Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 19 минута, Juanito рече

Етикета ”политичка коректност” је изгледа за вас квази-либертаријанаца постала исто што и ”расизам”, ”фашизам” и ”мизогинија” за ове друге.

Шта јесте политичка коректонст? Одбијање да отворено говориш о неделима и катастрофалном понашању муслиманских Арапа, наметања израза Ром или Африкан Мерикан уместо на Циганин и црнац итд. Има много примера данас.

Шта није политичка коректност? Нека будала извали неку глупост и ти му кажеш да је будала.

Разумеш ли? Политичка коректност је када нећеш да говориш о нечему што је објективно истинито да се неко не би увредио. То да су робови и имигранти исто није уопште тачно (нити може објективно бити, него се заснива на субјективној дефиницији тих појмова). Самим тим неко ко мисли да је у питању идиотско поређење не може бити политички коректан или некоректан.

Испаде сад да никоме не смеш ништа да приговориш да те комуњаре-либертаријанци не би напали да си политички коректан. Понашате се ко незрели левичарски студенти с Берклија и њихови професори.

A? Nista od ovoga nisam razumeo. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

1 hour ago, uros рече

Moguce da je politicki potez da kupi malo vremena,

Glasači bi hteli something for nothing i "besplatno zdravstvo", a njegova politička analiza mu sugeriše da ne treba da im kaže da to jednostavno ne postoji i ne može. :)

Eto to je problem, neće da im saopšti istinu i realnost jer se to njima ne bi dopalo i jer bi ga koštalo politički, zato ide ObamaCare v2.0. :) Ljudi će generalno da biraju nekoga za koga misle da će da im da free stuff, izbori mu dođu aukcija kradenih dobara...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, uros рече

Ne kapiram zasto padanje u nesvest na te izjave? U kom to udzbeniku leve politicke korektnosti pise da je poredjenje imigranata i robova "no-no"? 

U kom udžbeniku alt-right političke korektnosti piše da je objasniti zašto je neko moron "no-no"?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Glasači bi hteli something for nothing i "besplatno zdravstvo", a njegova politička analiza mu sugeriše da ne treba da im kaže da to jednostavno ne postoji i ne može. :)

Eto to je problem, neće da im saopšti istinu i realnost jer se to njima ne bi dopalo i jer bi ga koštalo politički, zato ide ObamaCare v2.0. :) Ljudi će generalno da biraju nekoga za koga misle da će da im da free stuff, izbori mu dođu aukcija kradenih dobara...

Jeste, ali to je tako u svakoj zemlji na svetu _osim_ Amerike. Upravo zato Amerika i jeste mesto na kom se lomi opstanak civilizacije. U svakoj zemlji na svetu bi izbore dobio neko ko obecava "free healthcare" ali u Americi je jedan od najvaznijih razloga zbog kojih je Tramp pobedio upravo to sto je obecao da ce ponistiti Obamacare. To mu je donelo vise glasova nego svi drugi issues zajedno. Ozbiljno sumnjam da on nije svestan toga. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

U kom udžbeniku alt-right političke korektnosti piše da je objasniti zašto je neko moron "no-no"?

Znam da je vama levicarima najvaznija agenda 'virtue signaling' i da se tamo najbrze stize tako sto nekoga nazovemo "idiot", "moron", itd. Standardna milion puta vidjena varijanta.

Samo mi se pomalo gadi neverovatno velika medijska halabuka koja se desila oko toga sto jedan _crnac_ (dakle potomak robova u Americi) rekao su i robovi imali "American dream". Ta potreba da odmah zajedno sa celom levicarskom medijskom masinerijom stanemo u hor i budemo veci-katolik-od-pape self-righteous osudjivaci nekorektne izjave je jednostavno malo jadnjikava. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, uros рече

Znam da je vama levicarima najvaznija agenda 'virtue signaling' i da se tamo najbrze stize tako sto nekoga nazovemo "idiot", "moron", itd. Standardna milion puta vidjena varijanta.

