Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 2 минута, Bokisd рече

logika, Sunce i Mesec stvoreni cetvrtog dana, stvoreno je vreme kakvog ga poznajemo danas. Posle cetvrtog ide peti dan ( sa Suncem

Ti си стварно убеђен да је прво настајала и постала Земља са живим (биљним) светом, па је онда настало Сунце око кога је почела да се окреће Земља... 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

:) јa сам здрави креациониста,  нисам будала. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Благовесник рече

Ti си стварно убеђен да је прво настајала и постала Земља са живим (биљним) светом, па је онда настало Сунце око кога је почела да се окреће Земља... 

Pa, pise tako. ( kada je nastalo bilje )

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Pa, pise tako.

:smeh1: Ovo ti je prejako. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Кратос рече

Znači čovek postoji pre postanja sveta?0703_read

Јеси ли ти ударен у главу или ти ноге смрде?

Рекао сам: Прво је Богочовек

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ведран* рече

Јесу ли други били присутни и могу ли да потврде да је заиста било два човека кад сте се упознали?

Јесте ли беседили у нечијем присуству или насамо?

Човече, који безобразлук и лажљивост. Ви полтрончићи не само да сте провидни и јефтини, него сте лажови за медаљу. Још се ти постављаш у улогу судије човече. Ем лажеш, ем нападаш. Тако нешто никад није био мој стил, напротив. Човек који пише под тим никнејмом је мој пријатељ на фејсбуку и рекао ми је да ће учествовати на форуму када је видео са колико клевета се користите и колико лажи износите. Апелујем на њега да се или представи јавно или да ти се јави приватном поруком и да ти се представи ако не жели да то буде јавно, а ти да ми се јавно овде извиниш за ову клевету. Ајде, дворској луди Ђури не замерам зато што се исувише уживио у ту улогу, заиграо се што каже наш народ, а ово је дно дна већ.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

:D

Dal' bi vazilo,....da pise nesto drugacije ? :stadaradim:

Može da važi i da piše drugačije. Treba pravilno interpretirati stihove Postanja kao uopšteno što nešto što piše ne znači da samo po sebi govori o nekoj stvari, već treba to rastumačiti...a tumačenje ne možeš samo na osnovu raščlanjivanja samog teksta, varijantisanje itd...dobar reper je sazanje koje imamo iz fizike o prirodi svijeta, a to je da vrijeme opažamo, naročito odnos dana i noći u odnosu na rotaciju zemlje i sunčevu svjetlost. Prema tome bez obzira šta piše, ne može smatrati da je zemlja, a naročito pojam večeri i dana kao 24 časa postojali prije sunca.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Može da važi i da piše drugačije. Treba pravilno interpretirati stihove Postanja kao uopšteno što nešto što piše ne znači da samo po sebi govori o nekoj stvari, već treba to rastumačiti...a tumačenje ne možeš samo na osnovu raščlanjivanja samog teksta, varijantisanje itd...dobar reper je sazanje koje imamo iz fizike o prirodi svijeta, a to je da vrijeme opažamo, naročito odnos dana i noći u odnosu na rotaciju zemlje i sunčevu svjetlost. Prema tome bez obzira šta piše, ne može smatrati da je zemlja, a naročito pojam večeri i dana kao 24 časa postojali prije sunca.

( dobro )

A, sta je sa petim i sestim danom ( posle nastanka Sunca, kada imamo rotaciju i svetlost i 24. casa ) ?

( kada je stvoren prvi covek i kopnene zivotinje )

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Ведран* рече

да је био бијен (кући у школи или на улици?) ... па ти повезуј са сличицама, закаснелим нагоном за осветом, самовеличањем као контра преживљеној трауми. 

То су лупетања и небулозе у складу са немоћи вас који сте овде ширили вишегодишњу демагогију да изађате на крај са неким ко вас је разбио аргументима. Нит` је мене неко био нити шта слично, пар пута се јесам потукао, добио сам и ја, добио је и мој супарник( као што рече Бора Чорба у песми), рецимо да је било нерешено, али то је било пар пута у целом мом животу. Значи, овде лажима из чисте немоћи нема краја очигледно. Да не причамо колико је бедно овако нешто написати. Али, чега се паметан стиди...

Подели на овим сајтовима

Hristos kao Alfa i Omega kroz koga je sve stvoreno, ne može da se crta iz nijednog prostora niti vremena.

Gde je postalo da bi postalo kroz Njega sve, kad je postalo da bi postalo kroz Njega sve.....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

( mala sala,....da nije Lindemann,.... :D )

Није, штета што се тај човек повукао, годинама нисам са њиме у контакту, лично мислим да се определио за каријеру и ћутање. Јер у његовој професији је једноставно тако, ако хоћеш добру каријеру мораш да климаш главу на небулозе и да се правиш луд. Као ови полтрони отприлике хах. Терзин, кога су овде поједини кукавички, без могућности да им одговори, развлачили данима је опањкан код декана одмах после петиције. И он сам увек говори када је ова тематика у питању да се ограђује од академске установе у којој ради, тј. да прича у своје лично име, а предавати на једном од 5 топ Универзитета у Канади није мала ствар ма колико неки желе то да минимизирају.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, о.Горан рече

Човече, који безобразлук и лажљивост. Ви полтрончићи не само да сте провидни и јефтини, него сте лажови за медаљу. Још се ти постављаш у улогу судије човече. Ем лажеш, ем нападаш. Тако нешто никад није био мој стил, напротив. Човек који пише под тим никнејмом је мој пријатељ на фејсбуку и рекао ми је да ће учествовати на форуму када је видео са колико клевета се користите и колико лажи износите. Апелујем на њега да се или представи јавно или да ти се јави приватном поруком и да ти се представи ако не жели да то буде јавно, а ти да ми се јавно овде извиниш за ову клевету. Ајде, дворској луди Ђури не замерам зато што се исувише уживио у ту улогу, заиграо се што каже наш народ, а ово је дно дна већ.

Што се једите?! Ја сам питао, нисам клеветао. Видите знак питања? Могли сте да кажете, то је човек који је мој фејсбук пријатељ, и готово.

Али нисте ви схватили уопште поенту мога питања, припишите ми то на професионалну деформацију. Но свакако није клевета. Ја овде видим болесни модус понашања, и покушао сам да утврдим у чему је ствар. Јер ви себе замишљате као јаку животињу (лава) која уништава хијене, и сличне слабе, животиње, кад вам споменух мунгосе, ви онда пређосте на њих, сад имате и пријатеља. Пишете реченице у којима се не зна да ли говорите о себи или о Богу. Не зна се ко је субјект ви или Бог, границе нису јасне. Сви који не аминују су хијене и змије, и остала гамад.  За некога са мало искуства није тешко да закључи да ствари нису чисте. Знате, ја сам имао једнога што се молио Богу свако вече, у огледалу! Писао је песме и приче које вреде 200 хиљада милијарди долара, и треба да се дају Патријаршији јер оне тумаче СвПисмо које о њему говори. Новине и телевизија су о њему говорили. А Ердоган укида ТЕ због потписа попа Горана. .....

Не мора да ми се представља тај ваш друг, овде се ни Администрација никоме не представља нити коме полаже рачуне, осим својим прохтевима, па што би Србенда мени морао да се представља?

Што се тиче жестине речи које ви називате клеветама и слично, она је само сразмерна и пропорционална ономе што ви емитујете. Ја сам иначе врло пажљив у разговору, нисам ни безобразан уопште, али када видим да неко има такав ниво комуникације, онда добије оно што пројектује. И обично то није лепо. 

А клевета је оно када ви мени кажете, полтрону, еволуционисто, ви што говорите ово, ви што радите оно, ви овакви, ви онакви, хијене, змије, и још мноштво сочних назива, директно или колективно ме укључујући у њих .... без да сте питали, размотрили, чули, видели, прочитали, мој став и моје мишљење о конкретној ствари. А то је зато што у својој манији нападате свакога ко не савије врат и не отвори уста и почне да гута ваш монолог са мноштвом бљувотина, духовног смрада и глупости које овде просипате.

И док тако радите, тако ће вам и бити. Оно што бацате, добићете назад.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...