Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

пре 3 часа, Tamara91 рече

Isto kao što ni žena neće muža mlakonju pred kojim će da je ponižavaju i vredjaju drugi već viteza koji će da stane u odbranu nje i njene časti tako je i sa upravljanjem državom. Pogledajte koliko je svetaca vitezova i vojnika u našoj crkvi koji su oružijem branili svoju otadzbinu, crkvu i voljene jer nema veće ljubavi nego položiti život za voljene. Onaj ko uči drugačije nema pojma o hriščanstvu.

Avram je u dva navrata svoju ženu Saru predstavljao kao sestru jer se plašio da će ga Egipćani ubiti radi nje jer je bila lepa. I Sara nije pomislila da je Avram mlakonja nego da je razuman. Da li je ponos preči od života? Ljubav prema Bogu mora da bude veća od ljubavi prtema sinu kćeri, roditeljima ...

A iz ljubavi prema Bogu koji je Život, čovek nema pravo da položi svoj život koji mu je od Boga dat. To je po ljudskom razumu možda prihvatljivo ali po Božijem razumu to je ludost.

Bog se bori za svačiji život dokle ovaj konačno Bogu ne okrene leđa, e onda mu ni Bog više ne može pomoći. Mala deca su u nadležnosti svojih roditelja, Roditelji žive u nama kroz naše vaspitabnje a deca su ono k čemu mi stremimo, nešto novo, I kada dvoje izgube to novo šta su dobili sa decom onda ostanu i bez dece. Ništa se slučajno ne dešava već postoje zakoni života koje mi kršeći stvaramo lošu sudbinu. 

Neka svako pazi da unutra u sebi u svom umu ne ostane bez dece, tada mu ih niko neće ubiti ili oduzeti, 

A ako su roditelji u sebi ostali bez dece na duhovnom planu onda tu decu niko neće moći sačuvati od smrti na materijalnom planu.

Šta je vitez do nerazmna budala koja se oslanja na svoju silu a ne na Boga.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Tamara91 рече

Isto kao što ni žena neće muža mlakonju pred kojim će da je ponižavaju i vredjaju drugi već viteza koji će da stane u odbranu nje i njene časti tako je i sa upravljanjem državom. Pogledajte koliko je svetaca vitezova i vojnika u našoj crkvi koji su oružijem branili svoju otadzbinu, crkvu i voljene jer nema veće ljubavi nego položiti život za voljene. Onaj ko uči drugačije nema pojma o hriščanstvu.

Zašto ste toliko agresivni? Zašto psujete, vređate? To vam je strah, loša savest? Idete li vi u rat, ili drugi treba da ratuju, i da ginu za vas? I da izginu, šta onda? Idete li vi da ginete za njima, ili se prepuštate osvajaču? 

Ne terajte svoje muževe da stradaju za vas, nego zajedno se borite, braneći jedno drugoga. Ti si 30, u mladosti tvog života, nemaš dece, a muž ti izgubi muškost, braneći tebe u ratu. Ma koliki da je junak bio, hoćeš da ostaneš sa njim? Ili ćeš da ga ostaviš, pod raznim izgovorima zašto više ne možete zajedno? Zato nemojte da terate svoje muževe da ginu za vas. Ne verujem da je pravedno i Bogu milo. Nego izbegavajmo borbu, dok više ne možemo, a kad više ne možemo, onda se svi zajedno borimo, pa kako Bog dadne. Nigde u Novom zavetu ne čitam da idemo u ratove, nego da begamo od rata koliko god možemo. Sve dok više ne možemo, dok smo sve pokušavali da rata i nasilja ne bude - ali onda stanimo zajedno. 

Rusija nije ugrožena u Ukrajini. Rusija ima najviše nuklearnog oružja na svetu, ne može niko da je uništi a da sam sebe ne uništi. Ono u Ukrajini je čisto carstvo zemaljsko!

Ono je kao da Srbija ima barem Bosnu ako ne i Kosovo, i sad se borimo za Crnu Goru, sa Crnogorcima. U redu. Ali dokle? Dokle narod da gine? Dokle Srbi da ginu, svejedno zvali se nacionalni Srbi ili nacionalni Crnogorci?

Šta bi bilo da uzmem rođenu sestru za ženu, samo što je promenila ime? Svi znamo šta bi bilo. Ne bi bilo dobro. Bio bi veliki greh. Jer sestra mi ostaje pa i da ime menja. Naziv ne menja suštinu i da smo jedan rod.

