Hoffman Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Stekao sam utisak da se u celoj prici ne radi o pravilima kao zapovestima nego se radi o drugoj sferi, onoj svakodnevnoj, u kojoj moramo razviti odnos sa Bogom kao sa ocem ili prijateljem. Bez svetih tajni ne mozemo upoznati Boga, a da bi pristupili svetoj tajni postoje pravila. Svete tajne nas realno ociscuju i obnavljaju tj ozivljavaju i ta pravila ni u kom slismu nikada nece biti izuzeta jer ona predstavljaju dokazani sistem zivota sa Bogom ali ovo sam razumeo da nisu bitne detaljne tehnicke formalnosti da bi se promenili ili priblizili Bogu, tipa : palim svecu reda radi, nosim kolac u crkvu radi tradicije, Pricest jer se valja... As far as the East is from the West, I remember your sin no more. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 ali ne bih da pričam o kompromisima sa Bogom, to mi je baš bizarno. . . I otkud mi znamo da se to zaista i desilo ? Mozda zato sto te asocira na neku poslovnu saradnju. Zato i stavih citat od Sv. Isaka. Sta me briga da l' se nesto desilo, poenta je videti kako Bog malo trazi. Eto, Mojsej se na pocetku plasio samo tako, te: ne mogu ja to, te ne umem, te nece me slusati, te ovo, te ono. Na kraju mu Bog kaze da povede Arona. Made it simple. Da ne pricam o jevandjelskom "ni onome ko da casu vode nece plata propasti". "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Bez svetih tajni ne mozemo upoznati Boga. Kako iko sme da tvrdi ovo ?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 @@Џуманџи, priznajem da te baš ovde i ne razumem, ali nije ni važno, ne pokušavaj dalje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 A kako da prevaziđem, kad ništa u meni nema želju ni ubedljiv razlog da prevaziđe ? Isto onako kako su prevazisli brojni svetitelji koji su od razbojnika postajali bozji ljudi puni ljubavi prema svetu. Molitva, post, svete tajne, sve to pomaze. Eto za pocetak krenes da se molis za tog nekog Gospodu svaki dan, pa se mozda kroz vreme javi neka zelja za prevazilazenjem, jer sama molitva predstavlja izraz ljubavi. A i ako hoces da gledas sa neke utilitaristicke pozicije, zamisli da je taj neko vecno sa tobom u Carstvu Nebeskom i dobila si kako izgleda pakao. Nemas nikakve koristi od toga da nekog mrzis, samo ces biti nesrecna, osecas se neugodno, a to valjda ne zelis. Eto ako nemas neki drugi ubedljivi razlog, iako to koristoljublje i gledanje licne srece deluje skakljivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Lol "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Kompromisi su jalovi. Obe strane na kraju budu nezadovoljne. Зависи од угла гледања . Цео живот је компромис за компромисом и ако га гледаш као пораз, живот је онда непрекидни низ фрустрација . Али можеш да га гледаш и као успех јер си ствар померио у правцу коме желиш макар и не онолико колико си желео . То је као она фора са чашом, можеш да је гледаш као полупразну и да се нервираш а можеш и да је гледаш као полу пуну и да се радујеш . BorisR је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Jesi li hteo reci da kompromis dozivljavamo kao poraz onda kada ili ne ispuni nasa ocekivanja, ili osecamo da smo vise ulozili nego sto smo dobili? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Одприлике, али опет је проблем у нама самима у оба случаја . Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 (измењено) U ljubavi nema pravila. Zamisli imas milion ljudi, svako zaljubljen u po jednu devojku. A ti dodjes i kazes im ovako: postoji Samo jedan ispravan put da to uspe. I onda ima das svitak papira sa tacnim upustvima. Sta ce joj pricati, kada, kako, kad ce je koliko voleti, kojim danima vise, kojim malo vise vise. I tako dalje u nedogled, zna se sa cime pravim analogiju. Koliko bi ta zaljubljenost trajala i koliko bi trebalo ljudima da dignu ruke od toga? Svaka ljubav ima neka svoja pravila... Zamisljam...milion muskaraca i milion zena,dva miliona ljudi ...a ja dodjem i kazem... ... Mmm...ovaj..dobar dan svima... Sta radite dorbi ljudi...U Lornici pada kisa,a ovde kod nas nista...Ehehehe... Ne da Bog,mnogo smo se ogresili ... Nesto me davi u grlu...krh,krh,krh...,nije stitna zlezda,stres,a i trema..ja ne volim da nastupam...ali dobro... Ehhehehe... Dragi moji ...U ljubavi ima pravila,pravilo je da volimo drugog vise nego sebe...da ne dodje do sukoba interesa....to vazi u oba slucaja...Ne umarajte se da cinite dobro...Ispunjavajte norme ....ali ...to nije dovoljno samo po sebi...to nije cilj samo po sebi...smisao je da covek nauci da se zrtvuje za dobrobit drugog coveka ...da moze iskrenije da se posveti svom zivotnom zadatku...svom smislu...a smisao je ljubav...Znate i sami da ljubav nije samo erotska...postoje jos i drugi oblici ljubavi...ljubav prema porodici,prema prijateljima,prema bogu,prema prirodi,prema neprijateljima...Sve cesce cujemo kako je Bog ljubav...Da,to je tacno...Ali kako ? Ja to razumem ovako-Ako mi volimo jedni druge i Boga,ne praveci razlike medju ljudima,mi pocinjemo da licimo na Boga ...i da u sebi usvajamo neke od njegovih osobina...To se najlakse postize ispunjavanjem normi,jer to je put i predanje koji su nam ostavili i svojim zivotom posvedocili svetitelji....draga braco i sestre...Oni su ceo svoj zivot,poslednji atom svoga bica posvetili Bogu ...zbog bliznjih i spasavajuci svoju dusu ...ispunjavjuci norme,ali ne radi forme,vec samo zato sto su osetili da je to sredstvo ,nacin na koji se postize cilj,a cilj je preobrazaj...promena iz stanja samoljublja i stanje bogo i covekoljublja... To je moguce...Da,moguce je...Treba to pozeleti...pa i Koeljo kaze-Budite realni,pozelite nemoguce...Da... Nista nije nemoguce...Verujte ... Pitajte...Izvolite.. A ja sam tu da posvedocim jos samo jedno-Dusa samo dusa jos se spasti moze,trudi se i moli -pomozi mi Boze... Измењено Јул 31, 2015 од Иван Ивковић Добро је Арсо, само се држи теме... :) Kaludjerovic Sreten, -Владимир- and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 http://blogs.ancientfaith.com/roadsfromemmaus/2010/07/30/the-gospels-good-soil/ Бог не гледа ко је ко. Јер који без закона сагријешише, без закона ће и изгинути; и који у закону сагријешише, по закону ће се осудити (Јер пред Богом нијесу праведни они који слушају закон, него ће се они оправдати који га творе; Јер кад незнабошци не имајући закона сами од себе чине што је по закону, они закона не имајући сами су себи закон: Они доказују да је оно написано у срцима њиховијем што се чини по закону, будући да им савјест свједочи, и мисли међу собом туже се или правдају) На дан када Бог узасуди тајне људске по јеванђељу мојему преко Исуса Христа. (Рим. 2,11-16) obi-wan је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Edited by Иван Ивковић, Today, 11:51. Добро је Арсо, само се држи теме... :policeman-1: ... Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Isto onako kako su prevazisli brojni svetitelji koji su od razbojnika postajali bozji ljudi puni ljubavi prema svetu. Pa vidi da čoveku prete vešala, lomača i tako to .......prevazišo bi čovek sve........ пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Šta je ljubav? https://www.pouke.org/forum/topic/23613-%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE-%D1%99%D1%83%D0%B1%D0%B0%D0%B2/ Kaludjerovic Sreten and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 To nikako ne znaci da Ljubav negira pravila, nego da ih prevazilazi управо то... Ljubav, dakle, ne ukida zakon i pravilo, nego ih ispunjava tako besprekorno da je jos i mnogo iznad njih. дааааааа............. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука