Jump to content

Јасеновац: незаборав и истина о мануфактури смрти

Препоручена порука

Коначно, коначно да се неко појавио да нешто каже аргуметовано у одбрану филма Дара из Јасеновца:

Шта друго рећи него: Girl, sweetheart, you made my day! God bless you!

Ево линкови где можете видети како то изгледа кад неко изван Србије, Р. Српске и Црне Горе брани наше интересе:

Going off on CBR: DARA OF JASENOVAC

Going off on VARIETY: DARA OF JASENOVAC & ANYONE WHO CALLS IT PROPAGANDA! GET THE TRUTH HERE!

https://www.youtube.com/watch?v=SrYGJhvA5lE

Serbian Genocide Survivor Stories

https://www.youtube.com/watch?v=Z4NcdulWZkA

Me Going Off On The LA TIMES: DARA OF JASENOVAC

https://www.youtube.com/watch?v=CrFyRGAApvw

Колико има милиона Срба у Р. Србији, Р. Српској, и Црној Гори? колико има професора по Богословским Факултетима, Богословијама, и другим акадмеским установама? колико има политичара који управљају нашим државама, колико има Епископа у СПЦ, и сви ови које сам набројао редовно месечно кеширају лову/зелембаће/цигле неко 1000 неко 2000 неко  5, 6 или више хиљада Евра  А НЕМА НИКОГА ДА КАЖЕ/НАПИШЕ НЕШТО КАД ТО ТРЕБА ДА СЕ УРАДИ!!!????

p.s. Замољавам модераторе да у наслов ове теме убаце: филм Дара из Јасеновца

Подели на овим сајтовима

• Одговори 290
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

ISKRA.CO

Он је током прве видео-конференције о Јасеновцу коју је организовало Удружење Срба у...

Подели на овим сајтовима

On 6.2.2021. at 0:37, Дејан рече

Све полако иде на своје, институције раде свој посао и та прича је забршена.

По мојим сазнањима, не да ништа не иде на своје и да ово заправо није ничији посао, него је већински став да то тако и остане. Апсолутно смо задовољни ситуацијом да имамо причу око које је само нама стало, а туђу незаинтересованост да тумачимо као непријатељство.

Ствари се чак и погоршавају, ево Ћириличар је дао сјајан шлагворт. У последњих неколико година се појавила и лажна вест да је песма Бијелог Дугмета "Ђурђевдан" заправо песма о Јасеновцу. Док истина обује ципеле, лаж обиђе свет два пута. Иако је ово у старту демантовано, тај деманти није допрео до половине нација и прича и даље кружи.

Подели на овим сајтовима

Наше конкретно огрешење о жртве је што нам није стало до њиховог броја.

Не у тачан број, то је немогуће. Али нека апроксимација. Да ли говоримо о неколико десетина хиљада људи или о неколико стотина хиљада. То је нешто што нико у Србији не зна, ни у народи, ни у јавности, ни у "институцијама". То свако може да провери простим питањем: колико је жртава геноцида у НДХ и колико је жртава у Јасеновцу.

Људи не знају, али мисле да постоји неко ко зна.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Тражитељ рече

Наше конкретно огрешење о жртве је што нам није стало до њиховог броја.

Не у тачан број, то је немогуће. Али нека апроксимација. Да ли говоримо о неколико десетина хиљада људи или о неколико стотина хиљада. То је нешто што нико у Србији не зна, ни у народи, ни у јавности, ни у "институцијама". То свако може да провери простим питањем: колико је жртава геноцида у НДХ и колико је жртава у Јасеновцу.

Људи не знају, али мисле да постоји неко ко зна.

Imaš Muzej žrtava genocida i oni se bave tim pitanjem.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Тражитељ рече

По мојим сазнањима, не да ништа не иде на своје и да ово заправо није ничији посао, него је већински став да то тако и остане. Апсолутно смо задовољни ситуацијом да имамо причу око које је само нама стало, а туђу незаинтересованост да тумачимо као непријатељство.

Ствари се чак и погоршавају, ево Ћириличар је дао сјајан шлагворт. У последњих неколико година се појавила и лажна вест да је песма Бијелог Дугмета "Ђурђевдан" заправо песма о Јасеновцу. Док истина обује ципеле, лаж обиђе свет два пута. Иако је ово у старту демантовано, тај деманти није допрео до половине нација и прича и даље кружи.

Сазнања ти нису тачна.

И за Аушвиц је важила бројка од 4 милиона убијених, па је вишедецениским озбиљним радом дођено до милион имена, а процене су од 1,2 милиона  до 1,5 милиона жртава.

Разлика је у томе што се Јевреји тим питањем баве од краја Другог светског, а ми од 1992 године, са немерљиво мањим бројем запослених људи.

