Џуманџи Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Da dodam i ovo (fenomenalni Janaras): "Порука коју Црква доноси, посебно савременом човеку, повређеном и деградираном схватањем Бога као «терористе» јуридичке етике, јесте управо у следећем: она га уверава да оно што Бог заиста тражи од човека није ни индивидуални подвиг нити дела врлине, већ крик поверења и љубави из дубине бездана. Или, можда само један тренутак трезвеног и грчевитог проваљивања кроз затворену и сигурну субјективност наше среће." -Владимир- and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јул 31, 2015 Пријави Подели Написано Јул 31, 2015 Razumela sam ja tebe, samo sto ti ne kapiras. Evo, ovako. Ti ne bi prestao da volis svoje dete, ma sta god ti neko napricao za njega. Makar tu bili i dokazi, zatvorska kazna... Jednostavno je to - to. Nema faktora. Јеси ли доживела радост такве љубави? Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 A sta kaze? Pa kaze ono sto sam vec napisao, brate, sto bi sad ponovo sve prekucavao... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 Da dodam i ovo (fenomenalni Janaras): "Порука коју Црква доноси, посебно савременом човеку, повређеном и деградираном схватањем Бога као «терористе» јуридичке етике, јесте управо у следећем: она га уверава да оно што Бог заиста тражи од човека није ни индивидуални подвиг нити дела врлине, већ крик поверења и љубави из дубине бездана. Или, можда само један тренутак трезвеног и грчевитог проваљивања кроз затворену и сигурну субјективност наше среће." Nije dobro receno, kao i uvodni tekst. I podvig, i dela vrline, i krik poverenja i ljubavi iz dubine su sa jedne iste strane bogocovecnosti, nisu i ne mogu da budu suprostavljeni jedno drugom ni u kom slucaju. Krajnje je besmisleno i nehriscanski reci da Bog ne ocekuje od nas dela vrline, ali ocekuje nesto drugo sto ima potpuno isti izvor. Gde postoji taj krik poverenja, postoje i dela vrline i podvig barem u nekoj maloj meri, ne moze da ih nema. Ima kod mnogih savremenih teologa ta jedna cudovisna zica, svojstvena savremenom coveku uopste, a koja se zove "lako cemo". I vrlo cesto ta zica kod tih teologa do te mere razvodni i obljutavi hriscanski etos, da vise ne mozes da ga razlikujes od bilo kojeg humanistickog pokreta i razmisljanja. Bez ikakvog podviga prosto nema spasenja, niti moze da ga bude. I taj krik iz dubine trazi (makar koliko kratkotrajno) poniranje u samo dno duse, i podvig je sam po sebi, nije uzdah iz meksicke serije... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 @Adamsova: da. I nemam dece, ako je i to pitanje. Krajnje je besmisleno i nehriscanski reci da Bog ne ocekuje od nas dela vrline, ali ocekuje nesto drugo sto ima potpuno isti izvor. Po meni je besmisleno reci da Bog od nas ocekuje dela vrline (u prevodu: ocekujem od kokoske da slika k'o Mone). Prvo, odakle mi vrlina? Nema se, tebra, oskudica, ovo-ono. Дидим је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 @Adamsova: da. I nemam dece, ako je i to pitanje. Po meni je besmisleno reci da Bog od nas ocekuje dela vrline (u prevodu: ocekujem od kokoske da slika k'o Mone). Prvo, odakle mi vrlina? Nema se, tebra, oskudica, ovo-ono. Bog jeste rekao da od nas ocekuje dela vrline, i to ne jednom. Zabelezili sveti bogonosni ljudi, za svaki slucaj, da ne bi neko kao ti sad, poceo da sumnja u to. Da li je to tebi licno besmisleno, to je vec neka sasvim druga prica. A ako si u oskudici i nemas ulja za lampu, idi trgovcima pa kupi. A ovo sa kokoskom koja slika em nema nikakve slicnosti ni kao poredjenje sa ovom temom, a tek sto je bzvz... nije cak ni smesno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 Није кокошка која слика, него Оскар Кокошка. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 Bog jeste rekao da od nas ocekuje dela vrline, i to ne jednom. Zabelezili sveti bogonosni ljudi, za svaki slucaj, da ne bi neko kao ti sad, poceo da sumnja u to. Da li je to tebi licno besmisleno, to je vec neka sasvim druga prica. Jaoooo, Obi, deder se smiri, hajd'. I slazem se sa boldovanim, zaista je to sta je tebi vakvo i nakvo neka druga prica. A zabeljezili su ti Sveti ljudi i "dokle cu vas trpljeti", pa je nastavio da nas trpi i po Slavnom Vaskrsenju Svojemu. A i Svetome Petru je svasta nesto Gospod rek'o. A i Sveti Pavle je Svetome Petru svasta rek'o. I, ene ih, gle, vole se. Aha, aha. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 A za ovo "neki kao ti" - hvala. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 Jaoooo, Obi, deder se smiri, hajd'. I slazem se sa boldovanim, zaista je to sta je tebi vakvo i nakvo neka druga prica. A zabeljezili su ti Sveti ljudi i "dokle cu vas trpljeti", pa je nastavio da nas trpi i po Slavnom Vaskrsenju Svojemu. A i Svetome Petru je svasta nesto Gospod rek'o. A i Sveti Pavle je Svetome Petru svasta rek'o. I, ene ih, gle, vole se. Aha, aha. Mnogo lepo kad covek namerno zaobilazi napisano, i okrece pricu u krug... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 A za ovo "neki kao ti" - hvala. Zar nisi rekla da je za tebe besmisleno da Bog ocekuje od nas vrlinu? U svakom slucaju, nema na cemu, i drugi put... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 Zar nisi rekla da je za tebe Jer takvi kao ja mora da nemaju nista s' onakvima kakvi su takvi kao Vi, lol? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 Jer takvi kao ja mora da nemaju nista s' onakvima kakvi su takvi kao Vi, lol? Otisli smo vec daleko od teme... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 Ti ne bi prestao da volis svoje dete, ma sta god ti neko napricao za njega. Makar tu bili i dokazi, zatvorska kazna... Jednostavno je to - to. Nema faktora. ... Pa Bog nama i jeste otac na neki nacin,ali nam ni majka ni otac nisu kao Bog... zato se valja i kaze Otac Nebeski...a ne samo Otac ... Kao i duhovni otac ili otac svestenik...Meni je to malo neprirodno...Nikad u zivotu svesteniku nisam rekla -"Oce" ... niti bih mogla...kad mi nije otac. A da li moze da se upotrebi neka druga rec npr. Paroše... ili Moj parohu... ...Ili mozda samo Parohu ... ? Ili Vase Parošenstvo ... Ali najbolje je oce svestenice...to je nekako jasno... Oce svešteniče Marko...moj brat nije krsten... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Август 1, 2015 Пријави Подели Написано Август 1, 2015 Razumela sam ja tebe, samo sto ti ne kapiras. Evo, ovako. Ti ne bi prestao da volis svoje dete, ma sta god ti neko napricao za njega. Makar tu bili i dokazi, zatvorska kazna... Jednostavno je to - to. Nema faktora. Da, samo sto ja svoje dete mogu da vidim i da imam uvid u njega i njegovo postojanje. Vidis da i ovde na temi na primer, imas obija koji protivreci tvojim i stavovima koje si kopirala ovde. Zato ti i kazem, hiljade razlicitih vidjenja je u pitanju, samo je stvar u tome cime ti napune glavu i u sta ti poverujes. Ja sam ti ovaj "savremen covek" iz citata koji si postavila, samo sto sam takav dojam o Bogu upravo stekao o Bogu citajuci tekstove ljudi iz crkve, zato i kazem, dok nisam "upoznao" teoriju onoga u sta verujem, stvari su bile drugacije. Ispadne da crkva kritikuje samu sebe, tj jedni njeni clanovi kritikuju druge(mislim na stavove). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука