Jump to content

Зоран Ђуровић - Онан - Онанија

Дејан

Препоручена порука

Управо сада, Вилер Текс рече

Е о овоме смо причали. Ево сад први пут видим реч неопходно искрено. Не знам зашто би то било неопходно. Мени то нема смисла. А Родољуб је на то одговарао у стилу: тако пише тачка. 

Verovatno je po dogovoru kljucno, tj. jeste kljucno.

Drugo, je sta tacno znaci, kako svetitelj izvodi neophodno, mislim da se vidi iz toga sto navodi da se prinosi u te dane duhovna zrtva, ako je mislio na liturgiju, onda je tu liturgijski post i uzdrzanje. itd...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Александар Милојков рече

Па кад већ објављујеш код нас

Мој другар није знао које бодове носи тај међународни конгрес и часопис, тако да сам одлучио да се објави код нас јер се ту знају бодови. Ава имао излагање са ликовима који критички издају св. Оце, СЦХ нпр, као и другима (превели целог Григорија Ниског на италијански са критичким нотама и издали двојезично), али наши нису знали ко су они. Можда би и њима негирали ОШ:)). Зато, кога су крокодили уједали, тај се и тираносауруса рексова плаши! 12:smeha: Предавао сам са деканима понтификалних факултета  са главним инквизитором Ватикана (не шалим се, то је Patrick Descourtieux). Са њим сам се лепо дружио, пили смо вино и вечерали заједно, а он је свирао и клавир за све нас. Човек невероватне културе. Доћи ће и до моје цркве на службу, а после и на српску кухињу у наш скромни дом. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Е о овоме смо причали. Ево сад први пут видим реч неопходно искрено. Не знам зашто би то било неопходно. Мени то нема смисла. А Родољуб је на то одговарао у стилу: тако пише тачка. 

То већ има смисла да сам рекао. Не сећам се тачно, али ово ми личи да сам могао рећи. 

Проблем је што је теби и многима овде најважнији  критеријум твој ум, твоје расуђивање. Теби то нема смисла и тиме си завршио причу. И како сад ти и ја да причамо. Ја поштујем канон, ти кажеш мени то нема смисла и ту је прича завршена.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

У посту да апсолутно али апсолутно по договорј и разуму и моћи. Евхаристијски пост ни у лудилу не доводити у питање. Али након Причешћа, нема смисла.

Meni licno deluje nekako da moze da se produzi i posle, pa nije nesto mnogo,... eto, tu je vec i nedelja noc.... :D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Meni licno deluje nekako da moze da se produzi i posle, pa nije nesto mnogo,... eto, tu je vec i nedelja noc.... :D

ма ти се продужавај и 3 године, није згорега:))

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Александар Милојков рече

Рођо, ти поста и психолог? Свака част. :)

Нисам психолог, али су ствари очигледне. Што се каже - из авиона.

Питај психолога, не мораш да мени верујеш.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Родољуб Лазић рече

Питај психолога, не мораш да мени верујеш.

Ма шта има да питам, ја знам да је Ава шашав :D

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Родољуб Лазић рече

То већ има смисла да сам рекао. Не сећам се тачно, али ово ми личи да сам могао рећи. 

Проблем је што је теби и многима овде најважнији  критеријум твој ум, твоје расуђивање. Теби то нема смисла и тиме си завршио причу. И како сад ти и ја да причамо. Ја поштујем канон, ти кажеш мени то нема смисла и ту је прича завршена.

Није тачно. Ја поштујем оно што нам је апостол Павле предложио. Да се не забрањујемо осим поста и молитве. То је ширина. А ти би наметнуо свима да немају односе након Причешћа. А ја се у туђ кревет и подвиг не мешам. А суздржање јесте подвиг само треба бити разуман да жена не би отишла на Шарпланину или да се не би кршио минимум минимума, евхаристијски пост. Ја сам конзервативан али ти то не разумеш брате. 

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović А и ти избацио белу кошуљу да се види, да будеш сличан њему, онако екуменски :))))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Александар Милојков рече

@Zoran Đurović А и ти избацио белу кошуљу да се види, да будеш сличан њему, онако екуменски :))))

Морам да купим колар да бих нервирао моје православце!:cheesy3:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Није тачно. Ја поштујем оно што нам је апостол Павле предложио. Да се не забрањујемо осим поста и молитве. То је ширина. А ти би наметнуо свима да немају односе након Причешћа. А ја се у туђ кревет и подвиг не мешам. А суздржање јесте подвиг само треба бити разуман да жена не би отишла на Шарпланину или да,се не би кршио минимум минимума, евхаристијски пост. Ја сам конзервативан али ти то не разумеш брате. 

Mislim da nepotrebno filozofiramo, jer ako je po dogovoru da se uzdrzavaju i posle pricesca, to je onda to, takva je odluka, pa ako fercera,....

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Bokisd рече

Зашто. Ево сутра је Богојављање. Данас смо постили. Бог се јави, причестили се брачници, благословен мрс, благословен однос...Друго је ако неки пар жели. У реду. Али нема опште одредбе да не би било Шарпланине.

Подели на овим сајтовима

Била је јако лепа дискусија мене и Инквизитора. Ако дођем до записа, превешћу и пустићу. То је пример квалитетне расправе, овде смо у арени. И та прашина која се диже улеће људима у очи, па не виде. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...