Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 16 часа, Juanito рече

Има, има. Огромна је то странка била, са брдом присталица. Имаш две опције: да забраниш три будале и даш им на публицитету или да их једноставно тихо пратиш и пустиш да сами нестану.

Imaju tri opcije.Biznis klasu u jednom pravcu,da se leče ili da idu pod mačo bato.0703_read

A ovo tolerisanje pedofilije zapravo pokazuje svu moralnu dekadenciju modernih društava.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Православни Србин рече

Можеш да се удараш колико год хоћеш, али и сам знаш да је ово чињеница. Према томе...

Шта је бре чињеница? Исламске ”породице” су робовласничке творевине у којима су жене дословно робови. Не видим шта ту има да се велича. Онај ко мисли да је то некакав светли пример насупрот ”модерним западним породицама са мало деце и себичним људима који мисле о каријерама и проводу”, тај није баш у винклу...

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Juanito рече

А из којих сте цртаних филмова покупили те идеје? Одакле вам идеја да су људи у модерним друштвима против породице, а нарочито да сматрају породичне људе фашистима и екстремистима?

Па друштва у којој доминира радикални феминизам, друштва у којима се пропагирају ,,хомосексуални бракови", друштва у којима цветају разврат, у којима су легализована проституција, у којима се све групише око јурњаве за новцем и каријером, итд-таква друштва не могу да се назову друштвима која подржавају породицу. Извини, али једноставно то не иде заједно. Друштва у којима су абортуси легализовани. Друго, ,,модерна" друштва итекако раде на разарању породице. Један од тих примера је и ,,закон против насиља у породици", који сад желе да уведу у Србију, а који су већ уведени у Европи. По том закону, родитељ не сме да удари дете никада, чак ни у васпитне сврхе. Наравно да нико не подржава насиље у породици, али васпитне батине нису насиље у породици, већ средство васпитања детета. И свако ко је родитељ зна то и свако ко је родитељ се не слаже са таквим законом. А такав закон каже да ако родитељ удари дете, иде у затвор. Дакле, буквално држава вам улази у кућу и меша се у ваше васпитање детета. Зар то није тоталитаризам? Зар то није уперено против породице? Наравно да јесте. 

Ево, мени је причао брат своје искуство кад је био у Немачкој. Видео је, каже, тамо, како дете иде са родитељем (оцем) и стално удара оца, безобразно се понаша, чак га је у једном тренутку гађао соком. А отац ништа, никако није реаговао да заустави дете које је дивљало. Касније је мој брат упитао једног другог човека Немца, зашто отац не реагује, а овај му је са смешком рекао: ,,Кад би регаовао, кад би га ударио", завршио би у затвору". Дакле, дотле то иде. И многи размишљају овако: ,,зашто да имам децу, када нећу моћи ни да их васпитавам, јер ће држава да ми се меша у то". Писао је Миша Ђурковић доста о овом проблему. Такав закон јесте противпородичан, у име заштите деце, се руши хијејархија у породици (која је нужна, да би она опстала), не дозвољава се родитељима да васпитавају децу. Такви закони јесу атак на породицу.

Мислим, можеш ти да причаш шта год хоћеш, али чињеница је да да у ,,модеррним" друштвима влада лош наталитет, да се бракови и породице распадају, и да има пуно абортуса. То је чињеница. То не би било тако да та друштва нису против-породична. 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Кратос рече

Imaju tri opcije.Biznis klasu u jednom pravcu,da se leče ili da idu pod mačo bato.0703_read

A ovo tolerisanje pedofilije zapravo pokazuje svu moralnu dekadenciju modernih društava.

Мислиш да ћеш игнорисањем онога што саговорник пише и намерним лупетањем да промениш чињенице?

Нико их није толерисао. Читаво друштво је било против тих лудака, нису успели да а добију подршку 30 људи и угасили су партију. И медији су их нон-стоп прозивали. Ако мислиш да Холанђани толеришу педофилију, неинфомиран си, глуп или намерно лупаш. Под игнорисањем мислим на игнорисање од стране судске и извршне власти, а не од народа.

Ако мислиш да им је требало судити за само заговарање спуштања законске границе за сесксуални однос, ту већ не знам какви су закони које земље и могао бих да се сложин да их је барем требало позвати на суд. Неки компетенти правник који приде познаје холандски закон би о томе могао да каже нешто више. Ако мислиш да им је једноставно требало одсећи главу или протерати из земље без икаквог суда, онда немаш појма о животу. Модерна друштва не секу главе тек тако не зато што сви нешто посебно воле разне лудаке и зато што сте Мирољуб и ти много паметни, а сви остали много глупи. Устав, закони и судство постоје у модерним друштвима не да би штитили оне који су криви за нешто, а нарочито не неке психиће, него постоје да заштите оне који нису криви. Боље је не одсећи главу неком педофилу који само прича, него одсећи главу неком потпуном невином кога су, рецимо, политички противници прогласили педофилом или се просто не свиђа руљи. А теби ако се свиђа сечење глава, имаш тамо по блискосисточним вукојебинама пар земаља које то чине, изволи иди у њих.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Juanito рече

Шта је бре чињеница? Исламске ”породице” су робовласничке творевине у којима су жене дословно робови. Не видим шта ту има да се велича. Онај ко мисли да је то некакав светли пример насупрот ”модерним западним породицама са мало деце и себичним људима који мисле о каријерама и проводу”, тај није баш у винклу...

Чек, чек сад, ти који си до мало пре нападао ,,исламофобичне" Ауророве тврдње и то баш на овој теми, ћеш изгледа и сам да кренеш његовим путем. Јер, ово што си сада написао је груба генерализација. Не желећи, наравно, да спорим да има и тога што си ти навео, али зар можемо да тврдимо да су све њихове породице такве, у којима су жене робови и слично?

А што не би питао саме муслиманке да ли су робиње или нису? Ајде да ти и поверујем да је тако у Саудијској Арабији, где владају државне стеге и где се не може другачије, али шта је са Европом? Видимо да су муслимански бракови и овде чврсти и утемељени и да опстају без обзира на све? И да, у Европи су муслимански бракови углавном моногамни, а не полигамни, из вишењ разлога.Дакле, није баш све тако црно како би ти хтео да прикажеш. И нису сви муслимани манијаци који се понашају као робовласници и третирају своје жене као робиње. Али, једноставно, брак и породица су им на првом месту, испред каријере, новца, итд. 

И нисам величао ја Ислам и њихов модел брака и породице,, не сматрам да је то ,,идеални пример породице" јер ту има итекако доста проблематичних и са хришћанске тачке неприхватљивих ствари (рецимо, убијање девојке ако није невина пре брака, полигамија, убијање оних који почине прељубу, то да муж сме да бије жену, и низ других шеријатских одредби које су неприхватљиве), већ сам само рекао да је код њих, у њиховом друштву, све у служби брака и породице. Јесте, они погрешно у много чему поимају брак и породицу, али томе како га они поимају, све је подређено. То сам хтео да кажем. 

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Juanito рече

Ти си баш онако до коске оптерећен педерима...

Није он ,,оптерећен педерима", него ти човек указује на чињеницу да друштво које легализује нешто као што је ,,истополни брак", које уводи одреднице ,,родитељ 1" и ,,родитетељ 2" не може да се назове другачије него против-породично друштво које обесмишљава саму институцију брака и породице.

То је чињеница.

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Кратос рече

Доносиш закључак о читавом Западном свијету на основу ЈЕДНЕ МИНОРНЕ СТРАНКЕ коју скоро нико не подржава у ЈЕДНОЈ МАЛОЈ ЗЕМЉИ која нема никаквог пресудног утицаја на Западну хемисферу.

Ако ово није највећи "strawman" којег сам икад видјео.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Православни Србин рече

Није он ,,оптерећен педерима", него ти човек указује на чињеницу да друштво које легализује нешто као што је ,,истополни брак", које уводи одреднице ,,родитељ 1" и ,,родитетељ 2" не може да се назове другачије него против-породично друштво које обесмишљава саму институцију брака и породице.

То је чињеница.

Те одреднице су у Шведској, не Холандији. Људи причају о Холандији. Нису све Западне земље исте.

#NotAllWesternCountries

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Православни Србин рече

Чек, чек сад, ти који си до мало пре нападао ,,исламофобичне" Ауророве тврдње и то баш на овој теми, ћеш изгледа и сам да кренеш његовим путем. Јер, ово што си сада написао је груба генерализација.

