Брада Написано Јул 29, 2018 Пријави Подели Написано Јул 29, 2018 пре 1 сат, obi-wan рече Sta je najveca zelja svih vozaca Yuga? Da kupe auto... Зашто сви возачи Југа, после смрти иду у рај? Зато што су у паклу већ били . obi-wan, Freedom and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 2 '' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи, чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. '' Петар II Петровић Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 29, 2018 Пријави Подели Написано Јул 29, 2018 пре 7 минута, Брада рече Зашто сви возачи Југа, после смрти иду у рај? Зато што су у паклу већ били . Cemu sluzi grejac zadnjeg stakla na Yugu? Da ti se ne smrznu ruke kad guras. Ведран*, Брада and АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 29, 2018 Пријави Подели Написано Јул 29, 2018 пре 1 сат, Bokisd рече Ima ona prica, uzela zena Yugo direktno u Kragujevcu i krenula kuci ( drugi grad ) i bilo malo sparno, da otvori prozor, kad, ono, ne moze, ni da makne. Kad je dosla kuci ode' kod majstora, skinu tapacir sa vrata, ...kad , ono, stoji neki karton, na kome pise,....Kakva plata, takva i vrata,.... More, dobru su oni platu imali sta su sve pravili... АлександраВ and Bokisd је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Брада Написано Јул 29, 2018 Пријави Подели Написано Јул 29, 2018 Ambasador, АлександраВ, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 '' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи, чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. '' Петар II Петровић Његош Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јул 29, 2018 Пријави Подели Написано Јул 29, 2018 пре 9 часа, Кратос рече Koja glupa komparacija,pre bi bilo da se vozio nekim besnim carskim kočijama ili da ga nose ovako si ovde totalno omano sa analogijom... Нисам упоређивао са бентлијем да би помињао царске кочије него са мерцедесом. То ти је магаре. Ниси упућен. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rudolfinja Написано Август 16, 2018 Пријави Подели Написано Август 16, 2018 On 29.7.2018. at 0:26, Ambasador рече Sveštenici zarade 1.500 evra mesečno, a država im plaća staž Srpskim sveštenicima, od kojih mnogi mesečno zarade u proseku oko 1.500 evra, država će uskoro početi da plaća poreze i doprinose za penziono i socijalno osiguranje И шта с' тим? Какве то има везе са тобом? И они су жива бића и имају права на новац, осим тога зар није битно у овој православној земљи помагати православље да се не угаси? У данашње време ће пре православан човек (који се буса у груди да је православац) дати пара и пара на лутрију, кладионицу и цигаре а неће донирати ни петопарац својој парохијској цркви јер је видео свештеника да има и да је у неком греху. А ти им улазиш у душу и посматраш какви су. Па искрено да ти кажем, када би више себе гледао, видео би доста грехова код себе и исправљао би се колико можеш. Тужно је што у данашње време људи гледају туђе грехове, коментаришу а за своје су слепи и глуви. И сваки пут човек упада у замку бројећи туђе грехове. И рецимо када видиш свештеника који греши, што му братски не скренеш пажњу на његово послушање на које се позвао? Мислим да смо сви дужни да се помажемо међусобно а не да се уједамо и свађамо и да трачаримо у ситна цревца ко шта и колико има. Трач, уједање, напад на свештенике је губљење времена и својих живаца. Људи, па где је љубав о којем су наши свештеници, свеци, Исус Христос проповедали годинама? Изашло негде? Отишло у аут а ми тражимо да нас воле овако горде. Freedom је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Freedom Написано Новембар 1, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 1, 2018 Kaze monah Kalist ovako...citat iz knjige."U manastiru smo imali bolesnih ljudi ludaka. Tako je neki bogat covek doveo k nama obolelog sina i dobro nam platio da mu citamo molitvu Jeleosvecenja, za ozdravljenje. Znali smo da Bog placenu molitvu nece da uslisi. Trudili smo se al nikakvog poboljsanja nije bilo.Sta onda da kazemo za naviku u kojoj se sve sada placa svaka molitva..i narod koji poseze za time da placa i svestenici koji taj novac uzimaju..a gle neki jos mozda i traze. Sta reci..pricamo o mitu mnogi kazu pa sta kad mi on daje uzmem da ga ne uvredim. Sta mislite i o ovome?