Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Вероватно ће све ово да иде на врховни суд (где иначе Трамп има предност јер има већину судија). Ако се у међувремену не побију на улицама. 

Читам да су око Беле Куће подигнуте барикаде и да су по већим градовима продавнице затворене и забарикадиране јер се очекује хаос. 

А постоји и опција, мала додуше, да буде нерешено. Обојица да добију по 269 гласова (не знам колико је то реално са садашњом расподелом добијених гласова и оних што су преостали). Онда о председнику одлучује конгрес гласањем, а о потпредседнику сенат.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Пратио сам синоћ. Готово у свим државама је Бајден кренуо јако, да би на 50% Тарамп кренуо да га стиже и престиже. Предност се готово у свим кључним државама повећавала у корист Трампа. Одједном се дешава прекид бројања, тај тренд се прекида и све се окреће за 180 степени. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

Ako su izmišljali glasove, onda su paralelno morali navlačiti i Trampu da ne bude sumnjivo. Ono u vezi, 89%. To nekako ne pije vodu. 

Izglednije je ovo gdje ima nagli skok glasova za Bajdena bez da je Tramp išta dobio, da se istraži da li je takva struktura u svim ostalim državama i da mi je uopšte moguće da baš od poštanskih glasova koje se broje kasnije nema glasova za Trampa. 

Морали су ако су паметни. Али је питање да ли су паметни. Проџект веритас каже да има доказе преваре, и РНЦ је већ спремио тужбе. 

Мислим пази, гледај висконсин и мичиген.. броје гласове.. ок.. трамп води.. онда од једном престају да броје гласове.. као "спава им се" одлазе кући и најављују сутра. Онда од сутра, од једном креће бајден да води. 

на све то додај све ове чудне ствари, и имаш основану сумњу за превару. Не кажем да је тачно, ал да има дима ... и те како. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Вукашин рече

Пратио сам синоћ. Готово у свим државама је Бајден кренуо јако, да би на 50% Тарамп кренуо да га стиже и престиже. Предност се готово у свим кључним државама повећавала у корист Трампа. Одједном се дешава прекид бројања, тај тренд се прекида и све се окреће за 180 степени. 

Баш тако. И од једном долазе неки гласови где бијден добија по 150 000 а трамп ни један. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

Ali baš da nema nijedan značajan grad koji ga podržava je strašno i poražavajuće. Ne znam da li je oduvijek tako, ali ovo svjedoči o debeloj podjeljenosti američkog društva. Ovo će im se jednog dana obiti o glavu, moža baš za vrijeme ovih izbora ustanu jedni na druge. 

Bas to. A imaju na umu, ko god vlada drzavom, gradovima uglavnom vladaju demokrate. Posebno kod americkih "mail in glasanja" ima mnogo, ali mnogo..... mesta za prevaru. 

Biden vodi zahvaljujuci tim glasovima. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, GeniusAtWork рече

Вероватно ће све ово да иде на врховни суд (где иначе Трамп има предност јер има већину судија). Ако се у међувремену не побију на улицама. 

Читам да су око Беле Куће подигнуте барикаде и да су по већим градовима продавнице затворене и забарикадиране јер се очекује хаос. 

Ja se iskreno nadam da demokrate nisu pokrale izbore, vec da je tramp posteno izgubio jer ce to da urnise sjedinjene americke drzave a sa njima i ceo svet. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, fsa рече

Оно што многи Срби не разумеју, а и људи из света, у америци не гласају људи у смислу индивидуа већ заједнице. Федерална влада није скуп индивидуа, већ скуп заједница. И заједнице бирају представнике ЗАЈЕДНИЦА, а не индивидуа. 

Систем је уређен тако да бројније заједнице немају моћ само због бројности. 

То је систем децентрализације. У супротном систему, веће заједнице би увек надгласавале јаче и гурале федералну власт у своју корист. 

Што се дешава например у Србији, где се већим градовима поклања много више пажње, много се више улаже у њих итд. 

Зато имамо ситуацију да нам трећина земље живи у једном граду и да су преоптеретили систем у београду. 

Подели на овим сајтовима

"Džo Bajden, kandidat Demokrata na predsedničkim izborima u Americi, večeras je proglasio sopstvenu pobedu.

Prilikom objavljivanja pobede Bajden nije mogao da se seti u čemu je pobedio te je stajao pred kamerama par minuta zbunjen i odsutan. Potom je zatražio pomoć izbornog štaba koji mu je doturio tekst na kome je pisalo svega par reči: “Pobedio sam na predsedničkim izborima, hvala građanima Amerike”.

Nakon što je pročitao reči koje mu je doturio izborni štab, Bajden se opet zbunio pa je rekao da je njegova pobeda nad Obamom sasvim zaslužena jer je smešno očekivati da crnci pobedite u Americi na predsedničkim izborima.

Mediji su nakon ovoga prekinuli izveštavanje iz izbornog štaba Džoa Bajdena."  :)))

https://zicer.org/2020/11/04/bajden-proglasio-sopstvenu-pobedu-ali-zaboravio-cega/?fbclid=IwAR2ywdZWnEibHeE5tg97gqESCYePCt99bp1r3lMgTQXUnLteHLoCT5GNNIE

Подели на овим сајтовима

Баш ме је изненадило да је Трамп изгубио у Мичигену и Висконсину. У Висконсину, посебно у Милвокију постоји бројна српска заједница, и били су баш активни у кампањи за Трампа, али ето није вредело.

Не видим како ће Трамп ово окренути. Ови су већ почели са пропагандом како не признаје избор и право америчких грађана...

Ваља сад опет трпети четири године Бајденову администрацију, има сад да нас стишћу ко змија жабу око Косова и Републике Српске.

Подели на овим сајтовима

Ahahaha..moram se nasmijati jer ovo je brutalno. Stvarno nisam nikad pratio značajnije američke izbore, pa tako nisam imao pojma da je situacija ovako polarizovana na selo - grad. Tramp je praktički kandidat seljana, a Bajden građana. Tramp je u Pensilvaniji imao 13% prednosti na 64% izbrojanih glasova, sada ima samo 2% prednosti i ako je ovakav tempo padanja, Bajden okreće i Pensilvaniju na 95%. 

image.png

Okrenuće čini se i Džordiju i Sjevernu Karolinu...Tramp praktički ništa do kraja neće dobiti osim eventualno Aljaske. Ako je ovo slučaj onda mu je bolje da ne pomišlja da izlazi na vrhovni sud jer će se samo izblamirati. Da je jedna država okrenuta nekim muljanjem pa ajd, ali njih 5 je prosto nemoguće a da nije u pitanju socijalni inženjering brutalnih razmjera kojeg bi otkrio i Pantelija iz Pribilovaca. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...