Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 30 минута, RYLAH рече

Čitaj šta kačiš sam. :)

Prvo, i ova je bila muslimanska divizija, formirana uglavnom od Albanaca koji su služili u 'Handžar diviziji'. Drugo, nije formalno bila deo nemačkih oružanih snaga.

СС Галиција Украјина

Koju sam spomenuo, ako se sećaš... :)

Da li si možda pročitao da piše 'Handžar divizija'? :D

Литванска СС дивизија 

Imaš i estonsku, ali su ovi sa Baltika smatrani nordijskom rasom... Rekao sam od nearijevaca (po onoj teoriji).

https://en.wikipedia.org/wiki/Azeri_SS_Volunteer_Formations - Азербејџански муслимански СС-овци

Muslimanski, a? :) Opet ta koincidencija, mora da je neka rasistička altrajt podvala u pitanju...

Pazi šta piše:

Tens of thousands of them were Muslims, where the majority of them came from the Soviet Union. In December 1941 a top secret memorandum ordered that the OKW was to create two Muslim units: the Turkestanische Legion, consisting of Muslim volunteers from Central Asia; such as Turkomans, Uzbeks, Kazakhs, Kyrgyzs, Karakalpaks, and Tajiks, and the Kaukasisch-Mohammedanische Legion from Caucasian Muslims volunteers; such as Azeris, Dagestanis, Chechens, Ingushes, and Lezgins.[3]

The German courting of the Soviet Muslims was part of Hitler's schemes for bringing Turkey onto his side and to advance control of the oil fields in the Middle East and Baku

Батали више те алт рајт глупости,

Na sve ovo dodaješ i ovaj bezobrazluk... :)

Okanuću se, čim se ti budeš okanuo komunjarskih, etatističkih i 'jakoinstitucionalnih' gluposti.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 16 минута, Ћириличар рече

Слобода, једнакост, толеранција, људска права, политичка права, демократија...

A šta ćemo sa ,,vizijom,, onog ćoravka o zlatnoj milijardi?El to ta tolerancija ,demokratija?Gde su politička prava države Srbije kada su ta satanistička goveda otela 15 % naše teritorije isceniravši Račak?Gde u bila ta prava kad su iscenirali Merkale za uvođenje sankkcija?Kad su izmislili da Sadam ima hemijsko oružije?Popišam im se na civilizaciju i sve njihove kvazivrednosti.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Аурор рече

Prvo, i ova je bila muslimanska divizija, formirana uglavnom od Albanaca koji su služili u 'Handžar diviziji'. Drugo, nije formalno bila deo nemačkih oružanih snaga.

Побогу, мислиш да не знам? Окачио сам ово јер си рекао да је СС Ханџар била једина СС дивизија састављена од муслимана, исто као што сам окачио оне азербејџанске доле.

Ево ти је и листа, па гледај https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Waffen-SS_divisions Имао си и белоруску СС дивизију. И руску (козачку). Ваљда сад треба нешто да се прикачи православнима због тога по тој логици?

пре 16 минута, Аурор рече

Na sve ovo dodaješ i ovaj bezobrazluk... :)

Шта је безобразлук, човече?!

Качиш неке глупости које везе са истином немају, тотално опуштено настављаш да их качиш и кад видиш да немају везе са истином, ако ти прође онда те алт рајт глупости и лажи користиш за неку даљу аргументацију, а неко други ко ти каже да качиш глупости и лажи, и још ти каже како је стварно било у историји испадне безобразан?! 

Углавном, дошли смо до тога да је Хитлер штитио и највестије место православља, да никакав муфтија није имао везе са Коначним решењем, да су СС дивизије листом биле састављане од припадника нижих раса, ма које они религије били, а да Јевреји нису завршили на Мадагаскару због Савезника, значи хришћана, а не било каквих муслимана (иако ни у лудилу нису Савензици криви за коначно решење).

Ајмо даље да се играмо - ти качиш алт рајт историју, ја качим праву историју, па ми онда и даље причај да сам безобразан.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ћириличар рече

Слобода, једнакост, толеранција, људска права, политичка права, демократија...

Tako je. Sve to što si nabrojao vodi nestanku onog naroda koji poštuje te vrednosti. Pogotovo tolerancija.

fe954d8a3f9c0887304ba0252389ce6b.jpg

Što se tiče Rusije ona svakako nije tradicionalna. Činjenica da njihova Komunistička partija i dalje osvaja preko 20 posto glasova na svakim izborima i da im i dalje Lenjinova baslamova sifilisna lešina bleji na Crvenom Trgu u vavilonskom ziguratu govori dovoljno. Putinovi populistički potezi u vidu anti gej zakona i ne govore ništa o stanju u narodu. Svi veći gradovi u Rusiji se pretvaraju u Las Vegas. Prema zvaničnim podacima u Rusiji se izvrši 900 000 abortusa godišnje - to ti se čini tradicionalnim?

Drugo, niko ne negira "civilizaciju i vrednosti" zarad nataliteta. Samo dajem opis stanja stvari. Smatram da je svaka (re)akcija pogubna i može samo da ubrza propadanje i učini ga brutalnijim.
Ustvari pitanje je da li u uslovima savremene demokratije, onom društvu kom se javno mnjenje kreira od strane medija, uopšte postoji mogućnost autentične političke akcije . (Edvard Bernez)

Ajt-rajtaši greše jer su optimistični, veruju u političko rešenje, a sve to radi očuvanja "civilizacije i vrednosti" koji su izazvali sunovrat in the first place. Pravac kojim se krećemo je jednosmerna ulica koja se završava provalijom i samo je nastavak istorijskih procesa koji traju vekovima.

Opet kažem - ne worshipujem kult rađanja samo kažem da je pozitivan prirodni priraštaj preduslov svake dalje priče. Demografija je sudbina - Ogist Kont.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, RYLAH рече

лажи

We are so done here.

пре 12 минута, RYLAH рече

Ајмо даље да се играмо - ти качиш алт рајт историју, ја качим праву историју, па ми онда и даље причај да сам безобразан.

Kači šta hoćeš. :)

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, RYLAH рече

Лично Адолф Хитлер је био заштитник Свете Горе у Другом светском рату и гарант да се Светој Гори и њеним монасима неће десити ништа лоше. Шта би то требало да нам говори?

Ево слике која је била на уласку у Свету Гору 1942. године:

Да сте сви ви православни мали хитлери од којих си први ти! 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Ћириличар рече

Ајд што се знају лупити алт-рајташке глупости о којима се и да расправљати јер је и занимљиво, али ово је већ превише.

Али Пеђа Тумарало није алтрајт. Алтрајтовци нису лудити и прихватају савремену цивилизацију. Штавише, савремена цивилизација је за њих доказ супериорности Европљана који су је створили и доказ да остатак света није компатибилан са савременом цивилизацијом.

Пеђа пише инпирисан учењем традиционалистичких окултиста који верују у примордијалну традицију и противе се модерном свету (Генон, Евола, Калајић...). Они су за повратак Хипербореји, а модерна цивилизација му ту дође као Атлантида. Хиперборејски традиционалисти мере клваитет расе удаљеношћу од примордијанле традиције, тако да су Срби ту нижи од Швеђана. Алтрајтовци квалитет расе мере удаљеношћу од европске цивилизације у коју спадају и Срби који су били њен део чак и пре Швеђана, па може бити да смо и квалитетнија раса од њих. А још кад додамо да су Швеђани комуњаре, нема шансе да их алтрајтовци нешто високо рангирају. Хиперборејац се не везује за историју (иако је не негира), тако да нема проблем да ислам уклопи у целу причу уколико је у складу са Хиперборејом. Рене Генон је примио суфизам, ако се не варам. 

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Аурор рече

P.s. Zaboravio si još jednu SS diviziju sastavljenu od bosanskih muslimana uz vođstvo nemačkih oficira. :)

https://en.wikipedia.org/wiki/23rd_Waffen_Mountain_Division_of_the_SS_Kama_(2nd_Croatian)?wprov=sfla1

Нисам, ставио сам ти тамо линк са целим списком свих СС дивизија.