Послато са SM-G361F користећи Pouke.org мобилну апликацију Поет and Zoki1988 је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rudolfinja Написано Новембар 23, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2018 On 1.11.2018. at 20:10, Freedom рече Kaze monah Kalist ovako...citat iz knjige. "U manastiru smo imali bolesnih ljudi ludaka. Tako je neki bogat covek doveo k nama obolelog sina i dobro nam platio da mu citamo molitvu Jeleosvecenja, za ozdravljenje. Znali smo da Bog placenu molitvu nece da uslisi. Trudili smo se al nikakvog poboljsanja nije bilo. Sta onda da kazemo za naviku u kojoj se sve sada placa svaka molitva..i narod koji poseze za time da placa i svestenici koji taj novac uzimaju..a gle neki jos mozda i traze. Sta reci..pricamo o mitu mnogi kazu pa sta kad mi on daje uzmem da ga ne uvredim. Sta mislite i o ovome? Послато са SM-G361F користећи Pouke.org мобилну апликацију Мало је паметних људи који ће свом парохијском свештенику скренути пажњу на грешку која се чини и подржавам их. Прва ја бих рекла (без зезања и лажног лајања на форуму) и скренула пажњу и човеку који је дошао на молитву и дао паре свештенику на руке и свештенику да се сети да се плаћена молитва не услишује. А постоји и народ који остави новац на икони или убаце у прорез код иконе после молитве а то није плаћање молитве већ добровољни прилог цркви ради одржавања цркве. То је разлика. Свештеницима који траже новац треба да се скрене пажња да то не смеју да раде. Пример: Једна бака која није имала новац да свештеник освети водицу свештенику није отворила врата па је викала да нема новца да му да на шта је следећи пут кад је долазио рекао колико можете да дате. Мада ни то није добро. Најбоље је тада рећи после освештавања водице (али не лажно као покриће ради плаћања молитве већ са бригом према свештенику): "Сигурно имате пуно кућа да обиђете а и других обавеза ради спасења наших душа па Вам дајем ово мало да имате за гориво, молитву и освећење водице не плаћамо јер се плаћена молитва не услишује." А свештеницима који наплаћују бих поручила да добро размисле и разграниче плаћање и добровољни прилог и да освесте људе који прилазе да би платили да то не раде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Новембар 23, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2018 On 1.11.2018. at 20:10, Freedom рече naviku u kojoj se sve sada placa svaka molitva. na zalost, ovo je dosta zastupljeno... koliko sam sam bila sokirana videvsi da narod ostavlja novac prilikom ispovedanja... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Freedom Написано Новембар 23, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2018 Ja bih malo pojednostavio sve..mozda to i nije lose u neku ruku ali je veoma opasno za strasnu ljudsku prirodu.Moje misljenje je iskreno da narod niti treba da daje novac za molitvu niti nakon molitve za molitvu ili bilo sta, ali i da svestenici ne treba da uzmu novac makar se neko i uvredio. Verujem da je to jedna velika ne zdrava navika i sablazan nase Crkve.Hoces da das ucinis Svesteniku i da blagodaris Crkvi..onda se moli za njega zovi ga na Slavu na neke proslave..moli se za njega. Seti ga se kada on ne cini nesto za tebe i oduzi mu se. A ako hoces da das novac daj ga onako kao sto je red da niko ne zna. Послато са SM-G361F користећи Pouke.org мобилну апликацију Rudolfinja је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Новембар 23, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2018 пре 39 минута, JESSY рече koliko sam sam bila sokirana videvsi da narod ostavlja novac prilikom ispovedanja... И ја сам ово приметила у нашој цркви. Не знам зашто, нико им не тражи да тада оставе новац код иконе где се исповедају. Мени је то безевезе. Шта, као, плаћам разрешење, не разумем... Опет, кажем, нико им није рекао. Једино ако то тако "треба" , а ја не знам?! JESSY је реаговао/ла на ово 1 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Freedom Написано Новембар 23, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2018 Kaze monah Kalist lepo da ne treba a njegov je duhovnik bio Sveti Vladika Nikolaj. Preporucujem knjigu monah Kalist lagana za citanje lepa i Bogonadahnuta podviznistvom Srpskih Hristonosaca. Послато са SM-G361F користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 23, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2018 пре 45 минута, JESSY рече narod ostavlja novac prilikom ispovedanja... Благовесник је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 23, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2018 пре 50 минута, JESSY рече koliko sam sam bila sokirana videvsi da narod ostavlja novac prilikom ispovedanja... el primaju čekove obi-wan and Rudolfinja је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Freedom Написано Новембар 23, 2018 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2018 Evo nam primera Starca Tadeja i Partrijarha Pavla..i svi ostali Sveti pre njih mislim da se to odnosi i na mirjane. Al evo primera i Svetoga Simeona i Kralja Milutina i Svetog Nikole koji su bili medju najbogatijim ljudima na svetu a sve su pare smatrali za nista i non stop su zidali Crkve i delili sa bracom koja je oskudevala. Slava im i Slava Bogu koji nam ih dade.Послато са SM-G361F користећи Pouke.org мобилну апликацију Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука