Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 10 часа, Tumaralo. рече

Pomrli bi od rahitisa brt.  Možda su jeli ribu onako probuše rupu u ledu pa pecaju ili na moru pa se nadoziraju vitamina D. But still...

Nego, nikad mi nije bilo jasno kako to da su ljudi iz Afrike odlučili da iz obilja i blagotovrnih klimatskih uslova krenu na sever usred ledenog doba? Bukvalno iz najboljeg mesta za ćivot na svetu u ledeni pakao tadašnjeg sveta. To bi bio jedini primer takvog ponašanja neke vrste... Ili su pre toga krenuli pa ih je ledeno doba zahvatilo  a oni preživeli nekim čudom?

Kako to objašnjavaju priznati naučnici?

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_first_human_settlements

https://cs.wikipedia.org/wiki/Osídlování_Země

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Avocado рече

Ne znam kako bi to mogao da vidim iz ovog clanka.

Ma članak nije bitan...samo eto ta činjenica kako telo funcioniše. Sve ima svoju svrhu...Veoma zanimljivo. Ja prosto vidim da je to smišljeno sve stvoreno, nije naključno. A šta ste govorili o evoluciji kao o promišljenoj stvari a da nije u vezi sa stvaranjem? Ustvari ne znam sad ko je počeo tu temu..ali mi je interesantna jer sam mislila da se za TE smatra da je eto tako ...neorganizovana, nepromišljena...

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Justin Waters рече

I tebi ništa nije čudno, to jest ne zapitaš samog sebe koliko si ti glup kad šatro izjaviš kako je autentičan intelektualac neko ko će na naučne premise odgovoriti tako što će nešto da izgugla?

Хахахахах, ви кад дајете аутоголове ви се не штедите човече... Каже Ракић досаднa му ова тема, па како је тек мени досадно да нон стоп забијам голове, а ви ми помажете па стално дајете аутохолове хах.

Па управо је у томе фора, што је за овакве бајке гугл сасвим довољан. Мислим, паметном човеку наравно.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Avocado рече

Ne znam kako to objašnjavaju naučnici... ali nema nigde "obilja" u to vreme... život lovaca-skupljača je tada (a i kasnije) bio užasno težak i pun neizvesnosti...

Obilje u odnosu na ledenu pustinju svakako. I daleko manje neizvesnosti. Msm i u tim uslovima su bili lovci i sakupljaci.

Zanimljivo da niko (prema mom saznanju) nije obradio to pitanje. To čudno i jedinstveno ponašanje jedne vrste ..

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Tumaralo. рече
пре 9 часа, Avocado рече

Obilje u odnosu na ledenu pustinju svakako. I daleko manje neizvesnosti. Msm i u tim uslovima su bili lovci i sakupljaci.

Zanimljivo da niko (prema mom saznanju) nije obradio to pitanje. To čudno i jedinstveno ponašanje jedne vrste ..

Seoba Homo Sapiensa iz Afrike u Aziju i Evropu nije tad bila prva migracija. Migracije su se dešavale i ranije, još je Homo Erectus napustio Afirku. No očigledno je da se tad nešto dešavalo na globalnom planu i da se Afrika mijenjala te da je hranu bilo sve teže pronaći. Nisu oni tad mogli znati kakvi su uslovi na sjeveru. Nužda ih je natjerala vjerovatno da krenu u migracije, a kasnije na šta su naišli tu su se morali i prilagoditi. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Justin Waters рече

Seoba Homo Sapiensa iz Afrike u Aziju i Evropu nije tad bila prva migracija. Migracije su se dešavale i ranije, još je Homo Erectus napustio Afirku. No očigledno je da se tad nešto dešavalo na globalnom planu i da se Afrika mijenjala te da je hranu bilo sve teže pronaći. Nisu oni tad mogli znati kakvi su uslovi na sjeveru. Nužda ih je natjerala vjerovatno da krenu u migracije, a kasnije na šta su naišli tu su se morali i prilagoditi. 

Kako to? Mogli su se vratiti nazad ili jednostavno pocrkati. Happens all the time.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Tumaralo. рече

Kako to? Mogli su se vratiti nazad ili jednostavno pocrkati. Happens all the time.

E pa sad, pa nije ono bilo vrijeme da se ukraciju na avion i nazad. Putovanje u ono doba na takvu daljinu je bilo teško, izazovno i dugotrajno i predstavljalo je jednosmjerni put. I druga je stvar što su vjerovatno našli razlog, da nakon toliko pređenog puta ipak ostanu tu gdje su došli bez obzira koliko okruženje nije bilo idealno. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

E pa sad, pa nije ono bilo vrijeme da se ukraciju na avion i nazad. Putovanje u ono doba na takvu daljinu je bilo teško, izazovno i dugotrajno i predstavljalo je jednosmjerni put. I druga je stvar što su vjerovatno našli razlog, da nakon toliko pređenog puta ipak ostanu tu gdje su došli bez obzira koliko okruženje nije bilo idealno. 

Misliš došli su, videli da je -40, mećave, sabljasti tigrovi vrebaju, niđe hrane pa rekli "auh što je surovo ovde, baš smo se ispalili, al ko će se sad vraćat' ?!"

