Jump to content

Архимандрит Никодим Богосављевић Отворено о екуменизму у Србији

Оцени ову тему

Препоручена порука

to da, to je oduvek tako bilo

A to je tako neslicno Hristu i hriscanstvu...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@@Велизар,Video, što se tiče o. Zorana i pomenutih episopa, mi sa tim nemamo ništa. Imali su oni svoje prepiske, ako su mnogo veći oci crkve mogli da se raspravlaju, prepisiju i sl., mogu i ovi današnji :)

Подели на овим сајтовима

Наравно, поента је у "расправљању". Како да не...Поента је, знаш ти то врло добро, него се правиш паметан, да се Зоран њима "руга у лице због њихових глупоштина", да сматра да их треба рашчинити, да су тврдоврати и (замисли, па не могу да верујем) неће да се уразуме...А још више у томе да Зоран последњим уличарским речником, који сведочи о стању његовог ума, иступа према архим. Никодиму, да другог проту назива дебилчином...И да тај и такав Зоран овде има статус специјалног, угледног госта.

И поента је да се  ти придружујеш у свом коментару на фејсбуку његовом скандалозном понашању према архим. Никодиму.

Ne pridružujem se, lepo sam odbranio o. Nikodima.

Bilo kako bilo, ovde će ova priča sa avinm fb profilom i komentarisanje istog da stane.

Подели на овим сајтовима

Evo još malo nešto o tom samozvanom patrijarhu Eliašu:

Poziv Americi na pokajanje:

https://www.pouke.org/forum/topic/28996-напад-на-америку-12-мртвих-у-пуцњави-у-вашингтону/?p=935662

Antiekumenizam Dohnalove sekte:

https://www.pouke.org/forum/topic/20056-„бенедикте-xvi-ми-смо-уз-тебе“/?p=679788

I Poljaci imaju koješta o njemu, tamo u Varšavi se on zamonašio:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Eli%C3%A1%C5%A1_Dohnal

Кінець секти Догнала у Дрогобичі - Konac Dohnalove sekte u Drohobiču, narod ih istjerao odande

Подели на овим сајтовима

E pa dobro, neka deci pricaju da papa kolje i jede decu a mi cemo da pricamo o popovima koji nemaju reci na to osim jednog crteza, koji ni u najmanju ruku ne odrazava nikakav reciprocitet po tezini onoga sto je taj nikodim ili ko vec izrekao.

Jeste lepo ponasanje ce nam dozvoliti da posle nikodima ili tog nekog procitamo velizara koji kaze gde ima dima ima i vatre i tako cemo zastititi decu od sramotnih zoranovih crteza, kritikujuci ga da je trebalo da nacrta recimo miša? 

Jer braćo čoveka i čovečicu nacrtati u smislu nekoga ko je kriv zato sto nikodim ili ko vec govori kako vrh Rimokatoličke Crkve kolje decu i jede ih a posle čitati razne komentare gde ima dima ima i vatre, sa sve neverovatnim dokaznim materijalima, meni je toga više u ovoj udbaškoj Srbiji previše.

Bolje mene da šamaraju nego da mi dete čita "benigne i usputne komentare" gde ima dima ima i vatre.!!!

Ja sam stvari stavio na tas a da li ste vi to uradili, možda je svima nama vreme da se upravo na ovom primeru svi zapitamo.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

@@Zoran Đurović,

А тис добар теолог, ово си, специјално за Поуке, могао на други начин. Уосталом, ни ово нам ниси ти донео на форум, па твоје одговорности за то и нема.

Е сад, зашто је то админ. пустила на форум, тј. допустила овај петпарачки дискурс? Не бих знао. .. А шта ове конзерве млате...на твом месту не бих много водио рачуна. Конзерве ко конзерве, ко шта ради оне само чангрљају, за друго и не знају.

Ја имам одељене фахове. Коме је шта намењено. Када имам посла са битангама, по мети им се обраћам. Када се расправљам или пишем у научном кругу, ништа од овог циркуса нема. Ово је само пасторални ниво. Некоме шкрипи, мисли да није на месту, али је мени моменат шокирања онај битан. Мени је стало до људи, а не да победим у случају, спору. То ми је небитно. Стало ми је до човека. И видео сам да се многи после приме. Треба период метаболизације. Није лако са мном. Али ја имам покајнике. Не могу да ни избројим са овог сајта који су ми писали приватно извињавајући се. Мени је битно да убацим вирус. После се ради са особом. Није рад као са стоком, јер, како ти рекох, хоћу да помогнем човеку да исплива на површину, да удахне ваздух. Па и дете заплаче кад се роди!

