Jump to content

Зоран Ђуровић: Јављење светаца у есхатолошким телима

Оцени ову тему

Препоручена порука

1 hour ago, Јанко рече

Зато Христос МОРА бити оваплоћен, тј родити се у телу од жене тако да има и људску и божанску природу, али да је једна личност, а не "ујединити" две природе и две личности...

Ali gde sam ja rekao da Hristos ne mora biti ovaploćen?I po čemu to Bog mora biti ovaploćen na način kako se ovaplotio Isus Hristos pre 2000 i kusur godina?Zašto Bog MORA baš na takav način da se ovaploti?Zašto ne bi mogao da uzme recimo komplet ljudsku prirodu,jednostavno se materijalizuje,uđe svet obukavši se u ljudsku prirodu?Ovako ograničavate Boga,on mora da se ovaploti na isti način na koji se i svaki čovek rađa.Ovaploćenje je tajna,niko tu ne zna šta i kako ja sam samo pričao da je Adam imao mogućnost oboženja ali da ju je izgubio kad je pao ili po vama on je od strane Boga bio predodređen za pad i greh i smrt,ako je tako onda njegov izbor neposlušanja Bogu,okretanje leđa Bogu,prekid te prvobitne zajednice je bio totalno nebitan događaj,jer bi on pao ovako ili onako,ne može da se oboži jer Bog mora da se ovaploti kroz ženu.Adam je po vama od strane Boga osuđen na smrt bbez ikakvog izbora.Kada kažem Adam ne mora nužno da bude jedna ličnost,mada ja verujem da jeste bio,može i čirtavo to prvostvoreno čovečanstvo je od strane svemogućeg Boga ljubavi bilo osuđeno na smrt.I on pogleda tako na kraju 6 etape stvaranja i kaže,dobro bješe veoma.

Koliko ja vidim vas muči postojanje dve ličnosti i dve prirode i sada jedno eshatološko pitanje koliko će u meni biti ličnosti ako doživim tu eshatološku realnost,jer ćemo svi biti kao On,Bogoljudi,spoj dve prirode?U meni je ljudska ličnost i ljudska priroda koja će biti u zajednici sa čime?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 994
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Кратос рече

I po čemu to Bog mora biti ovaploćen na način kako se ovaplotio Isus Hristos pre 2000 i kusur godina?Zašto Bog MORA baš na takav način da se ovaploti?Zašto ne bi mogao da uzme recimo komplet ljudsku prirodu,jednostavno se materijalizuje,uđe svet obukavši se u ljudsku prirodu?

Zato što se ovaplotio na takav način.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zato što se ovaplotio na takav način.

Ali ne mora na takav način.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Ali ne mora na takav način.

Ajde? 

On je to uradio. Nije morao ni da nas stvori. Pa jeste. 

To moranje nije ni termin za razglabanje, nego je bitno da poštujemo ono što jeste se desilo.

Iz te perspektive da se već činjenično desilo onda je moralo tako a razglabanje da nije nas ne vodi nijedno valjanom zaključku koji bi nam popravio činjenično stanje.

Te zaključujemo, to se jeste desilo a svaka dalje diskusija šta bi bilo kad bi bilo, onda moramo zatvoriti sa moralo je tako da se desi. Jer šta bi bilo kad bi bilo nas ne vodi ničemu nego nas udaljava, nijednu tajnu više, nijedno znanje više ne možemo dobiti iz perspektive šta bi bilo kad bi bilo. Činjenica jeste da se desilo i to je kraj.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Јанко рече

То није онакво сједињење какво Кратос замишља...

Kratos nije Bog pa da zna kakvo bi to sjedinjenje bilo ali sam suštinski rekao da bi to bilo ipostaziranje,utemeljnje naše prirode u Logosu Božijem kroz koga je i za koga je svet stvoren.Kako?Ne znam.Ali verujem da je Bog dao Adamu tu mogućnost.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ajde? 

On je to uradio. Nije morao ni da nas stvori. Pa jeste. 

To moranje nije ni termin za razglabanje, nego je bitno da poštujemo ono što jeste se desilo.

Iz te perspektive da se već činjenično desilo onda je moralo tako a razglabanje da nije nas ne vodi nijedno valjanom zaključku koji bi nam popravio činjenično stanje.

