Jump to content

Абортус - одузимање дара живота и могућности постанка нове непоновљиве личности

Препоручена порука

Управо сада, Natasa. рече

Dobro nije da zagovaram bilo koji vid kontracepcije, samo napominjem da postoji izbor. A to za zid materice zvuči kao neki zastareli šraf pobogu, batalimo strašne priče za plašljive žene. I porođaj može svašta da izazove...

Dakle, ko neće više dece, neka smisli vid prevencije. Valjda je bolje od abortusa.

Naravno, slažem se sa tobom potpuno.

Nisam za abortus osim ne daj Bože u ekstremnim slučajevima, neke toliko bolne i zastrašujuče priče znam, ne bih da pominjem, ne daj Bože nikome da mora da ubije svoje dete.....

Подели на овим сајтовима

umro čovek?

Imam glupu ideju. Ko ne želi decu,, nek ih da onima koji ih nemaju a žele, da ne bi morali na crnom tržištu da otimaju decu onima koji imaju i žele decu....hmmmm

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Istopljeni kamen рече

Naravno, slažem se sa tobom potpuno.

Nisam za abortus osim ne daj Bože u ekstremnim slučajevima, neke toliko bolne i zastrašujuče priče znam, ne bih da pominjem, ne daj Bože nikome da mora da ubije svoje dete.....

Žena koja ne želi više dece ima dva izbora:

1) abortus

2) kontracepcija kao prevencija

Broj dva je najoptimalniji. Nisam ni za nametanje rađanja po sistemu-to je Božija zapovest, to ti je dužnost, nemoj da si sebična-i ostale gluposti. Nekome je jedno dovoljno, većini parova dvoje, nekome troje i tek ponekome 3+. Često to nema veze sa materijalnim mogućnostima, već sa psihom. Zašto bi žena koja će lepo da odgaji jedno, dvoje da bude osuđivana kao "sebična" ako ne može da ima više? Jednostavno nema živaca, šta je tu toliko strašno? Pa valjda je bolje jedno da izvede stabilno i normalno nego petoro i da puca po šavovima. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Natasa. рече

Žena koja ne želi više dece ima dva izbora:

1) abortus

2) kontracepcija kao prevencija

Broj dva je najoptimalniji. Nisam ni za nametanje rađanja po sistemu-to je Božija zapovest, to ti je dužnost, nemoj da si sebična-i ostale gluposti. Nekome je jedno dovoljno, većini parova dvoje, nekome troje i tek ponekome 3+. Često to nema veze sa materijalnim mogućnostima, već sa psihom. Zašto bi žena koja će lepo da odgaji jedno, dvoje da bude osuđivana kao "sebična" ako ne može da ima više? Jednostavno nema živaca, šta je tu toliko strašno? Pa valjda je bolje jedno da izvede stabilno i normalno nego petoro i da puca po šavovima. 

Svakome je dato drugačije, ja volim bebe i decu i mislila sam da ću imati mali autobus dece, mene deca raduju, ispunjavaju, druženje sa decom je oplemenjujuće i neguje u srcu uvek čiste emocije ali eto iz nekih opravdanih (Gospod dragi zna a verov atno danas i ja) razloga nisam mogla imati taj mali autobusić...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ekatarina_mala рече

umro čovek?

Imam glupu ideju. Ko ne želi decu,, nek ih da onima koji ih nemaju a žele, da ne bi morali na crnom tržištu da otimaju decu onima koji imaju i žele decu....hmmmm

Umro. https://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/preminuo-dr-antun-lisec-poznati-hrvatski-pro-life-aktivist/

Ko ne želi decu, neka ih i ne začinje. E sad, ako začne, a neće...treba proći trudnoću i odreći se deteta, nije ni to lako...nemam pojma.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

nisam mogla imati taj mali autobusić...

I onda dođe neko da te pita zašto nemaš autobus dece. :0212_rolleyes:

Nije prijatno.

Mene deca ne interesuju previše, osim moje naravno. Nisam u fazonu nekih estrogenskih scena da se topim u njihovom prisustvu i šta ti ja znam. Ne zanima me autobus dece, koliko mogu, toliko će ih biti i što bi to bilo ko pitao i što bi bilo koja žena objašnjavala brojnost dece.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

I onda dođe neko da te pita zašto nemaš autobus dece. :0212_rolleyes:

Nije prijatno.

