Jump to content

Како зауставити дебилизирајуће и тровачке ријалити програме? (Борба против кича и шунда)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Evo ovako braćo, čak i pod uslovom, da se pobijem sa vama a za neke prepodobne koji misle da je u njima Bog, onda i da se poorvem sa Bogom.

Kič i šund, je sastavni deo koreografije pale ljudske prirod, a na nama ne priliči da se čudimo zašto to postoji, nego da se Istinom i istinskom lepotom uzdignemo iznad tih pojava, kojih ni sami nismo svesni u drugom obliku.

Sejte radost.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Kič i šund, je sastavni deo koreografije pale ljudske prirod,

алиииии ми волимоооо кад шљашти & бљешти :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Никако, нема начина, није у нашој моћи. Држава може  да хоће, али неће.

• Волим 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

напиши сутра какво је стање код тебе на факултету.

Pa onako, bilo dosta ljudi, sto se tice studenata da je bilo nekog odusevljenje nije se videlo, sem aplauza i na pocetku ustajanja nista specijalno nije bilo, to je ono kao stvar kulture, cini mi se da je bolji utisak ostavio Soltenberg posto se bio salio na pocetku, krenuo da prica srpski a ono nesto vrljavo, pa spomenuo kako je bio 2 godine kao klinac u Bg-u i o nekoj devojci iz mladosti koja je bila lepa, a danas kad je video primetio kakva je baba postala, nesto taj fazon, ljudi se smejali. 

Јел' смеш да викнеш?

Haha gotovo sad  :D

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Marić je u izjavi za Informer napomenuo da nije on kriv šta narod voli da gleda programe kao što su "Parovi".

- Ceo život se borim protiv zabrana. Rijaliti programi nisu nešto što ja lično volim ili gledam, ali moram da branim pravo na različitost i pravo da ljudi sami izaberu šta vole da gledaju. Građane niko nije terao da svakodnevno prate "Parove", oni to rade zato što im se program dopada. Ljudi koji pokušavaju da zabrane rijaliti samo glume neku gospodu, a zapravo su foliranti koji ga krišom gledaju - izričit je Marić.

On kaže da "Parovi" ne štete nikome i da ga više brinu oni koji vode hajku protiv rijaliti programa.

- Ako su "Parovi" po ukusu naroda, ko ima pravo da to menja? Ta emisija je poslednja sirotinjska zabava. Ukoliko zabrane "Parove", moraćemo da menjamo ceo program. Videćemo, možda smislimo neke bolje zabavne emisije - navodi Marić.

.........................................................................

Каква демагогија, какво лицемерје. Није то никакво залагање за право на различитост, то је залагање за што већу гледаност и профит телевизије чији је он уредник и ништа више. То важи, наравно, и за све остале ријалитије. Сваковрсна социјална и психолошка деструкција која се намерно врши овим програмима је потпуно неприхватљива.

А крајње је лицемерно и понашање државе и правна регулатива у вези са овим. Замислите, забрањено је пљување и бацање ђубрета на јавним местима, забрањено је емитовање штетних гасова, забрањена је прекомерна бука, забрањена је продаја покварене робе и сличне ствари, а није забрањено изливање најразличитијег унутарњег ђубрета и покваренлука којим ови јадници-учесници сваког дана засипају медијски простор, односно велики део друштва.

Да ли би ико прихватио ту небулозу од оправдања: "Па видите, ако не волите да газите по ђубрету на Чубури, или по кучећем измету на Дорћолу, немојте туда да се крећете. На Славији концентрација штетних гасова 5 пута већа од дозвољене? Не морате да идете тамо, има многих лепих места у Београду. Покварена роба у продавници? Па шта? Јел вас ми терамо да је купујете?"

Тужно и ружно преко сваке мере.

Sta ces sa ogromnim auditorijumom koji kaze da su parovi vrh zabave?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Баш нешто мислим ових дана колико је просјечан становник ових простора ниско пао, са свим својим критеријумима, баш због ових дебилизирајућих и тровачких, како то наслов лијепо каже, ријалити програма.

Крајем осамдесетих и почетком деведесетих имали смо барем телевизијске серије, попут "Бољег живота" и "Срећних људи" /"зато и ти срећан буди"/, које су служиле за "пуштање мозга на испашу", односно колико-толико скретање пажње са важних ствари које су се у том, за нас кључном периоду, догађале.
Међутим, ново је вријеме и све главоње из "индустрије забаве" су се досјетиле како ће што јефтиније проћи у припреми тих својих "забавних" програма, а уз то забавити што шире народне масе, при том не губећи из вида огромну зараду којом ће се моћи похвалити касније. Нико више није луд да троши вријеме и новац на све те сценарије, на плате режисерима, глумцима, сценографима и иним филмским радницима, него је много лакше, а сада видимо и популарније, пронаћи што /не/квалитетније представнике маргинализованих категорија, те их такве /не/припремљене гурнути равно у сам центар збивања.
Мени није јасно како људима може пажњу да одржава неки програм без јасног циља, без икакве значајне улоге, без икакве радње, да не кажем "фабуле" у тако огромном временском периоду како то чине "Парови" на "/не/срећној телевизији". Како чујем немају у плану да прекидају са емитовањем још дуго. Но ни то није оно најгоре, ту су још и "Фарма" на "ружичастој телевизији" која у тој дебилизирајућој и тровачкој трци, чини ми се, водећа, те много мање популаран "Велики брат" на "првој" и "бе-ее92".
Како се да видјети у свакодневном животу велики је број оних који те програме прате, од почетка ових нових сезона, али их прате све упоредо, о "Великом брату" се и не прича толико, али о овим осталим се и те како воде дискусије, како на "друштвеним" мрежама, тако и у "стварном животу". Оно што ми је посебно драго јесте то да су ови програми слабије гледани међу популацијом у "најбољим годинама" /од неких 20-ак до 50-ак година, а то је моја слободна процјена/, што сам примјетио у свом непосредном окружењу и то је само моје искуство, све варијације су могуће.
Оно што никако није добро јесте то што овај програм, уз бабе, гледају и клинци у "најосјетљивијем добу" илити тинејџери. Како ће се они развијати уз ове накарадне фаце, којима смо и ми који то не пратимо бомбардовани свакодневно, што са малих телевизијских екрана, тако и са оних других, компјутерских, новинских насловница и путем осталих медија!?

