Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 4 часа, Ivan Marković рече

Tako sam i mislio.:ani_biggrin:

Moj naglasak svakako nije bio na šetnji.

Ne lupaj. Ne moraš da znaš jevrejski,da bi znao da je Elohim znači Bog, a Jahve je lično ime.

Ovo još nisam raščistio. No, pratiću temu.

Ukinuo je on to i kod drugih naroda, bez da je tražio bilo kakvu poslušnost i da im se uopšte javio

Možeš li mi obrazložiti šta pod ovim misliš? Smatraš da je pomenuto prinošenje žrtava ukidano pod uticajem jevrejske kulture?

Kartaginjani i neki drugi, zna se kako su prošli...

Kartaginjane, koliko mi je poznato, razbucali Rimljani. Vidiš li ovde dugu ruku Jahvea?

jaki bogovi, no ako ti se više sviđaju, nemam ništa protiv. Rodnoverje je danas izbor

Teško meni, još ću i rodnoverac na ispadnem. Ma nisam, bogova mi. Samo sam ateista koji voli da poredi mitove. Čisto amaterski, dakako.

Da sam kojim slučajem rodnoverac, valjda bih kao pravi rodoljub primeto da je glavni baja Perun. Svarog, eventualno.

Baš se ti nešto lako daš ubediti.

Vidiš drugačije ove stihove?

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Просечан србенда рече

*Дизајна

Jesi ovo slucajno pogresio? :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Просечан србенда рече

Још једна победа интелигентног дизајнс и доказ да случајности нема.

Preskočio si vjerovatno sa svrhom, da se osvrneš na moj odgovor tebi u vezi slučajnosti, gdje sam ti navodio da je slučajnost poprilično realna i da se dešava svakodnevno pa uzimao primjer razbijene flaše i komadića koji će se rasporediti prostorno i brojčano...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Justin Waters рече

Preskočio si vjerovatno sa svrhom, da se osvrneš na moj odgovor tebi u vezi slučajnosti, gdje sam ti navodio da je slučajnost poprilično realna i da se dešava svakodnevno pa uzimao primjer razbijene flaše i komadića koji će se rasporediti prostorno i brojčano...

Prostorno i brojčano se rasporedi u vitraž Tomasa Beketa...:)) To vi evulotalibani verujete...da se čovek krsti i lijevom i desnom..i to nogom...12:smeha:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Justin Waters рече

da se osvrneš na moj odgovor tebi u vezi slučajnosti

Тај одговор нисам прочитао.

Нема случајности! Бог је створио физичке силе и флаша ће се разбити тачно по датим законима. Ако не верујеш у Бога, како онда физичке силе постоје а не видиш их? Рећи ћеш физичке силе можемо да измеримо па знамо да постоје. Е видиш Бог је личност и Он је добар па не жели на силу да се меша у нечије одлуке јер  је човеку дао дар слободне воље.  Пошто човек живи у материјалном свету он не може да види Бога али преко вере човек може да ступи у општење са Богом кога не види. Вера је тај дар и чуло које животиње немају. Зато нема ничег случајног већ је све последица Божјег промисла и допуштења као човекових одлука и учињених дела.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Просечан србенда рече

Нема случајности! Бог је створио физичке силе и флаша ће се разбити тачно по датим законима.

Da te podsjetim:

Ako je nešto po nekom zakonu, onda ćeš moći napraviti predikciju šta će se dogoditi usljed djelovanja sila koje neki zakon opisuje.

Zamisliš ili čak možeš da izvedeš eksperiment, držeći staklenu flašu u ruci, i pustiš je. Po opšte zaonu gravitacije, tijelo i flaša se privlače međusobno istom silom, ali će pravac biti ka onom tijelu koje je masivnije...dakle uvijek ma kako da ispuštaš flašu iz ruke, imaćeš isti ishod, flaša će krenuti na dolje...

E sad, ja te pitam koji zakon definiše u koliko djelića će se ta flaša razbiti, u istom momentu kako će biti prostorno raspoređeni i koliko komada staklića se se pojaviti? 

Ako ne umiješ da mi odgovoriš na ovo pitanje, ili predložiš neku hipotezu koja će makar pokušati predvidjeti približno, onda ti nema druge nego priznati da će se flaša razbiti uvije gotovo na drugaijem uzorku i on će biti baš to slučajan. 

пре 9 минута, Просечан србенда рече

Ако не верујеш у Бога, како онда физичке силе постоје а не видиш их

Hahah, ajd neće se zapitkivati dječimim pitanjima. 

Nego osvrni se na pitanje koji zakon će predvidjeti u koliko djelića, kakvog oblika će biti  i kako će prostorno biti raspoređeni dijelovi flaše. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Hahah, ajd neće se zapitkivati dječimim pitanjima. 

Дечија питања на која немаш одговор.

пре 4 минута, Justin Waters рече

E sad, ja te pitam koji zakon definiše u koliko djelića će se ta flaša razbiti, u istom momentu kako će biti prostorno raspoređeni i koliko komada staklića se se pojaviti

Не знам јер нисам физичар а ни математичар. Има ту и механике: вектор силе. Технологије материјала итд. 