И не знм шта би то требало да докаже? У СС јединицама је било муслимана, католика, протестаната и православаца, не видим да си коментарисао било кога сем муслимане.

Ево, Хитлер је био заштитник Свете Горе. Шта то доказује?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 2/21/2017 at 0:30, Tumaralo. рече

Bliže su granicama Nemačke, Francuske, Belgije?

Ако не грешим, у самом Израелу, без Газе, нема превише муслимана, који би могли да се залуде ИСИС-ом и направе проблем. Друго, мени има смисла да је циљ акција по европским земљама у којима има доста муслимана покушај изазивања реакције домаћег становништва, чиме би локални муслимани били угрожени и пријемчивији за пропаганду ИСИС-а...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Nemoj da zaboraviš ovog gospodina

standard_634332711143711250.jpg

I on se zalagao za "povratak u Hiperboreju", dakle ovde:

549776_adae2e9f66a7cb6b5bb38439ca98d06d.

пре 43 минута, Juanito рече

. Хиперборејски традиционалисти мере клваитет расе удаљеношћу од примордијанле традиције, тако да су Срби ту нижи од Швеђана.

Promašio si opet. To bi bilo primitivno, nacističko, shvatanje rase. Za Evolu (nije mi poznato da se Genon bavio pitanjem rase) postoji rasa samo kao duhovna kategorija. Prema njemu, plemenitom belcu je daleko bliži plemeniti crnac neko plebejski belac. Plebejski belac bi bio onaj koji se, na primer, u politickom smislu indetifikuje kao komunjara ili libtard ali i kao nacista.

DerUntermensch.jpg

Uostalom politički nivo je sekundaran po značaju u razmatranjima tradicionalista. Politička dešavanja se posmatraju samo kao senka na zidu Platonove pećine. Ono što svedoči duh vremena a ne kao nešto što ima vrednost samo po sebi al opet svi su oni svesni "idealnog poretka" koji je nedostižan i koji je Platon već opisao u "Politea". U suštini u perenialnoj filozofiji nema ničega što se ne bi moglo podvesti pod platonizam.

Što se Kalajića tiče on je uglavom prepisivao od drugih. Ali moramo priznati da je prilično fascinantno to što je Dragoš još 1979 upozoravao na opasnost od islamizacije Evrope dakle u vreme kada su se svi "intelektualci" u SFRJ zamajavali nebulozama tipa  Samoupravljanja i Nesvrstanih xD

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Аурор рече

Muslimanski, a? :) Opet ta koincidencija, mora da je neka rasistička altrajt podvala u pitanju...

Pazi šta piše:

Tens of thousands of them were Muslims, where the majority of them came from the Soviet Union. In December 1941 a top secret memorandum ordered that the OKW was to create two Muslim units: the Turkestanische Legion, consisting of Muslim volunteers from Central Asia; such as Turkomans, Uzbeks, Kazakhs, Kyrgyzs, Karakalpaks, and Tajiks, and the Kaukasisch-Mohammedanische Legion from Caucasian Muslims volunteers; such as Azeris, Dagestanis, Chechens, Ingushes, and Lezgins.[3]

The German courting of the Soviet Muslims was part of Hitler's schemes for bringing Turkey onto his side and to advance control of the oil fields in the Middle East and Baku

А комотно игноришеш православне Украјинце на страни нациста, као и католичке Хрвате, Словаке, Мађаре?

СС дивизије су формиране на основу маргинализованих група у покореним земљама. У СССР-у је то етнички разнолико муслиманско становништо коме је најамњи заједнички именилац религија. На Балкану је то био етницитет, хрватски, бошњачки, албански... Нема то везе са исламом осим чињенице да су неки народи историјски муслимански.

Укратко, нису их правили ејр су муслимани, него јер су били супротстављени СССР-у и Русима, односно Југославији и Србима.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Кратос рече

A šta ćemo sa ,,vizijom,, onog ćoravka o zlatnoj milijardi?El to ta tolerancija ,demokratija?Gde su politička prava države Srbije kada su ta satanistička goveda otela 15 % naše teritorije isceniravši Račak?Gde u bila ta prava kad su iscenirali Merkale za uvođenje sankkcija?Kad su izmislili da Sadam ima hemijsko oružije?Popišam im se na civilizaciju i sve njihove kvazivrednosti.

Ово уопште нису противаргументи.

Какве везе имају ратови из деведесетих са друштвеним уређењем? То што је Србија насилно раскомадана је резултат политике ратова за коју је и сама добрим дијелом крива - а то не мијењају ствари да су Маркале или Рачак исценирани ( мада и да јесу исценирани, то не мијења уопште ралност да је Сарајево брутално држано под опсадом и да су српске снаге чиниле репресију и злочине над Албанцима на Косову и ту нема аргуметна "али мама и они су нас тукли!". Туђе зло никада није оправдање за сопствено зло ). Сад просто дисклејмер да се не ухватиш како говорим да је само Србија крива - не није једина она крива, али носи добар дио кривице заједно са осталима.

Друго, причаш о спољњој политици као да би она требала бити морална? Јеси ли толико слијеп код очију? Нема ту морала ни пријатеља него само интереса. Моралне друштвене вриједности се остварују на унутрашњем плану. Тако ти је било од Рима па наовамо, и зато ти ово уопште нису аргументи. Јесте, били су непоштени и неправедни према нама, али шта сад? Отели нам 15% територије коју смо сами демографски изгубили због Срба комуњара које је уво бољело за свој народ, док су хрватски комунисти свој народ чували? То што смо изгубили ратове деведесетих па сада не можемо да прихватимо реалност је потпуно друга прича, ал' ајд.

Дакле нема ту приче о либералној демократији, толеранцији и сл. у спољњој политици, него је има о унутрашњеполитичким приликама ( ако је то могуће да се види од превелике емотивности што су нас неке зле чике избомбардовале и распарчале јер смо шенлучили помало посвуда ). И ту се види шта те вриједности значе. Погледај Америку како има јак конзервативни покрет који се куне у слободу од државе и који уздиже независног појединца у небеса који не кука него гура напријед и узвраћа ударац без плакања "они су нас тукли, мама!". Погледај Енглеску која је активирала исти тај сентимент да заштити себе и свој систем и своје вриједности слободе, једнакости и толеранције од нетолерантних муслиманских имиграната из неких архаичних ултраконзервативних забити и све ауторитарнијег Брисела. Погледај како се у Француској или Данској те либералне вриједности бране - тражењем отворене критике узрока ових зала и њиховог извора - исламског фундаментализма. Људи те вриједнсоти поштују јер су користи за друштво од њих веома очигледне за њих.

Ал објасни то Србљину...

1 hour ago, Срђан Шијакињић рече

Ако не грешим, у самом Израелу, без Газе, нема превише муслимана, који би могли да се залуде ИСИС-ом и направе проблем. Друго, мени има смисла да је циљ акција по европским земљама у којима има доста муслимана покушај изазивања реакције домаћег становништва, чиме би локални муслимани били угрожени и пријемчивији за пропаганду ИСИС-а...

ИСИС је чак то и отворено рекао у свом магазину.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Tumaralo. рече

Promašio si opet. To bi bilo primitivno, nacističko, shvatanje rase. Za Evolu (nije mi poznato da se Genon bavio pitanjem rase) postoji rasa samo kao duhovna kategorija. Prema njemu, plemenitom belcu je daleko bliži plemeniti crnac neko plebejski belac. Plebejski belac bi bio onaj koji se, na primer, u politickom smislu indetifikuje kao komunjara ili libtard ali i kao nacista.

Ово ме јако подсјећа на ону љуцкоправашку дефиницију шта значи бити "бијел". Као, то не значи да имаш бијелу кожу него да имаш друштвену привилегију у друштву које су створили бијелци и које диспропорционално припада бијелцима.

Одакле ово мијењање значења устаљених термина на свим фронтовима? На Западу је расизам одавно престао значити "увјереност у надмоћност једне расе над другом", него је постао израз за просту нетрпељивост према некоме другачијем, по било ком основу.

Одакле аман?

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Tumaralo. рече

Stvar je u tome što su "savremena civilizacija i njene osnovne vrednosti" inkompatibilni sa opstankom ljudske vrste. Ne samo ako uzmemo u obzir ekološku katastrofu ili postojeći ekonomski (neodrživi) sistem, dovoljno je da pogledamo kakav je prirodni priraštaj u zemljama koje su u najvećoj meri modernizovane i zaključićemo da je pravilo: što je neki narod moderniji to je bliži nestanku sa lica zemlje.

To što je islam prodire u Evropu je posledica toga što islam kao religija (i političko-pravni sistem) nije pravio kompromise sa modernim trendovima odnosno jeste ali u manjoj meri. Nije bilo refromacije u duhu modernizma u islamu. Evropski zvaničnici otvoreno kažu: Potrebni su nam arapski migranti zato što mi odumiremo!

Mada ne moramo uopšte da idemo tako daleko, razmatrajući tako neka načelna pitanja, ionako 95% muslimana nikada nije pročitalo Kuran (al nije ni bitno, važno je šta se "ponese od kuće" a to je svakako pod uticajem odnosno izraz šireg religijsko-kulturnog ustrojstva, viševekovnog nasleđa). Bitno je to što su muslimani u najvećoj meri zadržali patrijarhat, što ih feminizam nije ni okrznuo. To je ono što je ključno za njihov biološki opstanak. Zatim to vodi dominaciji na ostalim poljima jer "čije ovce onog i livada." Mi bismo trebali tačno da znamo šta to znači imajući u vidu primer Kosova.

"Ideja “Civilnog društva“ je naplemenitiji produkt političke teorije. Zato ja za sebe tvrdim da sam građanski fundamentalista. Nažalost ta prelepa ideja ima jedna problem. Ona je nemoguća.

Bregzit je poslednji dokaz da se radi najplemenitijoj utopiji. Osnovna ideja ove utopije je razvijanje pojedinačnih prava. A razvijanje ličnih prava je dovelo do emancipacije i muškaraca i žena. Kao posledica smanjio se broj dece. Posebno je važno da se ovakav način ponašanja podstiče lažnom naukom. Za rezultat imamo da, što je u jednom društvu razvijenija ideologija civilnog društva, to je broj dece po majci manji.

Kako se ta ideja sve više razvija i rastu individualna prava, to se broj dece sve više smanjuje. Tako da je moguće izračunati kada će sva ta društva izumreti. I nema izuzetka. Što je ideja građanskog društva jača to je dan, kada će društvo koje je neguje nestati, bliži.

Dakle “Civilno društvo“ vodi u čovečanstvo u smrt. Ono što vodi u smrt nije napredno. Tu se vidi kako su nam kriterijum savim pobrkani. Jer društva koja biološki rastu su društva u kojima je ideja civilnog društva nepostojeća. I što je ideja civilnog društva manja to je natalitet veći. Dakle njima pripada budućnost. A takva su sva religiozna društva.

Zato je savim jasno da se svi oni koji se bore za vrednosti civilnog sruštva mogu podeliti u četiri kategorije:genijalni humanisti,koje ljubav za čoveka toliko opseda da naprsto ne žele da vide ove činjenice,drugu grupu čine oni koji ništa ozbiljno ne znaju. Treću beskrupulozni tipovi koji sve vide ali vide i gde su fondovi. I četvrtu koja je kombinacija prethode tri. Dakle racionalan čovek teško može biti za ideologiju civilnog društva. Jer je svestan da je to isto kao kad bi milion dolara bacio u vatru", napisao je Jevtić za magazin Restart.

Miroljub Jevtić

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/miroljub-jevtic-ovo-je-kraj-civilnog-drustva-clanak-2360409

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...