Jump to content

Како зауставити дебилизирајуће и тровачке ријалити програме? (Борба против кича и шунда)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 26 минута, Postomolitvom рече

molitvom

a post?

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, -Владимир- рече

Svi znaju da je to glupa komercijala :), nema potrebe za cenzurom :).

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Postomolitvom рече

a post je odličan... :)

Па `ел помаже гледе "тровачких и дебилизирајућих програма"... Мсм, `ел постоји тријажа на оне "на води" и "на уљу"?

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Милан Ракић рече

Па `ел помаже гледе "тровачких и дебилизирајућих програма"... Мсм, `ел постоји тријажа на оне "на води" и "на уљу"?

svakako pomaže, recimo protiv rijaliti programa tipa farma, dovoljno je na ulju, parovi-na vodi... :)

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Postomolitvom рече

svakako pomaže, recimo protiv rijaliti programa tipa farma, dovoljno je na ulju, parovi-na vodi... :)

е то! Тај рад. Да се знае Правило

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, GeniusAtWork рече

Ријалити постоје док има публике која то конзумира. Нема публике, нема ријалитија - никоме се не исплати да даје паре на нешто што му не доноси профит. Много просто.

Мање публике, мање и риалитија. Просто да простије не може да буде. Риалитије народ омогућава.

А како стати на пут и то је једноставно, једноставно не гледати.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

A, pa onda ćeš za to da platiš druškane.

Ja da platim za to sto bi crkva radila svoj posao i ispunjavala svoju misiju po prvi put u poslednjih 2000 godina? Zasto?

Ja ne kažem da crkva treba meni da uredi zivot, nego sebi ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Велизар рече

@cloudking

Прошли пут сам ти рекао да смо ти и ја завршили. Дакле, нема потребе да ми се обраћаш, са тобом не желим да комуницирам.

Ali ja s tobom nisam zavrsio. Ti si na stranputici i moja je misija da te izvedem  na pravi put. Zastranio si i promasujes cilj, tako da cu poucen hriscanskom metodologijom ja da te vratim na pravi put, naravno protiv tvoje volje jer ti sam ne znas sta je dobro za tebe.

Evo za pocetak, procitaj ovaj neverovatan Kristijanov post. Covek je pametno srocio sve ovo sto ja neuko nabadam.

пре 15 часа, Kristijan рече

Пре пар месеци смо могли да сазнамо за надасве несрећан догађај, једна америчка тинејџерка је после злостављања од кога је нико није заштитио решила да себи одузме живот, и при том је уприличила лајв стрим у коме се опростила од света, објаснила своје разлоге и онда се пред камером и обесила. Чланак у коме је наведен садржај тог снимка такође описује и даљу судбину тог снимка. Иако је постојала тежња да се заустави ширење тог снимка копије су се изнова појављивале на новим серверима, и они који су се трудили да то склоне од јавности једноставно нису могли да буду довољно ефикасни, јер је интересовање људи било превелико. Несрећна девојчица није имала иза себе јаку продукцијску машинерију, није уложила ни цент у адвертајзинг, а опет се снимак проширио по мрежи као пожар. За мене је остало сасвим нејасно до данас зашто би ико имао потребу да гледа директни пренос одустајања од живота, зашто тешка патња неког детета некоме може да буде начин да прекрати време, али ми је тај феномен дао одговоре на нека друга питања. Сасвим сам сигуран да је сваки ријалити само последица, а никако почетак проблема. Људи који се доведу дотле да никад не превазиђу стадијум пуког рецептора имају неутаживу потребу да се хране туђим животима, а да свој живот и не троше. Па неко воли да препродаје аброве из комшилука, а неко други да гледа како се певаљке псују у руралном амбијенту, а неко трећи манијакално прати спортска збивања. Да, да, немојте да се заваравате, бесомучно гледање утакмица и завиривање у приватни живот професионалних спортиста није ништа узвишенија активност од гледања било ког другог ријалити програма, све је то из исте кухиње. Спортски дух одавно не станује у професионалном спорту и све то што се сервира кроз спортске програме јесте најбаналнији ријалити. Гледа се како други доживљавају екстазу због успеха или очајање због неуспеха. Гледа се како се због победе и крвари, и како се морално пада па се вара, лаже, допингује... Гледа се коме је како брачни друг утицао на каријеру, и све остало што може и не може да се замисли... Да парадокс буде једва подношљив сви ти који тако опсесивно прате тај шоу у режији спортске индустрије се третирају као љубитељи спорта, а не препознаје се да нису ни најмање одмакли од ових што се кљукају Фармом или којим већ од тих програма...

