Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 2 часа, Justin Waters рече

Hehe, ne da nije potkovan nego nema dve sabrane u glavi po tom pitanju, ali nije stvar u tome jeli ili nije potkovan, stvar je u tome koliko je čovjek ili nije. Avokado ga je pitao zašto je isjekao sliku iz jednog rada, kako bi prikazao "dokaz" fosila kita zatrpanog u sedminetu koji treba da ukaže na masovno zatršavanje, dok je zapravo isjekao sliku koja opisuje kita koji padne na morsko dno i vremenom ga prekrije sediment. Dakle samo ga je pitao zašto je isjekao sliku, i lažno prikazao informacije...nije ga uopšte pita nešto zbog čega je morao pokazati intelektuane kapacitete. Mislim poprilično si naivan, ili se makar praviš nevješ kada misliš da Goran ne umije da objasni.

( kazem, njemu na dusu ako nesto laze,.... sta ja da radim, ne mogu i nisam takav karakter da javno prozivam ljude za nesto sto rade , svaki covek nesto pogresi...  )

пре 2 часа, Justin Waters рече

Pa većina razumnih ljudi i prihvata TE, na razumne mislim one koji su iskreno pregledali materiju i razumjeli stvar. Žalosno je što mnogo ljusi u SAD i dalje vjeruje da je zemlja stara 6000g, ali nije ni blizu da su pristalice kreacionizma i dalje na tom stajalištu jer se vodila burna diskusija koja je izrodila obostrane argumente pa je bilo teško odlučiti. Činjenica je prosta. većina kreacionista u SAD su sa srednjeg zapada, farmeri, seljaci, provincijalci pripadnici neke od protestantskih denominacija koji bukvalistićli tumače bibliju i koji nikakve dokaze u prilog TE ne prihvataju nego im je važno da nešto stoji u Bibliji.

Dobro, sad, razum i razumnost kod ove price, ako neko ne prihvata TE ima svoje ( razumne ) razloge i ne znaci da je manje nerazumam od onog ko prihvata TE. Ne znaci da je nerazuman covek koji ne prihvata TE, ako normalno i razumno i kulturno funkcionise u obicnom zivotu, obican porodican i poslovan covek,.... i voli sve sto vole mladi :smeh1: i sve drugo.

( verovatno ima uticaj i do protestantizma, ali, podela je svugde, eto i na ovoj temi, sami vernici su podeljeni )

Mislim ( opet, ...stalno nesto mislim.. :)) ) da nije glavna fora u prici onih koji podrzavaju kreacionizam u mladoj zemlji ( o.Goran je naveo da mnogi zastupaju i staru zemlji, mnogi mladu, znaci nije koherentno misljenje ) nego u stvaranju coveka ili direktno od strane Boga ili putem evolucije od zajednickog zivotinjskog predka.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 53 минута, Bokisd рече

( kazem, njemu na dusu ako nesto laze,.... sta ja da radim, ne mogu i nisam takav karakter da javno prozivam ljude za nesto sto rade , svaki covek nesto pogresi...  )

Ne treba da prozivas ako ništa već da uvidiš i sam ono što je malom djetetu jasno. 

пре 53 минута, Bokisd рече

Dobro, sad, razum i razumnost kod ove price, ako neko ne prihvata TE ima svoje ( razumne ) razloge i ne znaci da je manje nerazumam od onog ko prihvata TE.

Nema nimalo razumne razloge bar kada je u pitanju nauka. 

пре 54 минута, Bokisd рече

Mislim ( opet, ...stalno nesto mislim.. :)) ) da nije glavna fora u prici onih koji podrzavaju kreacionizam u mladoj zemlji ( o.Goran je naveo da mnogi zastupaju i staru zemlji, mnogi mladu, znaci nije koherentno misljenje ) nego u stvaranju coveka ili direktno od strane Boga ili putem evolucije od zajednickog zivotinjskog predka.

