Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 40 минута, Avocado рече

My colleagues and I here in Australia naturally took this ‘story’ at face value, accepting its authenticity and assuming its accuracy had been based on actual site visits by creationists. 

Поучна прича. Тако креационистички "научници" раде. Претпостављају да су ствари онакве какве би они желели. Чим провере, схвате да није тако како се чинило. 

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Avocado рече

Odakle ti to da je u pitanju reka? Odakle ti to da je pomenuti kit žrtva globalnog Potopa? Nije valjda da si napravio tako kardinalnu grešku da pretpostaviš da  @о.Горан  iole zna o čemu priča i nisi pogledao šta je postavio???????

U onom kreacionističkom radu kojeg je Goran postavio, već u prve tri rečenice sažetka možeš da vidiš da Sneling (kreacionista) objašnjava da nije u pitanju upravan fosil, već da se sediment podigao i da je po Snelingu ovaj kit umro u lokalnoj katastrofi povezanoj sa aktivnošću vulkana, koja se desila posle Potopa.

Ја једноставно немам довољно времена за читање ових перверзија. Концентрисао сам се само на Терзина и то ћу наставити, јер све ове њихове онаније су неподношљиве. Узео сам да проверим Терзина где вели да нема фосила кактуса, а има! Јбт биолога. Онда сам проверио око отисака човека и диносауруса у Тексасу, и то су перверзије, јер свако може да види богату колекцију аутентично урађених фотки. И не само то. Имамо научне радове објављене у НАУЧНИМ ревијама, тако да су ово само блебетања кретарда. А сасвим ми је јасно да је Горан шарлатан, тако да не гледам све и проверавам што пише. Имам један дан, кувао сам и чистио јер ми није жена ту. - Ја сам зато овом лику одговарао на основу здравог разума, а убија их теза о локалним катастрофама. Можда ће и ону силуету човека на степеништу у Хирошими да прогласе за доказ Потопа, а њега само Амери рокнули нуклеарном...  

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Zoran Đurović рече

кувао сам и чистио јер ми није жена ту. 

Аву ЈОПЕТ напуштила жена. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Аву ЈОПЕТ напуштила жена. :))

Само привремено!:))) Врће се матора 3. октобра!

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Само привремено!:))) Врће се матора 3. октобра!

Будешл ишао у реновирану кафану код Италијанке, тако ми фосила кита, а и кактуса, не знам оћел се врнути. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Ведран* рече

Будешл ишао у реновирану кафану код Италијанке не знам оћел се врнути. :))

Водио сам моју сестру Зорку Црногорку да види моју маторку!:)) Жена ми рекла: Да пођем и ја да је цунем! - Успео сам да избегнем инцидент!:)) Моја сестра је видела и рекла да није ништа нарочито... - шта зна женско?:))) 

Мада овде затрависмо - да отворимо тему Секс са Терзином и о. Гораном?12:smeha:

Ја овде престајем да помињем секс, осим ако ме не прозову Терзин и Горан. 

Подели на овим сајтовима

Ја одавлен никуд не идем! 

У смирењу чекам да ми поп Горан одговори на питање које га питах давно, давно. И кад га упитах он брзо оде да свети водице, па од тада ки да се пуно нагињао над њима, и ки да се у њија и потопи. Нестаде. А сад видим да полако излази на суво, све са китовима и са "гмизавцима којима нема броја", и да је мобилан, активан, нефосилизиран, иако су они злотвори што га проћераше са форума шћели да га препарирају. 

Зато ја овле не идем. :0201wink:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, о.Горан рече

Иначе, мени уопште не сметају ови чопоративни напади, одавно сам се навикао на исте, а и добро ми дођу за духовно-интелектуалну кондицију. Напротив, као и некада на у то време најјачем балканском форуму, б92 форуму( укинули су подфорум Религија јер су атеисти били потучени на свим фронтовима па није било друге, иако је администрација била професионална тј. плаћена за свој рад), па и касније на другим форумима, тако и овде када ме манипулатори чопоративно нападну прођу овако

Авокадо пролази као овај на 2:00-2:05 :))

Дакле, газим и згазићу све лажове овде који манипулишу неупућенима и продају им маглу.

E super, pošto si izgleda počeo da zamišljaš sebe kao nekog ratnika/borca koji razbija svoje protivnike, valjda nećeš i dalje kao neka čka bežati od svakog ozbiljnog pitanja koje ti se postavi... a ja imam dva pitanja...

Prvo se tiče tvoje moralnosti... zašto si iz ovog Snelingovog rada (link), ovu šemu na osmoj stranici

whale.jpg

isekao tako da ostane samo poslednja slika i ti sliku postavio u ovoj poruci (link)????

Drugo pitanje se tiče tvoje inteligencije... zašto si nakon svega toga postavio link ka radu? :D  kad iz rada svi možemo da vidimo da lupetaš... i to si postavio link u poruci u kojoj fantaziraš kao da je kit nađen u sedimentu koji nije morsko dno... ako bar nisi kadar da pročitaš rad, ovu gore šemu bi i petogodišnje dete skapiralo, čak i ako ne pročita tekst ispod šeme... ajde što pokušavaš da obmanjuješ ljude, nego što to radiš na toliko glup način da počinjem lagano da sumnjam da si neki antiteista koji zapravo želi da pokaže da su kreacionisti retardirani....

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Avocado рече

ajde što pokušavaš da obmanjuješ ljude, nego što to radiš na toliko glup način da počinjem lagano da sumnjam da si neki antiteista koji zapravo želi da pokaže da su kreacionisti retardirani....

Лепо му ја дадох дијагнозу... Патолошки лажов. Ухватио си га на делу!

Јесте он безбожник, само не знам колико је тога свестан. Ми у хришћанству имамо јеретике. За њих казују Оци да су погани безбожници, иако се куну да верују у Бога. Зато си у праву када велиш да је антитеиста!:))   

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Zoran Đurović рече

Лепо му ја дадох дијагнозу... Патолошки лажов. Ухватио си га на делу!

1909366384_youngpopegif-GoogleSearch.gif.e7ed44120e4bdd567a09d7e02f7fd460.gif

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

@о.Горан Лафе, пошто ти немаш стрпљења, нећу те много давити јер је математика једноставна; ти када видиш број у Библији кажеш да је научно тачан и богодухнут. Проблем је што ти је принцип неодржив. Јер за 1 те исту ствар имаш различите бројеве па ја не знам који је богодухнут!:)) Нпр.: 

- Ј помиње 7 парова чистих животиња и 1 пар нечистих; С само 1 пар од свих животиња.

- Ј киша траје 40 дана и ноћи; С вода се диже 150 дана, а отиче 150 дана.

Дакле, који је број богодухнут? Очигледно не могу да буду оба. Сасвим је јасно да твоја и Терзинова идеја о богонадахнутости је чиста будалаштина. Писмо није Куран, како ви замишљате. Према томе, и када се нађе само 1 податак да је неко нпр. живео тот година, он није историјски тачан. Библија није историјски документ у правом смислу речи. Зато ти и Терзин само губите време уместо да радите нешто конструктивно. Ваш спорт се зове замлаћивање. Да је приватно замлаћивање, нико вас не би дирао, него ви проповедате јереси и тиме доприносите духовном обогаљењу народа.   

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

- Ј киша траје 40 дана и ноћи; С вода се диже 150 дана, а отиче 150 дана.

Ne ulazeći u same uporedne citat iz Pisma, da dam jedan kratak osvrt na ovaj stih.

Prije svega evidentno je da kada se spominje 40 dana i noći da je trajala kiša, riječ je o simboličnom broju koji nema veze sa istorijskim događajima. Broj 40 se u Bibliji često koristi u kontekstu perioda izdržavanja iskušenja, 40 dana Mojsije na gori, 40 godina lutanja izraelaca po pustinji, 40 dana Hristos postio u pustinji itd....s druge strane fizički je nemoguće da kiša neprekidno jakim intenzitetom pada 40 dana. Da bi tvrdili kako je to moguće naravno kreacionistički retardi su izmislili nebuloznu tvrdnju o postojanju omotača iznad svoda od vodene pare (po nekim ekstremnim kreatrdima to nije ni para nego tečna voda) u uslovima gdje je temperatura blizu apsolutne nule ili ti oko -260 stepeni ispod nule, koji se u vidu kiše sručuio na zemlju.

Dalje, tvrdnja o uzdizanju voda od 150 dana i isto toliko o opadanju je nemoguća zbog kompleksne morfologije zemljinog reljefa ma kakav on bio i oticanje je u svim slučajevima na svim slivovima svijeta oko 60% duže nego vrijeme uzdizanja vode. Uzdizanje poplavnog talasa, i njegovo opadanje u identičnom intervalu moguće je jedino u pravilnim strukturama koje je napravio čovjek i to izuzetno malim i ograničenim slivnim površinama, poput parking prostora i slično.

Osim toga i sa osnovnim znanjem fizike ii principa spojenih sudova, ako je zemlja bila u potpunosti pokrivena vodenim omotačem, nakon što se to desilo, oticanje vode praktički nije bilo više moguće jer sve donje pukotine i šupljine u zemljinoj kori su morale biti popunjenje kako bi moglo doći do formiranja potopa čitave planete.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Лафе, пошто ти немаш стрпљења

image.png.337a64da8da0ea4d5f17e74a4891caa9.png

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Justin Waters рече

Osim toga i sa osnovnim znanjem fizike ii principa spojenih sudova, ako je zemlja bila u potpunosti pokrivena vodenim omotačem, nakon što se to desilo, oticanje vode praktički nije bilo više moguće jer sve donje pukotine i šupljine u zemljinoj kori su morale biti popunjenje kako bi moglo doći do formiranja potopa čitave planete.

Горан и Терзин никад нису извукли чеп из каде... Наравно да је немогуће, јер што велиш, све рупе су већ биле попуњене а да та вода испари опет би била у атмосфери и пала доле. Једноставно лудило мозга. Горан је желео да постави тему: Против Библије и против здравог разума!:))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...