А то "држава д'уради нешто..." је бесмислица, јер држава може само да има озбиљан интерес у томе да већи део популације задржи на том стадијуму рецептора. Све и да се неко досети да забрани такве програме то ништа не би решило, јер не може проблем да се реши тако што се уклањају поједини симптоми, мора узрок болести да се лечи. И то само може у породици да се удеси, нема сврхе да се чека да неки ауторитет с врха то закрпи уместо нас. Телевизија никад више неће да буде онаква какву је памтимо из нашег детињства, или из прича наших родитеља, јер таква телевизија апсолутно није исплатива. Телевизија је генерално медиј коме тло клиза под ногама, и сада се само јури да се како тако одржи гледаност. Дакле постоји само избор између тога да се одустане од одређеног медија или да се прихвати такав какав је, са свим недостацима.

Коначно, не би смели да се зауставимо само на регулацији ријалити програма, било би нужно, ако се већ вапи за интервенцијом с врха, да се и сав остали телевизијски програм ревидира, да се пречешљају дневне и недељне новине, радио програм, филмска продукција, издаваштво... Видите ли куда то води? Да ли сте свесни опасности? Да ли сте свесни могућности злоупотребе? Надам се да је свима јасно да би једно регулаторно тело које се бави тиме врло лако могло да се злоупотреби и да по законима којима смо клицали једног дана укине све оно што је здраво и корисно. Ја се не бих играо ватром. Сећам се комунистичке индоктринације, не бих уводио сличан систем поново, без обзира која идеологија стоји иза полуга присиле. Кад сам био дете мајка ме је водила у Дворану културног центра да гледамо Бен Хура. Филм се по тадашњим аршинима наше власти завршио после Месалине погибије на тркалишту. Христов пут на Голготу и исцељење Бен Хурове мајке и сестре су одстрањени. Мајка ми је тада објаснила који део филма фали и објаснила ми разлоге. Сасвим сам сигуран да би свако цензорско тело једног дана могло да доноси сличне одлуке, без обзира колико су добре намере постојале у старту. Једна моја пријатељица ми је пре много година рекла нешто што никад нећу да заборавим: кроз живот треба ићи онако како кит иде кроз непрегледни океан - од свега што му океан нуди он одабира само сићушне планктоне. Ко год мисли да му ријалити програми ремете живот засигурно има далеко већи проблем од тога.

Извињавам се због преопширног излагања.

@Kristijan - ne izvinjavaj se za dobre stvari. Pozdrav!

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Ненад Р. рече

Мање публике, мање и риалитија. Просто да простије не може да буде. Риалитије народ омогућава.

А како стати на пут и то је једноставно, једноставно не гледати.

Слажем се. Просто не гледајте и не обраћајте пажњу на оно што вам смета и решен проблем.

Радила сам у режији на једној телевизији, додуше у информативи, али ни тада се нисам занимала за ријалити програме. А њих ће увек бити, све док то народ жели.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Рапсоди рече

За омладину и децу која тек формирају  укус, а окружење и те како утиче на исти, исто радикалним резом  " стоп, нема више " . 

Jao vi radikalizovani hriscani... samo bi nesto zabranjivali ljudima. Isus se u grobu okrece od vas :))

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Ja da platim za to sto bi crkva radila svoj posao i ispunjavala svoju misiju po prvi put u poslednjih 2000 godina? Zasto?

Ja ne kažem da crkva treba meni da uredi zivot, nego sebi ;)

Zato što ne može edukacija bez novca, nemaš ti tli godine pa da to ne znaš.

Dakle napravite spisak šta bi Crkva trebala da završi umesto države i dajte lovu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 2/15/2017 at 9:17, cloudking рече

Jao vi radikalizovani hriscani... samo bi nesto zabranjivali ljudima. Isus se u grobu okrece od vas :))

Хахаха. Ја лично да се питам, не бих ништа забранила. Само бих нагласила.....канали за самосвесне, културне, људе са образом... и они други канали, за овце,  за несамосвесне, људе којима мањка укус и стил, острашћене, прелешћене, па нек изволи ко шта воли, или којем стаду припада нек се групише....:)))

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• 9 months later...

Uvesti batine roditeljima!!! Mamama ukinuti svakodnevno pranje tintara kod frizera i manijakalno fejsovanje kao i tatama! Pa nek se ne cude kad decici zalepim napomenu i 1 istog casa (Cast izuzecima)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...