Немам времена да одговарам на све ово што пишеш и мислим да је губљење времена јер је у главном у питању једна велика фантазија са елеменитма истине ту и тамо. Живим тренутно у једном од законски најлибералијних друштава у Европи које је уједно и једно од најомрженијих од стране традиционалиста и гусларских ”бранитеља” породице. Друштво је поред тога и изразито феминистичко. Да ли је морално пропало? Па и не бих баш рекао. Људи су у просеку врло конзервативни, доста је породица с троје деце, доста тога се баш онако врти око породице итд. Мени се лично друштво не свиђа превише баш због тога што је изразито конзервативно. Све је као у неком огромном манастиру, што никако не одговара мени хедонисти, за разлику од јужних страствених друштава (која су, што је јако интересантно, законски мање либерална) у којима се осећам ко свој на своме.

Само ћу одговорити на ово цитирано. Нападам Ауророве тврдње које се заснивају на фалсификиовању или селективном посматрању историје. И не нападам то што тврди да су муслимани чинили грозоте (свакоме је то јасно), него зато што грозоте ”његових” игнорише. Представља црно-бели свет као неку митску борбу витезова европског добра против мрачних војника исламског зла, а у реалној историји је све било препуно зла са свих страна. 

Иначе сам и сам ”исламофоб”. Сматрам да је ислам какав је данас једна заостала религија некомпатибилна са савременом цивилизацијом. Ту се слажем са Аурором. А лично ми је најгоре од свега како третирају жене. Јер ја највише на свету волим жене.

Али се у барем две ствари разликујем од Аурора по поглду на ислам. Прво, ислам није исти у свим земљама. На пример, арапски и пакистански је 100% зло, турски је и тамо и вамо, индонежански и ирански су ОК. И ту не мислим на неки званични државни ислам тих земаља, него на личну веру људи из њих. Људи из земаља са ”добрим исламом” имају нула проблема да се интегришу у модерна друштва и живе као и сви остали, а да при том и даље верују. Друго, не сматрам да није могуће да ислам прође кроз просветитељску фазу чак ни у овим лудачким земљама и постане компатибилан са модерним друштвом. Мислим да ће се то десити пре или касније. 

Један мој другар (који није феминисткиња) је пророковао да ће арапски свет огрезао у племенској жабокречини спасти арапске жене кад једном схвате да су потпуна људска бића способна да досегну звезде. Надам се да је у праву.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Православни Србин рече

већ сам само рекао да је код њих, у њиховом друштву, све у служби брака и породице. Јесте, они погрешно у много чему поимају брак и породицу, али томе како га они поимају, све је подређено. То сам хтео да кажем. 

Небитно је што је њима све подређено породици, ако им је породица тиранска институција по својој структури. Ја на овакве аргументе гледам као на игнорисање чињенице да овакви системи производе брдо неслободних људи који због тога не моу да остваре своје пуне потенцијале и буду заиста одговорни за своју судбину и своју срећу, само ради неког "вишег интереса" који се своди на то "да нас је више од ЊИХ - па ко год је тренутно популарни баук". Квалитетнија је породица која одгоји једно дијете, али у добром, квалитетном и слободном систему и окружењу гдје то дијете може да оствари највећи могући дио својих капацитета, без спутавања због тога што је мушко/женско, друге расе, вјере, нације или музичке оријентације ( мада бих за ово задње ја лично сјекао главе одређенима, ал хајд... ) - што се управо ради у ултраконзервативним друштивма ( не само исламским ). "Немој са њим/њом, он/она ти је нешто другачије и то не ваља, због, јер , ето.". Окачи ти мачку о реп концентрисање око породице када је та породица неспособна да одгоји квалитетне људе.

Оно гдје ти заиста признајем да си у праву јесте да на Западу тренутно постоји дефицит културних вриједности које би утицале на нешто веће посвећивање пажње породици као појму, као институцији и њеној важности и важности неких конзервативних вриједности и њиховој користи за појединца и друштво. То заиста је истина, само је проблем што тај вакуум стално покушавају попунити некакви идиоти који варирају од религиозних клерикалних зелота до нациста. А то је случај и код нас. Гдје имаш здраву конзервативну и националну странку или покрет или макар неку оргнаизацију, инситтуцију? Ниђе. Двери фурају неки зелотизам и фазона из 19.-ог вијека, Радикали фурају национализам који нема ниједне вриједности до доминације над другим, а СНС је оличење мејнстрим конзервативаца који само гледају голи интерес. А СПЦ да не спомињем...

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Ћириличар рече

Напротив има. Када су друштва сиромашна, породице имају више дјеце, али како се економско стање побољшава онда се број дјеце генерално смањује. То је добро познат и неоспоран тренд који захвата и европске муслимане. Исламска друштва нису превише богата и у таквим друштвима имаш висок наталитет и наравно тврдокорни конзервативизам.

Па имаш ти и врло богата исламска друштва. Нису сва исламска друштва сиромашна. Не, има и богатих. А и богата и сиромашна исламска друштва имају скоро исти (висок) наталитет. Ево, одламак из текста који сам поставио:

Пребогати Катар је 2007. имао 807.000 становника, а 2050. ће нарасти на 1.330.000. Саудијска Арабија ће се више него дуплирати у том периоду - од 24.735.000 у 2007. нарашће на невероватних 54.700.00 душа. Или Иран који се спомињао као ретка исламска земља која је успела да смањи пронаталитетно понашање 2007. је имао 71.208.000 становника, а 2050. ће имати 105.500.000 становника.

Дакле, без обзира да ли је нека исламска држава богата или није, њен наталитет расте великом брзином. Што значи да економија нема везе са тим. Мирољуб Јевтић каже да висока религиозна свест муслимана (а Ислам је религија која, као и Хришћанство и Јудеизам, подстиче наталитет код својих следбеника) највише утиче на раст становништва исламских држава. Исто то, професор Јевтић примећује и код других култура чије је становништво изузетно религиозно. Ево још један одломак:

Иста је ситуација и у другим културама и заједницама где је религија изузетно јака. Погледајмо пример Филипина, као једне од најкатоличкијих средина на свету. Филипини ће од 87.960.000 у 2007. нарасти до 2050. на 127 милиона. Или најразвијенија земља на свету САД. У либералном и пребогатом Вермонту 2006. стопа наталитета је била 1,69, мање него у сиромашној Србији. А у веома религиозној, мормонској Јути 2,63.

Аналитичари јасно истичу да је то резултат високе религиозности у Јути и виског образовног нивоа жена у Вермонту и белој расној хомогености.

Из ивога, професор Јевтић доноси закључак о кључном утицају религије на ово питање. И баш зато што је религија слаба у свести европских народа- он на основу тога закључује да је код њих лош наталитет. На пример, по броју атеизма, на првом месту је Француска, а оа држава предњачи и по лошем природном прираштају. Увиђаш ли везу? Иста је ствар и код нас Срба, иако се велики део изјашњавају као православци, заиста је мали број људи који су религиозни (што се може видети и по присутности људи на Литургијама недељом), што само даје за право пеофесору Јевтићу.

Додуше, јесам погријешио што сам рекао да су САМО економски разлози у питању.

Види, кључна ствар је свест људи. Ако људи имају свест да је добро рађати децу, они ће је рађати без обзира на велика давања, социјалне услове или богатство државе и њено економско стање. То је чињеница и ови примери који су наведени у тексту потврђују то. Свест је кључна, а свест доста зависи и од културе која доминира, а ова данашња ,,модерна" култура је, како ју је лепо назвао Миша Ђурковић, ,,култура смрти". И последице су очигледне.

Хоћу рећи, у вукојебинама немаш школа, позоришта, кафића, факултета, заната итд. а све то кошта и што више економске активности има, то су минимални стандарди већи. Минимални стандард за тинејџера у Америци је луксуз за одраслог човјека у руралној Србији. Економски стандарди нису јеидни узрок, али јесу свакако најзначајнији. Остало је све шлаг на торту и блага корекција тога. О томе причам.

Чекај, хоћеш да ме убедиш да у Србији и у европским земљама, нема пара за одгајање деце, али има за провод, има за дрогу, има за масовна опијања, итд. Па погледај шта најбоље ради у европским државама. Кладионице, друже. Кладионице цветају по целој Европи. И шта сад, хоћеш да ме убедиш да се имају паре за то, а немају се паре за за децу и њихово одгајање и образовање? На крају крајева, и тај абортус, друже, кошта и то скупо. Одакле им паре да плате абортус, а немају пара за за децу и њихово одгајање и школовање?

Европске земље су богате, ако људи добро живе у њима, онда нема логике да одустају од деце и породице, јер немају пара за њихово одгајање и школовање. Требало би да буде супротно. Али није проблем у парама, у економији, пара има, али нема свести, друже. Свест код европских народа је таква да се добро ужива (влада велики хедонизам и индивидуализам, а за породицу су потрребни одговорност и жртвовање за друге), да се јуре паре и каријера. И зато наталитет пада. Иако чак неке државе дају велика давања за многодетне породице, џабе им је то, кад су им у свест увалили да је то мање битно у односу на неке друге ствари. Такође, ови против-породични трендови и закони који се доносе, а о којима сам већ нешто говорио. Што рече један наш песник ,,ове законе праве тако да људи више и не помишљају да рађају децу, а изгледа да то и јесте циљ". 

