад каже да јесте, а после опет наставља по старом ...

Патер је политичар. И често процењује колико ће да изгуби креатарда емумениста. Овде је већ неке изгубио. А са друге стране ту је лојалност "светом" Ивану Паваоу

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Pomaze Bog oce. Hteo bih da vam postavim par pitanja, pa ako imate volje odgovorite, jer je to sigurno vise puta receno, ne samo u ovoj temi ali me malo duze nije bilo na forumu. Naime, gde je kriticna tacka kada ce jedan teolog ili svestenik, prestati da podrzava TE i da kaze. Ne, odavde pocinje Bozije stvaralastvo?

Ja sam laik za ova pitanja i razmisljanje o njima je izvan mojih mogucnosti. Jedino sto radim je da verujem sv.Vasiliju Velikom i njegovom Sestodnevu, a TE, bez da ulazim u detalje, smatram samo kao ono sto joj i ime kaze, obicna teorija, fantazija, umisljotina prosto receno.Jer da nije teorija i da se moze dokazati, zvala bi se drugacije. Uostalom, to je samo moje totalno laicko razmisljanje.

Pitanje vam postavljam iz razloga sto vidim da se i Vi a i neki teolozi slazu sa TE, pa mi nije jasno gde se zavrsava verovanje u TE, jer ona ne priznaje nikakvo Bozije stvaranje i ide u svim mogucim i nemogucim pravcima da bi ga pobila, te ako se slepo sledi zar se ne upada u zamku da Bog  u stvari nije nista ni stvorio? 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, N.Petrovic рече

Pitanje vam postavljam iz razloga sto vidim da se i Vi a i neki teolozi slazu sa TE

пошто не разумеш ништа што ја говорим, немам ти шта рећи. било би узалуд.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

Ne komuniciram sa svojom savešću... moja savest je deo mene... ne postoji neko "ja" i neko odvojeno "moja savest", pa da ta dva komuniciraju...

Nego, jel si ti to stvarno pokušao da napraviš poređenje između Boga i svojih misaonih procesa????  :)))

Ako sa Bogom komuniciraš kao sa svojom savešću, trebalo bi da se zapitaš da li si u oba slučaja to samo ti... tj. da li razgovaraš sa samim sobom...

Ne pomišljam tako glupe misli... pomešao si me sa nekim... verovatno sa samim sobom...

Prepostavljo sam da je otupela..nego da se vratimo na suštinu,ima li naučnih dokaza postojanja zajedničkog pretka ili ne?I ako ima koji su,navedi ih...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Zoran Đurović рече

Нисам ја рекао Дражи да си душевно оздравио него да се назиру знаци оздрављења. Но, како си побегао са лекције о изворима узимаш тврдоглаво да лупаш. Ја сам говорио о Ј, а ти узимаш С. Но, то је слепачко пдбијање да се разуме тексти наметање својих идеја Библији. Реци ми: Потоп је трајао 40 или 150 дана?

Не знам ко је Дража. А твоју дијагнозу нисам ни тражио. Извор стиха: И рече Бог: "да створимо човека по лику нашем, и по подобију нашем..."је превод са текста септуагинте(genesis LXX 1:26). Што се потопа тиче, нисам пророк па да знам колико је трајао. У књизи постања пише да је киша падала  четрдесет дана и четрдесет ноћи(7:17). А да се вода подизала сто педесет дана такође са падавинама које Бог зауставља након истека тих дана(7:24, 8:1,2). Даље цитирам: И одступи вода одлазећи са земље, одступи и смањиваше се вода после сто и педесет дана. И стаде ковчег у седмом месецу, седамнајстог дана месеца, на горама Арарата. А вода идући смањиваше се до десетога месеца(пост 8:3.4.5). Мени је не јасно колико је тачно трајао.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...