Дакле, да закључим, гдје су нам се погубили сви критеријуми, који ће нам помоћи у одлучивању тога чиме "желимо да се трујемо"?

Како сада стање стоји, боље да су нам умјесто ових дебиларија пустили гас, па да се лијепо потушимо к'о људи /како се у шали каже/!

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Stvarno je strasno to sa rijalitima...ali tesimo se....bice i strasnije... :))) nece se nikad ukinuti jer donose novac, bice ih jos vise i jos gorih i bolesnijih. Jer to narod voli. 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Некако ми то "избацивање" скреће пажњу с проблема!

Јесмо ли ријешили проблем, ако смо га "сакрили"?

Нисам присташа никаквих диктатура, некаквих строгих забрана, нека гледа ко шта хоће, само је забрињавајуће да се одгајају "дјеца" на тим програмима!

Тужно је.

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Brate, Velizare, bojim se da se ta tehnika "gladnih u Africi" ne moze bas primeniti...U ovom slucaju gladne dece. Ove rijalitije gleda mnogo naroda, previse, i vecina tog naroda zamisli i salje sms-ve, uplacuje pomoc deci i bolesnima i slicno.

Nije stvar ili ili.

Rijalitiji su oduvek postojali i zauvek ce postojati. Nas problem je sto merimo po nama, nasem iskustvu, nasem drustvu, okruzenju i slicno. 

Ali Srbija nije Beograd niti univerzitetski obrazovan ni nacitan ni crkven, Srbija je ona sujeverna baka koja mundja nesto sebi u bradu, koja gleda spanske serije ali ce dusu dati i od usta odvojiti da pomogne nekom u nevolji. Sve je to Srbija, nema predrasuda, podela i slicno. Srbija su i svi oni koji slave slavu bez "popa koji jede prase na Veliki petak", Srbija su i oni koji su ceo Veliki petak u crkvi...

Ali ako nam smetaju ovi iz velikog brata, sta cemo? Ne sta cemo protiv njih, nego sta mi nudimo?

Sta je to sto mi nudimo mladima, starima, usamljenima, tuznima, obespravljenima, onima kojima je dosadno, onima raznima...

Sta je to sto mi nudimo kao vrednost van papira i van poslanica?

Gde ima zive zajednice, gde ima prijateljstva, gde ima druzenja, gde ima zaista zivih reci, nema se kad za ove programe...

Na nama je da ponudimo alternativu. 

Verovali il ne cuh skoro - pa sta drugo da gledam?

Zikinu dinastiju, srecne ljude ili nesto od Mir Jam  :ani_biggrin:

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Samo bih htjela reći da me jako nervira kada u naslovu teme prepoznam dijagnozu, tipa - debilizam, kretenizam, idiotizam.
Ljudi dobri, tužno je zbog onih koji pate od tih bolesti, koristiti te termine u ovom kontekstu.

OT- Ne gledam to, u stvari, ne gledam TV...tako da me ne uznemirava. Promijenite kanal, ignorišite...i nemaju za koga praviti emisije (ili šta god već) tog sadržaja.

(ajme, vi znate i koliko ko zarađuje od njih...dobro ste ih ispratili)

Подели на овим сајтовима

А проблем није индивидуалан него друштвен. Тиме што ћемо ти и ја и нас 100 да окренемо канал, ништа се суштински  не добија.

Mislim da opadanjem gledanosti, i gubljenjem interesovanja za tim emisijama, gubi se i smisao postojanja istih.

Ne znam, samo razmišljam glasno.

Opet kažem, nemam problem sa emisijama tog sadržaja, jer ih ne gledam.

.Оно што је још већи проблем је чињеница да је држава преко медијских закона, изгледа, допустила изливање канализација преко медија, за разлику од комуналних и санитарних закона, којима је забрањено испуштање канализације на улицу.

Ne bih komentarisala ovo, jer uzimajući u obzir moju zahtjevnost (a opet, ja nisam mjerilo) možda i nešto što je tebi prihvatljivo, meni ne bi bilo. Zato i ne gledam TV.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

bez veze je nesto zaustavljati, ja tv ne gledam od 2004 skoro pa nikada, ne treba mi to smece i ispiranje mozga, ranije je bilo nekih kulturno dokumentarnih sadrzaja uz koje sam uzivao, a ovo danas se svelo sve na potrebe potrosackog drustva, tacno se proizvodi onaj program koji narod hoce, konkurenciaj je zestoka i greske nisu dozvoljene, mediji nisu krivi, sami ste svi glasali za slobodne medije eto vam ga sada, program diktira trziste nista drugo, na dan drzavnosti srbije na prvom programu rts-a u udarnom vecernjem terminu se prikazuje utakmica lige sampiona, tako trzisna utakmica zahtjeva, sve ostalo je u drugom planu

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...