Или, ево, чист пример, моја кума је радила у Бечу код једне жене, која је изградила пуно кућа, развила велики бизнис, направила сјајну каријеру, паре има не зна ни сама колико итд. Али, децу нема, нема породицуа. Није стигла, како сама каже. Често је плакала и жалила се мојој куми како би дала све што има да је успела да заснује породицу и има децу. И каже да не зна шта има, али да не зна ни ко ће то да наследи, итд. Е управо је то последица тог ,,модерног" друштва које влада у Европи.

Економија наравно да је важна и нико не спори економске факторе, али далеко од тога да су они најзначајнији.

Индија је генерално сиромашно друштво, као и Кина, док Јапан већ има демографску кризу - а све су то државе са јаким вриједносним ставовима према породици и сл. Економија им утиче на наталитет. У Јапану људи рјеђе ступају у брак због економских прилика, јер желе да буду спремни на породицу финансијски па то одлажу колико треба. У Индији милиони немају за љеба да једу па се коте к'о зечеви што су сиромашнији, а што су богатији имају мање дјеце ( а све унутар истог вриједносног система ).

Јапан је у таквом стању јер су му наметнули исту идеологију каква влада у ЕУ. Нема везе са економијом, већ са свешћу опет. Да се јури каријера, да се стичу паре. И ако се све концентрише на то, тешко се нађе простор за децу и породицу. 

Не кажем да каријера и посао и паре нису важне, али кажем да друштва која то постављају као главни циљ (а ,,модерна друштва" раде управо то), имају проблем са наталитетом, јер онда су брак и породица нешто споредно у односу на то.

А има и богатих друштава која имају позитиван природан прираштај, управо та друштва негирају твоју тврдњу да економија директно утиче на наталитет. Најважнија је свест народа.

Муслимани који се асимилују у европску културу исто биљеже мањи природни прираштај. Оно што је веома занимљиво јесте у БиХ гдје Бошњаци годинама имају позитиван природни прираштај ( ваљда јер нису имали гдје да масовно емигрирају, попут Хрвата у Хрватску и Срба у СРбију ) али и њима временом је све мањи и мањи.

Ти муслимани се очигледно секуларизују или атеизују. Да, навео си пример наших Бошњака. А ја у томе што и њима почиње да пада наталитет, не видим никакву економију, већ видим управо да код њих опада њихова религиозност. Јер, гледај, они су све мање религиозни, мислим на Бошњаке. Пију алкохол, једу свињетину, излазе по дискотекама, не поштују основна начела Ислама. Секуларизују се, многи постају атеисти.

И са падом степена религиозности, опада и природни прираштај. Е у томе ја видим везу. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

Али се у барем две ствари разликујем од Аурора по поглду на ислам. Прво, ислам није исти у свим земљама. На пример, арапски и пакистански је 100% зло, турски је и тамо и вамо, индонежански и ирански су ОК. И ту не мислим на неки званични државни ислам тих земаља, него на личну веру људи из њих. Људи из земаља са ”добрим исламом” имају нула проблема да се интегришу у модерна друштва и живе као и сви остали, а да при том и даље верују.

Ало, а Међедистан си заборавио?

Ја се чак смијем усудити рећи да су Бошњаци најбољи муслимани, што се тиче разумности у вјери и компатибилности са Јевропом. Немају проблема у Њемачкој, као ни Нијемци са њима ( иако опет највише преферирају Хрвате, па онда Србе. Оно градационо ).

Meanwhile in Bosnia.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Ћириличар рече

Породичне вриједности се требају промовисати, али не од стране таквих ликова и са таквим концептом. Ено, Зукорлић по 8-9 дијете напраиво, које ли већ. Мислиш ли да би неки обични Бошњо из Санџака правио толику фамилију? Мало морген, нема он пара к'о муфтија. Од чега да храни онолику ђечурлију?

Нема везе са парама то. Али и обичан Бошњо има по три у просеку. Не кажем ја да се треба правити фамилија од по десеторо деце. Само кажем да је тренд који је код нас (једно дете или ниједно, плус број абортуса) катастрофалан и да нас води у нестанак. Пусти ти Бошње или Шиптаре, они немају проблем те врсте какав ми Срби имамо. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...