Кад се жена порађа, ту је крв на све стране. Није леп призор. Добро је што је сада обавезно клистирање пре порођаја. Ако радиш тај посао, неопходно је да се прљаш.

Такође, ја имам много секташа који су се обратили на православље. И са сваким је била посебна прича. Имам једног пацијента око кога се паштим, а вређам га на пасја кола. Њему не вреди нека софт прича. Само шамари. 

Дакле, треба разумети овај рад на нивоима. Због тога некима иде пакет јако ружно запакован, а другима у обландама...

Због тога да се не пуштају без моје изричите дозволе постови са мог зида! Нису за Поуке. Овде је публика друга.

Ускоро ће бити мој текст о крунисању Првовенчаног. То је научни текст, али је кратак, тако да ће неко и прочитати. Тешко да овде има подвижника који могу да прочитају текстове од преко 20-30 страна. Има их, али су малобројни. Текст излази у зборнику који је уредио Микоња Кнежевић. Биће нових момената... Да нам после Велизар и Оби објасне зашто Сава није обратио свог брата Вукана на православље, зашто није спречио Стефана да прими унију... Нека се већ спреме!Унапред им казах 12:smeha: 

Подели на овим сајтовима

"По речима својим ћете бити оправдани,

по речима својим ћете бити осуђени", рече Господ.

Или што кажу у мом селу: "Све што радиш - себи радиш".

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Ја такође осуђујем Амфилохијево терање Никодима да остави породицу, обећавајући му владичанство, јер је то нехумано. Не може се играти тако са људима.     

Ево, ти си овде дивно илустровао погрешан принцип о. Никодима да оно што практично начује узима у обзир, и да се према томе, у већој или мањој мери, поставља као према нечему релевантном.

Дакле, назвао си човека свињом због принципа којим се ти користиш.

Све твоје тврдње су такве. Ништавне. Стоје на мехуру од сапунице а ти се бусаш у прса као да си измислио топлу воду. И увек тако радиш. И увек ћеш тако радити јер немаш ширине за боље. Опсенар који најжешће напада управо оне са којима има највише сличности. Немајући храбрости, можда ни памети, да се ухватиш у коштац са собом хваташ се у коштац са другим нишанећи себе у другом, давећи себе у другом. И притом мислиш да спасаваш Цркву - ха ха.

Подели на овим сајтовима

Djurovicu vidim napredujete u svom naucnom radu!? Vrlo zanimljivo.

A vidim dali ste sebi i ulogu lekara, pa lecite pacijente. Vrlo simptomaticno.

Измењено од Дијана.
ne možemo tu fotografiju zadržati ovde

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Научите се од Дарта!

No, meni se nešto tako razjasnilo kako ste to tu pobliže objasnili s tim

pojmovima, barem neka korist odf toga a nekom nešto jasnije. Hvala!

https://goo.gl/z56x4Q

Подели на овим сајтовима

Према свецу и тропар.

На жалост, ово је једини смислени одговор на тврдње о. Никодима. Колико је одвратана, бесмислена, гнусана (научна и аргументована) прича о. Никодима, исто толико је и о. Зорана.

Пристојни људи се згражавају са тврдњама о, Никодима, као и са постером о. Зорана. Али мислим да је свима јасно да се о. Зоран спрда, док ће многи тврдње о. Никодима узети озбиљно ("где има дима има и ватре").

Свака част о. Зорану што може да се спусти на тај ниво и одговори о. Никодиму. Већина људи би одговорила "no comment" (да папа пије крв дечију).

Треба приметити и велику жртву о. Зорана, јер се унизио испод ниво свиње које је нацртао (измонтирао), не би ли ефектно показао лудост и бесмисленост тврдњи које је изрекао о. Никодим.

Подели на овим сајтовима

На жалост, ово је једини смислени одговор на тврдње о. Никодима. Колико је одвратана, бесмислена, гнусана (научна и аргументована) прича о. Никодима, исто толико је и о. Зорана.

Gluposti bre! Alo, covece crni, sta to pricas?!

Jel ovako treba da se ponasa apostol Hristov?!?! Ne znam vise sta je s vama pojedinima, neverovatno sta sve citam ovde!

Neverovatno koliko ste zaslepljeni, prava jedna ideologija! Umesto da se pop javno ogradi i izvini, kao sto prilici svakom ko zna za pokajanje, on je sebi uzeo pravo kao da je sudija vaseljene, pa sve mora da se pita, i u svakoj corbi da bude zaprska, i svakom mora da baci balegu u lice.

A smirenje? A bratoljublje? A blagost Hristova?

Sacuvaj Boze i sakloni!

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...