Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 52 минута, Просечан србенда рече

Нисам поп. Горан:)

Па ти ниси Живковић :))... Ти си неки већи издајник еволуције...Ко си ти? Ко си тиии?

Друже Ђуровићу, лек вам треба, нитро еволуцин...

Немам га, немам те књиге у библиотеци... Ја учим само оно што ми се каже...:))

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, о.Горан рече

Ко си ти? Ко си тиии?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, о.Горан рече

Није, штета што се тај човек повукао, годинама нисам са њиме у контакту, лично мислим да се определио за каријеру и ћутање. Јер у његовој професији је једноставно тако, ако хоћеш добру каријеру мораш да климаш главу на небулозе и да се правиш луд. Као ови полтрони отприлике хах. Терзин, кога су овде поједини кукавички, без могућности да им одговори, развлачили данима је опањкан код декана одмах после петиције. И он сам увек говори када је ова тематика у питању да се ограђује од академске установе у којој ради, тј. да прича у своје лично име, а предавати на једном од 5 топ Универзитета у Канади није мала ствар ма колико неки желе то да минимизирају.

Jok, akademska ustanova u kojoj radi se ograđuje od njegovih privatnih budalaština i naravno da su zatražili od njega da to uvek istakne. I umesto da bude srećan što su ovi Kanađani toliko liberalni da neće da daju otkaz profesoru ako u amfiteatru priča studentima ono što jeste nauka, bez obzira što u slobodno vreme priča nebuloze u javnosti...

Zamisli da ovde imaš instruktora vožnje koji uči polaznike sve kako treba dok je u auto-školi, ali kad izađe sa posla onda priča na YT kako ne treba pritiskati kvačilo kad menjaš brzine... pa leteo bi sa radnog mesta pre kraja klipa... a ovaj se brate mili još buni samo zato što mu je škola rekla da kad priča budalaštine mora da se ogradi da to nije stav škole... jadan i ugrožen... gotovo progonjen... :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Исаија 65.глава

25. Вук и јагње заједно ће пасти, и лав ће јести сламу као во; а змији ће бити храна прах; неће удити ни потирати на свој светој гори мојој, вели Господ.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, о.Горан рече

Али шта зна св.Василије...

Што је говорио покојни Анђелко: Ти си Шер-будала! Какав Василије имам, Алах с тобом! 

Подели на овим сајтовима

Nepostojanje prelaznih formi s obzirom na potepenost procesa evolucije sahranjuju tu teoriju,da jedino što čovek može da uradi jeste da uživa u sitnim kolačima...:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

Ако је међузависност доказ да су створене "врло брзо". Онда то значи да је лав створен да прождере антилопу (међузависност). Сада ме интересује шта би на ово рекао @Кратос ? Да Бог ствара кроз убијање? 

Класичан шах-мат!:uraaaaaa:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

Ако је међузависност доказ да су створене "врло брзо". Онда то значи да је лав створен да прождере антилопу (међузависност). Сада ме интересује шта би на ово рекао @Кратос ? Да Бог ствара кроз убијање? 

Čak i da jeste,Bog nije stvarao kroz ubijanje u tom slučaju jer je lav zajedno sa antilopom stvoren kao takav...a ne da ga je Bog kao neki nesposobnjaković stvarao 100-tinama hiljada godina kroz mutacije i i prirodno selektiranje(čitaj ubijanje)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Justin Waters рече

Haleluja. Batali pisanje pisma u kontekstu traženja istoričnosti opisa iz Postanja. Čitaj Postanje kao jevrejski narativ, pokušaj ljudi onog doba shodno njihovom znanju da opišu svijet oko sebe, a nadahnuće Duha traži u tome da kroz priču uvode jednog Boga kao uzročnika tog svijeta. 

Okey, svako neka gleda i trazi veru na razne nacine kroz pricu o Postanju.

Za mene je istoricnost bitna zbog price oko Adama i Eve i prvih ljudi i kakve uzrocno - posledicne veze ima ta cela prica sa nama,  kao ljudima,  koji delimo zajednicku prirodu ( sa njima ).

Подели на овим сајтовима

Колико ја примећујем овде нико не уме да снесе јаје,  али мућак, сви мисле да могу да препознају. joooj

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Ведран* рече

Он каже да су створени заједно

Колико сам стигао да прочитам, о. Горан је рекао да је Бог све створио једно за другим у кратком врененском периоду а не све заједно. А он нека образложи шта је хтео да каже мада не знам али тешко да то може да буде теолошки прихвазљиво тако.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Za mene je istoricnost bitna zbog price oko Adama i Eve i prvih ljudi i kakve uzrocno - posledicne veze ima ta cela prica sa nama,  kao ljudima,  koji delimo zajednicku prirodu ( sa njima ).

Šta se desilo u eri BC ne igra nikakvu ulogu za jednog hrišćanina. Za hrišćane početak svega je u jednoj maloj pećini u Vitlejmu. Ono što je bitno za tebe kao hrišćanina je isključivo i samo budućnost.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече
пре 7 минута, Bokisd рече

Šta se desilo u eri BC ne igra nikakvu ulogu za jednog hrišćanina. Za hrišćane početak svega je u jednoj maloj pećini u Vitlejmu. Ono što je bitno za tebe kao hrišćanina je isključivo i samo budućnost.

Pa, ima osnova i malo da se okrenemo u proslost, kako se kaze, ko ne poznaje svoju proslost i istoriju, kako ce znati da izgradi buducnost,... :945729:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Просечан србенда рече

Колико сам стигао да прочитам, о. Горан је рекао да је Бог све створио једно за другим у кратком врененском периоду а не све заједно. А он нека образложи шта је хтео да каже мада не знам али тешко да то може да буде теолошки прихвазљиво тако.

Немој да цепидлачиш, знам шта је рекао, ради концизности то условно значи "заједно". 

Теолошки неприхватљиво дакле. И шта ћемо сад?

Баш чекам да нам образложи и растумачи.

Ево и огладнио сам, Рапсоди спомиње нека јаја.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...