Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, о.Горан рече

Одох да легам,

Јако позитивне вести. :))

пре 1 минут, о.Горан рече

водим екскурзију у Туман

Помени тамо у паузама од размишљања о креато-еволу-изму.

И пушћи јадни народ на миру. Немој им у автобусу пумпати главу ко @Јанко-ва баба секташица. :)))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 11 минута, Ведран* рече

"ЈА објаснио, ти блебећеш, ЈА добар, ти не ваљаш, ЈА имам част и образ, ...ЈА,....ЈА". 12:smeha:

Спојлер

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, cloudking рече

Satana je stvorio svet.

Tako realno ispada kod ovog tumačenja po kome svet i život kakvim ih znamo, sa seksualnom reprodukcijom ljudi i  postojanjem predatorske vrste ishrane, nastaje samo i isključivo padom iz idealnog čistog besmrtnog stanja.

To doduše više liči na ispovedanja nekih dualističkih jeresi nego na hrišćanstvo koje se nastavlja na veru Jevreja.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

nači kreacionisti koriste iste metode kao i "evolucionisti"... a glavni metod koji koriste je "nema potrebe ovo da proveravam, jer u Bibliji sve piše"...

Знам да се баве геологијом, археологијом и проблемом датирања.

Па ни еволуционисти се не баве проблемом настанка универзума.

Да мислим да та наука не би била развијена да нема т.е.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Просечан србенда рече

Да мислим да та наука не би била развијена да нема т.е.

Која наука? Нисам разумела.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, N.Petrovic рече

Hvala na odgovoru, sad mi je malo jasnije. Ja licno jesam kreacionista, ali niti imam znanja ni zelje da upadam u raspravu sa evolucionistima da bi dokazivao kreacionizam. Samo me zanima da li naucnici evolucionisti, pobijaju Bozije postojanje i Njegovo stvaralastvo? Tj, da li se bave nastankom zivota na zemlji i da li Njemu pripisuju nastanak? Sigurno lupam ko Maksim... ali kako se Bog uklapa u TE?

Немој да мешаш креационизам у ширем смислу - вера у Бога и да је он створио свет - са креационизмом који се овде помиње, пошто су то две различите ствари. Ово друго има тачну дефиницију и заснива се на покушајима негирања научних теорија које им не иду у прилог.

ТЕ се не бави самим настанком живота, већ само његовим развојем, не улазећи у то како је живот започео. Тиме се бави абиогенеза, али засада не постоји јасна научна теорија која би објаснила настанак живота на Земљи.

Научници 'еволуционисти' могу као индивидуе да побијају Божије постојање, а могу и да верују у Бога. То је само њихов лични став као људи, сама наука нема и не може да има везе са тим.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, GeniusAtWork рече

Научници 'еволуционисти' могу као индивидуе да побијају Божије постојање, а могу и да верују у Бога.

A mogu i da ne veruju u Boga ali i da se pitanjem Boga ne bave.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Branka62 рече

A mogu i da ne veruju u Boga ali i da se pitanjem Boga ne bave.

A mogu i da budu deo atejističke zavere sa ciljem da zatruju dečije umove...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Просечан србенда рече

Знам да се баве геологијом, археологијом и проблемом датирања.

I kako su rešili "problem" datiranja?  Koliko je univerzum star i kako su to izmerili?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

kako su rešili "problem" datiranja? 

Ево једног научног рада у пдф-у др. Баумгартера о проблему датирања  http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download?doi=10.1.1.371.3711&rep=rep1&type=pdf

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Avocado рече

A mogu i da budu deo atejističke zavere sa ciljem da zatruju dečije umove..

Питај титове, лењинове, стаљинове, хрушчовљеве, хитлерове и друге идеолошке атеисте како се то ради.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...