Sad ako nas neki duPljani mrze... Pogledajte ih! Zar verujete da oni imaju poroda? Ja ne verujem. Ali kako reče Gamalilo: "Jer ako bude od ljudi ovaj savet ili ovo delo, pokvariće se. Ako li je od Boga, ne možete ga pokvariti, da se kako ne nađete kao bogoborci." (Dela 5:38-39)

I podeljeni smo, na vaseljensku i na moskovsku patrijaršiju. Ko je zlikovac od nas Pravoslavaca, ko je taj izdajnik, Grk, Fanar, Kremlj, Rus?

Ah Bože, spasi me jednom.... Nije lako sa ovim narodom, a ja sam tek najgori od svih. :((

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Tamara91 рече
SPUTNIKPORTAL.RS

Патријарх српски Порфирије упутио је писмо снажне и и безрезервне подршке митрополиту кијевском и све Украјине Онуфрију поводом усвајања Закона о заштити...

Сјајно је Патријарх упоредио то са НДХ. Не треба скривати истину.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Milan Nikolic рече

Сјајно је Патријарх упоредио то са НДХ. Не треба скривати истину.

Za to treba jednom da se pozove svepravoslavni sabor. To pitanje treba da se reši i da li je potrebno zabranjivati pravoslavnu Crkvu u Ukrajini pod moskovskoj patrijaršiji. Takođe obratiti se i međunarodnoj zajednici. Sloboda vere i veroispovedanja mora da dadne pravo egzistenije i onim pravoslavnim Ukrajincima koji žele da ostanu pod jurisdikciji moskovske patrijaršije. U Ukrajini imamo, ako se ne varam, danas tri pravoslavne Crkve; barem dve su kanonske, jedna pod jurisdikciji carigradske patrijaršije i jedna pod jurisdikciji moskovske patrijaršije. U Americi imamo Bog zna koliko protestantskih denominacija - šta bi bilo da ovi počnu jedne druge da zabranjuju?! 

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Dragi рече

barem dve su kanonske, jedna pod jurisdikciji carigradske patrijaršije

Сећам се да си спорио исправност фанарских ,,доказа" када их је овде Милојков превео. 

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Сутра ће неко тако да лупи, а већ је лупетао Мило избезумљени, да ће их Фанар понети у аутокефалност. Они су чак, мислим на тај финансијски Запад, имали неколико владика у својој служби, попут Добријевића. А он је, нажалост, мекша варијанта Зизјуласа или је то на срећу каквих тек има. Читав удар је на Цркву. Занимљиво је да им иду на руку и супротности, попут артемијеваца. То зло системски искоришћава све што стигне, а мало ко схвата. На пример, они су убедили већину која верује да је њихов успех у свемиру лажан, стварајући тако неспособне идиоте који им се не могу супротставити.

У једној конкретној ствари може се доказати да фанариоти јасно греше, чим су засновали смртност по природи. Просто је невероватно, да се на то позивају теоријом Великог праска и космичке еволуције, што укључује и биолошку еволуцију, а као да јесте реч о првобитном библијском почетку. И тако сви видимо да они верују као геоцентристи пре њих, да не виде да је то бесмислица и да материја има дубљу и тајанственију структуру. Зато се треба свим силама вратити исповедништву Отаца Цркве које врхуни у исихистичком богословљу. То је за Цркву најпростије да све врати, тј. држи, у правом колосеку.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече

Види га секташ се расписао о Украјини12:smeha:,. Како отерати секташа са православног форума је питање.?

Само ако пођете заједно.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Milan Nikolic рече

Сећам се да си спорио исправност фанарских ,,доказа" када их је овде Милојков превео. 

Može biti, ne sećam se. :)

Istorijski imamo dva naslednika stare ruske mitropolije u Kijevu, jedna u Vladimiru, kasnije preneta u Moskvu, današnja moskovska patrijaršija;
i ova jedna carigradska u Poljskoj-Litvaniji koja je postala grko-katolička Crkva sa onom unijom iz 1596 ako se sad ne varam, da ne gledam datum. Na ovu poslednju, koja je postala unijatska, pozivao se patrijarh Vartolomej, kad je nedavno proglasio jurisdikciju carigradske patrijaršije nad Ukrajini. Mislim, koliko ja sada znam. To je vazda unutrašnji spor pravoslavne Crkve koji treba da se reši. Isti spor imamo između antiohijske i jerusalimske patrijaršije i ko je zadužen za Irak, Arapsku itd. Toga smo imali često i to nije kraj sveta. Bitno je da smo ljudi, i Hrišćani. 

