Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Нисам детаљно пратио про и анти креационистичке дебате око Потопа али ме занима да ли се неко бавио салинитетом воде? Јер би глобални потоп слатком кишницом променио салинитет мора и океана и тиме ваљда кроз ланце исхране потаманио и морске животиње (заједно са копненима).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 12 минута, Vladan :::. рече

Нисам детаљно пратио про и анти креационистичке дебате око Потопа али ме занима да ли се неко бавио салинитетом воде? Јер би глобални потоп слатком кишницом променио салинитет мора и океана и тиме ваљда кроз ланце исхране потаманио и морске животиње (заједно са копненима).

Питаш глупости - вода над фирмаментом је била у слојевима. Слана и слатка. Ова слана је тежа, али је има мање тако да кад су пале на земљу, онда је слана отекла (не знам тачно где) а слатка остала на земљи. Све ти је то интелигентни дизајн...:)) Замисли кад је ту теорију (ИД) одбацио Папа Бенедикт! Али шта очекивати од тог атеисте и антихриста!:))  

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Vladan :::. рече

Naravno da bi promenio salinitet i potamanio sve što ne može to da istrpi... doduše, Pismo je inače nedorečeno po pitanju onih vrsta kojima spašavanje od poplave nije ni potrebno jer žive u vodi...

Postoji i problem zato što bi globalna poplava uništila skoro svu vegetaciju... a nešto se ne pominje da je Noje sa sobom na barku poneo i sadnice svih biljaka...

Mada, meni je najzanimljivije pitanje koji članovi Nojeve porodice su spasili one patogene (bakterije, gljivice i viruse) koji se prenose seksualnim putem... ko od njih je na barku poneo triper, sifilis, genitalni herpes, papiloma virus, hlamidiju i dalje ih preneo svojim potomcima? Bilo bi dobro ako bi @о.Горан mogao i to da razjasni... ;)

Eto samo za patogene koji se prenose seksualnim putem, da ne razmatramo sve ostale patogene i posledice istih koje bi osmoro ljudi trebalo da istrpi za 40 ili 150 dana da bi sve te patogene dalje prenelo potomstvu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Vladan :::. рече

Ne bi. Ako bi uzeli recimo podatak o ekstremnim padavinama na ovim našim područijima  kada je palo ponekad skoro 200mm kiše na dan, to je ekstremno jaka kiša koja je recimo sada pratila uragan Florens u SAD-u. I kada bi hipotetički uzeli da je takva kiša padala 40 dana što bi značilo da je za 40 dana palo 8000mm, tj 8m vodenog stuba, to pretvorimo u kilometre što dođe 0.008km, i pomnožimo sa zemljinom površinom (510 miliona km2), dobili bi zapreminu vode o 4.3 miliona km3. Zapremina svih okeana je nasuprot tome 1300 miliona km3, te bi onda količina vode predstavljala samo 0.33% ukupne okenaske zapremine, te to nebi bilo dovoljno da ugrozi salinitet.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Ne bi. Ako bi uzeli recimo podatak o ekstremnim padavinama na ovim našim područijima  kada je palo ponekad skoro 200mm kiše na dan, to je ekstremno jaka kiša koja je recimo sada pratila uragan Florens u SAD-u. I kada bi hipotetički uzeli da je takva kiša padala 40 dana što bi značilo da je za 40 dana palo 8000mm, tj 8m vodenog stuba, to pretvorimo u kilometre što dođe 0.008km, i pomnožimo sa zemljinom površinom (510 miliona km2), dobili bi zapreminu vode o 4.3 miliona km3. Zapremina svih okeana je nasuprot tome 1300 miliona km3, te bi onda količina vode predstavljala samo 0.33% ukupne okenaske zapremine, te to nebi bilo dovoljno da ugrozi salinitet.

Ali 8m vodenog stuba nije ni blizu dovoljno da prekrije sve planine, zar ne?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Naravno da bi promenio salinitet i potamanio sve što ne može to da istrpi... doduše, Pismo je inače nedorečeno po pitanju onih vrsta kojima spašavanje od poplave nije ni potrebno jer žive u vodi...

Postoji i problem zato što bi globalna poplava uništila skoro svu vegetaciju... a nešto se ne pominje da je Noje sa sobom na barku poneo i sadnice svih biljaka...

Mada, meni je najzanimljivije pitanje koji članovi Nojeve porodice su spasili one patogene (bakterije i viruse) koji se prenose seksualnim putem... ko od njih je na barku poneo triper, sifilis, genitalni herpes, papiloma virus, hlamidiju i dalje ih preneo svojim potomcima? Bilo bi dobro ako bi @о.Горан mogao i to da razjasni... ;)

Eto samo za patogene koji se prenose seksualnim putem, da ne razmatramo sve ostale patogene i posledice istih koje bi osmoro ljudi trebalo da istrpi za 40 ili 150 dana da bi sve te patogene dalje prenelo potomstvu...

И ти лупаш као Владан! Терзин лепо каже да је за дан Бог све поново створио. Мада онда нејасно остаје што су све оне животиње ушле у ковчег?... Има он изјава како су ендемске врсте животиња створене екс нил на острима, јер му се распад пангее не поклапа са потопом. Све ти је ово паламуђење које ти називаш вишфул тхинкинг, а прост српски народ: Што је баби мило, то јој се снило! Одгледај једног Терзина за казну! :tv:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Ма то да али ја говорим о глобалном потопу тј. да се покрију врхови планина а не о количини кише која максимално може да падне за 40-150 дана... Колико је беше висок Арарат који је беше потопљен? Да ли би макар толика вода угрозила салинитет?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

И ти лупаш као Владан! Терзин лепо каже да је за дан Бог све поново створио. Мада онда нејасно остаје што су све оне животиње ушле у ковчег?... Има он изјава како су ендемске врсте животиња створене екс нил на острима, јер му се распад пангее не поклапа са потопом.

Nisam znao... pa to mu onda ne dođe Šestodnev, nego neki 6+X dnev... ;)

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Све ти је ово паламуђење које ти називаш вишфул тхинкинг, а прост српски народ: Што је баби мило, то јој се снило! Одгледај једног Терзина за казну! :tv:

Tu kaznu sam odlužio već više puta... pokaži malo hrišćanske milosti!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Mada, meni je najzanimljivije pitanje koji članovi Nojeve porodice su spasili one patogene (bakterije i viruse) koji se prenose seksualnim putem...

Горан је најпозванији на Поукама за секс, али бих антиципирао логички одговор: Ови што су се спасили били су праведници. Када су почели да греше, онда је Бог створио ове секси бактерије и вирусе не би ли их одвукао од греха! Дакле, они нису пре постојали, као ни кактуси (кад је лупио за кактусе, имао сам да се у...)!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Nisam znao... pa to mu onda ne dođe Šestodnev, nego neki 6+X dnev... ;)

Иначе је прича о Потопу по моделу Шестоднева. Има цео списак паралела, поготово са Свештеничким извором Потопа. Кретарди не би знали да одговоре зашто се Бог зезнуо и из прве није направио добар свет.

пре 6 минута, Avocado рече

Tu kaznu sam odlužio već više puta... pokaži malo hrišćanske milosti!

Ја сам то почео да доживљавам као пародију, иначе не бих могао и данас да га гледам.  

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Sad, sto se tice zivotinja u vodi, pise, ..." Тада изгибе свако тело што се мицаше на земљи, птице и стока, и звери и све што гамиже по земљи "..... svaka zivotinja sto se micase ( raznorazno kretanje ) po zemlji, ptice i stoka i druge zivotinje koje gamizu, puze ili nekim drugim nacinom se krecu po zemlji.

Mislim, logicno je predpostaviti da zivotinje u vodi tesko mogu da nastradaju od vode i tako i pise gore, jer, zivotinje u vodi , se ne micaju i ne gmizu i gamizu po zemlji.

( osim ako nekako ne deluje ovak 'salinitet', Just_Cuz_19 ,...) 

P.S. ...sad videh, pise u nastavku,.... Све што имаше душу живу у носу, све што беше на сувом, помре....deluje, da se odnosi na zivotinje na zemlji, na kopnu,....

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Avocado рече

Ali 8m vodenog stuba nije ni blizu dovoljno da prekrije sve planine, zar ne?

Dakako nije dovoljan, a ta kiša koja bi za 40 dana dala 8m vodenog stuba po jednom kvadratno metru je poprilično precjenjena i u prirodnim uslovima nemoguća, a kiša koja bi prekrila himalajske vrhove bi po jednom danu dala 5 miliona mm po kvdratnom metru, te je valjda i kretardima jasno da takva kiša je nemoguća u ovom univerzumu i po njihovim kriterijumima te su pribjegli izmišljanju kako je u vrijeme potopa zemljina površina bila ravna i približno jednaka nivou nad morem. 

пре 21 минута, Vladan :::. рече

Ма то да али ја говорим о глобалном потопу тј. да се покрију врхови планина а не о количини кише која максимално може да падне за 40-150 дана... Колико је беше висок Арарат који је беше потопљен? Да ли би макар толика вода угрозила салинитет?

Dakako kao što napisah gore avokadu, takva količina vode koja bi prekrila himalajske vijence bi bila 3000 puta veća od zapremine svih okeana, i svakako bi uništila morski salinitet...no to je van svake pameti razmišljati o tolikoj količini padavina. Zato sam kod odgovora tebi uzeo jednu također nerealnu vrijednost padavina, ali mnogo bližu realnoj, i kao takvu je pokazao da ipak ne bi ugrozila salinitet, te je pitanje saliniteta nevažno za razmatranje jer sasvim drugih stvari ima koje kreacionisti lupaju poput onih gore par koje je naveo avokadu...o uništenju kompletnog biljnog svijeta, o prenosu raznih virusa i bakterija koje žive na čovjeku i vanj njega itd....na koje kreacionisti uopšte sasvim sam sigruan i nemaju pojma da postoje.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Zoran Đurović рече

Ови што су се спасили били су праведници. Када су почели да греше, онда је Бог створио ове секси бактерије и вирусе не би ли их одвукао од греха! Дакле, они нису пре постојали, као ни кактуси (кад је лупио за кактусе, имао сам да се у...)!

Ееее... али само се за Ноја каже да је нашао милост и само са њим склапа завет... тако да што се тиче ових осталих није то толико сигурно... ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече

Sad, sto se tice zivotinja u vodi, pise, ..." Тада изгибе свако тело што се мицаше на земљи, птице и стока, и звери и све што гамиже по земљи "..... svaka zivotinja sto se micase ( raznorazno kretanje ) po zemlji, ptice i stoka i druge zivotinje koje gamizu, puze ili nekim drugim nacinom se krecu po zemlji.

Mislim, logicno je predpostaviti da zivotinje u vodi tesko mogu da nastradaju od vode i tako i pise gore, jer, zivotinje u vodi , se ne micaju i ne gmizu i gamizu po zemlji.

( osim ako nekako ne deluje ovak 'salinitet', Just_Cuz_19 ,...) 

P.S. ...sad videh, pise u nastavku,.... Све што имаше душу живу у носу, све што беше на сувом, помре....deluje, da se odnosi na zivotinje na zemlji, na kopnu,....

Globalni potop bi uništio sav živi svijet i pod vodom zbog kreacionistima toliko omiljenog taloženja sedimenta po čitavoj planeti. Možda bi se po koja živuljka izvukla, ali bi generalno globalni potop za morski svijet bio ono što je bio asteroid na jukatanu za sav živi svijet onog doba. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...