Jump to content

Зоран Ђуровић - Онан - Онанија

Дејан

Препоручена порука

пре 7 минута, Родољуб Лазић рече

То је, тужни човече, нараваученије.

Ја ниједну не убих и не силовах. Али по чудима знам да ми Господ грехе не уписује. Зашто то не узмеш из житија? Прилично си селективан. Зашто мени свакодневно људи пишу да се захвале? И сви су они опрелешћени? 

Научи се од Луке 12, 54-59: А и народу говораше: Кад видите облак гдје се диже од запада, одмах кажете: Долази пљусак; и бива тако. И кад видите гдје југо дува кажете: Биће жега; и бива. Лицемјери, лице неба и земље умијете распознавати, а вријеме ово како не распознајете? А зашто и сами од себе не судите оно што је праведно? Јер кад идеш са супарником својим поглавару, потруди се да се још на путу избавиш од њега, да те не одвуче судији, и судија да те не преда тамничару, а тамничар да те не баци у тамницу. Кажем ти: Нећеш изићи оданде док не даш и посљедњу пару.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Родољуб Лазић рече

То је, тужни човече, нараваученије. То схвата почетник у хришћанству. А ти и твоји следбеници бауљате у мраку и не успевате да схватите основно. 

Тако да, само ти трабуњај и саблажњавај, ако ти је то лепо и занимљиво.

''Јер сваки који себе узвисује понизиће се, а који себе понизује узвисиће се''.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Zoran Đurović рече

12:smeha::))12:smeha: Плачем!:))) 

Испровоцирају ме тако, па буде као Исус кад са гневом и тугом погледа фарисеје... Да ме ови ликови нису испровоцирали не би било ни оног мог пророштва да Амфилохије неће живети 2 године. И ујутро сам се у 8, идући у продавницу помолио светим Врачима да узми Амфилохија да се не би мучио. И тада је умро. 

Пре 2 недеље увече, када ме је звао шурак да се помолим за ташту, сам рекао да сам се помолио св. Николи да је поведе са собом ако не може да преживи. Он ми рече језик да прегризем, али ташта у том моменту испусти душу. Света жена, иако је стално критиковала свог зетка. Но, задње 2 године, променила је била свој став. И сада се Горе радујемо.  

О томе смо већ много пута причали. Пророковали су и Ванга и Џуна, и Волф Месинг и колико хоћеш разних белосветских "пророка". Никон Црногорац (Сиријац) је у 11. веку написао дело у коме објашњава и наводи и чуда и пророштва која се дешавају и код јеретика и код разбојника.  Тако да би ти боље било да престанеш са том јадном самопромоцијом светитељском. 

А да не причамо да су ови твоји примери смешни и ништа реално не значе.

А да не причамо и колико пута си омануо са својим "пророштвима", што је и сасвим логично. 

А да не причамо (да чак и јесу права) ни чуда ни пророштва некима, као што си ти, нису ни од какве помоћи:

"Рави, зар не пророковасмо у твоје име и чуда чинисмо...?"

"Идите од мене сви који чините безакоње, не познајем вас".

Подели на овим сајтовима

Једино што ти може бити од помоћи јесте да смириш своју надувеност интелектуалну и мниму духовну и да се преумиш. Али бојим се да је то тешко очекивати од тебе.

Подели на овим сајтовима

Ви, Ђуровићева екипа, потпуно сте невероватни. Којим очима ви читате и шта ви разумете из овог житија? Шта је поента житија по вама? Да је Нифонт био хомосексуалац и, без обзира на то, био светац? Јел то, Жико, по твом схватању поента овог житија и твог инсистирања на овом житију?

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Жика рече

Ima duže Žitije kod ave Justina. Nisam ovo razumeo. Kako preteča Pouka?

Raspravljao sa demonima ?

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Родољуб Лазић рече

Ви, Ђуровићева екипа, потпуно сте невероватни. Којим очима ви читате и шта ви разумете из овог житија? Шта је поента житија по вама? Да је Нифонт био хомосексуалац и, без обзира на то, био светац? Јел то, Жико, по твом схватању поента овог житија и твог инсистирања на овом житију?

Rodjo, ja sam sa tobom u ekipi. Čisto da se zna.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

U smislu da ne onanises? :D

U smislu da je toliko počeo da liči na tebe po stilu pisanja, da se tome prosto mora odati poštovanje.

Ja koji sam neekipna ličnost, priklanjam se Rodji ?

Подели на овим сајтовима

Дејане, батали шупље тобож-духовитости.

Само ти греди са својим "авом", кад ти је већ толико стало да му правиш друштво тамо куда је кренуо. 

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Родољуб Лазић рече

@Жика

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Родољуб Лазић рече

Алаха ти, прочитај Нифонтово житије од Јустина па нам нађи ђе је био дерпе. Ја сам то житије читао као младић, би ми симпа Нифонт, али се сада не сећам ђе беше то место. Митарствуј се за нас. Дај нишчима од твог изобиља.  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...