Jump to content

Јасеновац: незаборав и истина о мануфактури смрти

Препоручена порука

пре 50 минута, SrbinKatolik рече

Pitaću staru ona je iz Hrvatske njena familija stradala je pre skoro 80 godina u Jasenovcu a mi iz Srbije nemamo moralno pravo da držimo hrvatskim Srbima lekcije kada se nismo udostojili ni pomoći im da napravimo zajedno nacionalni memorijalni centra ni nakon skoro 80 godina.

Uskoro neće ni biti hrvatskih Srba na sledećem popisu po informacijama koje ja imam posebno u velikim gradovima izjasniće se kao Hrvati i to je na našu sramotu jer nismo pomogli svom narodu ostavili smo svoj narod gde god smo mogli a neki i dalje hvale "Velika postignuća Velikog Vožda Slobodana Miloševića"

Politika u Srbiji na žalost koristi tragičnu sudbinu sopstvenog naroda u borbi sa hrvatskim ekstremistima a dokaz tome je koliko smo pomogli Srbima u HR da se nismo udostojili čak im napraviti mesto sećanja u Srbiji. 

Све се то полако мења. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 290
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 38 минута, SrbinKatolik рече

Srbiju krivim. Srbija je odgovorna za sve i uvek a ne naš narod ma gde da se nalazi Srbija je ta koja treba da pomogne, Hrvati brinu o svom narodu gde god da se nalazi.

Čitaj gore....po majci sam i sam deo te priče toliko si valjda shvatio.

И ја кривим Србију, а кривим је  за нереаговање. Зато је у Јасеновцу стајала табла за дом спремни, сво ово негирање геноцида и сл. Ал ничија није довека, можеш да радиш шта хоћеш а не можеш докле хоћеш.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, SrbinKatolik рече

Uskoro neće ni biti hrvatskih Srba na sledećem popisu po informacijama koje ja imam posebno u velikim gradovima izjasniće se kao Hrvati i to je na našu sramotu...

Многи су тако и постали Хрвати, онај део који није поклан и протеран. На првом месту, захваљујући преданој политици Хрватске, коју спроводи дуги низ година, а која настоји да утре име и помен Срба на територији коју данас заузима. Све то уз одобравање и подршку налогодаваца из Ватикана. Колико је делотворна њихова планска, заједничка индоктринација види се нажалост и на твом примеру. Константно прозиваш своју Србију, кривиш за ратове, за непријатељство, већ лагано почињеш правдати усташке симпатизере, клику из врха твоје цркве, прекрајати историјске чињенице, итд...

Наша је срамота и кривица што смо допустили да од нас праве кретене и југословене, да нам се кроји историја и натура грижа савест како смо кривци за све ратове, све са циљем да заборавимо ко смо и ко су нам преци. 

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Брада рече

Наша је срамота што смо допустили да од нас праве кретене и југословене, да нам се кроји историја и натура грижа савест како смо кривци за све ратове, све са циљем да заборавимо ко смо и ко су нам преци.

E овај је део до власти у Србији. Свих. И наравно то што се не чини ништа за Србе у данашњој Хрватској. Шта је кога спречавало да одведе екскурзију у Јасеновац? Никог ништа.

Или шта је спречавало парохијске свештенике да се сете да има неки манастри рецимо Гомирје и неки Срби у рецимо Ријеци и нека парохијска црква Светог Николе нпр и да кажу идемо на поклоничко путовање. Или нас парохијане да се сами сетимо?

Подели на овим сајтовима

Слажем се, до власти и до нас самих. На власти су, већ више од пола века, комунисти, њихова деца и унуци и плански су те ствари гуране под тепих. Бетонирали смо јаме, причали бајке о братству и јединству, ми Срби смо били највећи југословени и заборављали себе и свој народ. Ми смо често немарни и површни, неодговорни смо према себи и својој историји и зато нам се и дешава да нас винтају. Ваљда ћемо се дозвати памети...

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Брада рече

Слажем се, до власти и до нас самих. На власти су, већ више од пола века, комунисти, њихова деца и унуци и плански су те ствари гуране под тепих. Бетонирали смо јаме, причали бајке о братству и јединству, ми Срби смо били највећи југословени и заборављали себе и свој народ. Ми смо често немарни и површни, неодговорни смо према себи и својој историји и зато нам се и дешава да нас винтају. Ваљда ћемо се дозвати памети...

Tako je. Narod koji zaboravlja svoju istoriju osuđen je da mu se ona ponavlja. Reče Džordž Santajana.

Подели на овим сајтовима

Znali smo i pre 1918. da je Hrvatima mrska bilo kakva drzava sa nama pitanje je jednostavno zašto su srpske elite ponizile narod ulazeci u zajednicku drzavu sa njima po drugi puta 1945 godine i pristali čak cutke da se Srbija podeli na tri dela i vise nikada ne sastavi a Hrvatska zaokruzi sve zivo čak i bivse italijanske pokrajine. Zbog vlasti, vracam se onom profesoru koji mi je rekao Srbin ce ti sve uraditi za vlast pa i zrtvovati sopstveni narod. A od svih naroda, najbrze zaboravljaju. Hrvati mogu da pričaju bajke ali to van granica Hrvatske ne pije vodu pogledajte online kataloge Univerziteta od Los Andjelesa do Berlina i kada upišete Hrvatska izadju samo knjige o ustaškim zločinima, o NDH itd.

Što se tiče našeg tereta mi nikada kao narod nismo imali teret koji imamo danas nikada u našoj istoriji srpska vojska nije u ime naroda činila nedela ali nikada.  Mi smo se isključivo branili i napadali su nas drugi, necemo u razloge da li se moglo izbeci ili ne ali do 1990. uvek smo mi napadani. 1990. sve se menja grupe nesrecnika u nase ime čini zločine nad Muslimanima koji su naš narod (poštujem Bosnjake kao narod da ne bude..) ali bili su svi Srbi do pre nekog vremena to nam nije trebalo i sad umesto da kazemo DaJesmo i zao nam je, ne mi se sad jos zbog dugogodisnjeg negiranja moramo braniti od termina genocid koji nam je nametnut od strane suda kojeg je priznala upravo vlast SRJ. Iako tamo jeste bilo zločina genocid se nije dogodio tačka. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Zato što je Jugoslavija jedna emanacija Srbije :)

Jugoslavija je naša Velika Britanija, naša Austro-Ugarska, naša idealna Srbija, naše srpsko carstvo. Setimo se da grb cara Dušana obuhvata i Hrvatsku, Slavoniju i Dalmaciju ;)

Onomad, 1918 i 1945, mislili smo da imamo priliku za našu idealnu državu tako da je svaka druga opcija za nas Srbe bila neprihvatljiva, bila da je ruska Srbija 1915 (Srbija sa Bosnom, Hercegovinom, Dalmacijom, Slavonijom), britanska Srbija 1918 (sa Bosnom, Hercegovinom i deo Dalmacije) ili američka (Roosevelt lično) Srbija 1941 i 1943 (koju je kopirao Stevan Moljević, dakle sa većim delom Bosne i Hercegovine i sa Krajinom).

Englez koji nije za Veliku Britaniju nije pravi Englez, zar ne. Tako i Srbin koji nije bio za Jugoslaviju nije bio pravi Srbin. Da li je Draža Mihailović bio protiv Jugoslavije, ili vladika Nikolaj? Eto...

Srbija je više nego zemlja, država, da je skoro svetogrđe nešto državno nazvati Srbijom. Srbija je nešto izvorno iz čega ishodi sve ostalo. Srbija je nebeska; ona je tu, ali šta je to ni sami ne znamo tačno. 

Ali ne brinimo, nismo jedini takvi. Naročito stari narodi imaju isti problem, ne možda samo Englezi; eno i Kineza (Conguo, ne Kina), Japanaca (Nipon, ne Japan), Indijca (Barata i ne Indija), Iranaca (Iran ili Persija; ionako svi govore farsi, persijski, ne iranski), Judejaca (Izrael), Arapa itd. itd. To su te neke naše bubice.

• Оплаках :)) 1

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Kopitaru, mi Srbi smo hteli Sloveniju do Vrbskog jezera, 1918 i 1945. 

Vi Slovenci niste hteli, ni 1920 na referendumu kada ste odabrali Austriju, ni 1945 kada ste izmolili od Staljina da vam vrati voljenu Austriju samo da ne budete Jugoslavija. ;) 

https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Memorial_Serbische_Reiter,_Velden_am_Wörther_See

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Ako povučeš paralelu sa ovim danas onda nisi u pravu iz nekog razloga Srbi se stide svoje drzave, zastave i himne često mi se desi kada sam napolju da mi neko kaze pa da Srbin ali imam babu Hrvaticu i sl. maltene se ljudi izvinjavaju sto su Srbi.

Kako je svima bila prihvatljiva drzava sa njihovim nacionalnim imenom, posebno Hrvatima dakle ne misllim da su mrzeli Srbiju i Srbe samo su hteli svoje a zasto je nama Srbija bila mrska na racun Jugoslavije...

Setimo se kada se Pašić odrekao ozemlja do Pečuja rekavši čuvenu "Avaj šta će nam toliki Katolici.." Kako da su 1918 i 1945 ti isti Katolici i silni muhamedanci bili prihvatljivi za Srbe. Ma nema tu nista vec samo vlast i privilegije pa i po cenu da se kompletna srpska istorija izbrise samo da se da sve za Jugoslaviju e to su Srbi. Svi drugi narodi ukljucujuci i Slovence hteli su samo svoje drzave sa svojim imenom i nikako drugacije. Sve smo mi to aminovali, pa nisu Hrvati zaustavili gradnju hrama sv Save i skidali orlove i kačili zvezde u BG vec Srbi.

Eno na zgradi predsedništa i dalje stoji grb Socijalističke Republike Srbije kada Vučić prima strane delegacije na Andricevom vencu, jad i cemer sreca pa nam ostala teritorija veličine Češke i sa izgubljenim Kosovom i što nas Srba ima skoro 6 miliona u Srbiji i milion u RS inace bi pukli jer nas narod nema nikakav nacionalni osecaj samo zal za Jugoslavijom i Titom jer realno bolje im nikada nije bilo nego za tog Hrvata i njegovih poslusnih Srba jugofanatika kakvih nije bilo u dr krajevima vec samo u Srbiji.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...