Te zaključujemo, to se jeste desilo a svaka dalje diskusija šta bi bilo kad bi bilo, onda moramo zatvoriti sa moralo je tako da se desi. Jer šta bi bilo kad bi bilo nas ne vodi ničemu nego nas udaljava, nijednu tajnu više, nijedno znanje više ne možemo dobiti iz perspektive šta bi bilo kad bi bilo. Činjenica jeste da se desilo i to je kraj.

Ne pričamo uopšte o tome.Nebitno.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Кратос рече

i sada jedno eshatološko pitanje koliko će u meni biti ličnosti ako doživim tu eshatološku realnost,jer ćemo svi biti kao On,Bogoljudi,spoj dve prirode?U meni je ljudska ličnost i ljudska priroda koja će biti u zajednici sa čime?

Sa Njim, sa Hristom, ti ćeš uvek biti čovek koji je fizički sjedinjen sa Hristom ali nikad nećeš biti Hristos kao Ličnost. Ti ćeš biti Bog po blagodati i imaćeš jednu prirodu koja nosi blagodat. Dok Hristova Ličnost ima dve prirode neslivene nedeljive.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Ne pričamo uopšte o tome.Nebitno.

Pričamo ali ti ne vidiš da prvo zalutaš i onda iz šumice vičeš kako Puta nema iako znaš kako izgleda Put. Mi ti kažemo Kratos ti si u šumi ne vidiš Put odatle a ti nam kažeš pa zašto Put mora biti baš taj Put, kad  je Put svemoguć pa će mi odavde raskrčiti šumu.

Pogledaj malo i sa pravca orijentacije, nije život samo ravna ploča.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sa Njim, sa Hristom, ti ćeš uvek biti čovek koji je fizički sjedinjen sa Hristom ali nikad nećeš biti Hristos kao Ličnost. Ti ćeš biti Bog po blagodati i imaćeš jednu prirodu koja nosi blagodat. Dok Hristova Ličnost ima dve prirode neslivene nedeljive.

A mi nećemo znači da imamo dve prirode neslivene,nedeljive?

I gde sam rekao da ću biti Hristos kao ličnost?

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Кратос рече

Adam je po vama od strane Boga osuđen na smrt bbez ikakvog izbora

Adam je po meni nezavršen. Samo Obožen adam je završen Adam.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pričamo ali ti ne vidiš da prvo zalutaš i onda iz šumice vičeš kako Puta nema iako znaš kako izgleda Put. Mi ti kažemo Kratos ti si u šumi ne vidiš Put odatle a ti nam kažeš pa zašto Put mora biti baš taj Put, kad  je Put svemoguć pa će mi odavde raskrčiti šumu.

Pogledaj malo i sa pravca orijentacije, nije život samo ravna ploča.

Tebra o čemu ti baljezgaš ovde?Ti pričaš neku svoju priču nevezano totalno za ono šta ja pitam.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Adam je po meni nezavršen. Samo Obožen adam je završen Adam.

Odlično.Sad se vrati na moj prvi post o Adamu kao biću potencijala.Par strana nazad.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Tebra o čemu ti baljezgaš ovde?Ti pričaš neku svoju priču nevezano totalno za ono šta ja pitam.

Brate ti zagrliš Hrista na zemlji i onda odlepršaš prema nebu da vidiš i Božanstvenog Logosa.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Odlično.Sad se vrati na moj prvi post o Adamu kao biću potencijala.Par strana nazad.

Ne može biti završen bez Hrista ovaploćenog preobraženog i vaskrslog. 

Amin.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Кратос рече

po vama on je od strane Boga bio predodređen za pad i greh i smrt,ako je tako onda njegov izbor neposlušanja Bogu,okretanje leđa Bogu,prekid te prvobitne zajednice je bio totalno nebitan događaj,jer bi on pao ovako ili onako,ne može da se oboži jer Bog mora da se ovaploti kroz ženu.Adam je po vama od strane Boga osuđen na smrt bbez ikakvog izbora.

Напротив, имао је избор да никад не погреши. А после неког времена када се утврди у добру да испуни "По плодовима њиховим познаћете их" и - ето оваплоћеног Логоса кроз Адама и Еву који своје родитеље уводи у "вечну" бесмртност (за разлику од оне едемске "привремене" бесмртности) пре него се и дотакну смрти. Безгрешно зачеће, Ева Богородица, будући потомци богови по благодати...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...