Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 6 минута, Јанко рече

И Бер Грилс их једе живе па не видим проблем.

Ја немам проблем са морализмом који се учитава у однос према животињама. Оне су ту да стварају амбијент за човека и његово постојање. Волим их (имам лабрадора) али су ми попут савршених "машина", за обраду траве, меса, прављење ђубрива...

Омиљени филм из детињства ми је био оригинал на коме је направљена серија "West world" са Јул Бринером... Тако некако и ја видим живуљке. :)

nemam ni je problem s tim konceptom... ja samo imam problem sa licemerjem... kad te TE sablaznjava jer zaobga implicira stvaranje kro smrt, a ne sablaznjava te svet koji realno pociva na smrti i to zato sto ga je bog licno tako dizajnirao.

A nzas sta je najveca smeska! Da se sutra pokaze da TE nije tacna kolicina smrti na ovom svet ne bi bila ni veca ni manja... bila bi ista onakva kako je "bog odredio" :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 11 минута, Juanito рече

Види се да одлично познајеш науку и односе међу разним дисциплинама. Јеси ли то све научио на стадиону или на ком год месту си покупио тај хулигански приступ дискусији?

Huliganizam je braniti evulotalibansku dogmu a i sam znaš da nemaš naučne dokaze za svoju ideologiju.Nema prelaznih formi,nema zajedničkog pretka ...a toga bi trebalo biti u fosilnom zapisu s obzirom na sporost procesa evolucije,međutim ćorak.Ti ako si umislio da si neki vrsni poznavalac nauke to je već tvoj problem.i već sam naveo naučni metod koji jasno i nedsvosmisleno pokazuje da vaša hipoteza o zajedničkog pretku ne mož da ga prođe.....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 1.10.2018. at 0:33, Кратос рече

Ne srećo za tebe i advokata je evolucija dogma....i ti to nećeš racionalno sagledati....ti ne možeš da zamisliš išta drugo...

Па ти си рекао да би бог који ствара кроз еволуцију био сурови тиранин. Зато капирам да ти је те неприхватљива. Ја не покушавам да замислим како Бог "размишља" и ствара, знам да је немогуће. Зато ми је свеједно да ли је створио смртан свет или свет у који је смрт ушла падом, да ли су врсте "фиксне" или се мењају или нешто десето. Мени је то океј. Тако је Он желео. 

ПС. И није ми проблем што су нам бонобо даља фамилија. :tongue:

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Просечан србенда рече
пре 14 часа, Благовесник рече

. Зато тадашњи свет би водом потопљен и погибе.

Замислите, св. Ап. Петар помиње потоп :)

Pominje potop i Isus,... Јер како што пред потопом јеђаху и пијаху, жењаху се и удаваху до онога дана кад Ноје уђе у ковчег,...И не осјетише док не дође потоп и однесе све; тако ће бити и долазак сина човјечијега.....

Recimo, postoji kod apostola Pavla i ovakav redosled stvari,... Јер се твар покори пропадљивости (не од своје воље него за вољу оног који је покори) на наду,.... Да ће се и сама твар опростити од ропства распадљивости на слободу славе деце Божије....

Ako se tvar pokorila propadljivosti, ( i to, ne sama po sebi, vec kao da je u nekom nametnutom ropstvu... ), onda je logicno ocekivati, da je bilo vremena kada je tvar bila u stanju nepropadljivosti i netruleznosti. Slicno kao sto je telo Adamovo u pocetku bilo nepropadljivo i nepodlozno smrti. 

I, na kraju, kada covek opet zadobije vaskrslo i nepropadljivo telo, onda ce i sva tvar da se oslobodi raspadljivosti i bice novo nebo i nova zemlja...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, cloudking рече

S jedne strane kazete da se bog ne mesa  u nase zivote jer bi u suprotnom narusio nasu slobodnu volju.

Ово си измислио јер нико не каже да се Бог не меша у наше животе. Истина је да не жели човека на силу да натера да жели да воли, да чини добра дела, да се одрекне ђавола и жели спасење и заједницу са Богом у Цркви. Он може човека да наводи на то и тако и чини али на човеку је избор и одлука шта хоће.

пре 8 часа, cloudking рече

sto ne izleci svu decu koja boluju od neizlecivih bolesti?

Тој деци у колико се упокоје  ће боље у рају. У колико не, имају прилику да науче нешто из те болести и искуства у борби са њом а што ће им користити у животу. Смрт им је спасење од атеистичких и безбожничких филозофија а у животу искуство и имунитет од истих.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Просечан србенда рече

Ово си измислио јер нико не каже да се Бог не меша у наше животе. Истина је да не жели човека на силу да натера да жели да воли, да чини добра дела, да се одрекне ђавола и жели спасење и заједницу са Богом у Цркви. Он може човека да наводи на то и тако и чини али на човеку је избор и одлука шта хоће.

Pa zar ognjevi i cudotvorna izlecenja nisu pravo stvari koje te navode na veru u boga? Kako neko moze da ostane ateista ako prisustvuje konkretnom cudu? Takav dogadjaj bi promenio odnos prema bogu momentalno a zar to nije onda ucinjeno pod navodjenjem? gde je tu slobodna volja da verujes?

пре 8 минута, Просечан србенда рече

Тој деци у колико се упокоје  ће боље у рају. У колико не, имају прилику да науче нешто из те болести и искуства у борби са њом а што ће им користити у животу. Смрт им је спасење од атеистичких и безбожничких филозофија а у животу искуство и имунитет од истих.

Fak ju srbendo

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Просечан србенда рече

Iskreno se nadam da si trol. Mada bi i trolovanje, u ovom slučaju, bilo užas.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, cloudking рече

Probaj molim te da mi odgovoris konkretno na ovo pitanje:

Da li je svet  u kome zivimo dizajnirao bog?

Нешт ми те жао, мучениче  за веру....па реко да ти одговорим :smeh1:

Види Вако...када неки дизајнер дизајнира ауто,  он га дизајнира  на најбољи могући начин, али не може да забрани (читај не жели )да неко несавесно вози тај тако леп ауто. Додуше постоје закони, ограничења брзине, итд, итд и то све са циљом. Е сад ако ти не поштујеш правила, законе, па возиш брже од прописаног, не придржаваш се упуства, може ти се десити да  ауто слупаш. Е сад те ја питам... да ли је такав слупан ауто дизајнирао Бог или је резултат твоје слободне воље о употреби и рабљењу истог ????

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

gde je tu slobodna volja da verujes?

Не знаш више ни шта хоћеш јер си ти роб атеизма и не желиш да се ослободиш својих предрасуда па само измишљаш неке разлоге да у томе останеш. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Рапсоди рече

Нешт ми те жао, мучениче  за веру....па реко да ти одговорим :smeh1:

Види Вако...када неки дизајнер дизајнира ауто,  он га дизајнира  на најбољи могући начин, али не може да забрани (читај не жели )да неко несавесно вози тај тако леп ауто. Додуше постоје закони, ограничења брзине, итд, итд и то све са циљом. Е сад ако ти не поштујеш правила, законе, па возиш брже од прописаног, не придржаваш се упуства, може ти се десити да  ауто слупаш. Е сад те ја питам... да ли је такав слупан ауто дизајнирао Бог или је резултат твоје слободне воље о употреби и рабљењу истог ????

Znaci bog zapravo nije zeleo da lavovi, hijene, orlovi i drugi grabljivci ubijaju svoj plen? On ih nije prvobitno dizajnirao za to?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Znaci bog zapravo nije zeleo da lavovi, hijene, orlovi i drugi grabljivci ubijaju svoj plen? On ih nije prvobitno dizajnirao za to?

Ајде не замајавај, постављаш питања  на нивоу  предшколског узраста. Пре пада су сви живели у хармонији и није нико никога јео, черупао...не нису били првобитно дизајнирани за то, али се падом  све пореметило....то јест, непоштовањем, непослушношћу  Богу . 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Благовесник рече

Стварност, суштаство или свет, назови како хоћеш, се мења! То јасно показује да је морао бити покренут од трансцедентне Силе која разлог свог постојања носи у Себи, те се не мења, неусловљена је!  Бог је од вечности у  мировању и зато је непроменљив, то га и одаје да је одувек, од вечности, Апсолут!  А да се мења као овај свет или човек показао би тиме да је покренут, условљен и да разлог (живот) свог постојања нема у себи. (Сад да неко не каже, а Исус? Господ Исус је усвојио створено суштаство, човечанску природу, без мењања природе коју као Божанствени Логос Божји, Бог Логос, има од Оца, зато је Бог такав, Света Тројица, од вечности,стога и непроменљив! У Христу се трансецедентна Сила, Сила од које нема веће и више,  открила и постала иманетна). 

И то је чињеница, да је свемир променљив (без обзира да ли се састојао од једног броја галаксија или огромног броја космоса, у шта не верујем, али ни то ништа суштински не мења), та његова променљивост и несталност одаје да је неконтигентна "истина",  да подразумева постојање Истине суштински изван себе (!) тј. постојање трансцедентне истине која је контигентна. Та истина је Истина у правом смислу те речи, док је овај свет: променљив, несталан, под законом  урзочно-последичне везе, те се  догађаји   нижу,  везани су један за други (!), зато -  ограничен је временом и бројем догађаја!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Рапсоди рече

Ајде не замајавај, постављаш питања  на нивоу  предшколског узраста. Пре пада су сви живели у хармонији и није нико никога јео, черупао...не нису били првобитно дизајнирани за то, али се падом  све пореметило....то јест, непоштовањем, непослушношћу  Богу . 

Polako... znaci u dane stvaranja bog nije stvorio lavove kakve danas poznajemo nego neke drugacije? Dizajnirane za uzivanje ane za ubijanje? Ako je ovo tacno da li znamo kako su te zivotinje koje je bog stvorio izlgedale? 

Zasto danas gledamo geparda, njegove savrsene linije, graciozni hod i super efektno trcanje i kazemo "hvaljen gospod, samo bog moze biti kadar da stvori ovakvu lepotu"?

Ili kad isto to kazete za bilo koju zivotinju? Da li vi time zapravo hvalite pali dizajn koji zapravo nema veze s bogom?

Ili je bog  u statu napravio zivotinje ovakve kakve ih danas vidimmo... ali... zasto je onda lavu dao celjusti a orlu kandze ako ih je dizajnirao za zivot  u harmoniji?

Aj molim te nek ovo pitanje bude ono od retkih kad ne pobegnes nego mi stvarno odogovris?

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Рапсоди рече

Значи накнадно су се променили и постали предатори како су се околности промениле? 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Просечан србенда рече

Тај угљеник ц14 никако да се распадне ?

Nedostaje objašnjenje... zašto činjenica da u nekim uzorcima starijim od 100k godina nalazimo C14 u tragovima ne bi smela da postoji ako je TE tačna?

Ovo je gore od Goranovog bežanja od odgovora... kao činjenicu koja ne bi smela da postoji ako je TE tačna si naveo nešto što sa predikcijama TE nema nikakve veze... nema čak veze ni sa biologijom... već sa fizikom i geologijom...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...