U 1990-ima smo voleli ideju da sve filijalne Crkve budu carigradska patrijaršija, baš kao što vaseljenski patrijarh danas zahteva. Ali ideja je propala. Kako i zašto, to ne znam i u to ne ulazim. Znam samo da su se Rusi i Grci tada u 1990-ima delili. Mi Srbi smo bili između. Bugari za Ruse, Rumuni (koji mnogo ne vole Ruse) za Grke, itd. Bezveze za moj pojam, ali eto, i ovo je Crkva.     

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече

Све је тако Патријарх је одлично објаснио само треба да се дода да је ту највећи кривац на Фанару, али то је већ проблем који ниј еза нет и медије.

Van svake sumnje najveća krivica je na Vartolomeju i na vaseljenskoj patrijaršiji ne samo po pitanju ovog problema već po pitanju većine problema u pravoslavlju nastalih dvadesetog veka uključujući i kalendarsko pitanje.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Pitanje unijata nije unutrašnje pitanje pravoslavne već katoličke crkve sa centrom u Vatikanu. Unijati su katolici istočnog obreda i oni sa pravoslavnom crkvom (više) nemaju ništa bez obzira što pojedini haluciniraju da smo mi jedna crkva. Da li su unijati na Žumberku unutrašnje pitanje SPC? Ali takvu logiku nećemo koristiti da nam se "braća" ne uvrede.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Владимир Владимирович Цар1 рече

Који си ти лик, јел идеш ти у Цркву ?Ајде признај да ниси крочио у Цркву?

Bolje se pomoli za mene. :)

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Tamara91 рече

krivica je na Vartolomeju i na vaseljenskoj patrijaršiji

Само да кажем. Показује се бесмисао термина васељенски, то уопште није правилно рећи за било коју патријаршију.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 23. 8. 2024. at 0:29, Dragi рече

Ali šta bi rekao Hristos o ratu?

Doduše, ponekad mislim da mora rat. Samo, kad je to da se mora?

Pa sta bi rekao, mislim da treba dugacak odgovor, ja nisam trenutno pripremljen za tako nesto, ali recimo secam se ovoga od a.Pavla :

Jer je (vlast) sluga Božji tebi za dobro. Ako li zlo činiš, boj se; jer uzalud ne nosi mača, jer je sluga Božji, i kazni onoga, koji zlo čini

Jednostavno, oduvek zlo i nepravda postoje u svetu i ljudi koji sire zlo i nepravdu i macem i oruzjem, i zato i suprotno, treba takodje da postoje ljudi i vlast i vojske koji ce se suprostavljati takvim ljudima i braniti ostale ljude od zla i nepravde, ali samo istinom i pravednim nacinom upotrebe vojske i oruzja, i zato su i sv.Avgustin i drugi zastupali teoriju o pravednom ratu.

Zato verovatno i Isus kaze da ko se lati maca od maca ce i da pogine, i zato je verovatno i rekao jednom da vojnik ostane u svom zvanju i sluzbi.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Bokisd рече

Pa sta bi rekao, mislim da treba dugacak odgovor, ja nisam trenutno pripremljen za tako nesto, ali recimo secam se ovoga od a.Pavla :

Jer je (vlast) sluga Božji tebi za dobro. Ako li zlo činiš, boj se; jer uzalud ne nosi mača, jer je sluga Božji, i kazni onoga, koji zlo čini

Jednostavno, oduvek zlo i nepravda postoje u svetu i ljudi koji sire zlo i nepravdu i macem i oruzjem, i zato i suprotno, treba takodje da postoje ljudi i vlast i vojske koji ce se suprostavljati takvim ljudima i braniti ostale ljude od zla i nepravde, ali samo istinom i pravednim nacinom upotrebe vojske i oruzja, i zato su i sv.Avgustin i drugi zastupali teoriju o pravednom ratu.

Zato verovatno i Isus kaze da ko se lati maca od maca ce i da pogine, i zato je verovatno i rekao jednom da vojnik ostane u svom zvanju i sluzbi.

Zato bih se ja danas najradije sakrio od sveta u manastir. Barem jedno vreme, Bog zna. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...