Mene deca ne interesuju previše, osim moje naravno. Nisam u fazonu nekih estrogenskih scena da se topim u njihovom prisustvu i šta ti ja znam. Ne zanima me autobus dece, koliko mogu, toliko će ih biti i što bi to bilo ko pitao i što bi bilo koja žena objašnjavala brojnost dece.

Ma da o tome ti i pričam, ni ja nisam više u tom fazonu da imam autobus, prebolela sam ali mi je najlepši osećaj kao majci kad ti donesu bebu na podoj...onako nežno, čisto, mirišljavo bićence...plod ljubavi...uh to mi nekad nedostaje....

Подели на овим сајтовима

Ma da o tome ti i pričam, ni ja nisam više u tom fazonu da imam autobus, prebolela sam ali mi je najlepši osećaj kao majci kad ti donesu bebu na podoj...onako nežno, čisto, mirišljavo bićence...plod ljubavi...uh to mi nekad nedostaje....

Jeste, kad ti ga donesu...ali kad dođeš kući pa ti zakmeči u pola noći i tako dok sisa...potroši te psihički baš dosta. 

Ljudi imaju običaj da se teše prolaznošću neke situacije, a niko ne razmišlja kako te ta situacija menja i koliko ti pojede živaca. Nespavanje-proći će, slinav nos-proći će, brisanje guze-proći će...pa znamo da će proći, ali treba nešto da ostane od nas posle toga. Samo nespavanje dosta menja psihu, nervoza, pa se promene porodični odnosi...svašta novo donese beba. Svi iskusni znamo šta to znači...pa kad neko kaže žene sebične msm se zavalila bih mu vaspitnu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ekatarina_mala рече

svejedno, cak i neko ko želi autobus dece, ne treba da gnjavi nekog ko puca pod teretom materinstva... nije mi bila namera.. sorry svima. 

Oprosti ako sam te ugnjavila...i ja sam bila sprečena....pa sam zablagodarila Bogu i na ovom što imam...setila sam se onih koji nemaju ni jedno...žao mi je nisam htela da te uvredim...nikad nije kasno, daće Bog...

Moji prijatelji su 10 godina pokušavali, išli u Beč na vantelesne, svetinju uzimali..molitve...i desilo im se da su otišli na godišnji odmor na jedno grčko ostrvo...odmah da napomenem nije Egina, ni Andros ni ništq slično.

Otišli i opustili se, ronili, plivali i kad su se vratili...trudna....možeš li da veruješ...samo su se opustili....

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ekatarina_mala рече

svejedno, cak i neko ko želi autobus dece, ne treba da gnjavi nekog ko puca pod teretom materinstva... nije mi bila namera.. sorry svima. 

Naravno, ja sam u šoku koliko se mame nekako potajno takmiče. Ja sam dete dojila, ali me iznenadilo koliko ljudi vole da zapitkuju mame je l doje. Kao da proveravaju je l si dobra ili ne valjaš. Znaš kako može da bude neprijatno, kao da ti razvlače grudi po ulici. Mislim se idi bre u...šta te briga, kao da je bitno. Uopšte nemaju osećaj kad se šta pita.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Jeste, kad ti ga donesu...ali kad dođeš kući pa ti zakmeči u pola noći i tako dok sisa...potroši te psihički baš dosta. 

Ljudi imaju običaj da se teše prolaznošću neke situacije, a niko ne razmišlja kako te ta situacija menja i koliko ti pojede živaca. Nespavanje-proći će, slinav nos-proći će, brisanje guze-proći će...pa znamo da će proći, ali treba nešto da ostane od nas posle toga. Samo nespavanje dosta menja psihu, nervoza, pa se promene porodični odnosi...svašta novo donese beba. Svi iskusni znamo šta to znači...pa kad neko kaže žene sebične msm se zavalila bih mu vaspitnu.

Ma ok, ja sam samo sanjar..i to se ne može promeniti...da se ne hvalm..moja deca su spavala i ja sam ih dugo dojila...i stvarno smo imali divno družejnje kroz njihovo odrastanje, priznajem bilo je i težih momenata, ali smo rešavali...praštajte žene...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ekatarina_mala рече

previse se izvinjavas istopljeni kamenu

Ja ti želim bebu danas....i moliću se za tvoju bebu svaki dan, neću se više izvinjavati.

Ja svedočim svoj život....i žao mi je ako sam te uvredila...mene žene vole, mene su žene koje ne mogu da zatrudne sa radošću sretale na ulici i želele da im prenesem radost...deece...i .....:sunce:

Želim ti bebu!

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...