Mali problemčić sa tvojom besmislenom tvrdnjom je to što:

1. nisam levičar

2. nemam čak ni ideju o tome šta je 'virtue signaling' 

Цитат

Samo mi se pomalo gadi neverovatno velika medijska halabuka koja se desila oko toga sto jedan _crnac_ (dakle potomak robova u Americi) rekao su i robovi imali "American dream". Ta potreba da odmah zajedno sa celom levicarskom medijskom masinerijom stanemo u hor i budemo veci-katolik-od-pape self-righteous osudjivaci nekorektne izjave je jednostavno malo jadnjikava. 

Pojma nemam kakva medijska halabuka se desila oko ovoga, meni se sve medijske halabuke gade... samo znam da je svako ko robove nazove imigrantima moron... iz sasvim očiglednih razloga koje "nemoronima" uopšte nema potrebe ni objašnjavati... 

Takođe, nema ništa nekorektno u toj izjavi tj. ne znam prema kome bi ta izjava bila nekorektna... nije nekorektna, samo je retardirana... nešto si pomešao, ili si mene pomešao sa nekim drugim...

P.S. Nisi odgovorio na moje pitanje, a baš sam ozbiljno pitao... u čemu je problem da kad misliš da je neko moron napišeš da je moron... ili da napišeš da je nečija izjava moronska?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, uros рече

Jeste, ali to je tako u svakoj zemlji na svetu _osim_ Amerike. Upravo zato Amerika i jeste mesto na kom se lomi opstanak civilizacije. U svakoj zemlji na svetu bi izbore dobio neko ko obecava "free healthcare" ali u Americi je jedan od najvaznijih razloga zbog kojih je Tramp pobedio upravo to sto je obecao da ce ponistiti Obamacare. To mu je donelo vise glasova nego svi drugi issues zajedno. Ozbiljno sumnjam da on nije svestan toga. 

Стварно? о.О На здравственом се ломи цивилизација?

У то име, ево једног занимљивог снимка, са републиканског "town hall" састанка са конгресменом:

И друго, препоручујем да се погледа дебата Бернија Сандерса и ТЕда Круза о здравственом осигурању. Има у првом дијелу дебате јако занимљив дио гдје једна жена устаје и говори како јој је Обамакер спасио живот, а касниеј устаје друга жена која говори како ој је Обамакер ограничио могућност да запосли преко 50 радника и прошири посао.

Тед Круз форсира наравно овај други примјер, а Краудер полуди јер је Берни ту жену наводно "умањио и увриједио", док се скреће пажња са компаратива - једној особи је живот спасен, другој је ограничено да заради више пара. Као да је у том трнеутку дебата и потребна када се упореде користи и штете? Мада опет, шта и ја трабуњам.... наравно да је потребна... Muh fridum...

А ево једног занумљивог погледа на амерички здравствени систем. Шта мислите, раја, колико му стоји аргумент да САД никада неће имати универзално здравствено осигурање јер је мултикултурално друштво?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, uros рече

Бураз, сад озбиљно, без конфронтативног става - претварате се у оне против којих сте се највише борили. Док су лијеве будале викале "расиста, сексиста, хомофоб и нациста", ви сада вичете "политичка коректност!" чим неко затражи макар зеру здраворазумске пристојности која не умањује и не скрива суштинску поруку изјаве.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Avocado рече

Mali problemčić sa tvojom besmislenom tvrdnjom je to što:

1. nisam levičar

2. nemam čak ni ideju o tome šta je 'virtue signaling' 

...meni se sve medijske halabuke gade

1. Ne verujem ti. 

2. Ne verujem ti ni ovo, ali hajde da objasnim zbog drugih: to je predstavljanje sebe u moralno superiornom svetlu u odnosu na druge zarad penjanja na lestvici socijalne hijerarhije istomisljenika. Uzivaocu pruza topli osecaj samopravednosti koji se dobija i od vrlinskog zivota samo bez vrlinskog zivota. Novozavetni fariseji su upraznjavali "virture signaling" u velikoj meri. 

