Jump to content

Како зауставити дебилизирајуће и тровачке ријалити програме? (Борба против кича и шунда)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ако нешто нисам побркао, мислим да се Тома дружио са Миком Антићем. Тако да оно...

То је управо проблем разних ”комисија за шунд”. Оне увек испадну или 1) политички злоупотребљене или 2) снобовске. 

Toma je BLUZ!

Управо.

И севдах је блуз.

И фадо је блуз.

И ребетико је блуз.

. . .

Немам ништа против типова у белим рукавицама који се гаде горе побројанога и још којечега, само ме мало стра' од њих кад се домогну власти...

Зато сам и неке речи "турио" под "витице"... Мислим да се разумемо :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Није толики проблем што се на телевизијама приказује смеће. Добро, ово данас је мало екстремно. Не поричем да је за неке ствари (позиви на насиље и слично) потребно реаговати, али за то већ имамо законе и институције (РРА и екипа), шта ће нам додатне комисије?

Далеко већи проблем је што нема квалитетног програма. Било је шунда и у наше времеТМ, али је поред тог шунда било брдо квалитетног програма. Ма шта ко мислио о оним временима (а ја углавном не мислим добро), тешко је порећи врхунски квалитет ондашње државне телевизије. Нама треба један BBC (мањих размера). Да ли је могуће то исфинансирати добровољно (преко непрофитне организације) или би морало преко пореза, то већ не знам. Желим да верујем да у Србији има довољно људи који осећају добоку потребу за тако нечим и који би били вољни да уложе новац у то. Додатни извор финансирања би могле да буду рекламе, али само рекламе финих ствари. На пример, иде емисија о језику и онда реклама приватне школе. Тако нешто.

Подели на овим сајтовима

И севдах је блуз

Покојна Љиљка, Бог да јој души `прости...

Подели на овим сајтовима

Toma je

Човек који је дотакао дно живота, а онда написао и најлепше песме. За њега су говорили да је његов осмех тужан, да му се на лицу увек оцртава бол.Тома је био боем, који се сети сваке јесени да ње још нема, ток проклетог женског створа. Повуче се онда у неку кафаницу, па утоне у дим и пита се зар је могуће да једног човека толика несрећа снађе. Говорио је да му је кафана судбина и свирао је често само за њу, углавном тихо, па све тише. Волео је Тома и Бранку, Данку, Јелену, Љиљану и још многе, али је на крају ипак остао сам.

Жив је Тома док год се његове песме слушају, а слушаће се увек.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Човек који је дотакао дно живота, а онда написао и најлепше песме. За њега су говорили да је његов осмех тужан, да му се на лицу увек оцртава бол.Тома је био боем, који се сети сваке јесени да ње још нема, ток проклетог женског створа. Повуче се онда у неку кафаницу, па утоне у дим и пита се зар је могуће да једног човека толика несрећа снађе. Говорио је да му је кафана судбина и свирао је често само за њу, углавном тихо, па све тише. Волео је Тома и Бранку, Данку, Јелену, Љиљану и још многе, али је на крају ипак остао сам.

Прошлог викенда сам иш`о у Би`аћ да обиђем некадашњу подземну зракопловну базу негдашњег војног ваздухопловства негдашње војске... И са Мањаче "сишавши" и скренувши у десну страну, те ушавши (а напустивши претходно територију РС) на територију Бихаћко-Петровачког кантона, тзв. "Џи-Пи-Ес" обзиром "спрегнут" са радио уређајем је "предложио" да се "прикачим" на Радио Кључ (кроз који се град иначе и пролази...) И тада чух, први пута са сорак и кусур лета ову Томину песму... О извесној Фатими... До пре неки дан (да будем искрен, а "кафански" сам одрас`о у Босни)-никад ју нисам чуо :)

Подели на овим сајтовима

RTS ima zadatak da pravi kvalitetni program. 

Svi ostali da imaju veliku gledanost. 

Sad RTS cak i da hoce nema pare za kvalitetan program.

Za to je potrebna pretplata, koja je sad ukinuta. Mada i kad se placa pretplata, oni i dalju pustaju reprize sund serije (Srecni ljudi i ostalo).

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

RTS ima zadatak da pravi kvalitetni program. 

Svi ostali da imaju veliku gledanost. 

Sad RTS cak i da hoce nema pare za kvalitetan program.

Ал` може бити да ће Драган, а знам ч`оека двае`с и кусур лета, нешто учинити... Па akо ништа друго, "вратити" у програм, неке од "символа" нашег детињства... Није то "озбиљно" свакако, те је и подложно анализи, али ако "усвојиш" неке стандарде, онда је то-ТО!

https://www.youtube.com/watch?v=Q58YRSDR-YE

Не морамо се наравно "враћати" на претходно, ал` ово су неки стандарди... Ако има воље...

Подели на овим сајтовима

Немам ништа против типова у белим рукавицама који се гаде горе побројанога и још којечега, само ме мало стра' од њих кад се домогну власти...

https://www.pouke.org/forum/topic/38472-nije-za-svakoga-nova-kampanja-beogradske-filharmonije/#entry1269100

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

“I don't want to achieve immortality through my work; I want to achieve immortality through not dying. I don't want to live on in the hearts of my countrymen; I want to live on in my apartment.”
Woody Allen

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Црнци знају зашто!

www.youtube.com/watch?v=rdLxWjHaPeQ

3odp9c.jpg

http://www.reddit.com/r/youreinvalid/

Nije valjda da neko smatra Tomu Zdravkovic sundom.

Ето видиш...

не можемо Тому сврстати уз неку Мими, Сеју ил` НеЗнамНиЈаКоју/Га...

Не би требало, с тим се слажем али ценим да такве ствари човеку наносе више штете него користи. Јесте човек имао квалитетан песнички израз (технички гледано), јесу аранжмани за пример али то је као онај нож који не употребљавамо да ближњем или себи одсечемо кришку хлеба или којим ће вешти лекар извршити операцију, већ којим себи сечемо вене. Ако је тако радије ћу се тровати Лукасовим "песмама", бар ми је смешан...

Који је онда критеријум по ком би се мерило да ли је нешто за шкарт или не? По вашем личном мишљењу, наравно? :D

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...