Sounds legit.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Tumaralo. рече

Misliš došli su, videli da je -40, mećave, sabljasti tigrovi vrebaju, niđe hrane pa rekli "auh što je surovo ovde, baš smo se ispalili, al ko će se sad vraćat' ?!"

Sounds legit.

Не, него су дошли, открили Хипербореју, постали Аријевци и рекли да неће никад више да се враћају у те инфериорне и дивљачке крајеве. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Tumaralo. рече

Sounds legit.

Nije to sve baš tako crno bijelo. Ni u vrijeme najvećeg glacijalnog maksimuma na jugu Evrope i regionu bliskog istoka prosječne temperature nisu bile -40 stepeni. Homosapiens je ušao u Evropu ranije nego se pojavio glacijalni maksimum. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, sanja84 рече

Ma članak nije bitan...samo eto ta činjenica kako telo funcioniše. Sve ima svoju svrhu...Veoma zanimljivo. Ja prosto vidim da je to smišljeno sve stvoreno, nije naključno. A šta ste govorili o evoluciji kao o promišljenoj stvari a da nije u vezi sa stvaranjem? Ustvari ne znam sad ko je počeo tu temu..ali mi je interesantna jer sam mislila da se za TE smatra da je eto tako ...neorganizovana, nepromišljena...

Koliko je ovo zapravo netacno

https://www.medicaldaily.com/10-useless-human-body-parts-what-you-do-and-dont-need-297264

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, о.Горан рече

Чим поменух Терзина одма` прпа хах...

Premro sam od straha... :D

пре 3 часа, о.Горан рече

Ти си баш ошамућен од силних аперката и крошеа кад се ти, као безбожник, секираш за некакве имагинарне "проповеди"...

Ne sekiram se nego propovedi iako sasvim ok u domenu religije nisu baš plodonosne u raspravama o nauci.

Za silne aperkate, zaista ne znam na šta misliš... deluje mi kao da zamišljaš da si zadao nekakve udarce meni ili teoriji evolucije, ali ne mogu ni da zamislim šta od do sad napisanog smatraš za ozbiljan udarac. Na sve je odgovoreno... kao i obično, posle tog odgovora se dalja komunikacija zaustavlja ili se svodi na tvoje kvalifikacije, smejanje i slično... upravo zato što kao i obično ti samo propovedaš, ne razgovaraš tj. samo iznosiš tvrdnje bez namere da o njima ozbiljno razgovaraš ako ih neko ospori.

пре 3 часа, о.Горан рече

Пошто вам је аргументација никаква, често дајете и аутоголове( и то одличне морам признати)

To je ono kad ti neko objasni zašto je potpuno retardirana tvrdnja da je ćelija kompleksna zato što ima mnogo atoma iako ih ima manje od ćuskije, a ti to objašnjenje proglasiš autogolom iz samo tebi poznatih razloga?

пре 3 часа, о.Горан рече

онда вам не преостаје ништа друго него да безочно лажете, лажете и лажете.

Na ovoj temi je utvrđeno samo da ti lažeš... npr. o 500 dr. disertacija na temu Piltdaunskog čoveka, da lažno prikazuješ Guldove citate seckajući iz njih ono što ti ne odgovara, i slično.

пре 3 часа, о.Горан рече

Терзин није неки наставник биологије из Доње Мутнице него је човек доктор зоологије и професор генетике на једном од пет најпрестижнијих Универзитета у Канади.

Da si funkcionalno pismen primetio bi da ja njegove kvalifikacije nisam ni osporio. Kvalifikacije su mu sjajne. Problem je što se on ponaša kao da je podeljena ličnost - doktor Terzin i mister Tomislav (hint: dr Džekil i mr Hajd)... imamo doktora Terzina koji je učio nauke, pisao naučne radove, stekao diplome iz nauke i predaje nauku na prestižnom univerzitetu... i imamo mister Tomislava koji na Youtube kanalima trabunja kreacionističke gluposti suprotne onome što je učio kada je stekao diplome i suprotne onome što predaje.

Problem je što bi ti ovde doveo mister Tomislava. :)

S obzirom na tvoje kognitivne nedostatke, ne znam kako da ti objasnim koliko je to sumanuto ali da bar probam. To je kao da položiš vožnju pritiskajući kvačilo kad menjaš brzine, zaposliš se kao instruktor vožnje u auto-školi i učiš polaznike da pritisnu kvačilo kada menjaju brzine i polaznici na osnovu tih instrukcija uspešno voze, a onda snimiš klip na YT u kojem se predstaviš kao istaknuti instruktor vožnje ali govoriš ljudima da ni slučajno ne pritiskaju kvačilo kad menjaju brzine jer Bog tako zapoveda. To je sumanuto, a pride je i intelektualno nepošteno.

пре 3 часа, о.Горан рече

Него, вашим лажима и инсинуацијама никад краја, ко да се бави тиме.

Kojim lažima?

