Џуманџи Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Дакле, интересује ме: 1. шта је циљ Вашег живота као хришћанина? и 2. зашто (је Ваш циљ баш тај)? PredragVId, Агница, Биљана 1234 and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 A шта би био, до вечност са Христом...обожење, задобијање Духа Светога .... Знам да звучи као флоскула... Dominika, Sofija_, Агница and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 А шта ће да ради читаву вечност без Њега? Kaludjerovic Sreten, Агница, АлександраВ and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 5 minutes ago, Anika рече А шта ће да ради читаву вечност без Њега? Пуј, пуј, пуј....далеко било, по логици и не логици ствари , тако јесте, мада многи кажу да није....али Јесте, без Њега вечност у огњу, и духовном и материјалном.... Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 8 minutes ago, Muramasa рече Jesi li se ikada zapitala šta ćeš da radiš tu čitavu večnost sa Hristom? Јесам..... Што око не виде и ухо не чу и у срце човеку не дође, оно припреми Бог онима који Га љубе (1. Кор. 2; 9). Мозак / рацио, разум, ум логика / назови како хоћеш, не могу ти дати одговор на твоје питање...постоје ширине несагледиве људском уму....е у тој ширини несагледивој прелепој, предивној, божанственој ....ће да ми буде фино.... Замисли најлепши тренутак на земљи / али да није сладострасан, порочан / и продужи га у вечност. Рај са Христом, најлепши тренутак који има трајање....Парадокс вере.... Bokisha, PredragVId, Kaludjerovic Sreten and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
3006 Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Као хришћанину: 1. Служити Господу, својевољно и радосно, уживати служењу 2. Зато што је награда живот вечни, а и живот овдашњи је лепши са Њим Е, сад, то је теорија, оно како бих волео да јесте. У реалности, мало је другачије... Но, тежити томе је почетак. Биљана 1234, PredragVId, Агница and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 1. По светом Серафиму Саровском "Циљ хришћанског живота је стицање Духа Светога." https://svetosavlje.org/sr/sticanje-duha-svetoga-cilj-hriscanskog-zivota/ 2. Зато што човек мора стално да се труди да би напредовао у врлини и да његова вера буде непоколебива. А то је могуће само ако се непрестано труди у добрим делима, односно, ако нема прилику за добра дела, нека се моли Богу. Једино са добрим делима можемо задобити Царство Небеско а дела је могуће творити једино ако се молимо Богу. Односно ако разговарамо са њим у молитви то јест, ако ослушкујемо Његове реакције на нашу молитву и испуњавамо их. Наравно, не прво, него што их испитамо да не би залутали и били обманути од нечастивога. А највећа обмана коју нам нечастиви може приредити је одлагање спасења. Каже нам он "Сутра ћеш да се трудиш. Не данас сутра се моли. Сутра иди у цркву." - Ова поука је узета из поучне приче румунског старца Клеопе (Илије) из манастира Сихастрија "Како ђаво обмањује човека?". Ево ти линка: Душекорисна прича Агница, Биљана 1234 and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Предраже, питам Вас и остале форумаше, без цитата молићу. Живо ме занима шта има да каже @RYLAH Многогрешни. PredragVId је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 1. Смирење. 2. Зато што кад изгубим свој унутрашњи мир изгубио сам читав свет. АлександраВ, Лидија Миленковић, Н И Н Е and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Ovo pitanje me natjeralo da se zamislim i sagledam sebe, jer nisam bila svjesna nikakvog cilja, ili tačnije svrhe; vjera otkako je izronila u meni, nikad više nije nestala, samo je jačala, paradoksalno, tako da osjećam da mi je data, dar... Uprkos mislima sumnje i hule, uprkos osjećanjima ropćućim i gordo-očajavajućim, vjera istrajava u meni, u dubini srca ponekad osjetim prisustvo milosti i odgovor na molitve. Svrha mog življenja hrišćanstva je da osmislim svijet, razna pitanja koja me muče i sva dešavanja i sve odnose, svu egzistenciju i propratno trpljenje, koliko je moguće, i sebi i drugima; da iskoristim dano mi vrijeme i pružim od sebe što je moguće više, jer mislim a još više osjećam da je tako moguće najpotpunije ostvarenje i moje sopstveno i drugih, i želim da služim Njegovom Dobru. Na ovom svijetu ne vidim ništa zanimljivije od čovjeka i volim ljude, naročito djecu. Nalazim sebe u hrišćanskom etičkom kodeksu čovjekoljublja i služenja, tom pravcu sam naginjala i prije no što sam okrila Gospoda. Агница, Рапсоди, Sanja Т. and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 То је поента ове теме - да се замислимо над собом. Шта уопште желимо да постигнемо у нашим животима као хришћани? Зашто баш то? Итд, итд... Пишите. Ненад Р., Дијана. and Dominika је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 3 hours ago, Џуманџи рече Дакле, интересује ме: 1. шта је циљ Вашег живота као хришћанина? и 2. зашто (је Ваш циљ баш тај)? Dakle , ja nisam Sveti Serafim . 1) Ne znam i 2) Ne znam . Cilj mog zivota je da postanem Hriscanin ... Dozvolite mi da se pokajem ... Биљана 1234, Агница, Рапсоди and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 28, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 19 minutes ago, Arsenija рече Dakle , ja nisam Sveti Serafim . Добро је, иначе не би писала на жру. Ronald and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 1. мир у себи и са свима око себе.. 2. зато што немир не могу да поднесем,то је паклено стање душе,и не желим да га имам у себи.. Послато са ST23i уз помоћ Тапатока Биљана 1234, Рапсоди and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јун 28, 2016 Пријави Подели Написано Јун 28, 2016 Иако сам агностик, могу рећи да сам донекле "филозофски хришћанин" ( значи, поштујем принципе и начела која је Исус проповиједао, само нисам сигуран да могу знати да ли има Бога и нисам сигуран да ли заиста вјерујем или не вјерујем ), па ајд да одговорим :) 1. Бити што бољим човјеком који ће хтјети и моћи пружати помоћ, заштиту и љубав. 2. Јер сматрам да су само истински јаки они људи који могу истрпјети недаће као што је Исус и не мрзити, него разумјети другог, или себе, или свијет око себе - они који могу укротити свој его зарад вишег/општег добра. Што је више таквих људи, више ће бити несебичности, саосјећајности, доброчинства и испомоћи, и то најважније, од своје слободне воље. Лидија Миленковић, Џуманџи, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука