Jump to content

Јасеновац: незаборав и истина о мануфактури смрти

Препоручена порука

• Одговори 290
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

WWW.RTS.RS

Снимљен је први дугометражни играни филм о једном од најстрашнијих концентрационих логора у Европи током Другог светског рата - Јасеновцу. Датум премијере „Даре из...

Подели на овим сајтовима

WWW.NOVOSTI.RS

I danas postoje određene strukture i grupacije koje se zalažu za dogovornu istoriju i relativizaciju brutalnih zločina

Подели на овим сајтовима

Neopisivo se radujem što će nuncije u Zagrebu posetiti Jasenovac i Staru Gradišku KC je pokazala svoju širinu i privrženost našem narodu i razumevanju naše tragedije i ne treba da mrzimo Hrvate ili bilo koji narod to je stvar prošlosti ali prošlost je važna ne sme se zaboraviti a mi jesmo. Ni u 2020. nemamo im gde upaliti sveću da se mene pita ja bi u sred Srbije napravio repliku Spomen parka Jasenovca.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

WWW.POLITIKA.RS

ЗАГРЕБ - Против редитељке Дане Будисављевић хрватска невладина организација Хрватски светски конгрес поднела је кривичну пријаву тврдећи да је у њеном филму „Дневник...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, SrbinKatolik рече

Neopisivo se radujem što će nuncije u Zagrebu posetiti Jasenovac i Staru Gradišku KC je pokazala svoju širinu i privrženost našem narodu i razumevanju naše tragedije i ne treba da mrzimo Hrvate ili bilo koji narod to je stvar prošlosti ali prošlost je važna ne sme se zaboraviti a mi jesmo. Ni u 2020. nemamo im gde upaliti sveću da se mene pita ja bi u sred Srbije napravio repliku Spomen parka Jasenovca.

To je za sad nemoguće, jer u Srbiji, nažalost, još uvek vlada jugoslovenstvo, koje Srbiji visi kao kamen oko vrata. A ništa bolje nije ni u Hrvatskoj, jer kao što je Tudman rekao na pocetku rata svesti Srbe na 3%, i uz pomoc Amerikanaca i Nemaca to su i uspeli.
I danas je Hrvatska jedinstvena u Evropi po svojim predizbornim kampanjama koje se svode na mržnji prema drugoj naciji.
I sada Hrvati cuvaju granicu prema pravoslavlju, zato služe. Realno Hrvate Srbi ne mrze, samo je potrebna kultura pamćenja na žrtve.

Подели на овим сајтовима

Hrvatski narod ne mrzi Srbe već hrvatska politika kao što i srpska politika mrzi sve hrvatsko i smatra sav hrvatski narod Ustašama. Sve je to isto. Hrvati jesu čuvari katoličke vere na ovim prostorima i treba da budu ponosni na to nema razloga da se stide što su Katolici ja se svojom KC ponosim a kritikujem je kada god je potrebno.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, SrbinKatolik рече

Hrvatski narod ne mrzi Srbe već hrvatska politika kao što i srpska politika mrzi sve hrvatsko i smatra sav hrvatski narod Ustašama. Sve je to isto. Hrvati jesu čuvari katoličke vere na ovim prostorima i treba da budu ponosni na to nema razloga da se stide što su Katolici ja se svojom KC ponosim a kritikujem je kada god je potrebno.

Није тачно. Причаш о стварима које не познајеш. 

Шта можеш да очекујеш од просечног становника Србије који кад види негирање Холокауста и геноцида над Србима и Ромима и то доминантно од стране КЦ у Хрвата, да их сматра блаженицима? Нормално је да ће их, и њима сличне , да сматра нацистима и усташама.

Подели на овим сајтовима

Pitaću staru ona je iz Hrvatske njena familija stradala je pre skoro 80 godina u Jasenovcu a mi iz Srbije nemamo moralno pravo da držimo hrvatskim Srbima lekcije kada se nismo udostojili ni pomoći im da napravimo zajedno nacionalni memorijalni centra ni nakon skoro 80 godina.

Uskoro neće ni biti hrvatskih Srba na sledećem popisu po informacijama koje ja imam posebno u velikim gradovima izjasniće se kao Hrvati i to je na našu sramotu jer nismo pomogli svom narodu ostavili smo svoj narod gde god smo mogli a neki i dalje hvale "Velika postignuća Velikog Vožda Slobodana Miloševića"

Politika u Srbiji na žalost koristi tragičnu sudbinu sopstvenog naroda u borbi sa hrvatskim ekstremistima a dokaz tome je koliko smo pomogli Srbima u HR da se nismo udostojili čak im napraviti mesto sećanja u Srbiji. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, SrbinKatolik рече

nemamo moralno pravo da držimo hrvatskim Srbima lekcije

А управо нам то радиш. Можда са тобом сада воде расправу неки Личани или Далматинци чије су фамилије или они лични прошли свашта од ових које ти овде браниш и њихових следбеника и наследника.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...