Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 4 минута, Ведран* рече

Октара ти попе, а ко овде више "просипа" цитата и више гугла? И да ни на једно питање не одговара нити било шта из главе каже осим "ја сам лав, победник", "ви сте поражене хијене".

Образ = ђон. 

рекох ти ја да је то психопатска структура личности. Ничиме се томе не може утерати памет у главо до ли 40 шиба мање једна. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 8 минута, drvce рече

Viki je odavno u laminatsko-gusterovskim rukama. Zato lepo pise na kraju onog kalendarcica: Jereticke knjige i viki ne citati.

Признај да шириш неистине јер си љубоморан на ламинате. Они су еволуирали, а ти си остао.. па само дрвце. :tongue:

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, GeniusAtWork рече

Не, јер се уопште не бави тиме.

Hvala. Kako onda dolazi do sukoba kreacionista i evolucionista? Jer ako kreacionisti kazu: Bog je stvorio svet, sta onda evolucionisti kazu?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, N.Petrovic рече

Bog je stvorio svet, sta onda evolucionisti kazu?

Satana je stvorio svet.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, cloudking рече

Ne možemo dalje dok ne zatvorimo pricu o TE i drugim naukama. Da li si sada skontao da ti je pitanje bilo bazirano na nedovoljnom znanju i da li sada znas da TE itekako usaglasena sa drugim naukama?

Sacekacu sa odgovorom dok ne cujem kontra-misljenje. :D

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, о.Горан рече

Званични став Сабора СПЦ је изнесен потпуно јасно, да га поновим ијопет пошто имамо доста слабих ђака овде:

"Потписници тога текста су се обратили Сабору са исповедањем аутентичне хришћанске вере у Бога Творца (здрави и прави креационизам). "

Упри прстом у онога ко овде не исповеда аутентичну хришћанску веру у Бога Творца (осим атеиста)?

Да ли стварно толико не схваташ, написано ти пред носом, да управо то исповедање јесте здрави и прави креационизам?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ведран* рече

а ко овде више "просипа" цитата и више гугла?

Тема је "Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника". Да сам препричавао те текстове ви паметњаковићи би одма заграктали ово или оно. Тако је онај Јефтић дочекао на нож Пена. Оно што је најбитније је да сматрам да су то текстови које вреди прочитати и који се не могу наћи на интернету лако као када неко цитира или преприча википедију. Са друге стране дарвинистичке бајке се уче у сваком уџбенику и мноштво емисија постоји о томе.

У сваком случају, за тебе не знам ни шта сматраш пошто си углавном писао неке поруке које су наспрам моје или нечије друге, а ниси се претрго да изнесеш неки позитиван став ма који да је. И наравно, не знам ни ко си ни шта си.

И сад ћеш ти да ми ту причаш о образу. То причај неком другом.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, N.Petrovic рече

Hvala. Kako onda dolazi do sukoba kreacionista i evolucionista? Jer ako kreacionisti kazu: Bog je stvorio svet, sta onda evolucionisti kazu?

Креационисти не кажу "Бог је створио свет", него "Ми можемо да научно докажемо да је Земља стара мање од 10.000 година и да није било еволуције у развоју живог света".

И онда покушавају да оборе оне научне доказе из разних области, биологије, геологије, физике...за које сматрају да ако се покажу као нетачни, онда би креационистичка верзија приче добила на тежини. А за њихово обарање скоро никада не користе научни метод - којим су научници и дошли до истих - него се ухвате насумично за нешто што само они мисле да није тачно (јер не користе научни метод да би то нешто показали као нетачно) и онда покушавају да докажу да је званична наука ту нешто погрешила. Или да ако нема одговора на то нешто, да онда научна верзија приче пада у воду.

Све њихове такве приче су досада разобличене и показане као нетачне.

Подели на овим сајтовима

@N.Petrovic Obrati paznju na ovu rec:

пре 4 минута, GeniusAtWork рече

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ведран* рече

Упри прстом у онога ко овде не исповеда аутентичну хришћанску веру у Бога Творца (осим атеиста)?

Да ли стварно толико не схваташ, написано ти пред носом, да управо то исповедање јесте здрави и прави креационизам?

Немам шта ја да упирем прст ни у кога, скоро свако се овде углавном изјаснио. Нисам ја дошао овде као инквизитор, таквог већ имате. Оно што ти треба да приметиш, а ниси, је да се у Посланици наглашава здрави и прави креационизам. А креационизам одриче и разобличава еволуционизам као што знамо. Sapienti sat.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

Креационисти не кажу "Бог је створио свет", него "Ми можемо да научно докажемо да је Земља стара мање од 10.000 година и да није било еволуције у развоју живог света".

И онда покушавају да оборе оне научне доказе из разних области, биологије, геологије, физике...за које сматрају да ако се покажу као нетачни, онда би креационистичка верзија приче добила на тежини. А за њихово обарање скоро никада не користе научни метод - којим су научници и дошли до истих - него се ухвате насумично за нешто што само они мисле да није тачно (јер не користе научни метод да би то нешто показали као нетачно) и онда покушавају да докажу да је званична наука ту нешто погрешила. Или да ако нема одговора на то нешто, да онда научна верзија приче пада у воду.

Hvala na odgovoru, sad mi je malo jasnije. Ja licno jesam kreacionista, ali niti imam znanja ni zelje da upadam u raspravu sa evolucionistima da bi dokazivao kreacionizam. Samo me zanima da li naucnici evolucionisti, pobijaju Bozije postojanje i Njegovo stvaralastvo? Tj, da li se bave nastankom zivota na zemlji i da li Njemu pripisuju nastanak? Sigurno lupam ko Maksim... ali kako se Bog uklapa u TE?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, о.Горан рече

Немам шта ја да упирем прст ни у кога, скоро свако се овде углавном изјаснио. Нисам ја дошао овде као инквизитор, таквог већ имате. Оно што ти треба да приметиш, а ниси, је да се у Посланици наглашава здрави и прави креационизам. А креационизам одриче и разобличава еволуционизам као што знамо. Sapienti sat.

Ti se uopšte ne baviš kreacionizmom... već pokušavaš da osporiš TE... te dve stvari nisu jedno te isto... a ja bih baš uživao u tome da konačno čujem neki kreacionistički model... kad se desilo stvaranje, šta se desilo posle toga, koji su dokazi za to, kako to možemo da proverimo... da iznese bar nešto nalik naučnim teorijama i modelima, pa makar i uz korišćenje natprirodnih objašnjenja...

Ali nikad ne čujemo to... samo fragmentarne podatke i tvrdnje... i kad bilo šta od toga pokušamo da povežemo u model, npr. kako je 5 miliona mamuta nastalo od samo 2 mamuta sa Nojeve barke za samo 150 godina, odmah se povučeš... da ne kažem pobegneš... i ne samo ti, nego i oni profesionalni američki kreacionisti sa milionskim budžetima...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, о.Горан рече

а ниси се претрго да изнесеш неки позитиван став ма који да је. 

Ја верујем као и моја Црква у здрави и прави креационизам.

:mahmah:

пре 18 минута, о.Горан рече

И наравно, не знам ни ко си ни шта си.

За то ја нисам крив. Ја нисам анониман.

пре 19 минута, о.Горан рече

Оно што је најбитније је да сматрам да су то текстови које вреди прочитати и који се не могу наћи на интернету

Извињавам се, преписујеш дакле само оне текстове који се тешко могу наћи. Замерка је упућена онима који преписују текстове који се лако могу наћи. :navijanje:

То је велика разлика!

Хех и хах!

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, GeniusAtWork рече

А за њихово обарање скоро никада не користе научни метод - којим су научници и дошли до истих - него се ухвате насумично за нешто што само они мисле да није тачно (јер не користе научни метод да би то нешто показали као нетачно) и онда покушавају да докажу да је званична наука ту нешто погрешила. 

Лупаш брате ко отворен прозор. Креационисти користе све методе које користе и еволуционисти.

пре 6 минута, N.Petrovic рече

Ово ти је још горе. Креационизам јесте постала нека врста науке али покренута је из вере у Бога као творца јер се званична наука запатила атеистима који зло употребљавају науку у пропагандне сврхе. То су радили комунисти и много зла нанели.

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, cloudking рече

@N.Petrovic Obrati paznju na ovu rec:

Ne znam. Mozda kreacioniste koji se upustaju u rasprave, zapravo nervira sto nema ni jednog jedinog ateiste koji podrzava kreacionizam :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...