Tebi se gade medijske halabuke? Ne verujem ti ni ovo. Na temi o Trampu si uvek bio prvi u redu ostalih papagaja koji su ponavljali mainstream osude trampa (poslednji put ono sa Svedskom, ako se ne varam). A mislim da svet nije video vecu i agresivniju medijsku halabuku nego onu usmerenu protiv Trampa u predizbornoj kampanji.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Ћириличар рече

И друго, препоручујем да се погледа дебата Бернија Сандерса и ТЕда Круза о здравственом осигурању. Има у првом дијелу дебате јако занимљив дио гдје једна жена устаје и говори како јој је Обамакер спасио живот, а касниеј устаје друга жена која говори како ој је Обамакер ограничио могућност да запосли преко 50 радника и прошири посао.

Тед Круз форсира наравно овај други примјер, а Краудер полуди јер је Берни ту жену наводно "умањио и увриједио", док се скреће пажња са компаратива - једној особи је живот спасен, другој је ограничено да заради више пара. Као да је у том трнеутку дебата и потребна када се упореде користи и штете? Мада опет, шта и ја трабуњам.... наравно да је потребна... Muh fridum...

Видиш, у тој дебати фали трећа, изузетно бројна опција - они којима је Обамакер толико повећао цене осигурања да нису више било у могућности да их плаћау за себе и за децу. У питању су људи који раде, средња класа. Добар део Трампових гласача су из те популације иако се ни у чему више не слажу с њим.

Такве небулозе су јако честа последица разних социјалних програма. У последње две године су један колега из Шпаније и један другар из Србије добили бебе у Холандији. Обданиште је овде ужасно скупо, типа хиљаду евра месечно. Неко лудило од цене (грант због милион регулација). Али наравно, држава помаже оне који не могу да плате. Што више зарађујеш, то те више кошта. У обе фамилије раде и отац и мајка и то обоје вискоквалификоване и добро плаћење послове. Испало је на крају да ће, након плаћеног обданишта, имати мање од оних породица у којима само једно ради, а држава помаже са обдаништем. То је страховито неморално и подстиче нерад и паразитирање. Е сад, неко ће рећи, то је последица лошег система, а не социјалних програма као таквих. Али волео бих да чујем једну земљу која има нормалне социјалне програме који се искључиво ограничавају на помоћ онима који немају, без негативних ефеката који превазилазе позитивне, као у овом случају кад ти се не исплати да радиш.

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Ћириличар рече

А ево једног занумљивог погледа на амерички здравствени систем. Шта мислите, раја, колико му стоји аргумент да САД никада неће имати универзално здравствено осигурање јер је мултикултурално друштво?

Је л' овај стварно мисли да постоје "low IQ countries". Тужно је веровати и да постоји сам IQ и не желети да читаш шта заиста каже когнитивна психологија о свему томе, али ово је већ дно.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Juanito рече

Је л' овај стварно мисли да постоје "low IQ countries". Тужно је веровати и да постоји сам IQ и не желети да читаш шта заиста каже когнитивна психологија о свему томе, али ово је већ дно.

Pogledaj par njegovih videa. Rudnik zlata, pravi :) Doduse, jako je dobar da testiras koliko si dobro argumentovan u svojim stavovima. Zamislis se na nekim stvarima.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ћириличар рече

Pogledaj par njegovih videa. Rudnik zlata, pravi :) Doduse, jako je dobar da testiras koliko si dobro argumentovan u svojim stavovima. Zamislis se na nekim stvarima.

Ма ОК, него не контам ту опсесију десничара IQ-ем, заиста.

Подели на овим сајтовима

@Ћириличар

Ево, погледао сам насучмично (лажем да је насумично) онај видео о ”објективизацији” жена. Супер цице у клипу. Знаш да сам се само тако свађао с Парадоксологијом на оној теми око те тобожње ”објетивизације”. Што значи да ми код типа не сметају сами ставови. Смета ми начин на који их брани. Читав видео пун псеудонауке и ”научних” радова о томе како се мушакрцима када виде рибу у бикинију активира у мозгу центар за коришћење алата. Булшит, какав бре центар за коришћење алата?! Друго, даје ”научни” рад који показује да су жене које имају доста сексуалних партнера лошији материјал за брак, док је код мушакраца обрнуто. Ма дааај! Где налазиш ове ретарде и зар стварно немаш бољи материјала за ”замишљање над својим ставовима”?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...