Сигурно има стручнијих од мене који могу да одговоре.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Просечан србенда рече

Не знам јер нисам физичар а ни математичар. Има ту и механике: вектор силе. Технологије материјала итд. 

Pink pravoslavlje!

Bog je iznad svake fizike, upamti jeretiku!

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Просечан србенда рече

Не погрешио сам јер пишем брзо на телефону.

hehe, znaci slucajno... sto je bas zanimljivo s obirom da slucajnosti ne postojie :D

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, cloudking рече
пре 17 часа, Bokisd рече

Pa, da je bilo deset pravednika ili da su se njih deset pokajali i promenili u samom gradu , Bog bi postedeo Sodom, ( kako je obecao Avramu, pre nego sto je otisao u Sodom... )

Znas kako ja gledam na Sodomu i Gomoru i bukvalnim citanjima njihovim...

Ta prica je dokaz da ukoliko ljudi previse odlutaju, bog preuzima stvari u svoje ruke i kaznjava ih za takvo odmetanje. E sad, posto od sodome pa na ovamo vise nismo imali ni jedan takav slucaj to znaci da mi zapravo danas  i nismo toliko losi jel da! Jer da jesmo, da neki grad danas toliko gresan kao SiG bog bi i njega sravnio sa zemljom? Znaci, nije tacno da zivimo u najgresnijim vremenima i slicno... I nije tacno da su prostitucija, kriminal, libertarijanizam, pedofilija, sadizam, blud, propaganda, manipulacija, neke preterano strasne stvari, jer da jesu - bog bi uradio isto sto je u radio i u SiG?

Ima fora, jer, gledamo Sodom kao grad, manju teritorijalnu oblast, ne gledamo na stanje drustva po celom svetu ( u tom slucaju ekvivalent je potop... )

Jer, posle potopa Bog je obecao da nece vise biti sveopste katastrofe zbog greha ljudi, ta ljudska nesreca je primer i pouka za sve ljude koji imaju zelju i volju da razmisljaju o grehu, kazni, pravdi, nepravdi i vrlinskom zivljenju i nagradi za one koji tako zive.

( prostitucija i kriminal jesu strasne stvari, same po sebi, ....pedofililiju bolje da nisi ni pominjao, to je strasno i pomisliti , a kamoli pricati o tome,....  trebas da malo promislis u koji kontekst stavljas sve  ove neljudske stvari, to nije samo protiv Boga to je uopste protiv ljudi, to je  mrznja i pustos... )

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

( prostitucija i kriminal jesu strasne stvari, same po sebi, ....pedofililiju bolje da nisi ni pominjao, to je strasno i pomisliti , a kamoli pricati o tome,....  trebas da malo promislis u koji kontekst stavljas sve  ove neljudske stvari, to nije samo protiv Boga to je uopste protiv ljudi, to je  mrznja i pustos... )

Pa da ali prica o sodomi i gomori ukazuje da i te mrznje i pustosi zapravo nisu toliko bas strasne... jer da jesu, Bog bi nas pokosio bas kao sto je pokosio sodomorce i gomorljane...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, о.Горан рече

Човече божји, не ради се о оповргавању људске науке већ о оповргавању нечега што је пропало као хипотеза само што треба имати бистрину и уочити то. Наука се бави докзивањем или обарањем неке хипотезе, у овом случају имамо обарање једне која је настала у 19. веку.

Управо говорим о метафизичкој слепој улици искључивог методолошког натурализма, а што се тиче процеса унутар било код периода( јом) како неко да третира настанак ex nihilo живота ти. Неке ствари су Тајна једноставно, недокучиве и тачка.

Како нпр. да људски ум схвати да има више реалних(континуум) него природних бројева( алеф) кад је и једно и друго бесконачно. 

Хајде да ти објасним као ЕТФовац.

Бесконачно није препрека. Са тим баратамо у диференцијалима и интегралима.

Из математике си УСВОЈИО да је тачка бесконачно мала, раван, права и простор бесконачно велики(!!!). Тачка. Не доказујеш. Аксиоме.

АЛИ после настављаш да користиш математику да ДОКАЖЕШ ПОСТОЈЕЋЕ (бесконачним доказујеш коначно).

Дакле, немој само негирати нешто (то је легитимно, да се разумемо, обараш теорију) него и ДОКАЖИ ДРУГО (постављаш другу). 

Ако говориш о НАСТАНКУ НИ ИЗ ЧЕГА (српски ти је проблем?) а условљаваш то стварање са 24 сата(?!?) ПОСТАВИ ТЕОРИЈУ шта се догађало тих 24 сата.

Математиком се користиш за обарање датирања, али не постављаш ПРАВУ МЕТОДОЛОГИЈУ?!? 

'Ајмо, пошто се хвалиш да користиш науку. Има нас овде који баратамо довољно појмовима...

П.С. Божији се пише великим Б...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...