Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Нису унијати упали у Лавру него расколници (Украјинска православна црква Кијевска патријаршија), који сада глуме цркву! 

Украјинска православна црква Кијевска патријаршија под управом Михаила Антоновича Денисенка расчињеног митрополита кијевског и све Украјине (Филарет) који је до избора Патријарха рускога Алексеја био местобљуститељ патријарашког трона Московске Патријаршије. Пошто на изборном Сабору није изабран за Патријарха он је 1991 отишао у раскол. 1992 године је расчињен а 1997 одлучен од Цркве и анатемисан. Он је у "канонској" вези са Мирашем Дедеићем, чак је долазио код њега у "канонску" посету.

Иначе је родом из доњецке области (насељене махом русима)...

Da li mozda znas u kakvom su odnosu ti raskolnici sa Grko-katolicima i zasto im samo Vaseljenski Patrijarh priznaje autokefalnost? 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Da li mozda znas u kakvom su odnosu ti raskolnici sa Grko-katolicima i zasto im samo Vaseljenski Patrijarh priznaje autokefalnost? 

Денисенко ("патријарх кијевски") пљује по папи само тако.

Одакле ти то да их Васељенска Патријаршија признаје (прихвата)? Ниједна помесна Црква нема никакве односе са њима. 

Подели на овим сајтовима

Још мало "демократских" одлука:

Лустрација чиновника у Западној Украјини Трнопољски регионални савет у Западној Украјини најавио да ће доћи до лустрације званичника, тужиоца, судија, полиције, како би се избегле грешке из 1991. и 2005. Ово је изјава председника Регионалног савета Василија Хоминтса. Одлука је донета уз учешће невладиних организација и "Мајдана", саопштава Итар-Тасс.

Раније је украјинска Рада укинула Закон о мањинским језицима који је донесен 3. јула 2012. Јањецук је рекао да становништво које говори руски  не брине, те да су њихова права заштићена Уставом. Данас је Рада укинула Закон којим је руски језик био званични језик у употреби.

Подели на овим сајтовима

Αλλά ίσως πρέπει νά δούμε επίσης καί τήν εμπλοκή τού Βαρθολομαίου, στό θέμα τής Ουκρανίας,κάτω από διαφορετική οπτική. Η ορθόδοξη εκκλησία τής Ουκρανίας επιδιώκει τήν αυτονόμησή της. Κάτι πού τής αρνείται η Ρωσική εκκλησία αλλά αποδέχεται ο Βαρθολομαίος.

- Ali trebamo takodje sagledati i umesanost Vartolomeja u temi o Ukrajini, iz malo drugacijeg ugla. Pravoslavna Ukrajinska Crkva, trazi svoju nezavisnost, nesto sto Ruska Crkva odbacuje a Vartolomej prihvata. 

http://amethystosbooks.blogspot.gr/search?updated-max=2014-02-23T11:26:00%2B02:00&max-results=7

Подели на овим сајтовима

Патријарх Кирил: Сви да буду спремни за рат!

dot.png

„Непријатељ није случајно изабрао Волгоград за своја гнусна недела.“ – истакао је Патријарх Кирил у својој беседи после молебана у Казанској Саборној цркви у Волгограду, коjи је служен 3. фебруара.

%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%

„У току је необјављени рат. Наши непријатељи желе да униште Русију — велику тврђаву Православља. Ако је већ рат, морамо сви бити мобилизовани, и то пре свега духовно мобилизовани.“ – каже руски патријарх.

«Наша војска и наше специјалне службе треба да буду у стању приправности, али и целокупно становништво мора бити спремно на узајамно помагање. И као што су наше болничарке овде, у Стаљинграду, извлачиле војнике из ровова, тако и ми данас треба да пружимо руку помоћи и породицама погинулих и рањенима. Никто не може мирно проћи поред човека који пати и који је настрадао, човека који је доспео у такву ситуацију, јер то је човек који је пао на бојном пољу. Бити мобилизован значи чувати јединство нашег народа. Сви смо ми одговорни за своју домовину исто као што су то били војници који су бранили Стаљинград».

«Верујем да ће Господ бити с нама. Наша вера је изузетно јака. Ми имамо духовну силу. Другачије и не може бити јер је наша историја освећена подвигом светих новомученика наше земље, који се данас пред Богом моле за своју отаџбину» – истакао је Патријарх.

Извор: pravoslavie.ru

Sta sad Kiril hoce da kaze, da neko hoce napasti Rusiju zbog toga sto je ona "tvrdjava" pravoslavlja? Jest kad bi bilo ....