Подели на овим сајтовима

Što je sa projektom Sajmište  srbijanska vlada donijela je zakon koliko znam ali to se jos nije pocelo gradit trebalo je da bude memorijalni park ili muzej. Podupirem sve koji su za sijecanje na zrtve moj djed bio je partizan od pocetka u Dalmaciji svi smo u ili za SDP i danas , koliko znam bio je jedan Ustasa u obitelji ali taj je tad imao 13 godina pa ne kuzim kako isao se skolova tad u Zagreb i ostao zaveden. Ali imao je lik 13 godina sto je mogao sa 13 godina.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Jedan lijep koment sa B92 iz Srbije od vaših

"puno više dostojanstva obelezavaju strahote Jasenovca. Gledam često HTV i gledala sam kad im državno vodstvo odaje poštu u Jasenovcu i gledala sam film o Dnevniku Dijane Budisavljevic i mogu da primetim da to odavanje pošte stradalim oni rade na puno humaniji način. Kad vidim ove naše kako se sile i bahate, kako se razmeću ciframa pobijenih, da uvek napravimo neku ujudurmu bez potrebe, dođe mi da zaplečem i pitam zar smo toliko ostali bez srca i empatije za našim mrtvim koji su postadoše cifre u propagandnom nadmetanju. Sve je izgubilo svoj pravi smisao, kako to neshvatate? Strašno sam tužna"
(Jelena, 7. februar 2021 23:59) 

# Link komentara

O ovome sam i ja pricao pa ste me razapinjali kao Isusa Krista samo sam rekao da vlasti u Srbiji zele scenski nastup i da tu nema iskrenog zala za zrtvama Dacic komentira Jasenovac sa tompusom u ruci, Vucic govori protiv Hrvatske dok govoi o Jasenovcu ajde ok ali ni rijeci o zrtvama niti memorijalima. Ne misle svi ni u Srbiji isto. 

I na kraju da dodam jednom za uvijek, iz mjesane sam obitelji moja stara je Pravoslavka i prema Srbima nemam lose osjecaje sem kad me izivciraju kao i moji Hrvati onda ima oca majku i sve po redu i jednima i drugima ! Ne postoje zli narodi i loši narodi vec zli i losi ljudi !

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Katholikos рече

Jedan lijep koment sa B92 iz Srbije od vaših

"puno više dostojanstva obelezavaju strahote Jasenovca. Gledam često HTV i gledala sam kad im državno vodstvo odaje poštu u Jasenovcu i gledala sam film o Dnevniku Dijane Budisavljevic i mogu da primetim da to odavanje pošte stradalim oni rade na puno humaniji način. Kad vidim ove naše kako se sile i bahate, kako se razmeću ciframa pobijenih, da uvek napravimo neku ujudurmu bez potrebe, dođe mi da zaplečem i pitam zar smo toliko ostali bez srca i empatije za našim mrtvim koji su postadoše cifre u propagandnom nadmetanju. Sve je izgubilo svoj pravi smisao, kako to neshvatate? Strašno sam tužna"
(Jelena, 7. februar 2021 23:59) 

# Link komentara

O ovome sam i ja pricao pa ste me razapinjali kao Isusa Krista samo sam rekao da vlasti u Srbiji zele scenski nastup i da tu nema iskrenog zala za zrtvama Dacic komentira Jasenovac sa tompusom u ruci, Vucic govori protiv Hrvatske dok govoi o Jasenovcu ajde ok ali ni rijeci o zrtvama niti memorijalima. Ne misle svi ni u Srbiji isto. 

I na kraju da dodam jednom za uvijek, iz mjesane sam obitelji moja stara je Pravoslavka i prema Srbima nemam lose osjecaje sem kad me izivciraju kao i moji Hrvati onda ima oca majku i sve po redu i jednima i drugima ! Ne postoje zli narodi i loši narodi vec zli i losi ljudi !

ne znam koja je svrha ovog tvog pisanja...ovim što pišeš jel će biti manje poginulih u JAsenovcu?

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Дејан рече

Сазнања ти нису тачна.

И за Аушвиц је важила бројка од 4 милиона убијених, па је вишедецениским озбиљним радом дођено до милион имена, а процене су од 1,2 милиона  до 1,5 милиона жртава.

Разлика је у томе што се Јевреји тим питањем баве од краја Другог светског, а ми од 1992 године, са немерљиво мањим бројем запослених људи.

Најопаснији проблем је да из непажње излетимо са неком тешком нетачношћу, јер с обзиром на репутацију коју имамо у свету ризикујемо да поред светске незаинтересованости испаднемо манипулатори.

Ми стојимо иза тога да је у Јасеновцу побијено 700.000 људи, од чега 500.000 Срба. Ја се искрено надам да са тим бројевима не идемо у инострану јавност и да их не пропагирамо кроз филмове.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Katholikos рече

Što je sa projektom Sajmište  srbijanska vlada donijela je zakon koliko znam ali to se jos nije pocelo gradit trebalo je da bude memorijalni park ili muzej. Podupirem sve koji su za sijecanje na zrtve moj djed bio je partizan od pocetka u Dalmaciji svi smo u ili za SDP i danas , koliko znam bio je jedan Ustasa u obitelji ali taj je tad imao 13 godina pa ne kuzim kako isao se skolova tad u Zagreb i ostao zaveden. Ali imao je lik 13 godina sto je mogao sa 13 godina.

Нема везе ко је усташа или усташки потомак. Усташки унуци и унуке се по емиграцији венчавају са Србима, а савремено антисрпство у Хрватској спроводе Хрвати који никакву крвну везу са усташама немају.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Katholikos рече

Mi taj broj ne znamo. Zato se i vodi rasprava, treba utvrditi broj a ne mahati brojkama prema "mrskoj nam ustaskoj drzavi"

Mrska nam ustaška država je uništila dokumenta...tako i ostavila prostor da se eventualno manipuliše tim brojem. Ko im je kriv sad?

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...