Nije u tome stvar. Goran nije koherentan naravno. Mladozemljasi smatraju da je globalni potop bio, starozemljasi ne recimo. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 6.10.2018. at 22:53, Ведран* рече

И пушћи јадни народ на миру. 

Не требају ниједном свештенику твоји савети. Ја о тим темама ретко и причам са парохијанима, овде потенцирам ту тему јер нам је апологетика на овом терену у тренутном застоју, али ствари ће се Богу хвала врло брзо променити.

Подели на овим сајтовима

On 6.10.2018. at 22:42, Ведран* рече

ЈА,....ЈА". 

Већ сам рекао да нисам битан ја у овој целој ствари, већ да је морала да буде одрађена идејна детоксикација овде. Ови што верују у бајке верују за себе сада и то је то, објективни читаоци теме виде да еволуциона бајка нема везе са мозгом.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, о.Горан рече

Не требају ниједном свештенику твоји савети. Ја о тим темама ретко и причам са парохијанима, овде потенцирам ту тему јер нам је апологетика на овом терену у тренутном застоју, али ствари ће се Богу хвала врло брзо променити.

е, баш си ме заинтересовао сада за апологетику. Да те питам да ли сам добро упамтио апологетски метод, да не погрешим негде:

1) лагати

2) фалсификовати

3) манипулисати

4) не одговарати на компромитујућа питања

5) ароганцијом прикривати сопствено незнање

6) омаловажавати саговорника

Ако сам пропустио неко правило, ти ме подсети...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

Hej, pa nisam znala...Katolička crkva je zvanično priznala Teoriju evolucije.

Да, то је по њима најубедљивија теорија, само што је душа (боље рећи дух) изузета из процеса еволуције.  

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

е, баш си ме заинтересовао сада за апологетику. Да те питам да ли сам добро упамтио апологетски метод, да не погрешим негде:

1) лагати

2) фалсификовати

3) манипулисати

7) хах

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, о.Горан рече

Не требају ниједном свештенику твоји савети.

Амин!

Но ја не саветовах, ваше свештенство. :)))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

1) лагати

2) фалсификовати

3) манипулисати

Hah, svakome je dosad jasno da vi evolufili nemate pojma o osnovnim postulatima nauke i teologije. Hijene jedne dobili smo vas, hah. U potpisu lavovi. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Bokisd рече

Zavera, ne postoji, ali, medijska populisticka propaganda postoji, i to, sa obe strane, ali, ipak malo vise sa strane evolucinista jer ipak je politicka vlast za njihovu stvar.

Ali zasto? Zasto je vlast "za njihovu stvar"? 

Motiv je veoma bitan u ovakvim slucajevima a ja ga uopste ne vidim...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Овде се говори да ТЕ није нужно безбожна теорија, како тролује овај лажљиви манипулаторски поп: http://teologija.net/slepi-casovnicar-darvin-i-bezbozni-univerzum/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

Vidim da je Vladika Maksim vezano za saopštenje profesora sa Pbf citirao Grigorija Bogoslova koji kaže da je čovek životinja u procesu oboženja. Vi verovatno znate u kom kontekstu je Bogoslov to rekao a još bi bilo lepo i znati u kom li  je kontekstu Vladika Maksim baš to citirao. :D

да ли би ми проследила тај максимов текст?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, ana čarnojević рече

Hej, pa nisam znala...Katolička crkva je zvanično priznala Teoriju evolucije.

Што се то мене тиче? :))

Кад је долазио папа, нека баба питала архиеп. Стилианоса благослов да иде да га види. Као вели баба у себи, Стилианосу је Рацингер био професор па ће овај радо да је благослови. :)))

А Стилианос само што је није најурио напоље. :)) Рече јој - "Шта има ти њега да гледаш? Шта мене брига куда ћеш ићи! Иди своме свештенику!"

12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Овде се говори да ТЕ није нужно безбожна теорија, како тролује овај лажљиви манипулаторски поп: http://teologija.net/slepi-casovnicar-darvin-i-bezbozni-univerzum/

Јел то ерцеговачки сајт падре? 

:))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...