80% evropskog gasa dolazi iz Rusije. Nije nikome u interesu da od jedne Rusije zavise. Rata nece biti, bar ne treceg svjetskog, ali kriza usljed pokusaja zapada da se odupre zavisnosti od ruskih energenata bice u buducnosti. Sve dok neko ne zivuce deblji kraj, ko ce vidjecemo. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

16:40  Амбасадор САД у Кијеву - Није било државног удара Џефри Пат, амерички амбасадор у Украјини, рекао је да у Украјини није било државног удара. Он се такође не слаже са тврдњом да је оно што се десило у Украјини нема легитимитет и страну подршку.

Pa naravno da nije bio drzavni udar i da ima legitimitet .. To je uobicajena izborna procedura u demokratskim drzavama ..Svakih nekoliko godina na primer se tako bira parlament i vlada u Velikoj Britaniji, Svedskoj, SAD ...Mislim, zar ima neko hrabrosti da dovede u pitanje legitimitet novih vlasti u Ukrajini ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ali takve podmetačine koje si preneo ovde kako ruski agenti hoće da opljačkaju manastirske svetinje su  propagandne metode neonacističkih ukrajinaca.

Stoga Zajrone pošto ti znaš da ja znam zato pazi šta prenosiš jer u ovakvim slučajevima sam lak na okidaču za banovanje.

Nikakvu propagandu neću više toleristati!

ja sam napisao AGENTURE a razumio sam pod tim mafiju, sakupljače i preprodavce umjetničkih i sličnih dragocjenosti koji koriste priliku, takve nerede i anarhiju i rabuju tamo gdje stignu. Tako je i u članku pisalo AGENTURE a ne agenti. Nisam valjda tako nepismen da ne razlikujem riječ AGENTURA od tajnih službi i agenata. Čitajte kako tamo piše! Na ukrajinskom a i na češkom agentura znači privatnu firmu koja se bavim nekim posredovanjem, pod njima se obično skrivaju mafijanske organizacije. Tražio sam nešto što bi osvijetlilo šta se dešava tamo u Kijevsko-Pečerskoj Lavri i zašto im je pao sajt a našao sam to! U stvari bi to na srpski trebalo prevest valjda s agencija, ne radi se o nikakvim državnim ustanovama ili agentima. Govorimo izgleda o sasvim različitim stvarima, ja o mafiji i agenturama a vi o nekakvim tajnim špijunima o kojima uopšte nije bila riječ u članku, nije mi ni na pamet palo širit nekakvu propagandu.

Подели на овим сајтовима

18.10 - Неколико хиљада људи на Тргу независности на спонтаној комеморацији демонстрантима страдалим током протеста.

Komemoracija.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

O cemu li ti pricas? Pogledaj malo vasu stranicu `` aleteia`` na kojoj se objasnjava kako ce ovaj Unijatski upad (a papica cuti) veoma pogorsati odnose Pravoslavnih i katolika. I ostavi te nebuloze kako ce monasi krasti same sebe. 

Stalno se pozivas na to ``ujedinjenje`` jer Pravoslavlju preti opasnost, a evo na delu vidimo pravog neprijatelja. Jos bolje, jedinog neprijatelja. Bolje se primiri malo, dok se stvari ne uviju u oblande.

Nigdje ništa ni na kakvoj stranici  aleteia.org ne piše o tome što ti tvrdiš, ni o nekakvom upadu grkokatolika u Kijevo-Pečersku lavru a ni o tome da će to dovest u pitanje dalje odnose KC sa RPC. Ako si negdje našao da će se usporit šta s ekumenizmom to onda samo zato što RPC prioritetno rješava sad te probleme na Ukrajini i da naravno znog toga neće imati vremena na druge stvari. To je jedina stvar koja bi na tom svemu i na odnosima između KC i RPC mogla nešto "usporiti" ali ne i bitno promjenit, ostaje sve kako je i bilo jer nema razloga za bilo kakva dalja trvenja s bilo koje strane. Već je negdje spomenuto da ti Ukrajinci koji su tamo upali ili pokušali upast sebe smatraju pripadnicima UPC KP.

Grkokatolici u Kijevu imaju svoj saborni patrijaršijski hram:

https://www.google.cz/search?q=%D0%9F%D0%B0%D1%82%D1%80%D1%96%D0%B0%D1%80%D1%88%D0%B8%D0%B9+%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80+%D0%92%D0%BE%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%96%D0%BD%D0%BD%D1%8F+%D0%A5%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B3%D0%BE+%D1%83+%D0%9A%D0%B8%D1%94%D0%B2%D1%96&num=100&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ky4KU-reJofbtAacrYGgBw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1024&bih=594#imgdii=_

https://www.google.cz/search?q=greek+catholic+cathedral+kiev&num=100&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ny0KU8-dM4Lmswb30IDgAw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1024&bih=630#imgdii=_

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...