пре 3 часа, о.Горан рече

Овде бих нагласио нешто друго, а то је разлика између аутентучног и самонабеђеног интелектуалца. Навешћу један пример, а то је онај који сам већ помињао тј. настанак китова. Када чује следећу реченицу "Preci današnjih Odontoceta i Mysticeta su najverovatnije Dissacus, Pakicetus ili Mesonyx" онда имамо две реакције:

-Самонабеђени интелектуалац, а многи ће се препознати у тој групи каже у себи "Вауу, како су паметни ови људи из признате науке, ја прихватам признату науку"

-Аутентични интелектуалац ће да провери о којим се ту врстама ради, мало ће да чешља по гуглу, и рећи ће "Чекај, јел` ови ово оооооооооооооозбиљно мисле иле су јели бунике"

Одговор је да нису јели бунике, али су се извештили до те мере у манипулацијама да то мора да има одређеног успеха јер једноставно многе мрзи да размишљају.

A u koju grupu spada intelektualac koji temeljno proveri informacije i zaključi da su u vezi sa tim pitanjem naučnici u pravu, a ne pop Goran?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, sanja84 рече

Ma članak nije bitan...samo eto ta činjenica kako telo funcioniše. Sve ima svoju svrhu...Veoma zanimljivo.

U slučaju evolucije bi takođe očekivali da skoro sve ima svoju svrhu tj. da omogućava, pospešuje ili bar ne otežava opstanak jedinke. Očekivali bismo i da pojedini organi nestanu, budu u postupku nestanka ili promene funkciju kada više ne doprinose opstanku jedinke i to je upravo ono što i primećujemo kod brojnih organizama i što inteligentni (ili bar konstantni) dizajn čine izuzetno malo verovatnim. Ne postoji ništa inteligentno u tome da ribe koje žive u mračnim pećinama dizajniraš sa očima koje ne funkcionišu... sa druge strane je potpuno očekivano da to bude faza u evoluciji između riba koje nisu živele u mraku pa su imale oči i riba koje će te oči verovatno jednog dana, posle dovoljno vremena i promena izgubiti skroz ako ta vrsta opstane i nastavi da živi u mrklom mraku.

Nigde u prirodi zapravo i ne vidimo nešto što izgleda kao savršen originalni dizajn savršenog bića, već vidimo adaptacije adaptacija...

пре 3 часа, sanja84 рече

Ja prosto vidim da je to smišljeno sve stvoreno, nije naključno. A šta ste govorili o evoluciji kao o promišljenoj stvari a da nije u vezi sa stvaranjem? Ustvari ne znam sad ko je počeo tu temu..ali mi je interesantna jer sam mislila da se za TE smatra da je eto tako ...neorganizovana, nepromišljena...

Nisam govorio o evoluciji kao organizovanoj ili promišljenoj, već da nije potpuno slučajna (što nije baš isto)... evolucija nije slučajna... nije kao da priroda baci hipotetičke kockice pa ako ispadne 6 onda će krokodil kao vrsta da ima šiljate zube, a ako ispadne kec onda će da ima potpuno tupe zube... mutacija na jednom primerku tj. jedinki je slučajna tj. slučajno je da li će krokodil Pera da dobije šiljatije, a krokodil Ljuba da dobije tuplje zube, međutim, prirodna selekcija nije slučajna jer će predator sa oštrijim zubima imati prednost nad predatorom sa tupim zubima i ostaviće više potomstva i tako produžiti svoje gene. "Odabir" prirode između različitih slučajnih mutacija nije slučajan, iako taj odabir nije organizovan niti promišljen.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Odahviing рече

Pa recimo na spisku je slepo crevo a ono se pokazalo značajno u imunitetu čoveka jer ima dosta tih limfnih šta ti ja znam...u zidu creva. Mišić podizač dlake...hm to je valjda da bi se stvorio toplotni omotač oko tela, kada se podignu dlake. Mislilo se da prostata nem neki značaj pa se ispostavilo da luči neke proteine značajne za konzistenciju semene tečnosti...

Aurikularni mišići... HMMMm ja ih nemam razvijene, ali verovatno onima koji imaju pomaže malo u tom pomeranjau ušiju, možda bolje hvatajju zvuk :) ne znam...sve u svemu... ko zna zašto nešto imamo...nikad ne zna za šte će zaatrebati . Od viška glava ne boli :)

Цитат

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Avocado рече

a ovoj temi je utvrđeno samo da ti lažeš... npr. o 500 dr. disertacija

Човек је патолошки лажов. Духовно болестан. оно што си ти приметио за Терзина око Џекил-Хајд. То је расцеп личности, синдром биполарности, али код Горана није расцеп на научника-попа, јер он није научник, док то постоји код Терзина. Просто је невероватно да човек булазни о џиновима на основу египатских стела, када је тамо баналан случај перспективе по важности. Као кад мало дете нацрта мајку 3 пута већу од оца. И по Терзину је то доказ да постојања жена џинова! Дакле, ту за мене престаје све. То је за мене само причати са будалом не знајући како да га освестиш јер не користи разум. Овај Горан га ни у једној области не користи, па је отишао у душепогубну јерес суботарства. Могуће је да то не разумеш, јер ниси експерт у материји, али види како је тај вирус разорно деловао на Терзина и шизофренизовао га.   

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...